az önce bir konuya takıldım forumda..yabancı kaynaklı bir araştırmaya göre ülkenin krizden en az etkilenenler sıralamasında birinci oldugu, gelişmekte oldugu vs. vs. bir paylaşım olmuş bir arkadaşım görüşünü belirtmiş.. aman ki hem de ne aman daha bilgisayarını bile kapatmadan tepki karşı atak karşı görüş bildirmeler iğnelemeler kendi görüşünü dayatmalar vs vs..

abi allah aşkına bu nedir ya bu naıl bir psikolojidir bu nasıl bir taassubsuzluktur bu nasıl bir tahammülsüzlüktür bu nasıl bir ötekileşmenin daniskasıdır bu nasıl ... gider de gider sabaha kadar uzar..

ampül hilallere, oklar ampüle, hilaller oka çamur atar her salı birbirine sataşır, herkes kendisine göre haklıdır hepsinin elinde bilgi belge evrak cd kayıt görüntü ne ararsan var kadıköy bit pazarı gibi..

okullarda öğenciler birbirine dalar sağcısın solcusun..dizilerde millet birbirine dalar sağcısın solcusun..dernekler birbirine çatar aynı muabbet.... ya allah için biri de çıksın milleti bölmeden ayrıştırmadan parantez açmadan bişeyler yapsın..

kılıcımız kınında hazır nazır keskin çıkmaya hazır..biri bişey dese animallah hakkından geliriz lafı ağzına tıkarız haddini bildiririz.. olur mu abicim adam bana laf attı görüşüme saygısızlık etti benim adamıma iftira attı partime çamur attı söyledikleri yalan dolan iftira benim partim patırtım adamım öyle şey yapmamıştır....gibi gibi gibi..

şarkılarımızda ötekine taş atarız..dizilerimizde öteki..filmlerimizde öteki..kitaplar ötekine...afişler..pankartlar..bilboardlar.....bu ötekinden alıp veremedigimiz ne var da o bizim yakamızda biz de onun..

imzamızda bile hep ötekine bi mesaj bi slogan..

tabi canım biz haklıyız..öteki olmamalı..onun fikirleri külliyen yanlış..ters yöne girmiş gidiyor safımıza çekmeliyiz..doğruyu görmeli..yoksa biz göstermesini biliriz...geçmişte liderlerimiz önderlerimiz büyüklerimiz ABİlerimiz gösterdi biz de onların yolunda gideriz..

evet diyenler koyun hayır diyenler gerçek vatansever... ya da hayırcılar hain evetçiler doğruyu görenler..evetçiler hayırcılar..

göbegini kaşıyan adam..dağdaki çoban..bidon kafalı..gerici..örümcek kafalı..komünist..anarşist..asi..dinsiz..daha neler çıkacak merakla beklemedeyiz..

yanyana iki komşunun çocukları birbirini vuruyor..sebep?? biri sağ şeritte digeri solu kapatıp gidiyor..anaları ataları zamanında yek ekmege muhtaçken sırtı sırta durmuşlar omuz vermişler birbirlerine..savaşa gitmişler..kadınlar geride beklemiş beraber..gidenler dönmemiş..bu vatan için canlar hak'ka yürümüş..alevi kürt laz çerkez ermeni süryani....çok sıradan bir cümle degil mi.. acınacak hade oldugumuzun resmidir..bizim sıradan gördügümüz bir cümlede kim bilir kaç milyon atamızın dedemizin ruhu var..kim bilir kaç yüzbin kişi canını feda etti çarıksız çulsuz tüfeksiz süngüsüz elbisesiz ekmeksiz susuz..bu vatan ugruna..

onların kan akıtarak kan feda ederek cann feda ederek korudukları bu topraklar üzerinde bugün ecdadın torunları birbirini yiyor...kuyular kazılıyor..çelmeler takılıyor..

muhallebici dükkanları..havuzlu vilam yok deyip de bilmem nerde çıkan sözüm ona kooperatif zıvırı..yok bilmem kimin oğlunun gemileri..sarıkızın ayışığında eldiven giyip bir elinde balyozla yazdıgı günlükler...

ordu elden gidiyomuş sıra yargıya gelmiş cemaat heryedeymiş misyonerler işbaşındaymış vatan satılmış ...

uzar gider bu muabbet..canım çok sıkkın..sokaga çıksam herkes birbirini dövecek gibi bakıyor..otobüste yanışlıkla birine çarpmak kavga sebebi..gençlik imaj peşinde özenticilik yeni bir tarikat..jöleli röfleli boyalı kafaların içi boş yorumsuz fikirsiz bir hayat..telefonum olsun 3g olsun ayfon olsun ayakkabım 3 çizgili olsun caka satmaktan geri kalmıyayım..gerisinden bana ne...dünya yansın..

belki daha önce de vardı fikir yuşmazlıgı..anlaşmazlık..karşıt duruşluk..ama hiç bukadar uç noktalara varmamıştı..birileri yıllar önce ekti bu topraklara nifak tohumlarını ve şimdi semeresini almaya başladılar..amaçlarına adım adım ulaşıyorlar..bu vatanın evlatlarını topla tüfekle yıkamayacagını anlayıp başka yollar başka oyunlar arayanlar şimdi uzaktan kıs kıs gülüp nası da zevkle seyrediyorlar.....allah bu millete her daim birlik beraberlik takım ruhu versin...çok doluyum çok yazasım var ama, gözlerim kapanıyor..