Bu Kadar Gencin Ahi Inşallah Yakaniza Yapişir
Reklamlar
-
Geçen dönem aldığım yönetime giriş dersinden bir örnek vereyim. Bu dersi aldığım hocam Sabancı'nın insan kaynaklarında danışmandı daha önce, 2. dönem aynı adamdan 3. sınıf dersi almaya karar verdim (2'deyim).
Diploma sadece dikkat çekmek için önemlidir. İşe alınacak kişinin görüşmedeki tutumu, daha önce çalıştığı yerler, CV'sindeki detaylar okuldan daha önemlidir. Mesela CV'de "yaratıcıyım" yazmak anlamsızdır, ama "Bir kitap yazdım" yazmak yaratıcılığa ispattır. Bunu yapmak aynı işe başvuran, aynı diplomaya sahip yüz aday arasında öne çıkmanızı sağlayabilir.
İK'daki görevli her CV için ortalama 10 saniye ayırır, sonra çöpe atar. Eğer CV 20sn kendine baktırıyorsa kenara koyulur, eğer 30sn baktırıyorsa yedekte tutulur, eğer CV kendini tamamen okutturuyorsa görüşmeye girecek birkaç kişiden biri olursunuz.
Peki CV'yi ne okutturur? Öncelikle şeklin düzgünlüğü ilk 5sn'yi kazandırır. Referanslar önemlidir. Önceki tecrübeler önemlidir. Okul ikinci plandadır. Yetenekler önemlidir. En son olarak da yazdığınız herşeyi gerçekten yapabilecek olmanız önemlidir.
Çok geyik bir yazı oldu, dersi ingilizce görmenin kötü yanları
Reklamlar
-
ylmzzz adlı üyeden alıntı
arkadaşım biz de karşıyız buna ama yeri burası değil bence. tamam konu dışı bölümü var ama bu senin görüşün. tartışma yaratacak konular daha öncede açıldı site birbirine girdi.
ben konu dışı yok demedim ki. siyaset meydanına çevirmeyelim dedim. bu kadar da konu dışı olmaz. biz de ek puan olayına karşıyız ama siyaset forumlarına yaz bence.
neyse...
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
-
khutuck bence geiq değil, güzel bi yazı olmuş.. Bu dediklerin devlet daireleri içinde geçerlimi? mesela bir belediyenin bilgi işlemine girmek? THY'de network yöneticisi olmak? vs..
[B]- Akil ile hiz ayni orantida olamaz. Biri yuksekse, biri mutlaka dusuktur. -[/B]
-
Devletin özel sektör mantığıyla çalışan kısımlarında (THY, eskiden Telekom) bu olaylar vardı, ama sadece sözleşmeli personel düzeyindeydi (diye biliyorum, kamuyla pek işi olmuyor bizim üniversitenin). Kamu personelini KPSS'yle alıyor.
-
cevap verdiğin için sağol.
iş Üniversite mezunu almak varken neden lise mezunu alıyıma dönüyor...
Birde arkadaşlar bu toful ve bilgisayar yazılım,ağ,sistem mühendisliği sertifikaları özel veya kamu sektöründe ilgi görüyormu?
[B]- Akil ile hiz ayni orantida olamaz. Biri yuksekse, biri mutlaka dusuktur. -[/B]
-
Sertifikalar önemli. Çok iyi bir üniversite mezunu olmadıkça dil için TOEFL çok önemli. Sİstem mühendisliği vs. serifikaları orta büyüklükte işletmelerde orta seviye işlerde çok önemli.
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler