Garibin çilesi mezarda biter ! Kraliçe Bergen
yanlış anlamadıysam orhan abi insanların "günah işleme özgürlüğünü" engellemeye çalışıyor.
hiç yakışıyor mu sana orhan abi?
her haltı yiyip, faturayı şeytana kestirmenin hastasıyım zaten.
can't be worried about that shit. life goes on man.
O sempati. Sempati de düşünceyi paylaşıyorsunuz, empatide sadece anlıyorsunuz, ama paylaşma söz konusu değil.
Bir günahı işleyene empati duymama hipokrasinin ta kendisi. Sonuçta günahkar olmayan insan yok... İnsan olan anlayabilmeli. Yüz kızartıcı ve vahşet içeren belli başlı günahlar dışında "anlamıyorum" türü lafların kibir içerme ihtimali oldukça yüksek.
Sempatiyi kastetmedim ben. Empati kurup şundan dolayı işlemiştir günahı diyip sonra da aslında olabilir falan diye düşünmeye gidebileceğin durum nuru kirletme demek istemiş olabilir. Çünkü empati kurmak, kurmaya çalışmak karşıdakine haklılık payı bulmak noktasına gidiyor/biliyor.
Çabana hayranım..Hala yazmaya devam mı ediyorsun...
Şiir alemini kaosa sürüklemekten vazgeç.. Uyma şeytana..
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:55 ----------
Bu arada moto sohbete açmışsın gene..
Moderatörler helak oldu senin başlıkları taşımaktan...
Halbuse sana ait bir başlığın vardı..
Bütün nadide eserlerini topladığın...
Şöyle yazsaydın kabul olurdu belki...
Gazdan sakın sağ elini
Teker yaparak korkutma gözümü..
Zamanla bozar yiğitliğini ,
Gaz teli takılınca..
Tekerden değil yağmurdan kork ,
Bütün karizma yerlere saçılır.
Gazdan makastan çabuk kurtulur
Yiğidim asfalta yapışınca...
Anlam kargasasi yasamaya gerek yok:
"şundan dolayı işlemiştir günahı" -> Empati (anlama)
"aslında olabilir falan" -> Sempati (benimseme)
Anlama oldugu icin benimseme olmak zorunda degil. Ancak anlayabilme onemli. Gunah islemek insani bir ozellik cunku. Insan kimyasini anlamali ki kontrol edebilsin.
@hasmet bey zaten anlam karmaşalık bir durum yok. Mesele neden öyle bir şey(empatinin nuru kirletme) denmiş olabilir onu anlamak. Yani yazarla empati kurmak. Ben de empatinin nereye yönlenebileceğini ve o sebeple malum şeyin söylenmiş olabileceğini söyledim. Yani empati sempati ile rahatça karışabiliyor yada empati ile başlayan düşünce sempati ile sonlanabiliyor. Ama kulun günah işlenmesi durumu anlayamaması,olamayacak bir durum gibi de görmemesi gerek haklısınız. Mesele empati kavramının sözlük anlamı ile pratikteki anlamının farklılığı olarak görüyorum ben.
Yada sadece yazarın yanlış kelime seçimi de olabilir.
İyi günler.
ırmaklardan şaraplar akacak
'ırmaklarından şaraplar akacak' diyorsun
cennet-i alâ meyhane midir?
'her mümin'e iki huri' diyorsun
cennet-i alâ kerhane midir?
Ömer HAYYAM
Kara kıs avılımga kelgende
Kürtildegen kar yerge tüskende
Dombramdı alarman
Yürek sazım çalarman
Kaygırgandı eş aytpam
Dombramdı alarman
Yürek sazım çalarman
Kaygırgandı eş aytpam
Heey dombra...
Heey dombra..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)