Ramazan geldi böyle oldu , harbi pide yemek isteyene..
Reklamlar
-
02 Ağustos 2011, 00:38
#1
Kocaeli İl Temsilcisi
Evet sevgili dostlar ramazan geldi fırıncı kardeşiniz olarak sitresimiz başladı desem pek abartı olmaz , bilen arkadaşlarım biliyor , müzisyenlik, ressamlık,mucidlik, vs derken bilmeyen dostlarım için farklı fakat asıl işim olan unlu mamüller yönümü kimseyle paylaşmadım , ve mübarek ramazan ayı vesilesi ile bahane olduğundan ve gerçekten ağız tadıyla pide yemekisteyen dostlar için bu konuyu açmış bulunuyorum ,
tüm mt dostlarımın, ve islam dünyasının mübarek ramazan ayını canı gönülden kutlar hayırlara vesile olmasını yüce rabbimden niyaz ederim ..
gerisini fotolar anlatsın....
ramazan ayı dediğimizde ,yumurtalı susamlı pidemiz olmazsa olmazlar arsındadır, yukardaki resimde pide oluşumunun ilk adımları , yoğurma aşaması
bir pozda benden olsun
susamlı yumurtalı ramazan pidesini çekemedim çünki elerim yumurtaya bulanmış halde olduğu için telefon yumurtalı bir şekle geldiği için ve sitres kalabalıkta çektirecek adam bulamadığım için güzelim pideleri çekemedim af buyurun ilerleyen zamanlarda inşallah
1990 yılından beridir bu mesleğin içindeyim ve sürekli söylediğim şey şudur sarhoş insanı lafla yola getirebiliyorsunuz ama aç insana gerçekten söz geçiremiyorsunuz sitres sitres sitres...
şu saatler pekte kalabalık sitresli saatler değildir , iftara yarım saat kala istanbul halk otobüsüne dönüyor ortam müşterilerle yakın akraba oluyoruz
ve bir gün gitti kaldı 28 gün iftar saatini bekliyoruz kendimizi caddeye attık üstümüzü giyindik ohhhhh dünya varmış alde var 28...
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
Reklamlar
-
02 Ağustos 2011, 00:44
#2
ya abicim oldumu şimdi bu anca fotolara bakıp gözümüzü doyuracağız desene .. buralarda böyle pide yapan adam gidi usta nerdeee
Motor Aşkı Ayrıdır Herkes Bilemez..
Kanuni Storm 150 / Mondial Mct 250 / Hyosung Gv 250 / Honda Cbr 600 F
-
02 Ağustos 2011, 00:48
#3
Kocaeli İl Temsilcisi
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
-
02 Ağustos 2011, 00:56
#4
piyanist_irf adlı üyeden alıntı
valla sevgili kardeşim bu gün yaklaşık 200 adedin üzerinde içli pide yaptık emin ol her biri isteğe göre oldu kimisi benimkini şöyle yap, benimki şöyle olsun vs. vs. bazen fıttırma aşamasına gelsekte mübarek ramazanın da tadı burada bilader
zaman zaman sıcak tansiyonumu düşürsede elimizden geldiğince anlayışlı esnaf olarak müşteri memnuniyetini birinci pilanda tutmak pirensibimiz ,
abartısız söylüyorum başka fırına gidip aynı tarz yapan adamı döverler
anladım abicim sana kolay gelsin diyeyim o zaman.. umarım birgün oralara yolumuz düşerde seninle tanışma fırsatımız olur abicim..tekrardan saygılar..
Motor Aşkı Ayrıdır Herkes Bilemez..
Kanuni Storm 150 / Mondial Mct 250 / Hyosung Gv 250 / Honda Cbr 600 F
-
02 Ağustos 2011, 00:58
#5
iki tane pastırmalı 1 karışık..yarın iftardan 5 dakika önce hazır olsun...
yarım saatte teslim değilmi????
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
-
02 Ağustos 2011, 01:00
#6
Pastırmalı pidede yenmez tadından,yemede yanında yat :D burda nerde böyle ustalar
-
02 Ağustos 2011, 01:01
#7
offf...
samet abi beraber baskına gidelim irfan abiye(:
-
02 Ağustos 2011, 01:07
#8
iftar saati döver ülem bizi...
hem dırdırımızdan,hem doyuramamaktan.....
ama ben tezgah başına geçerim..
ama satışa,ama pişirmeye,ama hazırlamaya...elimden gelir hamur işleri..
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
-
02 Ağustos 2011, 01:30
#9
sırf o pideden yemeğe karamürsele gelirim aga.
-
02 Ağustos 2011, 01:32
#10
Super Moderator
-
02 Ağustos 2011, 01:55
#11
irfan abim eline sağlık güzel bi paylaşım olmuş fakat o kadar yemekten sonra şöyle bir kaç porsiyonda baklava olsa hiç fena olmaz nede olsa insanlar akşama kadar oruçlu dolayısıyla kan şekeri düşüyor eee doğal olarakta bünye tatlı isterrr yani
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
02 Ağustos 2011, 02:31
#12
sametagir adlı üyeden alıntı
iki tane pastırmalı 1 karışık..yarın iftardan 5 dakika önce hazır olsun...
yarım saatte teslim değilmi????
Pideler 5 oldu.......
Büyük aşklar yolculuklarla başlar ama önce güvenlik....
-
02 Ağustos 2011, 03:13
#13
Motosiklet Eğitmeni
Ulem ben çocuklugumu özledim.
Bakkaldan külahta susam ve yumurta alip dayanirdik firinin kapisina.
Pidelerin her biri kisiye özel olurdu.
Kimi bol susamli,bol yumurtali,kimi sade,parana göre.
Pidelerin üzerine isaret konulurdu.
Kimi zaman bir defterden koparilmis yaprak parçalanir konulur,kimi zaman yumurta kabugu.
Sabirla beklerdik.
Açliktan gözümüs dönmüs bir biçimde.
O açligin bir tadi vardi yani.
Simdi pidenin de tadi yok.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
02 Ağustos 2011, 03:29
#14
Moderatör
ekmeklerin altina ufak etiketlerin yapistirildigi zamanlari da özledin o zaman (:
-
02 Ağustos 2011, 03:42
#15
Kocaeli İl Temsilcisi
sametagir adlı üyeden alıntı
iki tane pastırmalı 1 karışık..yarın iftardan 5 dakika önce hazır olsun...
yarım saatte teslim değilmi????
senin için 15 dk. da bile olur samedim istisnalar kaideyi bozmaz ramazan ayının ilerleyen günlerinde iftar vermeyi düşünüyorum agam fakat şu an gün belli değil inşallah o zaman bekliyorum , şu an yer sorunu nu düşünüyorum da sahilde bir çay bahçesinde olabilir ancak ne varki yanımda benden haricen koşturacak adam lazım, hoca allahu ekber diyene kadar pideleri yapmaktan başka hiç bir şey yapamam bakalım nasip kısmet inşallah ...
---------- Post added at 02:37 ---------- Previous post was at 02:35 ----------
muhammedkaya adlı üyeden alıntı
Pastırmalı pidede yenmez tadından,yemede yanında yat :D burda nerde böyle ustalar
pastırmalı pide yerken gerçekten güzel iştah açıcı ve leziz oluyor ancak ne varki daha sonra terimiz bile pastırmaya kokuyor baharat düzeyi bolca olduğu için mahallenin kedilerinin ağzının suyu akıyor yanlarından geçerken
---------- Post added at 02:39 ---------- Previous post was at 02:37 ----------
-unnamed- adlı üyeden alıntı
offf...
samet abi beraber baskına gidelim irfan abiye(:
ebubekirim siz geldinizde biz sırtmı döndük rica ederim ,,, başım gözüm üstüne kardeşim her zaman beklerim
---------- Post added at 02:42 ---------- Previous post was at 02:39 ----------
kerkenez adlı üyeden alıntı
sırf o pideden yemeğe karamürsele gelirim aga.
sevgili kerkenez pide işin bahanesi arkadaşım tabiki başım gözüm üzerine beklerim her zaman , hem sonra iftar sonrası sohbetleri güzel olur sahurlara kadar oturmak vs. inşallah bir gün beklerim ...
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
-
02 Ağustos 2011, 03:42
#16
Motosiklet Eğitmeni
Lucas adlı üyeden alıntı
ekmeklerin altina ufak etiketlerin yapistirildigi zamanlari da özledin o zaman (:
Dogru yav!!
Bak onu unutmusum.
Ekmegin altindan o etiketi en temiz sokme yarisi yapardik kendi kendimize.
Genellikle de basaramaz, etiketin kenarlarini kemirirdik.
Neyse adamin topigini nostalji topigine çevirmeden tuyeyim ben.
Tezgahin önünü kapatmayalim.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
02 Ağustos 2011, 03:56
#17
Kocaeli İl Temsilcisi
olcan138 adlı üyeden alıntı
Eline sağlık, görüntüler bile yetiyor tadını anlamaya...
Yalnız konuyu ne yapacağız?
Her sabah 4 küsürden akşam 20'lere kadar saklasak sonra yine mi açsak, gün boyunca milletin karnını baka baka doyurmasına fırsat mı tanısak?
valla sevgili olcancım harbi işin bu tarafını hiç düşünemedim af buyurun yiyen var yiyemeyen var, nitekim bizimde işimiz bu , insanoğlunda öyle bir nefis varki arkadaş , 1gün 3 gün 5 . günden sonra, pastırmayı göresiniz bile gelmiyor
ramazanın artık bitmesine bir hafta filan kala midemiz sos vermeye başlıyor bir kuru fasulyeyi sulu bir yemeğe hasret, kalıyoruz , ramazan 30 biz 30 gün pideye talim şükürler olsun
allah olmayana bulamayana da versin inşallah
---------- Post added at 02:49 ---------- Previous post was at 02:46 ----------
coq adlı üyeden alıntı
Ulem ben çocuklugumu özledim.
Bakkaldan külahta susam ve yumurta alip dayanirdik firinin kapisina.
Pidelerin her biri kisiye özel olurdu.
Kimi bol susamli,bol yumurtali,kimi sade,parana göre.
Pidelerin üzerine isaret konulurdu.
Kimi zaman bir defterden koparilmis yaprak parçalanir konulur,kimi zaman yumurta kabugu.
Sabirla beklerdik.
Açliktan gözümüs dönmüs bir biçimde.
O açligin bir tadi vardi yani.
Simdi pidenin de tadi yok.
bahsettiğin şeyler genellikle yine aynı ..... fakat değişen tek şey artık çocuk değiliz bu farklılık belki buradan kaynaklıdır
---------- Post added at 02:52 ---------- Previous post was at 02:49 ----------
F54 adlı üyeden alıntı
irfan abim eline sağlık güzel bi paylaşım olmuş fakat o kadar yemekten sonra şöyle bir kaç porsiyonda baklava olsa hiç fena olmaz nede olsa insanlar akşama kadar oruçlu dolayısıyla kan şekeri düşüyor eee doğal olarakta bünye tatlı isterrr yani
offff offff offf sen ne diyosun fatihim ne gider ama gözüm varya ... hani tatlıyıda hiç sevmem oturdummu ayranla 500 gramdan fazla baklavayı, götürürüm yani,
yuh artık diyenlere işin ip ucunu vereyim baklavayı ayranla denesinler , o zaman tıkanmıyor insan
---------- Post added at 02:54 ---------- Previous post was at 02:52 ----------
cbr1100 xx adlı üyeden alıntı
Pideler 5 oldu.......
yüce abiyi de unutma tünal abi
---------- Post added at 02:56 ---------- Previous post was at 02:54 ----------
coq adlı üyeden alıntı
Dogru yav!!
Bak onu unutmusum.
Ekmegin altindan o etiketi en temiz sokme yarisi yapardik kendi kendimize.
Genellikle de basaramaz, etiketin kenarlarini kemirirdik.
Neyse adamin topigini nostalji topigine çevirmeden tuyeyim ben.
Tezgahin önünü kapatmayalim.
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
-
02 Ağustos 2011, 04:51
#18
Ellerinize sağlık. Oruçlu olarak çalışanların, özellikle sıcakta fırın karşısında çalışanların, Allah yar ve yardımcısı olsun...
Yollar size, sizler Allah'a emanet.....
-
02 Ağustos 2011, 10:02
#19
o oh süper ya
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
-
02 Ağustos 2011, 10:10
#20
yorumsuz
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)