Buda Benim Hobim :) Kümes Hayvanlarım
Reklamlar
-
18 Nisan 2011, 23:47
Ey insan ! Yalnızlıktan şikayet etme sakın ! Öyle bir dostun var ki; şah damarından yakın...
Reklamlar
-
18 Nisan 2011, 23:52
beşiktaşa amigo olarak gider bu ikili
Araba Bedeni Taşır
Motosiklet Ruhu
-
19 Nisan 2011, 00:11
Çekerken aklıma geldi gerçekten yanyana çektim bende Bjk lılara armagan olsun :D
Ey insan ! Yalnızlıktan şikayet etme sakın ! Öyle bir dostun var ki; şah damarından yakın...
-
19 Nisan 2011, 12:46
Ilk denemendeki yumurtalari ureticiden aldin galiba, cunku koy tavugundan tum civcivler sari cikmaz. Ikinci kuluckada koy tavugu civcivleri hemen kendini belli ediyor zaten.
Yanliz bence senin kumeste KAZ eksik. Bence en guzel kumes ve bahce hayvani kazdir. Kopek gibi bekcilik eder ve seni tanir, yavru iken senden kacmaz, tersine pesinden kosar ve hep senin sicakligini arar. Bence sen acilen kaz edin ve zevkine var...
Bende 2 kaz ve yeni cikan 3 yavrusu, 6 tavuk-3 pilic(kendi tavugumdan cikma) 1 horoz (tavugumun biri gurk yatiyor, ticari dusunmedigim icin kulucka makinesi de hic dusunmedim) 2 yesilbas ve 2 disi ve 9 tane yavru (bu bahar cikti) ordegim var... Hayvanlar bahcede acik alanda her zaman daha mutlu
A.Cenk Tuzun
Karsiyaka / Izmir
-
19 Nisan 2011, 18:41
130'u gördüm :D kısmetse gelirim bu yazım haberleşiriz cins tavuklarını ordeklerine yada yumurtalarına talibim :D ben istanbuldayım nasil olur bilmem de kumese yeni kan gelir :D
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
-
19 Nisan 2011, 20:33
hocam ALLAH daha fazla fazla versın eger bu ıslerı severek benımseyerek yapıorsanız gercekten hayvanları cok sevıyorum hangı hayvan olmus onemlı degıl ,onlar bızlere emanet can onlar can , ahhh o alttakılerı gorunce var yaa ! gıkkıbık gıkkıbık dedıkce onlar offf nesye hocam super bır hobıdır devam etmenı tavsıye ederım.
-
20 Nisan 2011, 11:14
A.Cenk Tuzun adlı üyeden alıntı
Ilk denemendeki yumurtalari ureticiden aldin galiba, cunku koy tavugundan tum civcivler sari cikmaz. Ikinci kuluckada koy tavugu civcivleri hemen kendini belli ediyor zaten.
Yanliz bence senin kumeste KAZ eksik. Bence en guzel kumes ve bahce hayvani kazdir. Kopek gibi bekcilik eder ve seni tanir, yavru iken senden kacmaz, tersine pesinden kosar ve hep senin sicakligini arar. Bence sen acilen kaz edin ve zevkine var...
Bende 2 kaz ve yeni cikan 3 yavrusu, 6 tavuk-3 pilic(kendi tavugumdan cikma) 1 horoz (tavugumun biri gurk yatiyor, ticari dusunmedigim icin kulucka makinesi de hic dusunmedim) 2 yesilbas ve 2 disi ve 9 tane yavru (bu bahar cikti) ordegim var... Hayvanlar bahcede acik alanda her zaman daha mutlu
Tam olarak hangileri bilemiyorum ama aldığım yumurtalarda vardı evet Ama tüm civcivler sarı çıkmaz diye birşey yok anne baba sarıysa hepsi sarı çıkabilir
Kaz konusuna gelince bende istiyorum kaz inşallah bu yaz edinicem .Hayvanlar açık alanda daha mutlu olduguna katılıyorum hem gelişimlerini hem yumurta verimlerini olumlu yönde etkiliyor.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:12 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:10 ----------
zenon adlı üyeden alıntı
130'u gördüm :D kısmetse gelirim bu yazım haberleşiriz cins tavuklarını ordeklerine yada yumurtalarına talibim :D ben istanbuldayım nasil olur bilmem de kumese yeni kan gelir :D
Tamam beklerim.Ama cins tavugum yok şuanda Pekin ördeklerim olabilir
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:12 ----------
yakamoz043 adlı üyeden alıntı
hocam ALLAH daha fazla fazla versın eger bu ıslerı severek benımseyerek yapıorsanız gercekten hayvanları cok sevıyorum hangı hayvan olmus onemlı degıl ,onlar bızlere emanet can onlar can , ahhh o alttakılerı gorunce var yaa ! gıkkıbık gıkkıbık dedıkce onlar offf nesye hocam super bır hobıdır devam etmenı tavsıye ederım.
Sağolun Allah razı olsun.Bu işi gerçekten severek yapıyorum sevmesem 1 dk durmam sevmesen bunlar için bu kadar uğraşmam fedakarlık etmem zamanımın çoğunlugunu bunlara ayırmam hasta olunca moralim bozulmaz iyileşmeleri için ilaçlara biton para vermem vs. Bazen yoruluyorum sıkılıyorum ama onları seviyorum
-
20 Nisan 2011, 11:41
Bu kadar emek ve sevgi görünce selam vermeden geçemedim. 130 Gördüm arkadaş oldukça çabalamış. Başarılar diliyorum.
Küçüktüm ufacıktım. Bir ördek yavrum vardı. Mahallede herkes sürüler halinde hindi ördek tavuk falan bakardı o zamanlar. Bir gün bizim yavru, sürüye bir karıştı; koş koş arkalarından, ayıramadık sürüden gitti onlarla beraber. Ne ağlamış, ne üzülmüştüm...
Bahçede gezinen kanatlı hayvanları seyretmek insan ruhuna sakinlik verir, hoştur..
Apartman çocuklarının bilmediği, televizyon ve atari çocuklarının anlamadığı bir duygudur.
Tekrar bol şanslar diliyorum...
-
20 Nisan 2011, 11:56
ilkerabi adlı üyeden alıntı
Bu kadar emek ve sevgi görünce selam vermeden geçemedim. 130 Gördüm arkadaş oldukça çabalamış. Başarılar diliyorum.
Küçüktüm ufacıktım. Bir ördek yavrum vardı. Mahallede herkes sürüler halinde hindi ördek tavuk falan bakardı o zamanlar. Bir gün bizim yavru, sürüye bir karıştı; koş koş arkalarından, ayıramadık sürüden gitti onlarla beraber. Ne ağlamış, ne üzülmüştüm...
Bahçede gezinen kanatlı hayvanları seyretmek insan ruhuna sakinlik verir, hoştur..
Apartman çocuklarının bilmediği, televizyon ve atari çocuklarının anlamadığı bir duygudur.
Tekrar bol şanslar diliyorum...
Sağol Teşekkürler
-
05 Mayıs 2011, 20:05
-
05 Mayıs 2011, 20:19
abi naaptın sen yaa
konunun başlangıcına bak sonuna bak.
bir tavuğun başından geçenler gibi oldu
Mondial 151RS ( 2009-2010) = 7.500Km
Honda CBR 125R (2011,2016) = 27.000Km
Yamaya YZF R25(2016, ∞) = 5550Km
-
05 Mayıs 2011, 20:28
-
05 Mayıs 2011, 20:47
130'u_gördüm adlı üyeden alıntı
Bunu demenizden korktugum için paylaşmakta tereddüt ettim
Bu işi yapma amacım hiçbir zaman et yemek değil akrabalar gelmişti ve resimde gözükenler etlik tavuk piliçleri hazır arkabalar gelmişken ziyafet verelim dedik büyüdükce aşırı yem yiyorlar
Zaten etlik civcivleri yemek için bakıyordum amacıma ulaşmış oldum ufak tabaktakiler ise kavga eden erkek bıldırcınlar birbirlerini öldürürler yoksa
mazur görün
elbette ne olacakları belli ama sonunu düşünmüyoruz biz.ayy çok şekeeer çok güzeller derler.sabah kahvaltıda yumurtasını da yerler etini de bakma kardeşim işin makarasındayız biz.
Afiyet, bal, şeker olsun pek bi güzel kızarmışlar
Mondial 151RS ( 2009-2010) = 7.500Km
Honda CBR 125R (2011,2016) = 27.000Km
Yamaya YZF R25(2016, ∞) = 5550Km
-
05 Mayıs 2011, 20:59
-
05 Mayıs 2011, 21:52
-
05 Mayıs 2011, 21:53
baslıgı hatım ettım.gordugum kadarıyla kendı damızlıklarından degılde.yumurta toplayıp kuluckadan cıkarıyorsun.pek makbul degıl.bılhassa sulun ve süs tavugu cinsleri için.hiç degilse elinde anac bır tavugun varsa cıkan civcivleri onun altına koy.anac olmayı ogrensınler.yoksa zıraat ,makıne gıbı tabır edılen kanatlılar anac olmuyor.ve yavru alamıyorsun.makine çıkınlarında aşı yapmak zorunda kalıyorsun.oda en ufak hava ve ortam degısımlerınde hastalanıp olmelerını neden oluyor.nacizane fikrim bu hususada dıkkat etmen.mumkun oldugunca dogallıktan sasma.
-
05 Mayıs 2011, 22:28
greyhorse adlı üyeden alıntı
baslıgı hatım ettım.gordugum kadarıyla kendı damızlıklarından degılde.yumurta toplayıp kuluckadan cıkarıyorsun.pek makbul degıl.bılhassa sulun ve süs tavugu cinsleri için.hiç degilse elinde anac bır tavugun varsa cıkan civcivleri onun altına koy.anac olmayı ogrensınler.yoksa zıraat ,makıne gıbı tabır edılen kanatlılar anac olmuyor.ve yavru alamıyorsun.makine çıkınlarında aşı yapmak zorunda kalıyorsun.oda en ufak hava ve ortam degısımlerınde hastalanıp olmelerını neden oluyor.nacizane fikrim bu hususada dıkkat etmen.mumkun oldugunca dogallıktan sasma.
Yanlış yorumlamışsınız yumurtaların % 90 kendi damızlıklarımdan.Çıkan civcivleri tavuk altına koymaya kalksam hangi birine başedicem ayda 50-100-200 duruma göre civcvi çıkıyor.Tavuk altına koymadın mı anaç olmazlar diye birşey yok makineden çıkan civcivler anaç olmaz diye birşeyde yok makineden çıkan civcivlerden yavru alınır aşıya falan gerek yok orda yanlışınız var teşekkürler yorumlarınız için
-
05 Mayıs 2011, 23:14
130'u_gördüm adlı üyeden alıntı
yo yo. bunları yayınlaman çok iyi oldu. gözüm gönlüm açıldı yav
Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık da ölüme götürür.Yavuz Sultan Selim
Cesaret on kısımdır, biri korkmamak, dokuzu dikkat ve ihtiyattır. Hz.Ali
-
05 Mayıs 2011, 23:19
-
05 Mayıs 2011, 23:44
Ben Yaşadıkça Sen ÇıLdIrAcAksIn!!!
Kanuni Breton _Mavi Ejder_
Vedalar Zamansız olur...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)