Ey insan ! Yalnızlıktan şikayet etme sakın ! Öyle bir dostun var ki; şah damarından yakın...
Varsa daha yakışıklısı gelsin
Ey insan ! Yalnızlıktan şikayet etme sakın ! Öyle bir dostun var ki; şah damarından yakın...
öncelikle tebrik ederim,bu kadar hayvana bakabilmek kolay iş değil,bıldırcın yavruları çok güzeller ,anladığım kadarıyla bu işte artık profesyonelleşmişsin ,eğer üretim çiftliği işine geçersen bu kadar zevkli olmayabilir,muhabbet kuşlarından üretmeyi denedinmi? onlarda kolay satılıyor ve alıcı çok ,kolay gelsin
İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"
tebrikler dostum guvercinin eksik gibi kanatlı hayvanlar katagorisinde,zira güvercin dedinmi kardeşim için akan sular
Muhabbet kuşlarını üretip çoğaltmayı düşünmüyorum onlarla ilgilenmem ayrı bir iş.Resimdekiler bir dişi bir erkek zamanı gelice kendileri çoğalır isteyen tanıdık akrabalar var onlara hediye ederim
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:25 ----------
Güvercin düşünmüyorum nedense ilgim yok onlarda ayrı bir uğraş yüzlerce cinsi çeşidi var bırakalımda güvercin sevdalıları yapsın o işleri
çok faydalı bir uğraş bulmuşsun kendine tebrikler.bi tarihte evimizin yanı bahçeydi bir çift tavuk 4-5 sene içinde yüzlerce oldu mahalle yumurtaya tavuğa doydu bahçeye ev yapılınca dağıttık. ama hala aynı soyun yavruları var
lezzet gider mesuliyet kalır
Bir tane ördek bir tane california bıldırcını bir tane sülün çıktı makineyi kapattım ilk çıkım bitti
Abi bence seninki 'iki'lere merak :D (İki teker ve iki ayaklılar gibi:D
[QUOTE=130'u_gördüm;2264734]Aslina bakarsan evimiz mustakil. Bahcemiz falan var. Ama yanda apartuman var. Oradan killik gelebilir diye düsünüyorum. Bugün yapayim yarin sikayet gelirse kaldiririm gibi bir düsünce icine girmek istemiyorum. CÜnkü neticede kumes yapacagim. bide acaba bu tavuklar bahcedeki bitkileri didiklerler mi yaw? Bahcede salik vaziyette köpekte var kedi de var bu hayvanlarin tavuklarla gecinmeleri nasil olur acaba?
Eger yapacak olursam emin ol civcivleri senden alirim
Bu arada konuyu takip ettigim favori konulari arasina aliyorum ki her aradigimda bulabileyim
Bravo sana tebrik ve takdir ediyorum yaptiklarini...
canı gönülden kutlarım mükemmel görüntüler.
Çok heveslendim be, terasda yetiştirebilir miyim
Yanlız takıldığım bişey var, yumurtları biriktirip kafana göre istediğin bir zamanda mı makineye alıyorsun?
O yumurtaların hepsi döllenmiş yumurta di mi
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Bravo arkadaş.
Çok güzel ve faydalı bir hobi edinmişsin.
Civciler çok şirinler. Şimdi burada olsalar da mıncıklasak.
Bu başlığı habersiz ve fotosuz bırakma. Kolay gelsin.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:53 ----------
Tabi olur. Yaparsın Olcay. Hadi görelim seni.
Iııınnn- vınnn...
Şaka bir yana, 20 yıl kadar önce çatıda 5 tavuğumuz vardı. Yeğenlerim küçüktü o zamanlar, her gün taze yımırta yedirirdik.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
valla heveslendim gültekin abi, 130 u gördüm gelsede bilgilendirse. Bu arada o nasıl nick
öyle
Tavuklar horozsuz olur mu, illa horoz lazım mı kümese? Sadece yımırta için tavuk beslerim ben
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
[QUOTE=atiturhan;2290211]
Bahcedeki bitkileri çiçekleri marulları soğanları afiyetle yer Kedi köpek birşey demez iyi geçinirler , köpek itlik yapıp öğle yemeği yapmaya kalkmassa
Tavuk olmaz dersen ufak bir kafeste bıldırcın bakabilirsin yumurtalarını alır yersin doktorlar tarafından tavsiye ediliyor ilaç niyetine her derde deva Taze git al kümesten kır iç
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:40 ----------
Gerçekten bakmak istersen neden olmasın balkonda bakanı biliyorum
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:48 ----------
Horozsuz olur yumurtalardan yavru çıkmaz.Bir çok kişi böyle yapıyor erkekler çevreye komşulara rahatsızlık verdiği için sadece dişilerini bakıyorlar bir sorun olmaz.Ama ilerde tavuğun gurk olurda yumurtalara oturup yavru çıkarmak isterse tavuğa yazık olur O zaman başka yerden yumurta bulup koyarsın altına
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:50 ----------
Yumurtaları biriktirip koyuyorum makineye istediğim zamanda ama genelde zamanlamada ayarlamalar aypıyorum mesele ördek 28 günde çıkıyor tavuk 21 bıldırcın 18 ilk önce ördekleri koyuyorum bir hafta sonra tavukları bir hafta sonra bıldırcınları çıkımları aynı zamana denk gelsin diye.
Yumurtaların hepsi döllenmiş yumurta yoksa yavru çıkmaz.Makineye koyduktan 10 gün sonra kuvvetli ışık ( power led ) tuttuğunda içeride oluşmaya başlayan civciv gözükür civciv oluşmaya başlamamışsa dölsüzdür makineden çıkarılır.Çıkıma yaklaştığı zaman lamba ile hareket ettiğini görürsün hatta kalp atışlarını duyarsın
ikinci deneme biraz daha kalabalık ve çeşitli
60 Köy Tavuğu
25 Bıldırcın
15 Ördek
15 Keklik
10 İspenç ( minyatür tavuk )
10 Light Susex (Tavuk Türü)
10 Hindi
9 Sülün
7 Dev Brahma (Tavuk Türü)
7 Dev Koşin (Tavuk Türü)
7 Cüce Koşin (Tavuk Türü)
2 Plymouth (Tavuk Türü)
30 Adet bıldırcın eklenecek pazar günü.Toplamda 200 adet yumurta.
İki seferde çıkacaklar 1.çıkım 6 Nisan 2.Çıkım 13 Nisan
Tevekkül
heryerde bulamayacağınız sülün ötüşü kümesimdem
http://www.youtube.com/watch?v=IuerCS3pll8
ya gerçekten sana imreniyorum .... yeni çıkacakları merakla bekliyorum...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
arkadaşlar arada cevap yazın konuya bazen kendim ekleyip kendim izliyorum gibi hissediyorum kimse birşey yazmayınca
merhaba arkadaşım uzun zamandan beri bu toppiği takip ediyorum inanılmaz güzel hobileriniz var valla imrendim bende sadece 1 tane muhabbet kuşu var size imreniyorum...
KANUNİ SEYHAN 150 CC
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)