Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
16. sayfa BirinciBirinci ... 61415161718 ... SonuncuSonuncu

Askerliğinizi Nerede Yaptiniz

REKLAM ALANI
    ozzy73 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda deuville
    Alıntı babaçi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vaay alt devrem

19 ay 10 gün yaptım sanırım son yılların en uzun askerliğiydi

acemilik ısparta 1. komando taburu

ustalık ankara kirazlıdere koruma taburu

73/2
    vay bi üst devrem yav size bize değil de 72/4 e çok koydu be..ilk onlara vurmuştu piyango ....

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    HAYALBUYSA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YZF - R6
    Alıntı ELINT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Birçok mesajı okudum millet izmir foçadan illallah demiş beaa Abi o foçada ne var yaa

Eleman Yüksekova'da askerlik yapmış Silopi'de askerlik yapmış sesi çıkmamış ama izmir foça deyince cehennem diyor
    Foça bir başkadır yaşamayan bilemez...

Türkiyede bir çok komando eğitimi veren acemi birliği vardır ve eğitimleri zordur. eğridir , kırkağaç, kayseri gibi yerler vardır. ancak Foça bunların içlerinde ayrı bir yeri vardır.

Ben 2000 yılında acemi birliği olarak 7. Komando Er Eğitim Alayı / Yenifoça ya gittim... hemde kasım ayında ... daha sonra bizi başarılı gördüler ve 3 ay da eski foça da özel harekat eğitimi aldık.

Yani anlayacağın kaymaklı ekmek kadayıfı olduk....

Foça tam bir eğitim yeridir. Eğitim çok ağırdır ve zordur. ancak sebebi evimize sağ salim dönebilmek içindir.

Tüm eğitmenler doğuda yıllarca çatışmalara katılmış bilgi sahibi çok değerli komutanlardır. Onların sayesinde girdiğimiz bir çok çatışmadan sağ salim çıktık.

Aklınıza gelmeyen eğitimler vardır. Hele ki bi cezaları vardır ki feci durumdadır.

Örnek olarak vermek gerekirse ;

Gece 12:00 gibi tüm taburu kaldırıp intikale çıkarırlar.. zaten gece 10 gibi yatmışın bütün gün eğitimde canın çıkmış.... 2 saat uyku ile başlarsın dağlara çıkmaya...

sonra bi orman çıkar karşına... tek li kol düzeninde yürürken kolun arasına gizlice kadro veya rütbeliler girer ve kolu böler... Yani o uykuyla hep önündekini takip edersin.. halbuki önündeki senin devren değil kadro veya rütbeli olmuştur. kol düzeninden çıkar ve başka yola sapar...

O yolda ise diğer kadro ve rütbeliler pusuda bekler seni ve arkadaşlarını ....

Giderken birden patikanın kenarlarından fırlayıp üzerine atlarlar... ellerin ayakların bağlanır... vee son bomba olarak üzerine Coca Cola dökülür..

İlk baş anlamazsın niye cola döktüklerini... sonra biraz zaman geçince üzerinde karıncalar dolaşmaya başlar tatlı şeker kokusuna... o karıncalardan kurtulmak için çırpınır durur millet...

Öyle arkadaşlarımı bilirim ki 3-4 gün geçmesine rağmen her hapsırmasında burnundan karınca ölüleri çıkardı...

Düşünün işte insanların foça hakkında neden bu kadar çekinceli konuştuklarını.....
    FAZER FZ-1 OLACAK YAKINDA......

Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    Alıntı HAYALBUYSA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Foça bir başkadır yaşamayan bilemez...

Türkiyede bir çok komando eğitimi veren acemi birliği vardır ve eğitimleri zordur. eğridir , kırkağaç, kayseri gibi yerler vardır. ancak Foça bunların içlerinde ayrı bir yeri vardır.

Ben 2000 yılında acemi birliği olarak 7. Komando Er Eğitim Alayı / Yenifoça ya gittim... hemde kasım ayında ... daha sonra bizi başarılı gördüler ve 3 ay da eski foça da özel harekat eğitimi aldık.

Yani anlayacağın kaymaklı ekmek kadayıfı olduk....

Foça tam bir eğitim yeridir. Eğitim çok ağırdır ve zordur. ancak sebebi evimize sağ salim dönebilmek içindir.

Tüm eğitmenler doğuda yıllarca çatışmalara katılmış bilgi sahibi çok değerli komutanlardır. Onların sayesinde girdiğimiz bir çok çatışmadan sağ salim çıktık.

Aklınıza gelmeyen eğitimler vardır. Hele ki bi cezaları vardır ki feci durumdadır.

Örnek olarak vermek gerekirse ;

Gece 12:00 gibi tüm taburu kaldırıp intikale çıkarırlar.. zaten gece 10 gibi yatmışın bütün gün eğitimde canın çıkmış.... 2 saat uyku ile başlarsın dağlara çıkmaya...

sonra bi orman çıkar karşına... tek li kol düzeninde yürürken kolun arasına gizlice kadro veya rütbeliler girer ve kolu böler... Yani o uykuyla hep önündekini takip edersin.. halbuki önündeki senin devren değil kadro veya rütbeli olmuştur. kol düzeninden çıkar ve başka yola sapar...

O yolda ise diğer kadro ve rütbeliler pusuda bekler seni ve arkadaşlarını ....

Giderken birden patikanın kenarlarından fırlayıp üzerine atlarlar... ellerin ayakların bağlanır... vee son bomba olarak üzerine Coca Cola dökülür..

İlk baş anlamazsın niye cola döktüklerini... sonra biraz zaman geçince üzerinde karıncalar dolaşmaya başlar tatlı şeker kokusuna... o karıncalardan kurtulmak için çırpınır durur millet...

Öyle arkadaşlarımı bilirim ki 3-4 gün geçmesine rağmen her hapsırmasında burnundan karınca ölüleri çıkardı...

Düşünün işte insanların foça hakkında neden bu kadar çekinceli konuştuklarını.....
    yuhh

Askerlik foçaya çıkarsa gönüllü olarak yüksekovayı silopiyi vs.... istiycem.

HAYALBUYSA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YZF - R6
    Alıntı ELINT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yuhh

Askerlik foçaya çıkarsa gönüllü olarak yüksekovayı silopiyi vs.... istiycem.
    Zaten oralara gidiyosun foca dan sonra merak etme...
    FAZER FZ-1 OLACAK YAKINDA......

Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F 650 GS
    Alıntı HAYALBUYSA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zaten oralara gidiyosun foca dan sonra merak etme...
    Şuan profesyonel orduya geçiyoruz. Bu geçiş süreci tamamlandıgında(2009-2010) doguya rütbeli askerden başkası gitmeyecek.Yani benim üniversite bitip askere gittigimde bu geçiş süreci tamamlanacak
    Şaka bir yana bizden öncekiler hangi şekilde ve hangi şartlarda askerlik yaptıysa bizde yaparız.

Motosikleti
    yamaha fz6-fazer
    1977/3 tertip "Mekanize muş komando alayı" Diyarbakır, Elazığ, Bingöl ve Tunceli ne günlerdi

Motosikleti
    var
    78/1 1.deniz er eğitim alayı iskenderun.. (acemilik)
    TSK spor okulu Ankara (usta) Karaya vurmuş balıklardandık

Mikuni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda pcx125
    ağrı dağındaki askerliği yaşamadan askerlik yaptım demeyin..

[malatya ulastırma er .egt.alayı
    utsa birliğim:

39uncu Mekanize Piyade Tümeni 39uncu Topçu Alayı 4üncü Topçu Taburu
    1inci 155/24,5 mm Topçu Bataryası Türkeli/Lefkoşe/KIBRIS

72/3 tertip acemi ısparta 40 piyade alayı usta birliği 23 piyade tugayı samandıra istanbul

by_001 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki er5 cbr 929
    1986 1 canakkale gokceada A.K.SRV.BL unimog driver 133 049

mezit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cb125e
    75/1 alsancak fuar inzibat karakolu izmir acemilik kütahya havacılık 1ayda gaziemir kurs
    kişisel neyimiz varki iletimiz olsun...

Motosikleti
    KAWASAKİ 2007 VN 900 ve MONDİAL RF 150
    81/1 tertip malatya 2.ordu hava alayı santralinde :D acemi birligimde usta birligimde santralde geçti ve tabiki malatyada:D:D

Motosikleti
    Satılık 2009 .. Mondial UKH 100..
    vallaha bilmıyorum abi... askerliğimi nerde yaptığımı
    OO biliyor biliyor biliyorrrrrrrrrrrrrr:P:P:queen:

2005 te
    303 KD. K.Maras
    Pazarcik Ilce Jandarma
    vay be ne gunlerdi

ByPRoMiL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MondiaL 150 Zat + honda 150 cbf
    1977-1 acemi birLigi kütahyada usta birLigi amasya-merzifon havacıydım ama hiç hava atamadım

mezit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cb125e
    Alıntı ByPRoMiL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1977-1 acemi birLigi kütahyada usta birLigi amasya-merzifon havacıydım ama hiç hava atamadım
    bende acemiliği orda yaptım inzibat bölüğünde sen
    kişisel neyimiz varki iletimiz olsun...

m.şanveren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    83/1 acemi birliği: ısparta merkez
    usta birliği:bolu komando tugayı...1 ay boluda kaldık ardından
    kuzey ırak-kanimase.amediye
    "İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN

86/3 afganistan barış gücü

1986/3 efsane tertip

benim acemilik:antalya topcular 3. makinalı tüfek er eğitim tugayı
    usta birliği:diyarbakır hani 3. mot. piyade taburu 1. mot.piyade bölk.

ne günlerdi ya.sağ göze,elazığ sınır,muş sınır,bingöl genç,lice.....

yokmu hani de yapan arkadaşlar

16. sayfa BirinciBirinci ... 61415161718 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler