kablolu modem....pikatel combomax...
3 ay önce interneti kapattırmıstım... 3 hafta önce tekrardan açtırdım...interneti de bilgisayara format atarak kurdum...
1 yıldır bilgisayarım da virüs vs programları kullanımıyorum...windowsun guvenlık duvarı felan hepsıde kapalı...
3 ay önce neti iptal ettirmeden önce internetle ilgili böyle bir sıkıntım yoktu ve firefox kullanıyordum... performans düşüklüğü aldıgımdan beri var...
tekrar 3 hafta önce actırdım ınterneti firefox 3-4-8-10 neyse surumlerini kullandım aynı sorun var.... acaba tarayıcıdan dolayı mı bırsey var....
aynı modem aynı kablo.... tabi eve cekılen telefon kablosu farklı....
önceki hatta tek telli olan sıyah kablo vardı...şimdiki çekilen telefon hattında çoklu kablolar var...anladınız nasıl bir kablo oldugunu....
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:07 ----------
bilgisayarım tertemiz...işlemci sıvısını bile değiştirdim...bu söktöre yetişmek gerçekten de mümkün değil abi....
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:09 ----------
bilgisayarımın temizliğinden şüphen olmasın....ama virüs programı hiç kullanmıyorum...güvenlik duvarı bile kapalı.... formatı sadece c ye atıyorum... arşivimi başka bi hdd bulup ona kopyalayım sonra tekrar format atıp bölum olustursam aynı arşivi tekrar hdd ye alsam bir şey fark eder mi acaba...
[/QUOTE]bilgisayarımın temizliğinden şüphen olmasın....ama virüs programı hiç kullanmıyorum...güvenlik duvarı bile kapalı.... formatı sadece c ye atıyorum... arşivimi başka bi hdd bulup ona kopyalayım sonra tekrar format atıp bölum olustursam aynı arşivi tekrar hdd ye alsam bir şey fark eder mi acaba...[/QUOTE]
Arşivinizi başka bi hdd ye aktarıp attığınız hdd yi kaliteli ve güncel bi virüs programı kurulu bilgisayara tarattıp virüsleri temizledikten sonra arşivi geri hdd ye kopyalayabilirsiniz. sadece arşiv değil bilgisayarınıza bağladığınız bütün depolama donanımlarınıo taratıp sonra bilgisayarınıza takınız. İnternet ile gelen bağlantıda sorunuz yok.sadece cye ne kadar format attarsanız atın d de bulunan virüs , d ye format atmadan gitmez
Ben Yaşadıkça Sen ÇıLdIrAcAksIn!!!
Kanuni Breton _Mavi Ejder_
Vedalar Zamansız olur...
Kasayı komple değiştir bence. 800-1000 tl iyi bi kasa toplarsın.
Intel Quad-Core Q8300 4 çekirdek işl.
2x2 Hı-Level Dual kıt 1333Mhz
Asus P5G41T-M LX Anakart
Palit 1gb nvidia 1333mhz 256bıt paylasımsız fullhd hdmı ekran kartı
Bu ekran kartı ıcınde LG W2243S 22,5" fullhd monıtor. 1,5 sene once 1600 civarına mal olmustu.
Klavye mause hoparlor camera fılanda dahıl. Şimdi daha ucuzdur.
Bu sistemimle her oyunu tam çözünürlükte oynuyorum.
Need for speed hot prshıt. Dirt 3 . Sbk serisi. Formula serisi . En hoşuma gidende call of duty modern wrfr. black ops. ve diğer serilei vs.vs.
Mustafa ÇAKMAK A rh(-) Suzuki GSR 600
Üzgünüm ama sana katılmıyorum. senin sorunun büyük bir ihtimalle ekran kartı. ,Ekran kartı sandığınız gibi sadece grafik kalitesini arttırmıyor , ayrıca pc nin performansınıda büyük oranda etkiler. Tabi ekran kartını büyütünce doğal olarak psu yada buyutmek gerekebılır. zaten taktıgınızda kısa bır sure sonra kapanıyor yada resetlıyorsa , bu psu nun ekran kartını besleyemedıgı anlamına gelır. Ekran kartı alacak olursanız kartın hafızasından (örn: 512MB,1gb vb.) çok diğer yani çekirdek hızı bellek hızı ve bellek verıyolunun yuksek olmasına dikkat edin. Ben amd ci olduğumdan ekran kartımda Ati. 1090t 6 çekirdek işlemci ve 2gb ekran kartı kullanıyorum hd6950 .550 wt . ekran akrtını 550 watt psu kaldırmadıgı için 750 watt psu almak zorunda kaldım. sana tavsiyem bütcende yeter ise His 4870 ice4 al benım bir öncekı kartım bundandı ve çok memnundum hem performansı iyi butun oyunlar full grafıkle oynayabılıyorum hemde soğutması iyi.
Sistem kısmına gelirsek .eğer win7 kullanıyor ve sistemin 64 bit i destekliyorsa mutlaka 64 bit kurmanı tavsıye ederım. oyunlarda bile farkını görebilirsin. Ayrıca 32 bit sıstemde 3 gb ustu taktıgın ramları görmez.
Son olarak pc ne mutlaka bir spy taraması yap. spywaredoctor başarılı bir program deneme surumunle tarama yapabilirsin.
ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...
bende de buna benzer bir sorun vardı internete çook yavaş giriyordu hemde fazlasıyla yavaşşş sonra bir tane arkadaştan duyduğuma göre AVAST antivirüs programından kaynaklanıyormuş ve hemen eve gidip AVAST antivirüs programını kaldırdım sorun kalmadı şuanda gayet iyi...
AMD Pehenom II x4 955 Processor 3,20 GHz
8,00 GB RAM
Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P ANAKART
ATİ 5870 1 GB EKRAN KARTI
24'' LG LED MONITOR
Creative THX550 5.1 SES SISTEMI
Azrail Noktayı Koyana Kadar Virgüle Devam...
34 SDT 60
Dostum avastı bende kullanıyorum ve hiç bir sıkıntı yok. Senin problemin 2 sebepten dolayı olabilir.
1. Pc de virüs var iken virus programı kurmanız, pc yı katletmenızden hiç bir farkı yoktur. Mümkün olduğunca formattan sonra ilk program ve driverler esnasında kurmak en sağlıklısıdır.
2. Avastın tarama ve web secenekleri yuksek sevıyede olduğundan herseyı filtreler ve buda pcnın agırlasmasına sebep olur. Tabi firewallda açık olabilir.
bu arada aynı anakartı kullanıyoruz.
Amd Phenom x6 1090T
4 Gb 1600Mhz Ddr3
Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P
Ati 2Gb Hd6950
Seagate 1Tb
23,5 Samsung Full hd Led
Win7 64 Bit
= Jet :D
ARTİSTLİĞİN SONU FİGÜRANLIKTIR...
bilgisayarın fazla ısınıyor o oyunları senin sisteminin çooook çok altında sistemlerde ful özellikleriyle oynadım format at kasanın rahat hava alacağı bir ortama koy fanlarını temizle sorun çözülür o sistemin bahsettiğin oyunları çok rahat kaldırması lazım
bilgisayarımın temizliğinden şüphen olmasın....ama virüs programı hiç kullanmıyorum...güvenlik duvarı bile kapalı.... formatı sadece c ye atıyorum... arşivimi başka bi hdd bulup ona kopyalayım sonra tekrar format atıp bölum olustursam aynı arşivi tekrar hdd ye alsam bir şey fark eder mi acaba...[/QUOTE]
Arşivinizi başka bi hdd ye aktarıp attığınız hdd yi kaliteli ve güncel bi virüs programı kurulu bilgisayara tarattıp virüsleri temizledikten sonra arşivi geri hdd ye kopyalayabilirsiniz. sadece arşiv değil bilgisayarınıza bağladığınız bütün depolama donanımlarınıo taratıp sonra bilgisayarınıza takınız. İnternet ile gelen bağlantıda sorunuz yok.sadece cye ne kadar format attarsanız atın d de bulunan virüs , d ye format atmadan gitmez [/QUOTE]
pekiii hdd 4 parça....c-d-e-g.... d,e,g deki verileri c ye kopyalasam....d-e-g yi biçimlendirsem....sonra c deki verileri diğer bölümlere aktarsam ve c ye de format atsam hazır format atmışken 64 bit win7 yi kursam olur mu acaba... tabı o verileri de tarayıp koycam...yada orda tarayacagım...
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:10 ----------
simdilik böyle iyi kardeş teşekkürler... ekran kartını bi halledeyim de...ben amd ciyim...
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:12 ----------
bi aralar 3870 cok iyi bir karttı...simdikiler ondan daha iyidir...ekran kartını değiştireyim bari....
sistemim 64 biti fazlasıyla destekliyor....şimdi taramayı yapayım bari...
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:14 ----------
bende virus,güvenlik duvarı felan hiç bir şey yok.... windowsun güvenlik duvarı bile kapalı....ama bilgisayarım da hep aynı....1 ay önceki hızı neyse şuanda da o...virüs bilgisayarı yavaşlatır ya...ben de öyle bir şey yok....
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:17 ----------
ısınma sorunu yok....havadar bir yerde...bilgisayarım da gayet temiz...basınçlı hava ile temizlerim... işlemci sıvısını 1 ay önce değiştirdim....
core temp.programlari ile kontrol ettinmi hic isiyi. 1 ay once degistirdiginde tam oturdumu acaba. biraz hassas o is , fazlasi da zarar cunku. ekran karti. yine hdd dicem bak olayla ilgisi yok ama onde buyuk fanli kasalardan vardi vaktiyle hdd yi o buyuk fanin arkasina takmistim en hizli calisan sistemimdi ;)
Diş Fırçam Bile Motorlu :cherry:
Yok kardeş öyle yaparsan virüsü de kopyalamış olursun. Herhangibir boş hdd den veya taşınabilir hdd varsa ona dosyalarını at sonra kopyaladığın dosyaları kaliteli bir program (kaspersky öenririm) tarat sonra hepsini tek bir formatta biçimlendir. Senin dediğin şekilde olursa dosyaları taşıyınca virüsde taşınmış oluyr sen deg yi biçimlendirdikten sonra tekar olaya virüslü dosyaları yüklemiş olursun. sonra c ye format atarısın kısaca dönüp dolaşıp yine aynı yere gelirsin.pekiii hdd 4 parça....c-d-e-g.... d,e,g deki verileri c ye kopyalasam....d-e-g yi biçimlendirsem....sonra c deki verileri diğer bölümlere aktarsam ve c ye de format atsam hazır format atmışken 64 bit win7 yi kursam olur mu acaba... tabı o verileri de tarayıp koycam...yada orda tarayacagım...
Vedalar Zamansız olur...
şimdi şöyle bişey var. anakart driverı yüklü olmayabilir yüklü demişsiniz ama kontrol edin. madem az çok anlıyorsunuz, size bir tiyo vereyim. Asus update programını indirip anakartın biosunu güncelleyin. asusun sitesinden ve geforce'un sitesinden son sürüm driverları indirin. bunlara ek olarak combofix programını kullanın, virüsleri temizleyin(kullanımı çok basit)
not:işlemci ve ekran kartı 1 sene daha götürür ama sistem pert. ve o sisteme geforce ekran kartı gitmemiş amd sisteme ati ekran kartı daha uygundur.
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
sanırım soğukmuş... buna karsın bilgisayar 2 saattir de maximum hızında ve 80 gb lık verinın hdd deki yerini değiştiriyor...bayagı yük altında çalışıyor....
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:40 ----------
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:42 ----------
ekrandan kartından sınıfda kaldık
cpu max 27 dereceyemi ayarli ben mi oyle anladim
suan bütün veriler c de....8-10 çeşit programla onu tarasam...sonra verileri geri dağıtıp 64 bit işletim sistemini yüklesem olmaz mı... zaten bir çok şeyi de suan da sildim....diğer 3 bölüme de 2-3 defa format attım....
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:59 ----------
ben ne bilim abi.... yap dedin yaptık...
dur bakalım şimdi tekrardan kurup deneyim....
valla burdan oyle anladim islemcinin normal calisma sicakliklari farklidir modeline gore arastir o araliklari sisteme girmeniz gerrekir
o ana kadar çıktığı en yüksek ısıyı gösteriyor sanırım...
biosta benzer bir sekme overclock olan bir anakart ise aciktir gerci karistirmadiysan sorun yoktur. bir program kullandigini yazmissin o da bioslari ve diger ayarlari degistrmis olabilir. en guzeli oyunu acip ayarlari zorlaman core temp programiyla durumu izlemen belki bir sey cikar.ekran karti sicakligi da onemli bir arkaadasin dedlgl glbi fan sorunlu olabilir
kardeşim sıcaklıklar felan hepsi normal bende amd işlemci kullanıyorum (5000+ ) benimkisi 45-50 yi bile buluyo. bence sen dediklerimi uygula ;)
Vedalar Zamansız olur...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)