Ister nefret edin ister sevin, Raikkonen'i bilmem ama Alonso Schumi'den kesin daha iyi.
Ister nefret edin ister sevin, Raikkonen'i bilmem ama Alonso Schumi'den kesin daha iyi.
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
He he he, olabilir. Kimi ikisinden de iyi.
May the Force be with McLaren Mercedes
Elimde 3 gün için ayrı ayrı açık tribün bileti var. Gidemiyorum da!..
Acab ilan mı versem, "Sahibinden satılık 2.el F1 Bileti (Temiz)" diye
[B][SIZE="2"][COLOR="Purple"]infinitedreams... [/COLOR][COLOR="DarkRed"]ama siz onu demonicdreams olarak tanıdınız.[/COLOR][/SIZE][/B] 25.12.2005'den beri
TÜRKİYE / ISTANBULPARK
Serbest Antrenman 1. Seans Sonuçları
1. 3 RAIKKONEN McLaren Mercedes M 1'28"315 217.594 Km/h
2. 5 M.SCHUMACHER Ferrari B 1'28"777 + 0'00"462
3. 12 BUTTON Honda M 1'28"785 + 0'00"470
4. 35 WURZ Williams Cosworth B 1'28"959 + 0'00"644
5. 36 DAVIDSON Honda M 1'29"193 + 0'00"878
6. 4 DE LA ROSA McLaren Mercedes M 1'29"376 + 0'01"061
7. 16 HEIDFELD BMW Sauber M 1'29"780 + 0'01"465
8. 38 VETTEL BMW Sauber M 1'29"964 + 0'01"649
9. 37 DOORNBOS RedBull Ferrari M 1'30"391 + 0'02"076
10. 40 JANI Toro Rosso Cosw. M 1'30"576 + 0'02"261
11. 11 BARRICHELLO Honda M 1'30"838 + 0'02"523
12. 39 MONDINI Midland Toyota B 1'30"846 + 0'02"531
13. 21 SPEED Toro Rosso Cosw. M 1'31"416 + 0'03"101
14. 19 ALBERS Midland Toyota B 1'31"475 + 0'03"160
15. 18 MONTEIRO Midland Toyota B 1'31"566 + 0'03"251
16. 41 MONTAGNY S. Aguri F1 Honda B 1'31"814 + 0'03"499
17. 6 MASSA Ferrari B 1'31"904 + 0'03"589
18. 23 YAMAMOTO S. Aguri F1 Honda B 1'32"212 + 0'03"897
19. 20 LIUZZI Toro Rosso Cosw. M 1'32"497 + 0'04"182
Serbest Antrenman 2. Seans Sonuçları
1. 38 VETTEL BMW Sauber M 1'28"091 218.147 Km/h
2. 6 MASSA Ferrari B 1'28"164 + 0'00"073
3. 12 BUTTON Honda M 1'28"506 + 0'00"415
4. 36 DAVIDSON Honda M 1'28"598 + 0'00"507
5. 7 R.SCHUMACHER Toyota B 1'28"614 + 0'00"523
6. 5 M.SCHUMACHER Ferrari B 1'28"819 + 0'00"728
7. 37 DOORNBOS RedBull Ferrari M 1'28"848 + 0'00"757
8. 3 RAIKKONEN McLaren Mercedes M 1'29"042 + 0'00"951
9. 4 DE LA ROSA McLaren Mercedes M 1'29"112 + 0'01"021
10. 11 BARRICHELLO Honda M 1'29"214 + 0'01"123
11. 39 MONDINI Midland Toyota B 1'29"719 + 0'01"628
12. 1 ALONSO Renault M 1'29"741 + 0'01"650
13. 40 JANI Toro Rosso Cosw. M 1'29"858 + 0'01"767
14. 21 SPEED Toro Rosso Cosw. M 1'29"890 + 0'01"799
15. 8 TRULLI Toyota B 1'30"006 + 0'01"915
16. 41 MONTAGNY S. Aguri F1 Honda B 1'30"491 + 0'02"400
17. 17 KUBICA BMW Sauber M 1'30"502 + 0'02"411
18. 2 FISICHELLA Renault M 1'30"504 + 0'02"413
19. 35 WURZ Williams Cosworth B 1'30"509 + 0'02"418
20. 20 LIUZZI Toro Rosso Cosw. M 1'30"551 + 0'02"460
21. 9 WEBBER Williams Cosworth B 1'30"775 + 0'02"684
22. 15 KLIEN RedBull Ferrari M 1'30"889 + 0'02"798
23. 10 ROSBERG Williams Cosworth B 1'31"015 + 0'02"924
24. 22 SATO S. Aguri F1 Honda B 1'31"091 + 0'03"000
25. 23 YAMAMOTO S. Aguri F1 Honda B 1'31"316 + 0'03"225
26. 18 MONTEIRO Midland Toyota B 1'31"519 + 0'03"428
27. 16 HEIDFELD BMW Sauber M 1'31"526 + 0'03"435
28. 14 COULTHARD RedBull Ferrari M 1'31"540 + 0'03"449
29. 19 ALBERS Midland Toyota B 1'32"102 + 0'04"011
Serbest Antrenman 3. Seans Sonuçları
Sıralama Sonuçları
Bu arada spikerler muhteşem. 6 yıldır F1 izliyorum. Hiç bir yerde "kualifikasyon" diye Türkçeleştirilmiş bir şey duymadım. Hani yıllardan beri gelen bir şey olsa birazcık olsun anlayacağım da yıllardan beri doğru bir şekilde "sıralama" diye gelen bir terimi yeniden bozmak neden? Ayrıca adam Vettel'in test pilotu olduğunu unutup yarın kualifikasyonda da aynı başarıyı gösterip gösteremeyeceğini soruyor. Öteki adam kem küm etti, sonra yüzüne söyledi o test pilotu diye. Durun CNN Türk'e bir mesaj çakayım hemen.
Neye dayanarak bunu soyluyosun? Onu bi acikliga kavusturalim!
Schumacher dunyada gelmis gecmis butun F1 pilotlarindan daha iyi bunu ben degil.. Cogu F1 yorumcusu soyler.. Haa bu arada Alonso'yla Schumacher'in arasindaki yas farkinida goz onunde bulundur yorum yaparken.. Aradaki yasla gelen refleks farki cok az denebilecek seviyede herneyse bunlar karmasik konular.. kimin 1-2 sezon onde bitirdigi degil kimin ne yaptigi onemli!!
M.Schumacher'i izledigimiz icin SANSliyiz! Bunu unutma! Oyle bi pilot dunyaya 1 kere gelir!
Schumi gelmiş geçmiş en iyi pilot degil, en başarılı pilot. Küçük ama önemli bir detay. Başarıları çok büyük (tekrarlaması çok zor), ama bu onun en büyük olduğunu kanıtlamaz, sadece en büyüklerin arasına koyar. Doğru zamanda doğru yerde olmak çok büyük önem taşır başarıların derecesinde.
Ayrıca bazı rakamlar da insanı yanıltır. Ayrton Senna'nın pole pozisyonu rekorunu kıran Michael Schumacher bunu Senna'dan 2-3 kat fazla yarışta kırmıştır.
En basarili demek.. En iyi demektir.. water gene ayni yere geliyoruz! M.Schumacher babamin oglu degil.. neden onun icin 1 numara dedigimi Schumacherin videolari izliyince anlayabilirsin.. 6 senedir f1 izliyorum demissin.. 6 senelik f1 tarihi yok Schumacherin! Onunla yakin gidebilen insanlar oldu ama asla devam edemediler.. F1 tarihini biraz dikkatlice incelersen anlarsin!
Dogru zamanda , dogru yerde olmasaydi.. Bu yasinda hala F1 Sampiyonlugunu kovaliyamazdi.. bunda ferrarinin cok buyuk payi var.. Massa nin senelerce hic bi derece elde edememisken.. Ferrariyle podyumda olmasindan belli! herneyse bunlari kanitlamakla elime bi'sey gecmicek.. biraz bilincinizi acip, objektif bakmalisiniz!
Objektif bakıyoruz zaten, siz objektif olmuyorsunuz. Schumi'nin tüm başarısını tamamen ona atfediyorsunuz. Ferrari ona harika arabaları vermeseydi bu başarıları kazanamazdı. Geçen sene dökülen bir Ferrari ile ne yaptığını gördük. Keza Ferrari'nin takım arkadaşlarının kaç kez ikinci olduğunu da gördük. Bütün bunlar Schumi kadar arabayı da gösteriyor.
Bu arada, evet, Ferrari'yi bu hale Schumi getirdi, bunu da vurgulamak lazım. Ama bunu sadece araba sürerek değil, büyük bir takım ruhu yaratarak, iyi adamları toplayarak yaptı -ki bunun pilotajla alakası yok- ve bu tek kelimeyle mükemmel bir başarı.
bence f1 de başarılı pilot yok. gelişen teknoloji hata yapma şansını en aza indiriyo.. en basiti çekiş kontrol sistemi eskiden bu teknoloji yokken pilotlar daha da zorlanırlardı... şuanda f1 de yarışan pilotların hemen hemen hepsi aynı seviyede. aralarında sadece kişilik ve karakter farklılıkları var.. ne demek istediğimi anlamışsınızdır umarım.. geçen monaco yarışında hem schumi hem de alonzo ne olduğunu gösterdi...
Ben birazdan İstanbulpark'a gideceğim. Pendik'te İDO neresidir, bilen var mı?
@Sin: Arkadasim 5-6 yasimdan beri F1'i takip ediyorum ( bilen bilir, o zamanlar star'da world of motorsports vardi her haftasonu seyrederdim), 10 yildir da canli yayinlari seyrediyorum, simdiye kadar gozlemledigim, arabayi digerlerine gore acik ara iyi kontrol eden 3 pilot var, biri Senna obur ikisi de Alonso ve Schumi.Ama Schumi yaslandi artik 90'larda veya 5-6 sene onceki kadar iyi degil artik.Yarisan pilotlar arasinda Alonso ve Raikkonen en iyileri, keske Raikkonen Renault gibi bi arabada yarisabilseydi...
Bu başlığı daha önce görmedim galiba.. Sanırım "konu dışı" blümüne yazıldığı için görmedim. Konu dışı bölümü sanırım anasayfada çıkmıyor.
Buraya da yazayım linki bari.
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=20542
Formula-1 2006 İstanbul... 26 Ağustos
Sıralama, GOLD Türbünden yarış FOTOĞRAFLARI... (GP2 fotoları da var)
Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...
zuhahahahah(çok titrek smile)
ferrari farkı. ben schumaher in alonso yu geçmesini istememiştim zaten massa açısından
ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın
Alonsoyla Schumacheri ayni sinifa sokma.. 7 sene sampiyon olan birine ayip olabilir.. 5-6 yasindan beri takip ediyorum demissin.. Mekanik sporlarda istikrar cok zor ve herkezin basaramadigi bi olay! O arabanin icine binip gazina Sen bassan emin ol albers'i bile tebrik edersin.. Bu spor disardan gorundugu gibi degil! Bu yasinda bile M. Schumacher arabayi bu kadar kontrollu kullanabiliyorsa.. bu onun neden efsanelestigini gosterir!!
Aradaki yas farkini ustune basa basa vurguluyorum cunku siz ne kadar o artik iyi degil yok yaslandi desenizde! Hala sizin o yeni sampiyonunuzun gotunu ucuklatabilecek kadar iyi durumda! Eskisi kadar iyi demiyorum ama Ne Alonso ne Raikkonen.. Schumacher'in yasina gelince onun gibi olamaz!!!!
Bu arada Raikkonen icinde gercekten uzuldum.. cok talihsiz bi sezon geciyor.. umarim yakinda bu sanssizligini uzerinden atabilir! Bu yarista hata McLarenMercedes'indi!
beyler bugun istanbul parktaydım. çok güzel bi yarış oldu. massa aldı götürdü ama esas alonso schumi kavgası süperdi. 8. virajdan seyrettim yarışı alonso her seferinde 8.virajda ferrariye toz yurtturdu nasıl uzuyo gozumuzun onunde süperdi ya. bu arada herkes ferrarici olmuş arkadaş! alonso podyuma çıkınca millet yuuuh diye bağırdı. birde açık alana önce fener bayrağı arkasından galatasaray bayrağı asıldı. seneye artık tribün kavgaları da çıkar hazırlıklı olalalım
==============================
==============================
Toz mu yutturdu? Bende paddocktaydim.. ordan oyle gozukmuyodu acaba sen baska bi yaris mi izledin?
Aradaki zamani nasil kapattigini anlayamadiysan!! sadece 8. virajda bi kac kez full throttle gitmedi! Pistin hemen hemen her yerinde schumi alonsodan iyidi.. bunu inkar eden biri varsa.. o'na sadece bi daha Formula 1 izlememesini tavsiye ederim.. cunku izledigini anlamayan, izlemesin!
Abicim bu daha birsey degil, bizimkiler yine az uz beceriyor, nerden bilecek. Bakmislar sesi guzel birise az bilmisligide var cikarmislar oraya.
Cin'de bundan daha beter. Adam gelmis Schumacher'a neden arabasinin kirmizi oldugu soruyor, kirmizi en sevdiginiz renkimi?
Sen yine buna sukret.
HER TÜRK ASKER DOĞAR
Turkiye'de 2005 yilindaki ilk yaris yapilmadan once Bernie Ecclestone 8. viraj icin " bu viraj gercek adamlarla oglan cocuklarini ayiracak" demisti.Bilmem anlatabildim mi
Bunca basaridan sonra Ferrari ve Schumacher'in bu kadar acemice bir hata yapip kendi kendilerini rezil etmeleri ayri bir sohbet konusu teskil ediyor.Demek ki sadece Schumacher degil Ross Brawn ve Jean Todt'da yaslanmislar...
Alonso'nun yuhalanmasina gelince...Son derece hakli buluyorum yuhalayanlari, sessiz, sakin, mutevazi bir pilot iken, sampiyon olunca birdenbire degismesi (simarik oldu resmen) ne kadar samimiyetsiz ve kisiliksiz bir insan oldugunu gosteriyor.Malesef butun bunlar Schumacher'in 94-95 yillarindaki halinden bile daha iyi bir pilot oldugu gercegini degistirmiyor.FIA'nin Ferrari'yi gozeterek verdigi butun kararlara ragmen Alonso yine de Schumacher'in onunde bitirmeyi basardi.Renault R 26 yi 1 sene oncesinden baslayarak tamamen mass damper'lari baz alarak tasarlamisti, FIA sanki gokten vahiy inmis gibi sezon ortasinda yasaklayiverdi bu parcalarin kullanimini.Bu, ayni 2003 yilinda tam da Raikkonen veya Montoya sampiyon olabilecekken michelin lastiklerinin yasaklanmasi gibi pis kokuyor.(Sanki ayni lastik sezon basindayken yasaldi da sonradan hile oldu, sanki R 26'da kullanilan mass damper'lar yarim sezon yasaldi da sonradan hile oldu.) Bana gore FIA'nin yaptigi resmen taraf tutmaktir, F1 10 yil oncesine gore cok daha fazla politika kokuyor malesef...
Veni, vidi, non vici.
@Shrieker, 10 yıldır izlediğin F1'de arabayı iyi kontrol eden adamların arasına Mika ve Kimi'yi sokmaman, onun yerine Mercedes'in desteğiyle şampiyon olmuş bir ukalaya en iyilerden biri demen 10 yılda çok da bir şey öğrenmediğini düşündürtüyor bana. Şu an bile griddeki takım patronlarına sorsanız Alonso mu, Kimi mi diye, çoğu Kimi diyecektir. Sizce niye Jean Todt geçen sene Alonso şampiyon olmasına rağmen illa da Raikkonen diyor? Bir düşünmek lazım. Son mesajını yeni gördüm, ona da ekleme yapalım. Alonso'nun kişiliksizliği hakkında sana sonuna kadar katılıyorum. Şampiyonluğu taşıyabilecek bir pilot değil Alonso. Sadece geçen sene (Ferrari dökülürken) Imola ve Suzuka'da Schumi'yi geçişini kastederek sezon başında ben Schumi'yi pistte geçtim, ondan büyüğüm tarzında demeçler vermesi küstahlıktan başka şey değil (Schumi'yi sevmem, ama yaptıklarına saygı duymak lazım). Geçen sene Alonso'nun çımarıklığını yaşına bağlayanlar Alonso'nun Kimi'den sadece 1 yaş küçük olduğunu hatırlasın.
FIA zaten ilginç bir kurum. 2003'te şöyle bir olay vardı. Michelin sezon başlamadan önce lastiklerini tasarlarken FIA'ya iki kez lastiklerimiz kuralların istediği standartta, ama yarışta genişliyor, bu uygun mu diye haber vermişti. Uygun değil tarzında bir cevap almadıkları için de öyle üretim yapmışlardı. Ve o lastikler kural değişene kadar (buraya dikkat) yasaldı. Lastik kuralı lastiklerin yarış öncesindeki ölçülerini belirler. O kurallar çerçevesinde lastikler yasaldı. Ama FIA ne yaptı? Kuralı sezon ortasında değiştirdi (Böyle kural değişiklikleri sezon ortasında yapılmaz) ve ölçümlerin yarış bitirildikten sonra yapılacağına karar verdi. Zaten akıl var mantık var, lastik dene şey adı üstünde lasitk. Sıcakta genleşecektir bu. Michelin sınır boyutlarda lastik ürettiğine göre yarışta genleşmesi kaçınılmazdı. Bu seneki mass damperlar da öyle. Sezon ortasında böyle kural değişikliği yapılmaz. Bütün bu söylediklerim Alonso'yu desteklediğim anlamına gelmez. Alonso'nun sürüş stili kötüdür, arabayı dağınık sürer, bir kerbden ötekine savurur arabayı. Altına McLaren gibi zenne bir aracı alınca onu 3 turda parçalar bu adam. Söyleyin Ron Dennis'e almasın şu adamı bizim takıma. Güya McLaren ciddi takımdır diye söylem yapar, şirket profili çizerler, aldıkları adama bak.
@Sin, dediğim gibi Schumacher'in en büyük gücü motivasyonu. Ama bu başarılar sadece kendisine ait değil. 2002, 2004 ve 2001 senelerinde Ferrari'nin aracının yanına yaklaşabilecek araç yoktu (2001'de o kadar baskın değildi aslında). Bu eder 2-3 şampiyonluk. Bu da adamın şampiyonluklarının ve 1/3'ü ediyor. 10 senelik galibiyetlerinin büyük bir kısmını da Ferrari'nin açık ara üstün olduğu bu dönemlerde aldı. Senna'ya da böyle uzun süreli güçlü bir araba verilseydi -ki 88'de ne olduğunu biliyoruz- o da gayet Schumi'nin başarılarını tekrar ederdi. Ne diyorum? Doğru zamanda doğru yerde. Schumi'nin yaşı geçkin ama çok çok büyük tecrübesi var. Yıpranan reflekslerini tecrübesiyle çok güzel kapatıyor. Alonso ve Kimi Schumi yaşına geldiğinde bu kadar başarılı olmayabilirler. Ama bunun sebebi Schumi'deki motivasyona sahip olmamalarından kaynaklanacaktır, kötü pilot olduklarından değil. Schumi'nin motivasyonu ise ayakta alkışlanacak cinsten. Umarım bu sene o İspanyol soytarısının balonunu söndürür (Ehver-i şer olayı). Schumi'yi niye sevmem? Bütün yeteneğine rağmen sportmen değildir. Bu da onu tutmamam için yeterli. Yoksa şimdiye kadar çoktan onu desteklemeye başlamıştım.
@richy, ben de 8. virajdaydım ve Schumi'nin toz yuttuğunu görmedim. Sanırım Schumi'nin aracında o virajı dönerken yaşadığı bir sıkıntı vardı (zira yarışın başlarında o virajı tam gaz alırken garip vites sesleri geliyordu Schumi'nin arabasından). Schumi'nin pistin her yerinde Alonso'ya yaklaşıp ve terletip burada farkın açılmasını ona bağlıyorum ben. Toz yutturmuş, peh. Ferrariciler gibi olmayın, objektif olun. Alonso bile güvenlik aracı benim için çok büyük şanstı diyor.
Gelelim yarışın değerlendirmesine...
Daha ilk turda Kimi'me arkadan çarpıp lastiğini patlatan o adiye yazıklar olsun. Adamın 100. grand prix'sini, daha önemlisi 1 yıl boyunca Kimi'yi göreceğim diye yanıp tutuşurken yarışımı mahvetti.
Ferrari çok büyük stratejik hata yaptı. Güvenlik aracı çıktığında ilk önce Schumi pite girmeliydi -ki bu takım emri bile değildir-. Belki Massa gerilere düşerdi ama yine de Fis'nin önünde bitirirdi. sonuçta takımlar şampiyonlunda da farkı kapatmaya devam ederlerdi. Niye öyle bir saçmalık yaptılar anlamadım. Schumi'de ikinci pitstoplar öncesinde bir ara 8. virajda pist dışına çıktı. O hatayı yapmasaydı 2. pitstoptan önde çıkacaktı. Ama asıl hata Schumi'nin. Gerçek anlamda takım emirlerinin kullanılması gereken ve kimsenin birşey demeyeceği yarışlar bunlar aslında. Ama bunu da Schumi ve Ferrari'sine borçluyuz. Namağlup gidip açık ara fark açtıkları bir sezonda bile daha sezonun ortasında 2 puan için takım emri uygularsanız olacağı bu olur, takım emri yasaklanır ve Schumi starttan sonra Massa'yı geçemez. Start karışık bir süreç olduğu için Massa'ya startta Schumi'ye geçil de diyemezlerdi. Zira Schumi'ye geçilecek diye yavaşlarken aradan bir Renault her ikisini de geçme şansı vardı.
Sonuçta herkes kendi kuyusuna düşüyor. Ferrari gerekiz her yerde kullandığı için şimdi gerekli olduğu halde takım emri kullanamıyor. Brdigestone da sadece Ferrari'ye çalışıp tüm takımları -ki elinde McLaren de vardı o dönem- küstürdüğü için geçen sene söyleniyordu elimde test yapacak büyük takım yok diye.
Sonuç, gittim gördüm. En güzel araba McLaren.
Arkadasim 10 yildir canli olarak seyrediyorum, az musade ette biraz izah edeyim (sidik yarisi degil).Guvenlik aracinin piste girmesi demek onundeki arabayi gecmenin yasak olmasi demek.Tam da bu yuzden Ferrari takim emri uygulayamazdi, cunku Schumi Massa'yi gecseydi (pitte bile olsa fark etmez, sonucta guvenlik araci pistte) kural ihlali yapmis olurdu ve ceza alirdi.
Alonso konusuna gelince...Hem Schumacher'i hem Alonso'yu yaratan adam Briatore'dir ve bana sorarsaniz Alonso'nun kariyeri Schumacher'inkinin karbon kopyasi.Alonso her ne kadar simarik olsa da henuz Schumacher'in basvurdugu igrenc sportmenlik disi hilelere basvurmadi - yigidi oldur hakkini ver.
Raikkonen ve Alonso'ya gelince...Bir de soyle bak: Elinde Raikkonen gibi bir pilot varken Ron Dennis neden bu kadar zahmete girip ve bu kadar para bayilip Alonso'yla anlasma imzaladi? Tabi ki aklinda 88 - 89 yillarindaki Senna - Prost ruya takimini yeniden kurmak vardi ama F1 o zamandan beri cok degisti.Alonso'nun McLaren'a gelecek olmasi Raikkonen'in takimda kalma istegini azaltti bence.Ron Dennis'in bunu da hesap edecek kadar akli oldugunu varsayarak sunu dusunmus olmali: "Eger Kimi sirf Alonso geldi diye takimi birakirsa fazla bir zarari olmaz, cunku takima Alonso geliyor".Yani Alonso'nun en az Kimi kadar iyi bir pilot oldugunu dusunuyor olmali ki Kimi'nin takimdan ayrilmasini goze alabildi.Benim istedigim sey ise Raikkonen'in de gelecek sezon McLaren'le yarismasi, cunku gercekten O'mu yoksa Alonso'mu daha iyi bunu soyleyebilmenin tek yolu bu
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)