Foça bir başkadır yaşamayan bilemez...
Türkiyede bir çok komando eğitimi veren acemi birliği vardır ve eğitimleri zordur. eğridir , kırkağaç, kayseri gibi yerler vardır. ancak Foça bunların içlerinde ayrı bir yeri vardır.
Ben 2000 yılında acemi birliği olarak 7. Komando Er Eğitim Alayı / Yenifoça ya gittim... hemde kasım ayında ... daha sonra bizi başarılı gördüler ve 3 ay da eski foça da özel harekat eğitimi aldık.
Yani anlayacağın kaymaklı ekmek kadayıfı olduk....
Foça tam bir eğitim yeridir. Eğitim çok ağırdır ve zordur. ancak sebebi evimize sağ salim dönebilmek içindir.
Tüm eğitmenler doğuda yıllarca çatışmalara katılmış bilgi sahibi çok değerli komutanlardır. Onların sayesinde girdiğimiz bir çok çatışmadan sağ salim çıktık.
Aklınıza gelmeyen eğitimler vardır. Hele ki bi cezaları vardır ki feci durumdadır.
Örnek olarak vermek gerekirse ;
Gece 12:00 gibi tüm taburu kaldırıp intikale çıkarırlar.. zaten gece 10 gibi yatmışın bütün gün eğitimde canın çıkmış.... 2 saat uyku ile başlarsın dağlara çıkmaya...
sonra bi orman çıkar karşına... tek li kol düzeninde yürürken kolun arasına gizlice kadro veya rütbeliler girer ve kolu böler... Yani o uykuyla hep önündekini takip edersin.. halbuki önündeki senin devren değil kadro veya rütbeli olmuştur. kol düzeninden çıkar ve başka yola sapar...
O yolda ise diğer kadro ve rütbeliler pusuda bekler seni ve arkadaşlarını ....
Giderken birden patikanın kenarlarından fırlayıp üzerine atlarlar... ellerin ayakların bağlanır... vee son bomba olarak üzerine Coca Cola dökülür..
İlk baş anlamazsın niye cola döktüklerini... sonra biraz zaman geçince üzerinde karıncalar dolaşmaya başlar tatlı şeker kokusuna... o karıncalardan kurtulmak için çırpınır durur millet...
Öyle arkadaşlarımı bilirim ki 3-4 gün geçmesine rağmen her hapsırmasında burnundan karınca ölüleri çıkardı...
Düşünün işte insanların foça hakkında neden bu kadar çekinceli konuştuklarını.....
FAZER FZ-1 OLACAK YAKINDA......
Şuan profesyonel orduya geçiyoruz. Bu geçiş süreci tamamlandıgında(2009-2010) doguya rütbeli askerden başkası gitmeyecek.Yani benim üniversite bitip askere gittigimde bu geçiş süreci tamamlanacak
Şaka bir yana bizden öncekiler hangi şekilde ve hangi şartlarda askerlik yaptıysa bizde yaparız.
1977/3 tertip "Mekanize muş komando alayı" Diyarbakır, Elazığ, Bingöl ve Tunceli ne günlerdi
78/1 1.deniz er eğitim alayı iskenderun.. (acemilik)
TSK spor okulu Ankara (usta) Karaya vurmuş balıklardandık
ağrı dağındaki askerliği yaşamadan askerlik yaptım demeyin..
[malatya ulastırma er .egt.alayı
utsa birliğim:
39uncu Mekanize Piyade Tümeni 39uncu Topçu Alayı 4üncü Topçu Taburu
1inci 155/24,5 mm Topçu Bataryası Türkeli/Lefkoşe/KIBRIS
72/3 tertip acemi ısparta 40 piyade alayı usta birliği 23 piyade tugayı samandıra istanbul
1986 1 canakkale gokceada A.K.SRV.BL unimog driver 133 049
75/1 alsancak fuar inzibat karakolu izmir acemilik kütahya havacılık 1ayda gaziemir kurs
kişisel neyimiz varki iletimiz olsun...
81/1 tertip malatya 2.ordu hava alayı santralinde :D acemi birligimde usta birligimde santralde geçti ve tabiki malatyada:D:D
vallaha bilmıyorum abi... askerliğimi nerde yaptığımı
OO biliyor biliyor biliyorrrrrrrrrrrrrr:P:P:queen:
2005 te
303 KD. K.Maras
Pazarcik Ilce Jandarma
vay be ne gunlerdi
1977-1 acemi birLigi kütahyada usta birLigi amasya-merzifon havacıydım ama hiç hava atamadım
83/1 acemi birliği: ısparta merkez
usta birliği:bolu komando tugayı...1 ay boluda kaldık ardından
kuzey ırak-kanimase.amediye
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
86/3 afganistan barış gücü
benim acemilik:antalya topcular 3. makinalı tüfek er eğitim tugayı
usta birliği:diyarbakır hani 3. mot. piyade taburu 1. mot.piyade bölk.
ne günlerdi ya.sağ göze,elazığ sınır,muş sınır,bingöl genç,lice.....
yokmu hani de yapan arkadaşlar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)