http://i34.tinypic.com/8ydssi.jpg[/IMG]
Neden dir bilmem..Bir anda bu resim geldi aklıma.....
http://i34.tinypic.com/8ydssi.jpg[/IMG]
Neden dir bilmem..Bir anda bu resim geldi aklıma.....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Simdi siz yazinca kesfettim de harbiden loser in birebir karsiligi oluyor ezik.
Dilimizde cok yabanci sozcuk var insan yabancilarla konusurken anliyor.
Fransizca,Ingilizce,Arapca bazen direk o dildeki gibi gecmis bizim dilimize bazende birebir cevirmis eklemisiz.
We are many...
Ezik kullanılacağı yere göre değişir.
Mesela;Argo olarak kullanılırsa,aşağılama,hor görme,küçümseme,yetersiz anlamında denk gelir.
Birde normal ezik var,yüzeyinde ''göçük'' vuruk,çukur,orjinal şeklini kaybetmiş gibi mesela...
Bundan sonrasında ise beğenip estediğimiz yere kapak yapmak kalıyor.
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
Hepimiz eziğiz, ter ve sidik kokan dukkanın en gururlu sermayesi gibi kasıyoruz kendimizi,ama en ucuz vizite de bizim
ezik = apache
SUSAMADAN ÖNCE, KUYUYU KAZ!
emekçilerin hakkı olanı alabilmesi adına harran-sen i kurduktan sonra
ezilerinlerin sesi partisi(.esp) ni fiiliyata geçirdik
Aklıma bir anım geldi bak şimdi Birgün bir ünlü şarkıcının evindeyiz (ismi lazım değil ama hakikatten çok ünlü ) Çünki bu arkadaş bu ünlü şarkıcının kardeşi benim de ortaokuldan arkadaşım Neyse öyle çay içiyoruz filan muhabbet ediyoruz bu arada arkadaş erkek Bunu cepten bir kızceğız aradı zaten tanındığından sürekli aranıyor kendisi neyse bunlar kakara kikiri on saat muhabbet ben de o aralar aylağım iş yok güç yok depresifim pek insanla görüşmüyorm zaten bu arkadaşla da tesadüf karşılaştık biryerlerde kaç sene görüşmemişiz .. 3-5 görüşüyoruz arada ben bıkmışım aynı insanlardan kafa dinleme modundayım neyse telefonu kapattı meğerse bu kızceğızle plan yapmış akşam takılacaklar vs.. bana sordu ee akşama sen ne yapıyorsun plan programın nedir? Ben de bir planım yok dedim Cevap: Ezik... Ben : Hıııı anlamadım Eziksin sen Peki eziğim ben
Ezik lafını her duyduğumda bu arkadaş gelir aklıma yoksa ezikliğim mi demeliydim bilemedim Zaten bu son görüşmemiz oldu Daha önce de caddede bir kaç görgüsüz hareketinden dolayı utanıp bu kararı almıştım velhasıl sonradan görme de olsa insandır deyip bir şans daha vereyim dedim amma velakin pişman oldum Yani kıssadan hisse her gece caddeye inmiyorsan, gecelere akmıyorsan, bir planın programın yoksa, etrafında gereksiz insan toplulukları barındırmayıp sahte gülücükler saçmıyorsan eziksin. Bu da benden size ezik sözcüğünün başka bir anlamı
Ezik , liseli kızların yaygınlaştırdığı bir tür sıfattır. Karşıt anlamı kuul (cool)'dur.
Populer olmayan erkek anlamına gelebilir.
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)