Seçimlerde OY KULLANAMAMA Sürprizi !!!
Reklamlar
-
Geçenlerde eşimle bu seçimde nerede oy kullanacağımızı öğrenmek amacıyla Yüksek Seçim Kurulu'nun sorgulama sayfasına girdim;
http://www.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgi.jsp
Ancak bilgilerimizi girdiğimde sorgulama sonunda karşılaştığım ileti beni hayrete düşürdü :
"Girilen bilgilerle Yurt İçi Seçmen Kütüğüne kayıtlı değilsiniz."
2008'den beri aynı ikamet adresinde bulunmamıza, son yapılan seçimlerde ve referandumda düzenli olarak oy kullanmamıza istinaden kaydımızın olduğunu ve sadece her zamanki gibi nüfus cüzdanımızla gidip oyumuzu kullanacağımızı zannederken, bir anda seçmen listesinde bile olmadığımızı öğrendim.
Mahalle muhtarımızı arayıp bu durumu sorduğumda sorunun, "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi" nden kaynaklandığını söyledi.
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne 2008 yılında bizzat giderek kayıt yaptırmama ve önceki seçimlerde kayıtlı seçmen olarak oy kullanmamıza rağmen, apartman-daire numaralarındaki sıralamalarda birtakım yeni düzenleme/değişiklikler yapıldığını ve nüfus müdürlüğüne giderek yeniden kayıt yaptırmamız gerektiğini öğrendim.
Peki bunun uyarısı neden yapılmıyor ve vatandaş mağdur ediliyor!!!
Seçmen listelerine yapılacak son başvuru tarihinin seçimden 2,5 ay önce yani 31 Mart günü sona ermesi nedeniyle, bu son dakika golü neticesinde bu seçimlerde oy kullanamayacağımız söylendi.
Bizim gibi birçok kişi olduğuna eminim.
Bu saatten sonra geç kalınmış olsa da, en azından bilgi sahibi olmak ve ileride böyle bir problem yaşanmasını engellemek adına gerekli adımların atılması hususunda uyarı niteliğinde paylaşmak istedim.
Ayrıca hukukçu arkadaşlara da sormak isterim,
Yine de oy kullanmamızın bir yolu var mıdır acaba ya da böyle bir durumda hakkımızı arayabileceğimiz bir prosedür?
Reklamlar
-
Birileri senin oy vermeni istemiyor anlasilan
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
neyse olan olmuş bi kere bundan sonra oy kullanman imkansız sanırım
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
Üzülme, yüce hükümetimiz senin yerine oy kullanacaktır.
-
zeda3000 adlı üyeden alıntı
Birileri senin oy vermeni istemiyor anlasilan
Amaçlarına ulaştılar gibi görünüyor..
F54 adlı üyeden alıntı
neyse olan olmuş bi kere bundan sonra oy kullanman imkansız sanırım
Öyle görünüyor malesef..
Slayerrr adlı üyeden alıntı
Üzülme, yüce hükümetimiz senin yerine oy kullanacaktır.
Ben de ona üzülüyorum ya zaten.
-
ben boş atacaktım, hangisine vereceksen söyle senin yerine ona atayım
-
dreamdark adlı üyeden alıntı
Ben de ona üzülüyorum ya zaten.
Aslında çok farketmiyor. Mesela ben oy kullanacam ama beğenmezlerse değiştirirler kesin.
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
Boş atacaklar C-H-P ye atın.Ülkeyi yasaklar ve acımasızlıklar ülkesi olmaktan kurtaralım...
-
kullanılmayan yada boşa atılan her oy akpye gidiyor. çünkü şu anki seçim sisteminin sonucu bu oluyor
ispatı;
akp %46,66 oy alıp meclisin %62sini ele geçirdi (341 sandalye)
chp %20,85 oy alıp %20,36sını ele geçirdi (112 sandalye)
mhp %14,27 oy alıp %12,9unu ele geçirdi (71 sandalye)
yani başka partilere oy veren yaklaşık 5,5-6 milyon kişinin oyu akpye sandalye olarak gitmiş durumda.
hiç oy vermeyen 6-7 milyon lişi var, bunu hiç saymıyorum bile. bunların çoğununda akpli olmadığına ve tatlı su geçmeni olduğuna eminim.
-
ozaktası abi CHP ye verelim vermesine de bu seçim vaadlerine ne diyorsun mazot, yoksul aylığı gibi durumlar beni düşündürüyor. hem hazinede akp para bırakmadı tam takır diyor peki bu iş parasız nasıl olucak abi.benimde kafam karşırık yani aslında Haydar Baş hocaya vericem ama garibim o da gerilerde kalıyor napsın.runemagick dediğinde tamamen haklısın kardeşim boş oy vermek diye ben anlamıyorum insanın bir fikri olmazmı ya.hiçbirisini beğenmesen bile en az beğenmediğine gene insan oy verir yani.
-
ozaktasi adlı üyeden alıntı
Boş atacaklar C-H-P ye atın.Ülkeyi yasaklar ve acımasızlıklar ülkesi olmaktan kurtaralım...
baraklımsın abi sen
Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn
-
Beycivan adlı üyeden alıntı
ozaktası abi CHP ye verelim vermesine de bu seçim vaadlerine ne diyorsun mazot, yoksul aylığı gibi durumlar beni düşündürüyor. hem hazinede akp para bırakmadı tam takır diyor peki bu iş parasız nasıl olucak abi.benimde kafam karşırık yani aslında Haydar Baş hocaya vericem ama garibim o da gerilerde kalıyor napsın.runemagick dediğinde tamamen haklısın kardeşim boş oy vermek diye ben anlamıyorum insanın bir fikri olmazmı ya.hiçbirisini beğenmesen bile en az beğenmediğine gene insan oy verir yani.
bence vaatler yapılabilir şeyler. sadece mazot olacak 1,5tl, herkese 600tl şeklinde düşünülürse tabiki garip kalıyor ama bunların geri dönüşü var tabiki.
mazot çiftçiye 1,5 olduğu zaman üretim fazlasıyla artar. yurtdışından sebze-meyve alınmaz, paramız dışarı çıkmaz yani. e çiftçi adam para kazandığı için aç kalıp şehirede göç etmez, hatta bi ihtimal yanında adam bile çalıştırır, istiham olur.
aile sigortasıda aynen öyle, ki zaten tayyip erdoğan biz daha fazlasını veriyoruz demişti demekki verilebiliyomuş, zaten sayılarla da anlatıldı, ülke bütçesinde %1,7 kadar kaydırma yapıldığında sorun çözülüyor. çok fazla önemli olmayan birşey için bu kaydırma yapılsa öyle şey olurmu denebilirdi ama sonucunda olacak şeyi düşünün, bu tasarruf kendisinden kat kat iyi sonuçlar verir. herneyse, bu sigortayla insanlara maaş verilince ilk olarak o aile rahatlicak zaten, sonra aile bu parayla mahalledeki esnafa gidecek heral, yani büyük marketlere karşı ezilen, mahalledeki bakkal-manav kazanıcak. bakkalın daha fazla mal satması demek o satılan malın daha fazla üretilmesi demek, yani bunun arka planındada insanlar istihdam edilecek. ve tüm bunların vergi olarak geri dönüşü olacak.
sonuç olarak ben inanıyorum bu projelerin işe yarayacağına. adamlar hesapsız atacak olsalarda benzini düşürücez 2tlye derlerdi, olay biterdi (kimse inanmazdı o ayrı). diyemiyolar demekki bişeyler hesaplanmış
-
Öncelikle AKP'li değilim onu belirteyim
ama sanki AKP dışında başka bir parti gelse çok farklı olacak inancınıza hayret ediyorum.
Tabi o partide milletvekili adayı dayınız varsa ve onun çanağını yalayacaksanız o başka...
İktidardaki partiyi başımıza bela eden zihniyet bu gün koyun postuna bürünmüş kurttan çok da farklı değil.
O parti bu gün ambleminin üzerine "herkes için" yazan bir bant yapıştırmış, yapıştırılan şey bir gün elbette düşer.
Malesef hepimiz takım tutar gibi parti tutuyoruz.
Kimilerimiz çizilen pembe tablolara inandırmış kendini ama şu bir gerçek herşey öyle basit matematik denklemleri gibi işlemiyor,
hesaba katmadığınız milletin içine işlemiş ahlaki çöküntü, kokuşmuşluk var malesef.
Kime oy verirsek verelim, şunu unutmayalım ülkeyi siyasiler kurtaramaz.
O yetkilere kavuştuktan sonra kim geldiyse kendine ve çevresine çıkar sağladı millete değil.
Hem bunların içinde lise mezunu bile olmayanı, teröre destek olanı, eski kurumunu batıranı, kasedi çıkanı çıkmayanı daha nice beş para etmez kişiler var.
Kime oy verirseniz verin ama ülkenin durumunun çok azından siyasiler sorumlu. Biz hakkımızı aramadık arayana aratmadık
hep üç kağıda yattık
bir şey üretmedik üretene destek olmadık
ülkeyi hep kahvehane muhabbetlerinde kurtardık
başkasını dinlemedik kendimizi dinletemedik.
Demokrasiyi içimize sindiremedik, sanki padişah seçiyoruz anasını satayım. Biri tayyip diyor, diğeri kemal, öteki devlet. Bir grup köpek yavrusu da kendi içinde bir isim bulamamış imralıdaki baba köpeğin adını sayıklıyor.
Kendimize çeki düzen vermezsek meclise toprağını üstünden atıp Mustafa Kemal'de gelse
Fatih Sultan Mehmet'de gelse
hatta
Allah halimize acıyıp bize mesihi de yollasa
anca böyle seçimden seçime hayal kurar,
daha inandırıcı yalan söyleyen bir partiye oy verir bu halk...
-
Benzin 4.20 tl hayaldi gercek oldu .
Memlekette komur bitmedigi surece bunlar daha secim kazanir . (yazik milletimize)
Fikirlere Kurşun İşlemez .
-
Ohaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ülen ben Elazıg (memleketim)'da oy kullanacakmisim.
Ama oy pusulasinda İstanbul yaziyordu.
Bu nasil oluyor?
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
-
Oy atsanız ne olacak gerçekten sayımların doğru yapıldığına inanıyomusunuz?
Bende boş atıcam.Fag the system
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
-
Sen oy veremiyorsun ama seçmen sistemi artmış bi şekilde ne kadar ilginç değil mi
http://haber.ekolay.net/Haber/3/7846...i-kuskulu.aspx
-
akp..... diye sövüyorum nezaman benzin alsam
-
Felon adlı üyeden alıntı
Oy atsanız ne olacak gerçekten sayımların doğru yapıldığına inanıyomusunuz?
Bende boş atıcam.Fag the system
evet inanıyom.söylediğin gibi bu kadar basit değil bu işler.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:42 ----------
Ben anlamıyorum şimdi.başımızdan akp gidince sanki benzn 3 tl mi olacak.
Geçmişki iktidarlar çok şeymi kazandırdı ülkeye
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:44 ----------
ozaktasi adlı üyeden alıntı
oldu başka derdin.CHP DSP BDP dışında bütün partilere oy atarım
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler