Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

e-mail şifresini çaldırmamak için ne yapmak gerekir?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    desertnight - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Eylül 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    TRUVA TR 250-4
    SIFRENIZ NASIL ÇALINIR?
    1- Gizli soru tahmini
    Gizli soru tahmini tamamen sizin belirlediginiz soru ve yanita göre imkansizda olabilir çokda basit olabilir. Genelde gizli soru ve cevabi hemen hemen ayni basitlikde olur.
    Örnek :
    Gizli Soru : Tuttugum takim
    Cevabi : Galatasaray

    Gizli Soru : Dogum Yilim
    Cevabi : 1980

    2- Fake mail yolu ile
    Sifresi çalinacak mail servisinin hemen hemen aynisi yapilir. Bu sahte mail sayfasi içerisinde formmail uygulamasi kullanilir. Formmail uygulamasi sayesinde size gönderilen sahte sayfaya girdiginiz bilgiler (Genelde kullanici adi ve sifre) saldirgan tarafindan daha önce belirlenen mail adresine gidecektir.

    3- Trojan ile
    Trojan (Truva ati); iki kisimdan olusan ve bilgisayarlari uzaktan kumanda etme amaciyla yazilmis programdir. Bu programlarin birinci kismi uzaktaki bilgisayari kontrol etmeye yararken diger kismi ise uzaktan yönetilecek bilgisayarla kontrol kismi arasinda baglanti kurmasini saglayacak açiklik yaratir. Yani bizim problemimiz trojan programinin bilgisayarimizda açik port birakan kismiyla ilgilidir.
    Trojan bulasan bilgisayarda sifre çalmak dahil her istenilen sey yapmak mümkündür.

    4- Keylogger ile
    Keylogger klavyede basilan tuslari txt veya resim olarak kaydeden bir programdir. Ister manuel olarak cafe vb benzeri yerlere kurulur veya trojan ile birlikte gönderilebilir. Keylogger içinde bulunan Report özelligi ile sizin klavyede her bastiginiz tusa ait bilgiler ile birlikte istege bagli olarak ekran görüntünüz saldirganin mail adresine gidebilir.

    5- Brute Force yöntemi ile
    Brute-force anahtar uzayinin tüm elemanlarinin sirasi ile algoritma içerisinde teker teker denenmesi yolu ile dogru anahtari elde etmeye çalismaktir. Yani saldirganin elindeki bir listedeki tahmini sifreleri kullanici adi gibi bilgileri tek tek manuel olarak girmek yerine bunu otomatik olarak programa yatirma olayi diyebiliriz kisaca. Teknoloji ile birlikte yeni güvenlik önlemleri gelistikçe bu yöntemi kullanan programlar artik is yapmamaya baslamistir.

    6- Database veya mail server hack
    Bu yöntem hotmail, yahoo, mynet, gmail gibi büyük mail servisleri için nerdeyse imkansizdir. Fakat zaman zaman hack olaylarina sahit olunabiliyor. Yakin bir zamanda hotmaile bu tip saldiri olmus binlerce kisinin sifresi ele geçirilmisti.
    Genelde hesap açmak için büyük portallari tercih etmekde fayda var. Küçük çapli siteler daha kolay hacklenebilecegi için güvenlik açisindan daha risklidir.

    7- Fake programlar
    Isminden anlasilacagi gibi msn, yahoo msn, Aol, icq, vb. programlarin sahtesidir. Programa giris yapilan bilgileri serverlar araciliga programi yapan kisinin adresine gönderir. Ne kadar professional olarak hazirlansada bazi noktalardan sahte oldugu farkedilebiliyor. Cafe gibi yogun olan yerlerde çogunlukla kullanilma ihtimali var.

    8- Windows da bulunan açiklar
    Microsoft isletim sistemlerinde her zaman için açiklar mevcuttur. Zaman zaman açiklar tespit edilip yamalari çikartilir. Bu tür açiklari service packlari - yamalari çiktikça yükleyerek kapatmaliyiz. Özellikle güvenlik açiklari adi ile downloada sürülen yamalar daha çok önem arz etmektedir. Windowsda bulunan açiklar nedeni ile sorun yasamamak için sik sik Windows Update Yapmakda fayda var.

    9- PNG Islemedeki Güvenlik Açigi
    PNG resim biçimlerinin islenmesinde, bir uzaktan kod yürütme güvenlik açigi bulunmaktadir. Bu açigi basariyla kullanan bir saldirgan, etkilenen sistemin tüm denetimini ele geçirebilir. Saldirgan, program yükleyebilir; verileri görüntüleyebilir, degistirebilir veya silebilir; tüm kullanici haklarina sahip olan yeni hesaplar olusturabilir. Microsoft sitesinden yapilan update ile bu sorundan kurtulunabilir (Sp2).



    SIFRENIZ BU YÖNTEMLERLE ÇALINMAZ

    1- Mail bomber ile
    Arka arkaya mail kotaniz dolacak sekilde saldirgan tarafindan mail gönderilir. Mail adresinizin çalismasi engellenir. Yanliz bu sekilde saldirganin ne mail sifrenizi nede mailinizi ele geçirmesi mümkün degildir. Bu durum sadece sizi kizdirmak ve ugrastirmak amaçli yapilabilir.

    2- Dondurma + Geçici kilitletme
    Çok basit bir çalisma mantigi var bu olayin. Her server güvenlik amaçli 3-5 yanlis giristen sonra o hesabi geçici olarak kilitler. Gerek manuel yapilabilecegi gibi bir program yardimi ile de yapilabilir. Msn passport hesaplarini kilitlemek için Freez, IceColD ReLoaded gibi programlar var. Bu yöntem ilede sifreniz çalinamaz ana mantik kullaniciyi korkutmak veya hesabini kullanilmaz hale getirmektir.


    SIFRENIZI ÇALDIRMAMANIZ IÇIN DIKKAT ETMENIZ GEREKENLER KURALLAR

    1-) Bilgisayarinizda kullandiginiz isletim sistemini mümkün oldugunda güncel tutmaya çalisin. Ne kadar siklikda update yaparsaniz o siklikda az sorun yasarsiniz.

    2-) Bilgisayarinizda Antivirüs programi kullanmaya dikkat edin. Antivirüs programi adindan da anlasilacagi üzere virüslere karsi gelistirilmis bir korunma programidir. Antivirüs programinin veritabanindaki tanidigi virüs sayisi çalisma ve tarama prensibi sonrasinda ise sisteme ne kadar yük bindirdigi önemlidir. Benim tavsiyem sürekli kullandigim Kaspersky son sürümü.

    3-) Bilgisayarinizda kesinlikle firewall (Ates duvari) programi kullanmaya dikkat edin. Firewall (Internet Güvenlik Sistemi), internet üzerinden baglanan kisilerin, bir sisteme girisini kisitlayan/yasaklayan ve genellikle bir internet gateway servisi (ana internet baglantisini saglayan servis) olarak çalisan bir bilgisayar ve üzerindeki yazilima verilen genel addir. Firewall, ag ortaminda internet ortaminda, tehlikeli kisiler ve aletlerin karsisina bir duvar çekme amaci için kullanilir. Firewall sistemleri, iki temel mekanizma çerçevesinde hizmet ederler: Biri, karsilikli haberlesme trafiginin bir bölümünü engellemek, digeri de trafige izin vermektir.
    Benim tavsiyem sürekli kullandigim ZoneAlarm.

    4-) Mecbur kalmadikça bilgisayarinizi agda paylasima açmayin. Eger açacaksaniz mutlaka en az 4-6 karakterli bir sifre ile korumaya alin. Su andaki virüsler tek karakterli sifreleri de geçebiliyorlar.

    5-) Güvenliginden emin olmadiginiz ve bilmediginiz sitelere (bedava mp3, program yada porno) girmeyin. Unutmayin ki hiçbir sey bedava degildir ve bir bedeli vardir. Bizim forumumuz hariç Burada her sey bedeva

    6-) Kullanici adi ve sifresi ile giris yaptiginiz site veya forum adresi gibi yerlerden kesinlikle sign out demeden veya çikis yapmadan exploreri (tarayici) kapatmayiniz. Çikis yaparak çikmadiginiz adrese sizden sonraki bir kisi girebilecegi için ciddi anlamda bir güvenlik tehditi olusabilir.

    7-) Herhangi bir siteye kayit sirasinda yazdiginiz Ülke mümkünse Türkiye olmasin. Posta Kodu girebileceginiz bir yer seçerseniz bulma ihtimali oldukça zor olacaktir.

    8-) Hatirlatma sorunuz ve cevabiniz birbiri ile alakali olmasin Yada zor tahmin edilebilecek bir sey olsun. Asagidaki örnekdeki gibi bir maili ele geçirmek oldukça zordur
    Örnek :
    Gizli Soru : Tuttugum takim
    Cevabi : 20Galata06saray
    veya
    Cevabi : YARASATALAG

    Aslinda basit bir mantik kullanarak bulunmasi oldukça zor çözümler üretmek mümkün.

    9-) Bilgisayarinizda trojan olma ihtimali varsa eger sifre girislerini donaltilar kismindaki sanal klavye ile yapin.

    10-) Mecbur Kalmadiginiz Durumlarda Halka Açik Yerlerde Internet Cafe vb yerlerde mail adreslerinize banka hesaplariniza giris yapmamaya çalisin.
    Eger kendinizi giris yapmak mecburiyetinde hissediyorsaniz Baslat>Çalistir " osk*****" yazarak Ekran klavyesi ile giris yapabilirsiniz..

    11-) Ekran klavyesi %100 güvenli oldugunu kesinlikle düsünmeyin. Bu tür klavyelerin kaydini yapabilen keyloggerler mevcut. (Genelde online bankacilik sistemlerinde kullaniliyor bu ekran klavyeleri ve oldukça güvenilir oldugu savunuluyor. ) Yanliz bu tür güvenlik önlemleride artik asilabiliyor.

    12-) Tanimadiginiz kisiden dosya kabul etmeyin. Tanidiginizda olsa bir kere daha düsünün. Sonuçta karsinizdaki kisi gerçekten arkadasiniz olmayabilir mailini çaldirmis olabilir. Arkadasiniz olsa dahi gönderdigi dosyanin zararli oldugundan haberi olmayabilir.

    13-) Umuma açik cafe gibi yerlerde bilgisayardan kalkmadan önce araçlar>internet seçenekleri>içerik>otomatik tanimlama>form Parolalarini Silin
    araçlar>internet seçenekleri>Temprory Internet Files>Dosya sili tiklayip Tüm Çevrimdisi içerigi sil i tiklayin. Zaman zaman sörf yaparken sayfalarin bir kopyasi "C:\Documents and Settings\kullanici adin\Local Settings\Temporary Internet Files" da depolanir. Mailinize gelen bir sifrenin burda görülmesi hosunuza gitmez sanirim. Onlarida silin.

    14-) Konusma ortaminda hiçbir sekilde kimliginizi belirten kimlik bilgileri gibi kredi karti vb. gibi bilgilerinizi kesinlikle vermeyin.

    15-) Mümkün oldugunca ip adresinizi gizlemeye çalisin.

    16-) Maillerinizin güvenlik sorularini tahmin edilmeyecek bir sey yaptiniz ama aman bir yere yazin ki kendiniz unutmayiniz. Bu yazdiginiz yer kesinlikle bilgisayar olmasin Trojan vb. programlar sayesinde bir sekilde baskalarinin eline geçebilir.

    17-) Üye olunan portal site ve forumlarda kullanilan sifre ile mail sifrelerinin farkli olmasinda fayda var. Neden derseniz portal site veya forum hacklenmesi sonucu mailinizi kaybedebilirsiniz.

    18-) Windowsun uzaktan erisim için asagidaki servisleri var. Bunlari kullanmiyorsaniz kapatmakda fayda var
    Yönlendirme ve Uzaktan Erisim - Yardim ve Destek - Uzaktan Yordam Çagrisi (RPC) Konumlandirici - Uzaktan Kayit Defteri - Remote Desktop Help Session Manager - Sunucu - Telnet - NetMeeting - Remote Desktop Sharing - Messenger

    19-) MSN alirken hotmailden almamaya çalisin adresinizi. Hotmail olmayan diger mail ile kayit olun. Bu yeterli olacaktir sifrenizi geri alabilmek için. Neden derseniz mail sifreniz ile msn sifrenizi farkli atiyabiliyorsunuz. Msn sifreniz çalinsa bile mail elinizde olacagi için sifrenizi geri isteyebilirsiniz.

    Yukarda belirttigim yöntemler ile güvenli bir sekilde hareket edebilirsiniz. Dikkat güvenligin temelidir, bu yüzden her yeni yönteme karsi dikkatli olun. Teknoloji ile yeni yöntemler muhakkak gelisecektir. Teknolojiye ve yeniliklere ayak uydurmakta her zaman fayda olacagini düsünüyorum.

    Bu anlattiklarim size %100 güvenlik saglamaz ama siz kendinize maksimum güvenlik sagliyabilirsiniz.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    27 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul :)
    Motosikleti
    Henüz motosikletim yok :(
    abi çok sağol benim 2 kere hacklanmıştım bidaha senin sayende asla hacklanmiyeceğim.)
    :)

  3. #3
    cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2006
    Şehir
    Rize/Merkez
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Ya benim hemen her gün birileri giriyo msn ime çalıyolar ama şifremi hiç biri deişmiyoo

    ARTık onlarla yaşamayı öğrendim
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

  4. #4

    Üyelik
    27 Aralık 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    honda cbr 125
    soru: e-mail şifresini çaldırmamak için ne yapmak gerekir?
    cevap: e-maili olmamak


    budur.


    :]






    Shakulin

  5. #5
    mostwanted_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2006
    Şehir
    İst./Bostancı
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 ABS
    Bu konunun Faydalı Bilgiler de ne işi var.

  6. #6
    limp65 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    şifre sadece sayı yada sadece harf içermemeli mümkün olduğunca karışık olmalıdır ör: ''+%&564ABC''

  7. #7
    SmirnouF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2006
    Şehir
    Tekirdağ - Çerkezköy & Kırklareli - Pınarhisar
    Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    Mail bomber'a bi ornek vereyim. Hotmail'da mesaji yazin adresi falan hepsini yazin.tabii mesaja 1-2'de foto ekleyin biraz alan tutsun.sonra Gonder tusuna 1 saniye aralarla basmaya baslayin,her bastiginiz bir gonder tusu icin karsiya bi mail gider ve bir sure sonra kota dolar.
    baska bi yontem daha soyliyiyim.eski cep telefonlarini kilitleme.basima bizzat geldi.hikaye kisa, ben moldovadayim su an ,burda odemeli arama yapma istediginde karsiya Beni ara diye bi mesaj gider.ilk ciktigi zamanlar odemeli atma sinir yoqtu.birgun geldigimde motorolanin ekraninda 178 tane mesaj oldugunu gordum,dedim herhalde telefon kafayi yedi.tuslara basiyom tik yoq,sonra is aydinlandi. 2 ev arkadasim giciklik olsun diye baslamislar odemeli atmaya ve telefonu kilitlemisler.baska modelli bi telefona takip mesajlari silince tel duzeldi.eger sizinde bedavaya mesaj atma imkaniniz varsa bu yolla eski telefonlari kilitleyebilirsiniz ...
    Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion

  8. #8

    Üyelik
    24 Şubat 2007
    gizli soru: en sewdgınız hayvan?
    cevap: amcamınkızı91

    illa niye hayvan yazıyorsunuz ki soruda ole dıyor diye bunu anlamadım baska bısı yazınca kabul olmuyomu gercı yukarda arkadas buna benzer bısıler solemıs ama.kolay gelsin

  9. #9
    Luxor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ekim 2005
    Şehir
    İstanbul/Göztepe
    Motosikleti
    2007 Honda CBF150
    bu bilgiler alıntı mı yoksa hepsini sen mi oturup yazdın acaba?
    Seni çok seviyorum Babacığım.Sen her zaman benim kalbimde yaşayacaksın...

  10. #10
    Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2005
    Şehir
    İzmir
    Konuyu yanlış yere açmışsınız.Bir dahakine dikkat ederseniz sevinirim.

    Konuyu Faydalı Bilgiler bölümünden - Konu dışı na taşıdım.
    Faydalı bilgiler bölümü motosiklet hakkındaki faydalı bilgiler için mevcuttur.

  11. #11

    Üyelik
    20 Mart 2007
    Motosikleti
    Henüz yok
    walla cok iyi bilgiler.tesekkür ediyorum.bole bilgiler oldukca paylasalim

  12. #12
    SmirnouF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2006
    Şehir
    Tekirdağ - Çerkezköy & Kırklareli - Pınarhisar
    Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    Pro gitti diye sevindik,simdide Forrap
    yarindan tez is aramaya basliyorum moderatorumuze
    Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion

  13. #13
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    bende deep freeze var....bana bişey olmaz...ben türküm...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  14. #14
    Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2005
    Şehir
    İzmir
    SmirnouF,benim zaten bir işim varİşim bilgisayar ve akşama kadar netteyim
    Bilgisayarla yeterince haşır neşir olduğum için eve bilgisayar almıyordum,dün kendime laptop aldım.Bundan sonra evden de gireceğimPro lar ölmez site bölünmez


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler