Dinin binlerce yıl önce bildirdiği fakat insana doğrudan vermediği şeyleri, bilim test ederek ve araştırarak bir çok şeyi doğrulamıştır. Günümüzde bir çok bilimsel buluşun kuranda geçtiğini söylüyoruz ,ama dini çöpe atıp bilime yüklenmekte,bilimi çöpe atıp dine yüklenmekte yanlış. Allah oku demişse vardır bi hikmeti. Dolayısıyla bu insanlar zaten ölmeyi göze almış şimdiden beyinlerinde ölümü kabullenmişler. Hangimiz ölümü kabul edebilirizki ? Yüzlerce yıl sonra uyansalar hiç kimseyi tanımadıkları hiç bir şeyi bilmedikleri bi dünyada ,zamana ayak uyduramayan insanlar olarak zaten ölmümü tercih ederler bence. Tıpkı yaşlıların gençlere özenmesi gibi.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:50 ----------
Ben NAT GEO'da izlediğim bi belgeselde Ruh değilde insanın görünmeyen bi enerjiyle acıyı vb. duyguları yendiğini söylüyorlardı. Bir şeyhin yanındaki muridinin kafasına bıçak girdi adam banamısın demedi. Aynı şekilde dudagına biri bişey soktu o sırada manyetik alan gibi bişeyi gosterdiler. Ama hiç doğrudan ruh dediklerini görmedim
http://www.flashokey.com
Nat. Geo.'da metafizik konuları ("Uzaylılar dünyayı gerçekten ziyaret ediyor mu?", "Hayaletli evler var mı?" filan gibi) tartışan bir belgesel var. Sizin gördüğünüz tahminimce odur. Geçen gün ben de bu programda ruhların filmini çekmeye çalıştıklarını görmüştüm. Ancak bu programlardaki savların bilimsel bir yönü olmadığı gibi öyle bir iddia da yok...
Ben, "bilim insanları insan ruhunun var olduğunu söylüyor" diye bir şey görünce bunun pozitif bilim dallarından birinde olduğu tahminiyle merakımı belirttim. İlgili branş da olsa olsa tıptır diye düşündüm. Yoksa bugün astrolojinin bile bilim olduğunu iddia eden bir sürü enteresan adam bulabilirsiniz...
I'm all alone, I smoke my friends down to the filter...
bi film vardı konusu da bunun aynısıydı...filmde ünlüler özel bir şirkete para vererek klonlama veya buna benzer bişey yaptırıyolardı...sonra bi tüpün içinde bebek oluşup normal insan ebatlarına geliyodu yanılmıyosam...para veren kişi öldüğü zaman hemen o bedende tekrar yaşama devam ediyodu falan böyle bişeydi film...yeşilyol'daki zenci adam da oynuyordu filmde..ünlü bir basketbol oyuncusu rolündeydi...adını çıkaramadım
Biz harama meylederiz korkusuyla helalin onda dokuzunu terkederdik (Hz.Ömer)
doğru olsam ok gibi, yabana atarlar beni...eğri olsam yay gibi, elde tutarlar beni...
Ölümsüzlüğü bulmaları için azrail i öldürmeleri lazım.Ha öldükten sonra yeniden dirilmeyi bekliyorlarsa ooo daha 1000 asır bekleseler imkansız bence...
Kanka güzel anlatmışsın ama biraz tamamlanmalı.
Bilimi inkar eden din değil din adamlarıdır.
Nasılki bazı bilim adamları ruhun varlığını kabul eder de bu bilimin kabul ettiği anlamına gelmezse. Din adamlarının yaptığı bazı hatalarıda dinin kendine mal etmemek lazım.
Kaldıki herkes bilimi kitabından öğrenmeyi tercih ederken nedense dini hep başkasının ağzından öğrenmeyi daha kolay ve cazip buluyor. Durum böyle olunca her kafadan ayrı ses. Dini doğru anlamak gerçekten meziyet ister bunu başarabilenler de zaten herkesçe kabul gören saygıderğer kişiler durumunda değilmi (mesla Mevlana ya yada Yunus Emre ye saygı duymak için dindar olmak gerekirmi. Bir ateist bile kendilerinden etkilenebilir.)
Ne zamanki insanlar dinide kitaptan öğrenmeyi öğrenirler ozaman belki gerçekten öğrenirler. Benimseyip benimsememeleri önemli değil. En azından doğru yerden öğrenilmiş olur. Yada karşı çıktıkları şeyin gerçekten ne olduğunu bilmiş olurlar. vsvsvsvs
Çaya çağırdılar ben kaçar . Bi vukuat olmasın öptüm sana
Bu donmuşlara gelirsek. Bırakın kalsınlar en azından çürümez kokmaz yaw
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
bilimiyorum ama, olurda insanlar kazara ölümsüzlüğü bulurlarsa, ölümsüzlükten bıkıp ölmek isticekler ama ölemicekler gibi me geliyor
Dostum sen beni iyi tanıyorsun. Bireylerin inançlarına uygun yaşama özgürlüklerini her daim savunmuşumdur. Yeter ki etrafındaki diğer insanlara bu inançları dayatmaya çalışmasınlar. Dayatmadan kastım zorlamadır. Yoksa fikir özgürlüğünün ateşli bir savunucusuyum. Elbette insanlar dini inançlarını istedikleri zaman ve isteyen herkese anlatabilmeli ve savunabilmeliler.
Yalnız insanların inanç özgürlükleri ile kurumsallaşmış olan din kavramını ayırabilmek lazım. Seninle aslında bu noktada da ayrılmıyoruz. Çünkü senin "din adamları" olarak tanımladığın zümre benim "dinler" derken tanımladığım yapının termsilcileridir.
İnandıklarını iddia ettikleri din konusunda cahil olan, kitabını dahi okumamış insanlar konusunda da benzer şekilde düşünüyoruz. Ayrıldığımız tek nokta dini anlamanın meziyet isteyen bir konu olduğunu söylemen. Eğer din anlaması meziyet isteyen bir konu ise bu meziyetten yoksun olanların dinsel anlamda bir sorumlulukları olamaz. Eğer bu meziyetten yoksun olmalarına rağmen yine de dinsel sorumlulukları var ise ilahi adaletten bahsedilemez. Kısaca dinler (en azından tek tanrılı olanlar), yapıları gereği, zeka özürlü olmayan herkesçe net ve kuşkuya yer bırakmayacak açıklıkta anlaşılabilirdirler. En azından kendi iddiaları bu yöndedir.
Mevlana, Yunus Emre gibi kişilere saygı duyma meselesine gelince, benim gibi ateistler bile (ki bu "bile" yi niye kullandığını hiç anlamadım) bu insanlara saygı duyar elbet. Yalnız benim gibi ateistler bile (ki bu "bile" yi neden kullandığını anlamadığımı bir kez daha belirtmek isterim) bilirler ki bir insana saygı duyup duymamak o insanın tüm nitelikleri ile ilgili bir konudur, yalnızca dinsel görüşleri ile değil... Bir örnek olması açısından ben Kopernik'e de büyük saygı duyarım. Kendisi heliosentrik evren kavramını ortaya atan ilk kişi olduğu gibi aynı zamanda katolik bir papazdır.
Neyse, sen o çayı içeli çok olmuş belli ki ama yine de afiyet olsun. Vukuatsız hayat nikotinsiz sigara misali, beni açmaz. Ben de öptüm sana...
I'm all alone, I smoke my friends down to the filter...
belkide mısırlılar bu yüzden mumyalama işine gittiler, yakında dırılmeyı bekleyen mumyalar zombiler gibi gezmeye başlarsa hiç şaşmayın.
tabı ortama ayak urdurmaları biraz zaman alacak yakında diskolarda barlarda görebiliriz....
Bana göre en iyi Köpek: Isırmayan Köpek.
ya bir defa birşey var ki ortada o da şudur bence:
test yapılan köpek zaten tamamen ölmemiştir, canlı iken bu işlem yapılmış ve sadece 70 dak bu durumda kalmıştır. oysa dondurdukları insanlar zaten ölmüşler sadece vücut ısısını kaybetmeden bu işlemi yapmışlar. işte ben bunu anlayamadım doğrusu
ya bide yaşasan ne olacak sanki zaten yaşamışsın yaşayacağın kadar daha ne istersiniz anlamam ki
ebemdede ondan bundan olsaydı dedem olurdu.
Atari kolum buzuldugunda böyle üzülmüştüm.
Bide motorumu sattıgımda...
Peki Zeki Mürende bizi görecekmi
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
Bilim kurgu filmlerinden aşinayız azçok ama düşünmesi bile ürpertiyor hani
Ee..Diyelim kanı çekildi.. İçine sıvı nitrojen doldurdular...
Dirilirken hangi kanı dolduracaklar?...
Ya da kan olmayacakmı artık?..
Nitrojenle mi çalışacak adam?...
100 metreyi 1 saniyede mi koşacak?...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Ötede canlanıyoruz,
hürileri ayak üstü çatır çatır götürüyoruz,bunlar güzel hareketler tabi ))))
kanlı canlı hemde bizde kan can oluyor hurilerdede oluyor ... ötede ohhhhh))
ruhta gidiyor oralara yersen
e o zihin burada kalamazmı?
beynin kıvrımlarının nekadarı çözüldü? bu kıvrımların nekadarı hafızayı saklıyor))
cennetten gelip doğrulayan varmı? nasıl keyif çatıyor,
yada cehennemden? nasıl yanıyor
ama inanıyorsunuz ))
fakat dondurulup tekrar canlanan ve dölleme yapan,yaptığı dölemedende sağlıklı nesil doğurtan birçoooookkk SPERM örneği var bilimde
ve yine bilimde kan nakli diye birşey var
neden olmasın?
BU dallamaları canlı canlı mı dondurmuşlar?
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
Paran çok, ölüyorsun, ne kaybedeceksin? Bu adamlarda bunu düşünmüşler, tıp çok gelişirse diye..
%50 şansın var,
1) tıp çok gelişti diyelim canlandırttılar dirilttiler,
2) Canlandıramadılar, kıyamet koptu, taş devrini döndük vs..
Bu insanlarda %50 kumar oynuyorlar. Çürümektense şanslarını deniyorlar.
Ya dalga geçenler haklı çıkacak yada onlar, basit bir oyun teorisi işte..
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)