Ey insan ! Yalnızlıktan şikayet etme sakın ! Öyle bir dostun var ki; şah damarından yakın...
Ben geldim
2015 sezonuna çok iyi hazırlandım bol resim göreceksiniz
Makineleri çiftledim.Bu iki makine ile tek seferde 500 tavuk yada 2250 bıldırcın çıkarta bilirim
Bunlar Türkiyede sadece bende var Yurt dışından yumurta olarak getirttim ve çıkarttım.
Snow Flake Bob White
Yetişkin olduklarında böyle olacaklar.
benim tavuklar kuluçkaya yatmıyor.. en sonunda bir kuluçka makineside bana aldırtacaksınız....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
tavuklarin cinsi ne bazi türler zor yatar.Eger noymal köy tavuğu falansa yatarlar .
valla cinsini bilmem köy tavuğu 6 tavuk 1 horoz var.. horozu civcivken yetiştirdim daha 2 yaşında...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Ey insan ! Yalnızlıktan şikayet etme sakın ! Öyle bir dostun var ki; şah damarından yakın...
http://alkislarlayasiyorum.com/iceri...elleme-aparati
Evcil tavuklara
Üretmeye devam
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:10 ----------
Muhammet nerelerdesin kardeşim? Akıl danışacağım sana.
Müstakil yazlıkta yumurta için 4 tavuk 1 horoz besliyeyim diyorum. Ara sıra da yumurta biriktirir civciv çıkartırım, çıkan civcivleri büyütünce tavukları keser yerim yerine bunları koyarım diyorum.
Bu yüzden hem yumurta verimi çok düşük olmayan, hem de etinden de faydalanabileceğim bir ırk var mı?
İnşaallah uğruyorsundur buralara.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Tavuk bakmak kolay değil abi çok pis hayvanlardır bazıları olduğu yere yumurtasını bırakır oldukları yerleri bit pireden arıtamazsın gorglama diye bi tabir var civciv çıkarmak için bastığı zaman yanına adam sokmaz insanın tepesine biner :D tavuk ırklarını bilmiyorum ama her tavuğun eti yeniyor diye biliyorum kırmızı olanlardan bakıyoduk biz
Bitmeyen tutkudur,özgürlüktür,her piston vuruşunda yürekte artan Aşk'tır motosiklet...
Mertcan kardeşim sıkıntı yapan tavuğu keser yerim benim için problem yok
Her tavuğun eti elbette yeniyor ya hu, benim kastettiğim et veriminin yüksek olması
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Heyy ben geldim 😊
Foruma bu konuyu açtığımı bile unutmuşum.Enson son 2015 de yazmışım.
Kimsede dememiş ne oldu nerelere gitti ölümü kaldı mı kuşlar mı parçaladı 😁
Sağolsun Olcay Avşar anmış adımı.
Konuyu sorarsanız aynen devam ediyorum daha çok hayvan daha çok üretim daha bilinçli daha prefesyönelce ilerliyorum.
Artık büyük bir çiftlik açma hatta alanında Türkiye nin en iyi çiftliğini açma planlarım var. Bunun içinde ciddi yatırım iyi para lazım 😜 Kader kısmet artık.
Zamanım oldukça resim video atarım artık.
Dileyene egzotik kanatlılar ( muhabbet kuşu papağan VS) hariç hertürlü kanatlılar (keklik, sülün, bıldırcın, süs tavukları, kaz, ördek, hindi, tavus kuşu) konusunda her zaman yardımcı olabilirim.
Kalın sağlıcakla.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:01 ----------
2 sene olmuş yedin mi yoksa tavukları
Valla bu hafta yeni bir makine yaptım, küçük ofis buzdolabından. Bu gün de yumurtalarını koydum.
10 ar tane Susex, Australorp, ataks koydum. İnşallah önceki makinem gibi yüksek verim alırım.
Çıkan civcileri 2 ay kadar kafeste bakıp sonra yazlığın bahçesine salarım inşallah. Horozları keser yerim, davuklardan da güzel olan 10 tane ayırır gerisini yerim.
Sene sonuna doğru da yumurta alırım inşallah.
Susexleri çok sevdim, hem güzel hem tombullar. Australorp da güzek ırk.
İkisini karışık mı besleyeyim sence? Yoksa bir ırka mı yoğunlaşayım?
Hayırlı olsun.
Biraz geç kalmışsın aslında ocak şubat gibi civcivler çıksaydı daha iyi yaz sonu yumurtaya başlardı.
Sen hobi olarak beslediğinden ayrı bakmana gerek yok ayrı bakmak demek 2 ayrı kümes demek bahçeye ayrı ayrı salmak demek buda zahmetli.
Aynı bakabilirsin.Sadece üretip çoğaltmak istediğin ırkın horozun bırakabilirsin.
Tür olarak güzel iki ırk seçmişsin ikisinde kombine yani hem et hem yumurta ırkı.Et olarak birçok arkadaşım Saso ırkının etinin çok daha lezzetli olduğunu söylüyor denemedim.
Folluktan yumurta toplayıp yemenin zevki paha biçilemez keşke herkes bu imkana sahip olsa.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:27 ----------
Civciv yumurtadan çıkış anı
https://youtu.be/JuSul9Y6054
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)