Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
28. sayfa BirinciBirinci ... 182627282930 ... SonuncuSonuncu

F1 2006 Sezonu

REKLAM ALANI
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Ben o sırada uygulanacak bir takım emrinden bahsetmiyorum, pite Schumi'nin erken sokulmasından bahsediyorum. Kural ihlali değil bu. Sarı bayrakların ne olduğunu bilirim.
    May the Force be with McLaren Mercedes

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Arkadasim ilk 5 siradaki pilotun (6'da olabilir emin degilim ) ilk pitini erken yapma sebebi ne? Guvenlik aracinin piste girmesi.Guvenlik araci piste girdiginde Schumacher Massa'nin gerisindeydi, bu yuzden ondan once pit yapmasi Massa'nin onune gecmesini gerektirirdi, bu da kural ihlali olur.(Yaniliyorsam duzeltiver).
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

Motosikleti
    speederbike
    Kural ihlali değildir. Sen şu açıdan bakıyorsun: Güvenlik aracı girdi, geçişler yasak. Bu doğru, ama pist üstünde geçiş yasak. Eğer sıra bozulmayacak diye birşey olsaydı Alonso da Schumi'ye yol verirdi. Sonuçta pitten çıktığında Alonso öndeydi ve güvenlik aracı pistteyken birisini geçmiş oldu. Cezalık bir durum var mı? Yok. Schumi-Massa olayı da böyle olacaktı.

Motosikleti
    var bi şeyler
    Gozden kacirdigin nokta su, sollama yapmakla pit stop yapan bir arabayi gecmek arasinda fark var.Alonso Schumacher'i, henuz onun pit stopu bitmeden once gecti, bu kural ihlali degil.Ancak her iki Ferrari'de pit yoluna girdiginde (veya pist uzerinde) sollama yapmis olsalardi bu kural ihlali olurdu (biliyorum cok karisik).Soyle dusun, guvenlik araci pistteyken Massa'nin (o an liderdi) motoru (pit stop) esnasinda stop edip oyle kalsaydi diger butun araclarin onun arkasina dizilip beklemesi sacma olurdu degil mi

Yani demek istedigim guvenlik araci altinda sollama (pit yolunda veya pistte) yapmak yasak, ancak pit stop yapan bir araci gecmek sollama degil.

Motosikleti
    speederbike
    Dediğimi anlatamıyorum. Massa'yı pite hiç sokmayacaklardı, önce Schumi pite girecekti. Sonraki turda da Massa girecekti. İkisini aynı anda pite sokup önce Schumi'ye pit stop yapsınlar dediğimi sanıyorsun? Beni yeni F1 izleyicisi sanıyorsun herhalde?

Motosikleti
    var bi şeyler
    Arkadasim seni assagilamiyorum, bir yerde de yazmistin 6 yildir seyrediyorum diye, ama unutma ki kazanilacak bir markalar sampiyonlugu da var.O an icin Schumacher'in beklememesinin tek yolu Massa'nin pistte guvenlik aracinin arkasina takilmasiydi, guvenlik aracinin da 2-3 tur kadar pistte kaldigini varsayarsan Massa tur farki yemis olacakti.

Biz burda ahkam kesiyoruz ama Ferrari takimi 1 dakikadan az surede bu karari vermek durumundaydi.Bence - her ne kadar rezil olsalar da- mantikli bir karar verdiler cunku Schumacher'in tecrubesine guvendiler - nitekim Schumacher basit bir hata yapip yoldan cikmasaydi Alonso'nun onunde bitirecekti - belki de muhtemel bir takim emriyle 1. olacakti.Biz yarisin sonucuna gore konustugumuzdan Ferrari takimi cok basit ve aptalca bir hata yapmis gibi geliyor bize, ancak kazin ayagi hic de oyle degil

Motosikleti
    speederbike
    Neyi ifade ettiğim anlaşıldığına göre asıl tartışmaya geçebiliriz (oh be). Birincisi, bence en baştan orada güvenlik araçlık bir durum yok gibi geldi bana (pistteki ekrandan tam seçememiş de olabilirim). İkincisi Ferrariler pite girdiğinde güvenlik aracı 8. virajdan geçiyordu. Massa hızlıca devam edip çok geride kalmadan en kötü ihtimalle Fisi'nin dibine yerleşirdi. Ama Schumi ilk sırada olurdu. Bence de senin dediğin gibi Schumi'ye güvendiler ve yine dediğimiz gibi Schumi 8. virajı kaçırmasa Alonso'yu 2. pitstopta geçerdi. Ama sonuçta asıl prestijli olan pilotlar şampiyonluğu ve bu kadar az yarış kalmışken ve 10 puan gerideyken işi sağlama alarak baştan Schumi'yi birinciliğe koymak gerekirdi. İnsanlar markalar şampiyonlarını hatırlamaz, pilotlar şampiyonlarını hatırlar.

Motosikleti
    var bi şeyler
    Eger dedigin gibiyse Massa cok zaman kaybetmeyecekti, ama o anda gercekten neler oldugunu bilebilmek icin Brawn, Todt, Schumacher veya Massa'nin koltugunda olmak gerekirdi Belki de Massa'ya devam etmesi soylendi ve O Barrichello veya Irvine gibi itaat etmek yerine pite girmeyi secti, kim bilir... Ne dersin

Ben kacar, sohbet cok hostu, ama yatmam lazim sabah isler beni bekliyor malesef.Bir ara gene tekrarlariz

Motosikleti
    speederbike
    Ok. Ama Massa şu döneminde koyundan farksız. Ne denirse onu yapacağından şüphem yok benim. İyi istirahatler. Ben de yoldan geldim, dinleneyim bari.

richy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    tamam schumi toz falan yutmadı. alonso 10 turdan fazla arkasında gezidirdi schmiciği bizim önümüzden geçerken de her seferinde oohh be dedik. yabancıların skill dedikleri aynı zamanda geçilmemektir de.
    ==============================

Motosikleti
    speederbike
    Geçilmemek modern F1'de skill değil artık. Zira arabalar o kadar hassas ki araba bariz üstün olmadıkça tek geçiş şansı öndeki hata yapınca ortaya çıkıyor. Alonso da yeterli bir pilot olduğuna göre çizgiyi koruduğu sürece geçilmeyecektir zaten. Kaldı ki Schumi ancak 2-3 hamle yapabildi. 2003'e bakarsanSchumi'nin üstün arabasına eski mp4-17d'si ile dayanan Kimi'nin klası yok Alonso'da.
    Bu arada Alonso'ya iki isim vermiştim.
    Bal-onso
    Balon-so
    Pistte sağolsun Ferrarici arkadaşlar bir yenisini eklediler. Hemen paylaşayım.
    Al-hanzo
    Schumi'yi sevmem, ama süper pilot derim. Kimi'yi severim, süper pilot derim. Alonso'yu sevmem, sadece şanslı ve hızlı derim, o kadar.

xxxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 500
    water ım benim canım benim nasıl ağladın mı dün kimi nin lastik gidince
    zuahahahha muhahahahah puahahhahah

bence güvenlik aracının girmesine gerek yoktu demişsin ama o araba da çok ters yerde kaldı be valla aklım çıktı adama biri gelip çarpcak diye
    ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın

Motosikleti
    speederbike
    Renault'nun Fisisi spin atmasaydı Speed denen o yankee lastik kitleyip Kimi'ye gömmeyecekti. Zaten Kimi ne çekiyorsa ya Mercedes'ten ya da diğer arabalardan çekiyor.

saykoshey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja ZX-12R, Hayane?
    Alıntı richy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tamam schumi toz falan yutmadı. alonso 10 turdan fazla arkasında gezidirdi schmiciği bizim önümüzden geçerken de her seferinde oohh be dedik. yabancıların skill dedikleri aynı zamanda geçilmemektir de.
    Yabancilarin "skill" dedigi kelimenin Turkceside var oda "yetenek", lutfen guzelim Turkcemizi boyle yabanci kelimelerle kirletmiyelim. Ayriyeten yetenek yerine beceri, ustalik, hüner, marifet veya maharet kelimelerinede kullanabilirsiniz.
    HER TÜRK ASKER DOĞAR

Motosikleti
    speederbike
    Bağlaç olan "de"lere de özgürlüklerini geri verebiliriz, değil mi saykoshey? Yazılarımızın tamamına dikkat edelim .

SuperDude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar XVS 650A
    Alıntı richy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alıntı saykoshey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yabancilarin "skill" dedigi kelimenin Turkceside var oda "yetenek", lutfen guzelim Turkcemizi boyle yabanci kelimelerle kirletmiyelim. Ayriyeten yetenek yerine beceri, ustalik, hüner, marifet veya maharet kelimelerinede kullanabilirsiniz.

Zaten demiş ki "yabancıların skill dedikleri" demiş. "Yabancıların beceri dedikleri" deseydi asıl bu mantıksız olurdu. Çünkü yabancılar "beceri" demiyor, "skill" diyor. Bu cümle ise yabancıların ne dediklerini ifade ediyor bu nedenle doğru bir cümle. Bu cümlenin içerdiği anlamın başkaca bir söyleme şekli olamaz. Çünkü "yabacıların nasıl adlandırdığını söylüyor" bu cümle. Türk'lerin ne dediklerini de sen söylemiş oldun saykoshey.

Bu arada da "ustalik, hüner, marifet veya maharet kelimelerinede kullanabilirsiniz." derken sen kendi cümlende bir hata görüyor musun?
    Mesela "kelimelerinede" derken "de" ayrı yazılır. Bununla beraber "kelimelerine de" yerine "kelimelerini de" yazman gerekirdi.
    Bir hatan daha; "ayriyeten" denmez, "ayrıyeten" denir. Hatta ayrıyeten bile dememen lazım, "ayrıca" demen gerekirdi. Bu zarfın asıl doğru kullanımı bu şekildedir.
    "Türkçeside var" derken de "de" yi ayrı yazman gerekirdi. Bir de cümlelerinde "ç,ı,ü" gibi harflerde noktalamalara dikkat etmeden yazman da Türkçe kurallarına pek uymuyor. Türkçe'yi doğru imla ve dilbilgisi kuralları ile kullanmaktan behsederken en azından bari bunu anlatırken kendimiz hata yapmayalım.

Not: "Formula 1" Türkçe karşılığı ne? Yanlış kullanmayalım da...
    Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...

kimi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    Alıntı SuperDude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu zarfın asıl doğru kullanımı bu şekildedir.
    Anlatım bozukluğu gereksiz sözcük kullanımı.
    Türkçe'yi doğru imla ve dilbilgisi kuralları ile kullanmaktan behsederken en azından bari bunu anlatırken kendimiz hata yapmayalım.
    "En azından" ve "bari" aynı anlama gelen sözcüklerdir.

SuperDude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar XVS 650A
    Alıntı kimi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anlatım bozukluğu gereksiz sözcük kullanımı. "En azından" ve "bari" aynı anlama gelen sözcüklerdir.
    Her zaman birebir aynı anlama gelmezler, pekiştirmek amacıyla yanyana kullanılabilirler, yanlış biliyorsun dostum. Örneğin; "bari" kelimesi "keşke" anlamında da kullanılır ve kurduğun cümledeki gramere göre anlam kazanır. Bu arada benim vurgulamak istediğim şey zaten "Türkçe'yi forumda güzel kullanalım" değil, tam tersi. Anlamadın galiba. Neyse, konuya limon sıktık galiba, başlıkla alakamız yok yani. Ayrı bir başlık açmak lazım. Mesela "forumda dilbilgisi kuralları çok mu önemlidir" gibi. Kurulan cümlelerde karşımızdakinin ne dediğini gayet iyi anladığımıza göre "şunu yanlış yazdın bunu doğru yazdın" demeye gerek yok bence ama eğer diyorsanız da önce kendiniz doğru cümleler kurmalısınız" derdindeyim ben. Forumdaki mesajların yüzde doksanı imla ve gramer hatalarıyla doludur ama çok da önemli değil. Çünkü birçoğu bence bilinçli olarak öyle yazıyor. Hepimiz konuşurken de "Zeki Müren veya Bülent Ersoy" gibi konuşmuyoruz ya...
    Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...

richy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    @Superdude çok güzel açıklamış benim bir şey yazmama gerek kalmadı.

kimi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 1000RR
    Her zaman birebir aynı anlama gelmezler, pekiştirmek amacıyla yanyana kullanılabilirler
    Konuyu uzatmayayım diyorum ama duramıyorum. "En azından" ve "bari" yakın anlamlı sözcükler, buna katılıyorum. Ama bunları kullandığın cümlede aynı anlamdalar. Eğer bir cümlede aynı anlama gelen birden fazla sözcük varsa bu anlatım bozukluğuna girer. Ayrıca pekiştirme (bildiğim kadarıyla) ikilemelerle yapılır.

28. sayfa BirinciBirinci ... 182627282930 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler