Kardeş bütün Emniyet teşkilatının maaşını sen ödüyorsun galiba bu ülkede Memurlardan da vergi alınıyor hatta bu ülkede bütün vergiyi işçi, memur ve küçük esnaf ödüyor esas para kazananların vergi falan ödediği yok.İHTİYAR adlı üyeden alıntı
Kardeş bütün Emniyet teşkilatının maaşını sen ödüyorsun galiba bu ülkede Memurlardan da vergi alınıyor hatta bu ülkede bütün vergiyi işçi, memur ve küçük esnaf ödüyor esas para kazananların vergi falan ödediği yok.İHTİYAR adlı üyeden alıntı
GEL DEDİN, GELDİM, ABDURRAMAN ÇAVUŞ
kilit...
Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...
yav birinizde demiyonuzki Mete Kardeş sen ayı değilsin insansın diye...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
sen ayı değilsin abi rahat olabilirsin, romantik olup olmadığın tartışalabilirmete_han adlı üyeden alıntı
nerde ne kadar seseri varsa .
bide benim ve bizim gibi delikanlıca profilini açık yazda görelim.
Bundan daha iyi bir şeyler diyebiliyormusunuz.
__________________________________________________ ____________________________________
Sıradan bir gündü sıradan olmasına ama memleketinin sıkıntılı zamanlarıydı. Kahbelerin karanlık pusularına inat yiğit duruşunda milletine adadı kendini yürek isteyen işler vardı içinden polis olmayı seçti. Herşeyden daha çok insana haz veren duygunun güven olduğunu biliyordu. Fahişe tabiatlı düşmanlıklar ülkesini dışardan diil içerden kuşatmaktaydı. Polisti polis olmasına varsın birçoğuna asık suratlı görünsündü olsun. Onun yüreği gülüyordu ve yüreğini görenler yeterdi ona. Bir taraftan işini layıkıyla yaparken günlük rutin uygulamalardan biriydiki hiçte gözünün tutmadığı kancık suratlar gördü aracın birinde. İyi eğitim almıştı zekiydi teşkilatta yunuslara katılmış hem işini yapmakta hemde motora binmekteydi. Şüphelendiği aracı sağa çekmesini işaret etti. Belliydi suratlarından çıyanlıkları ama insan sureti kuşanmışlardı bir kere yaklaştı esas yolcusunun azrail olduğu arabaya Ve yüzünü gösterdi engerek yuvarlak demir olmuş ateş ve kurşun kusmuştu düştü olduğu yere. sevdikleri geldi gözünün önüne birden o kadar hafiflemiştiki. Şakağından süzülürken kıpkırmızı kan işte dedi Benimde benimde kanım karıştı ay yıldızlı al bayrağıma....
ve son olarak aklına bir şairin dediği geldi
ŞAKAĞIMDAKİ KANSA O BENİM GÜLÜŞÜMDÜR.
NAMERT SÜRÜNMEKTENSE ERKEKÇE ÖLÜŞÜMDÜR.
Şehidim seni uğurlamaya bende gelecem yarın.
AKALTEKE
__________________________________________________ ___________________________________
bu arada unutmayın bu millet potansiyel bir suçlu değildir. Eğer bu millet potansiyel bir suçluysa sende öylesin. Üstelik üzerindeki üniforma kişiye ne iyi nede kötü etki etmez.
unutmamak lazım: Ne insanlar gördüm üstünde elbise yoktu ne elbiseler gördüm içinde insan yoktu...
...Her motora binenin serseri olmadığı gibi...
vesselam.
Köpeklerin efendileri, Kurd'un Allah'ı vardır. (Cengiz Aytmatov)
insanlar trafik kontrollerinde arabalarında falan iniyolar hattaya ellerini dayayıp aranmayı bekleyenler görüyorum benim bilidğim trafik çevirmesin aksi rica edilmedikçe oturduğun yerden camını açarak memurun istediği belgeleri vererek yapılıyor bu iş, şahsen arabadan inmiyorum trafik kontrollerinde
arkdaşlar bencede herkezi aynı kefeye koymayalım bende bi güvenlik görevlisi olarak polis tanıdıgım bi çok kişi var akrabamda ama mete han abiye katılmamak içden değiil ama vatandaşımızda kendi haklarını bilmeli kardeşim polis kimlik sordumu istedimi sebebini bile sormayanlar var.neyse bu polis ve vatandaş hakkı konusu derin bi mevzuu mete han abi sen devam et arada bende söze katılırım...
benim peder ve 7 sülalem polisdir...birazda madalyonun öteki yüzüne bakmak lazım...polis çocuğuyum diye bazı şeyleri görmezlikten gelmek veya Polise uzanan eller kırılır demek ahmaklık olur şahsım adına...secret5de adlı üyeden alıntı
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
cıddı keske bende polıs olsam amerıkada hayabusa suruyolar benım neyım eksık
valla abicim benimde çevrem geniştir tanıdığım polis memuru çok kişi var ama hiç bir zaman çevremde tanıdıklarımın güçünü arkama alarak haraket etmedim etmemde... madolyonun iki yüzünü gelecek olursak madalyonun ikinci yüzünü en az senin kadar bende göre biliyorum ama ben polis memurumuzdan yanayım neden diyecek olursan düşük dedrece maaşla canları pahasına bizlerin bile hiç bilmediği bi çok olaya el atıyorlar... haksızmıyım...mete_han adlı üyeden alıntı
buarada mete han abi sana biri ayımısn demişti galiba valla burdan kucagında o tatlı çocugunla pekde ayıya benzemiyorsun
görürsen aynı şekilde düşünmeyeceksin...
metehan abı sen savasxxl grubundamısın yoksa 100+
arkadaşlar ben derimki herkezi aynı kefeye koymayalım benim ccbbdd rumuzlu arkdaşa bi sözüm olacak açık sözlü bi şekilde yazacagım arkdaşım şimdi sen polisin orda görevini yapıp yapmamasından bahsediyordun değilmi benim belki bu bakış açımı hoş karşılamazsın bilmem ama arkdaşım halkımızın çogunlugu ekmek parası için çalışan dar gelirli insanlarla dolu şimdi sadece arabası yada motosikletiyle evini geçndirenler var şimdi adamın muayenesi eskik dediğin nokdada adamın arabasını bağlamaya kadar gidebilecek bi konumda vereceğin 3-5 kuruşamı bakarsın yoksa arabanın bağlandıgınamı? şöyle iyi bi düşünki rüşvet olayı bir tek bu mevki ve mercidede yok başka bi çok yerdede oluyo. benim düşümcem bence polis memuru meslekdaşlarım düşük derecede maaşla görev yapılar ha rüşvet konusunu tasvif etmiyorum ama kötü ithamlarda bulunmayın bence ve genelleme yapma hem sen önce kendi haklarını öğren ondan sora git polis memurudan haklarını iste yargıdan yada kanun koyucu ,uygulayıcıdan... mete han abi haksızmıyım sen söyle...
abi ben çıkıyorum görevdeyim bu derin mevzuuya daha sonra yine devam ederiz olurmu?
ab idrin bi mevzuu daha sonra msn den konuşalım bu konuları
haklı ve haksız olduğun yönler var diyebilirim...1200 ytl maaş alan bir polis memurunun geçinememesi söz konusu değil...hele Anadoluda padişah gibi yaşar...asgari ücret 400 olduğunu düşün ve Anadoluda asgari ücretli bir işe muhtaç o kadar insan var ki...sadece sigortam olsun diye o da...
birde rüşvete alışan domuzlaşır...doymak bilmez...beleşe sırtının pohpohlanmasına ayrıcalığa alışan insan kendini dünyaya gelmiş bir nimet zanneder...beni anlamışsındır umarım...
devilrider kardeşim 116 kiloyla sırabaşıyım...
vav abı sen neymısın be yaaaa
slm mete han abi ne oldu bizim polis vatandaş arası muhabbetleri bi sonuca vara bildinizmi)
ya mete han abi bende sana hak veriyorum benim işim gereği bulundugum görev alanlarında bi çok polis arkdaşla sohbet ederizde şimdi polis yada askeri makamdaki meslekdaşlarım için düşüncemcem şöyle ya abi canlarını ortaya koyduları zamanlarlar oluyo ve diğer trafdan evet bi çok sektörde özelliklede tektil sektörü vs.. gibi sektörlerde sigortasız çalışan asgari ücretin altına çalışan bi çok vatandaşımız var şimdi örneğin benim görev yaptıgım alanda 30 civarı çevik terörden arkdaşlar vs. görev yapıyo tabi bunları hava atmak niyetiyle söylemiyorum vurgulamak isteğim bi çok polis memuruyla sohbet etme imkanım oluyo demek istiyorum neyse abi sözü uzatmayayım şimdi sohbetlerimiz sırasında maaşları konusunda çok şikayetci ve az oldugunu iddia ederlerdişimdi hak verdiğim tek kısım ddiğim gibi sadece canlarını ortaya koydukları nokdada daha fazlasını hak ediyorlar diyorum ama düşünüyorumda güvenlik görevlileri içinde 500 ytl ile 900 ytl civarı maaş alanlar var ve vip yakın korulamalarında maaşları 1000 ytl ile 3000 ytl arası değişiyor tahminimce şimdi ülkenin ekonomik durumunu vatandaşın gelir düzeyini düşünecek olursak seninde dediğin gibi polisimizin aldığı maaşın yeterli oldugunu düşünüyorum. evet abi diğeer bahsettiğin yolsuzluk rüşvet muhabbetide cabası tabi ama şimdi her poliside aynı kefeye koyamazsın ben herzaman genelleme yapmakdan rahatsız olurum.rüşvet konusunda bana bile öyle çirkin şeyler teklif eden vatandaşlar oluyodu şimdi aşagı tükürsen bıyık yukarı tükürsen sakal bende bu işin içinden çıkamadım gel nu konuyu ya bi ağaca bağlayalım kaçmasın yada (BIRAK DAĞINIK KALSIN)
ya mete han abi bende sana hak veriyorum benim işim gereği bulundugum görev alanlarında bi çok polis arkdaşla sohbet ederizde şimdi polis yada askeri makamdaki meslekdaşlarım için düşüncemcem şöyle ya abi canlarını ortaya koyduları zamanlarlar oluyo ve diğer trafdan evet bi çok sektörde özelliklede tektil sektörü vs.. gibi sektörlerde sigortasız çalışan asgari ücretin altına çalışan bi çok vatandaşımız var şimdi örneğin benim görev yaptıgım alanda 30 civarı çevik terörden arkdaşlar vs. görev yapıyo tabi bunları hava atmak niyetiyle söylemiyorum vurgulamak isteğim bi çok polis memuruyla sohbet etme imkanım oluyo demek istiyorum neyse abi sözü uzatmayayım şimdi sohbetlerimiz sırasında maaşları konusunda çok şikayetci ve az oldugunu iddia ederlerdişimdi hak verdiğim tek kısım ddiğim gibi sadece canlarını ortaya koydukları nokdada daha fazlasını hak ediyorlar diyorum ama düşünüyorumda güvenlik görevlileri içinde 500 ytl ile 900 ytl civarı maaş alanlar var ve vip yakın korulamalarında maaşları 1000 ytl ile 3000 ytl arası değişiyor tahminimce şimdi ülkenin ekonomik durumunu vatandaşın gelir düzeyini düşünecek olursak seninde dediğin gibi polisimizin aldığı maaşın yeterli oldugunu düşünüyorum. evet abi diğeer bahsettiğin yolsuzluk rüşvet muhabbetide cabası tabi ama şimdi her poliside aynı kefeye koyamazsın ben herzaman genelleme yapmakdan rahatsız olurum.rüşvet konusunda bana bile öyle çirkin şeyler teklif eden vatandaşlar oluyodu şimdi aşagı tükürsen bıyık yukarı tükürsen sakal bende bu işin içinden çıkamadım gel nu konuyu ya bi ağaca bağlayalım kaçmasın yada (BIRAK DAĞINIK KALSIN)
dediğin gibi geniş yelpazede yazılabilecek çok şeyler var...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)