Hahhhaa.. Dalga'ni gec..
Soz.. Sezon sonunda cevap vericem.
sabırsızlıkla bekliyorum
May the Force be with McLaren Mercedes
Montoya'yı kovmak lazım amawatercolours adlı üyeden alıntı
ona da arabaya kocaman delikler açtıkları için (soğutma amaçlı) hızlı gidemediğini söylüyolar. gerçi bilirsiniz, bizim haug'da bahaneden bol bişi yok ama olsun.
Montoya'da daha is var.. Cizgisi guzel.. Aslinda Malaysia'da Montoya'dan korkuyordum.. bekledigim performans'i gosteremedi.
Malaysia
Kuala Lumpur
Sepang International circuit lap record : J.P.Montoya - 1'34.223 (2004)
Montoya çok agresif kullanıyor, McLaren gibi sorunlu bir araç içinse aşırı agresif. O kadar oversteer ayarda da her pistte aynı hızı yakalamak kolay değil. Schumi'nin veya Kimi'nin nötr çizgisi başka hiçbir pilotta yok. Alonso da o stiliyle McLaren'da olsaydı üç yarışta bir yarış dışı kalırdı.
dediğim gibi, motoru korumak için şasiye bol delik açmışlar ve doğal olarak bu da aracın aerodinamik performansını ve dolayısıyla hızını etkilemiş.
alonso mclaren'le anlaştığı söylendiğinde çok üzülmüştüm. sonra bir umut kimi ve montoya yarış koltuklarında kalır, alonso da test pilotu olur diye ummuştum ama olmadı.
işin kötüsü alonso gelecek diye hem montoya2yı hem kimi'yi kaybedeceğiz.
Schumacher cizgisini bozmus yada yaslandi. Eskiden notr du fakat malaysia'da hic begenmedim.. Australia da daha basarili olmasini bekliyorum.
Alonso cok sert kullaniyor arabayi cok yipratiyor bakalim McLarenMercedes dayanabilecekmi? Testler yapilinca McLarenMercedes'de Kimi raikkonen'in daha iyi pilotaja sahip oldugunu anlar..
Ferrari Nico Rosberg'i takim'a almali.. Rosberg cok sakin ve atak bi pilot.. Genc olmasinin avantaji hirsli.. Ilerde daha tecrubeli ve sampiyon bi pilot olucagina inaniyorum.
mclaren lastiklere her zaman yumuşak davranır, belki alonso'nun dezavantajını biraz olsun kırar bu durum. rosberg mclaren'e gelsin. alonso ferrari'ye gitsin. kimi bizde kalsın.
Rosberg-Raikkonen ikilisi olmasını isterim seneye. O olmazsa Raikkonen-Alonso, en kötüsü Alonso-Rosberg. Montoya'yı Williams zamanında da sevmezdim, hala sevmiyorum. Kimi'ye göre daha yavaş olduğunu kabullenemedi gitti.
kimi bir numara. bu sene şampiyon olup kimi'yi kaybedeceğimize şampiyoluğu kaybedip kimi'yi kazanalım.
water+1
kimi su an ki en iyi pilot gecen sene sampiyonluk onun hakkıydı arabasında cok sorun yasadı o bizim için gonullerin sampiyonu Mclrnmrsds inşallh onu elinden kacırmaz
[B]RR gençliği[/B]
Neye gore en iyi? Sana mi?
Bu isin hakla , gonulle alakasi yok. MclarenMercedes takim'i basarili.
Motorsporlari takim isidir.. Olayi pilotaj'a getirisek bilindigi gibi kimse 7 kez dunya sampiyonu olamadi.. Bu basariyi Schumi'de Ferrari'de tek baslarina basaramazdi.. Takim basarili olmadan HIC BIR PILOT IYI YADA BASARILI OLAMAZ.
çok güzel bir yorum sin, çok objektif. herkesin bunu iyi idrak etmesi lazım. ferrari o kadar iyi ve rakipleri o kadar kötü olmasa schumacher ne 7 şampiyonluk kazanabilirdi, ne tüm rekorları kırabilirdi.
evet, nedir. kimi çok iyi bir pilot. en iyisi mi? belli değil (schumi için de aynı9. ama ben en çok kimi'yi seviyorum.
daha iyi denilebilir ama, değil mi?
sonuçta en iyi kelimesinden niye kaçınıyoruz? kesin cevabını bilemediğimiz için. aslında iki sürücü aynı arabada yarışsa bile onları kıyaslayamayız. her arabanın karakteristiği bellidir ve bu araba bir sürücünün stiline daha uygun olabilir. yani en basitinden 2 aynı arabada bile sürücüleri adamakıllı karşılaştırmak zor. ama arabalar daha kolay karşılaştırılabilir. geçen sene mclarenler en hızlıydı mesela (yine en iyi kullanmıyoruz), bu sene renaultlar öyle duruyor. ama mclaren2in sezon içi gelişme oranı epey iyidir.
Zaten biri oburunden daha iyi ise yaris kazanabilir.. (Takim ve pilot)
Cok basit dusunmemek lazim.. Yaris esnasinda pilotlarin aklindan neler geciyor..(Korku,Hirs,basaramama korkusu,uzuntu,vs..)
Takim hangi stratejiyi uygulamak istiyor.. (Aciklamak uzun surer) Bunlar yarisin sonucunu buyuk olcude belirliyen etkenlerdir.
sonuçta her ne kadar pilot oyunu gibi gözükse de büyük bir takım oyunu f1. tabii ki pilotlar çok önemli ama üst seviye pilotların arasındaki zafer daha çok o anki pakete bakıyor.
Avrupa'nin bicok pistinde F1 pilotu olabilmek icin (f3 euro series pilotlari) gece gunduz calisan pilotlarla tanistim.. Pilot bol.. ( yetenekli,yeteneksiz ) ama takim az!
Geçen sene McLaren 10 yarış kazandı, Renault 8; ama şampiyon Renault oldu Paketin yarış bitirmesi de en az hızı kadar önemli.
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)