Seneye Schumi bırakmaz ve Kimi Ferrari'ye geçerse o zaman olabilecek en muhteşem takımlardan birini görürüz
Seneye Schumi bırakmaz ve Kimi Ferrari'ye geçerse o zaman olabilecek en muhteşem takımlardan birini görürüz
schumi'nin nasıl hezimete uğradığını görürüz. kimi kalır alonso da gelince asıl en muhteşem takımı ve alonso'nun kimi'nin yanında hiçbişi olmadığını görürüz.
yarıştan sonra bir ferraricinin lafı:
"olum bu balonso'ya birşey yapmak lazım. kimi bomba ya. dehşet yav."
May the Force be with McLaren Mercedes
1. Ferrari dunyanin en iyi araba motoru ve araba ureten markasidir.
2. Micheal Shumacher dunyanin en iyi pilotudur.. ( istatistikler boyle gostermekte )
2005 sezonunda ferrarini lastik ve fren sorunlari oldugu icin sampiyon olamamasi ve 2006 sezonu baslamadan bu sorunlari giderdikleri icin 2006 sezonunda FERRARI sampiyon olucak..
de ama benim dediğim tartışma zaten yeni tartışılmıyor mu? Schumi- Barrichello ilişkisi gibiKhutuck adlı üyeden alıntı
lütfen bütün rossi hayranları bana pm atsın:wiinkk:
öhüm öhüm,watercolours adlı üyeden alıntı
lütfen ferraricilere laf yok...
özellikle burada ferrarici bir bayan varken,
lütfen sezonun daha ilk yarışında sanki sezon bitmiş gibi konuşmayalım.
gerçi ilk yarışta mclaren'ın aracının performansını çok iyi gördük ama
{artık suç mercedeste mi, başka birinde mi?},
kimi olmasa bitmiştiniz
Schumi-Barichello ilişkisi gayet tek taraflıydı. Montoya'nın Kimi'den birinci pilotluğu alma gayretiyle Barichello'nun ikinci adamlığı kabullenmesi tamamen zıt şeyler. McLaren her zaman pilotlarını kendi aralarında yarıştırdı, Ferrari'yse hep tek pilota yöneldi.
tek ferrari değil. bence renault'un alonso- fisichella ilişkisi de farklı sayılmaz. barrichello'nun da bu sene ne yapacağını çok merak ediyorum. honda'da da mı ikinci pilotluğu seçecek?
schumacher en iyi pilot değildir. istatistikler sadece en başarılıyı gösterir, en iyiyi değil. schumacher en başarılı pilottur. tabii ki en iyilerdendir, ama en iyi midir, bilemeyiz? unutmayın ki 2001, 2002, 2004'te schumacher'i geçtim, barrichello'nun bile karşısına çıkacak adam yoktu. niye? çünkü ferrari o kadar iyiydi ki rakipleri başedemiyordu. schumacher2in karşısına rakipleri adam gibi araba çıkarsalardı schumacher'in rekorları öyle kolay kıracağını sanmıyorum. ha hata schumacher veya ferrari'de mi? hayır. olay paket işidir. araba/pilot kombinasyonu iş yapar. ikisinden birisi kötü olursa şampiyon olamazsınız. schumacher 2005 örneği. raikkonen 2004 örneği.
German ace Michael Schumacher is recognised as being at present the world's best racing driver. Many people say he is the best ever, but he himself denies any comparison to Fangio of the 50s - the only other driver to achieve five F1 championships. In 1995 Michael became the youngest double Formula 1 World Champion (1994 and 1995 seasons) ever. Michael is also the 2000, 2001, 2002, 2003 and current (year 2004) World Champion. This phenomenal record speaks for itself. In 2003 he beat Juan Manuel Fangio's five championships, by taking his sixth!
The 2004 championship was secured by Michael before its conclusion, making it title number 7. He did it by finishing 2nd at Spa in Belgium, in Ferrari's 700th race, to accumulate enough points to seal the deal.
Schumacher ilk defa Ferrariyle sampiyon olmadi
Sampiyon oldugu icin Ferrari onu takima aldi
Tabii araba pilot kombinasyonu cok onemlidir ama gorunen koy kilavuz istemez.
Ferrari den daha performansli arac yapabilen bi firma daha biliyormusun?
Micheal Schumacher den daha iyi pilot biliyormusun?
Bana gore en basarili demek en iyi demektir.
Sayglarimla
Bence de Schumi en iyi pilotlardan biri, ama Raikkonen de geleceğin Schumi'si.
Rosberg'in pişmesi için daha bir yılı var, ama seneye bayaa dikkat çekecek.
Khutuck dogrusun arkadasim ama dikkat ettiysen ilerde dedim
Adamin babasi 1984 dunya sampiyonu , hocasi saglam
başarılı demek en iyi demek değildir. başarıya giden yol doğru zamanda doğru yerde olmak demektir. ferrari dediğin de son zamanlarda süper otomobiller yapıyor. enzo ferrari'nin şampiyonluk göremeden 20 küsür yıl geçirdiği ve yine şampiyonluk göremeden hayattan ayrıldığını hatırlatırım. kaldı ki ferrari motorları ne kadar süper olsa da mclaren şasisi her zaman ferrari'den iyi olmuştur. unutmayın, ferrari 16/18 yaptı. mclaren honda 15/16. yüzdeye vurun, bizimki daha başarılı.
Ufak bir not: Rosberg 1985 doğumlu
ufak ekleme: mclaren honda 15/16 yaparken rakipsizdi ama pilotları birbiriyle yarıştığı için müthiş bir sezondu. ferrari ise benzer şekilde domine ettiği sezonda schumi ve rubens'i yarıştırmayarak (sonuçta zaten schumi geçerdi) bütün f1'in zevkini yoketmiş, üstüne aynı sezon avusturya'da o kadar üstünlüğün üstüne rubens'in birinciliklerini schumi'ye havale ederek daha da büyük ayıp etmişlerdir. ferrari'yi avusturya'da yuhalayan tirbünler tamamen kırmızıydı, hatırlatırım. ve 2005 için de kötü lastik mazeretine sığınmayın. bizler nasıl mercedes kötü motor yapıyor diyebiliyorsak ferrariciler de şu sezonki arabamız kötüydü veya schumi'nin performansı kötüydü diyebilmeli. schumi ve ferrari bile böyle diyebiliyorken...
Mclaren le Ferrari nin karsilastirilmasi yapilamaz mclaren sadece sasi yapar
ve arabalar motorsuz gidemez bunu unutmayalim..
Hatta Mclarenin arabasi MCLAREN F1 in koputunu acinca BMW POWER yaziyor , Yeni arabasi SLR da Mercedes motoru var bunuda unutmayalim
Mercedes kotu motor yapmiyor cok yanlis bi yorum
Herhalde MCLAREN ve MERCEDES yonetimi , teknisyenleri , muhendisleri senden daha bilgililerdir motor konusunda
Mclaren cok iyi sasi yapabilir fakat Raikkonen in sorunlari sasiden meydana geliyor umarim bunuda biliyorsundur..
Ben sahsen Raikkonen in sampiyon olmasini isterim ama bitakim talihsizlikler yuzunden olamadi.. Ferrari ye transfer olmasinida isterim acikcasi..
NOT : Ben M.Schumacher i degil FERRARI yi tutuyorum..
Araba kotu ne demek bana bi aciklarmisin?
Lastik kotuydu demeyin diyorsun ferrari lastiklerden sikayet ederken ben yok arka kanatin aero dynamic imi kotuydu diyim
Bu konusmalar yanlis geliyor bana hele mclaren ferrari kiyaslamasi cok yanlis
Raikkonen'in tüm sezonda yanlış hatırlamıyorsam iki şasi problemi oldu, biri de kendi hatasıydı (Nürnburgring'de ön freni kilitleyip lastiği katletmesi). McLaren-Mercedes'in zayıf tarafı hep Mercedes oldu.
Mercedes yönetimi değilse bile Mercedes mühendisleri benden daha bilgililer, ama bilgili olmak patlayıp duran bir motor yapmaya da engel değil geçen yıl 19 yarışın onunu kazanıp şampiyon olamamamız da motorun dayanıksızlığı yüzünden, şasi yüzünden değil. F1 Racing sanırım kasım sayısında 2005 özeti geçerken McLaren'in motor yüzünden kaybettiği puanları hesaplamıştı. Motor sorunları olmasaydı 150 puandan fazla toplayacakmışız, doğal olarak da duble şampiyon olacakmışız.
Not: Ben de Kimi'yi veya Mercedes'i değil McLaren'i tutuyorum
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)