orhan baba sen artık cevapları bile şiir yazar gibi veriyorsun senin yerin burası değil bendce harcanıyorsun motosiklet sitelerinde değerini iyi bilen sitelerde takılmalısınız bence
Orhan Bey her şeyi biliyor muş gibi birşeyler yazıyorsun.Kendi fikrin dışında fikir kabul etmiyorsun.Kişisel menfaalerin için başka yerlere(din) sığınıyorsun.
Sana bir soru soruyoruz kimyager misin diyorsun.Ben bankacıyım.Sana o soruyu niye sorduğumu anlatayım,yaşamın başlangıcı=amino asitler desem yeter.
Bazı arkadaşlar bana sana sorduğum bazı sorularıma saçmalamışsın dedi güldüm geçtim hadi asıl niyetimi paylaşayım.
Bir kaç soru sordum sana.O soruları bilip bilmemen önemli değil çok da doğal.Ben kendi bilgimi de göstermeye çalışmadım.Asıl amacım sen de bir merak uyanack mı.biraz araştırıp geri gelip birşeyler karalayacak mısın oldu.Ama bünye kabul etmedi bu durumu.Masal'dan başka birşey yazmadın.Ben iki yüzlü değilim ,umarım sen de kötü biri ve de cahil değilsindir.Çünkü okuduğum şiirlerinde sadece bunları buluyorum.
https://www.youtube.com/user/funtay34
http://instagram.com/tayfunboralegend/
https://www.facebook.com/tayfun.bora
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Dayım ne yiyip ne içersin...
Nasıl bir anlayış yaratıyor sende...
Nerden bağladın imzamı başka konuya....
Az dur hele...Serin gel...
Olm bel altı çalışmak illa kötü anlamda kullanılmaz...
Ağır laf söyleyen, ya da kısaca ağır yapana deriz...
E adam anlamamış..
Naapalım...
Canı sağolsun...
Sende kına yak hibinator...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Bu şiirler yoğurdun kaymağı beyler.Arkasında bir bilgi dayanağı ,ruhunda bir derinlik yok.
kim ne derse desin motosiklet sitesinde paylasilacak siirler boyle olmali:
dele neden endüro değildir.
bizler endüro motorları çok severiz, çünkü endüro motorlar güzeldir.
aslında tüm motorlar güzeldir ama esas endürolarda güzeldir. dele de
bir motordur , hemde güzeldir ama endüro değildir . çümkü endürolar
daha güzeldir . ama delede pek fazla güzeldir , diğerleri kadar.
dele endüro değildir , çünkü jantları alaşımdır . alaşımlar kırılır ,
endürolar kırılmaz çünkü güzeldir , dele de güzeldir ama kırabilir. bu
yüzden endüro değildir. tel jant sert darbede yamulur , sökülür
düzeltilir , yolumuza gideriz ama delenin cantları kırılır , oturur
üzülürüz.
delenin aküsü kurudur , enduroda kuru akü olmaz , fazla ısınırsa
patlar ayrıca , dahada kötüsü su eklenmez , bu yüzden endüro değildir
ama kuru aküde güzeldir . ama endürolar kuru akü sevmez , bozulursa
yolda bırakır , endürolar yolda kalmaz , çünkü endürolar çok güzeldir.
dele nin amortisörleri serttir , bu yüzden endüro olamaz .
**örtüsörleri yumuşlatılabilir ama en yumuşak hali bile çok serttir ,
sert iyidir ama toprakta sert olmaz , çok zıplar yer tutmaz, yer
tutmazsa düşer , düşerse güzel olmaz , güzel değilse endüro değildir.
çünkü endürolar güzeldir.
dele 'de tork yerine beygire vardır . endüro beygirden çok torku sever
. dele caddede hepsini geçebilir ama arazide cırt cırt fites
değiştirilir , vitesi falza değiştirisen kırılır ( hatta bir
arakadaşın delesinin fitesi kırılmıştı ) . endüro kırılmaz , fiteside
zırp pırt değiştirmesi gerekemz çünkü torkludur . tork güzeldir , eğer
güzel se demekki o endürodur. tork bize çok faydalıdır , beygir
yorulur , acıkır , kişner ama tork sakin bir hayvandır her zaman
çalışlır ( tork: öküz ile sığır karışımı bir heyvan).
dele de elcik koruma , motor ( karter) koruma , balans topuzu , falan
filan yoktur . çünkü o endüro değildir . koruma olmazsa korunamaz ,
korunamazsa bozulur . bozuldumu kızar tekme atarız . tekme atarsak
yamulur . yamulursa güzel olmaz . enduro güzeldir , demek ki deelee
endüroo değildir.
dele nin lastikleri tüpsüzür. endüro tüp vardır . demek ki dele ye
eksik parça koymuşlar . parçası eksik olan şey güzel değildir , bu
yüzden dele endurö değildir. ayrıca tüplüsü her yerde tamir edilir ve
şişirilebilir , tüpsüzünün her yerde tamir edilmesi zordur , güçsüz
pompa ilede şişip canta oturmaz. yerine oturmazsa çirki gözükür , o
zaman endürö olamaz.
peki dele endüro değilse nedir . ? dele melezdir . eğer bir beyazla
bir siyah bir birlerini çok servse , leylek onlara melez verir. melez
iyimidir , iyidir . enduromudur , değildir çünkü melezdir. peki melez
güzel olmazmı... olur. eğer annesi ve babası onu iyi yetiştirirse
güzel olur , enduro gibi olur ama , enduro değildir enduro taklidi
yapar. ama bu önemli değildir , çünkü o da enduro ile dolaşır ama
enduro değildir çünkü enduro bir başka bişeydir. çok güzeldir...
"Azimüşşan" kelimesinin anlamını hiçbir Laik Türkiye Cumhuriyeti sözlüğünde bulamadım Benim özendiğim ülke Çin olsa benimde Çince mi yazıp konuşmam lazım, tamam konuşayım da kim anlayacak diye bir düşünmek bazen iyidir
Yapı olarak eski Öz Türçe' den gelmediği çok açık, en fazla Arap Fars özentisi yakın geçmişimizden belki olabilir
Ama geçmişten kelimeler ile yazan biri büyük dedelerinin inancına, Şamanizme saygı duyardı. Oysa ki siz Şamanları, yani büyük dedelerinizin inançlarını Müslüman düşmanlığı olarak kullanıyorsunuz, Ateist(İnançsızlığa İnanan) ile aynı sınıflandırıyorsunuz, Ateistlerin bir Gök Tanrı' sı yoktur
Türkler Müslümanlığı, Şamanizme çok yakın buldukları için kolaylıkla benimseyebilmişlerdir. İslamiyet var olmadan önce de yaratıcı Gök Tanrı inancı olan bir ırk, hiçbir dini yapıya "İn" demez, şurası Arabın evi, buralar İspanyolun demez!
Şiir mi Kabe de bulunmuş mısra ile birlikte, yoksa siz mi şiir yazmaya Kabe ye gittiniz. Hazır Kabe ye gitmişken şiir yazayım mı dediniz... çok zor çook
Daha düne kadar dünya insanlığın hatta canlının yaşayamıyacağı kadar soğuk bir buz kütlesiydi, buzlar eriyip çayır çimen olunca mı tarla oldu
Yine kıt görüşlülüğümüzle içine ediyoruz, dünyayı tekrar yaşanamıyacak hale sokup, yok edersek ne olacak, geçiş için hangi tarlada hazırlanmam gerekecek
Siz niye Müslüman tercih ediyorsunuz? Sizde mi insanı insan olduğu için sevenlerden değilsiniz, sarı kediyi değilde gidip beyaz kedinin başını okşayanlardan Oysaki özünüzde iyisiniz zannediyordum
Valla dayıcım, hiçbişey anlamadım desem yeridir, eğitimim yetersizmiş sağlık olsun. Ben sizi, neye inanırsanız inanın bişeyler yapmaya çabaladığınız için kutluyorum.
Ama inandığını alakasız platformlarda ısrarla başkalarına aktarmak ve inandırmak için, dolu görünen, süslü fakat bomboş cümleler kuran özünde iyi niyetli birine hiç rastlamadım!
Mahallenin delisi kıvamına geldi artık.Yaşı büyük diye gösterilen saygı da arsız yorumları sebebi ile azalıyor.
Sen çok güzel analiz yapmışsın ama karşında ANALİZ YAPABİLEN DEĞİL EZBERDEN giden biri var.Dünya buz kütlesi dedinya şimdi o ya dünya bir öküzün boynuzunda dönüyor der, ya da dünyayı atlas sırtında taşıyor der
https://www.youtube.com/user/funtay34
http://instagram.com/tayfunboralegend/
https://www.facebook.com/tayfun.bora
dayı nerde kaldı yaw bu akşam çok geçikti...
---siz hala kendinizi inkar etmeye devam ediniz. Buzulmuş,kızılmış,falanmış ,Gök tanrısı,şu,bu ..
---Allah .c.c ezeli ve ebedidir.İhlas suresını okuyunuz ve yalnız kaldığınız sığındığın Alemlerin Rabbine artık dönünüz.Kabe olsun yönünüz.esselam,son kelam.Azimüşşanı merak ederler internet sözlüğüne baksınlar .Azim...büyük,şan---şanı.dır .Siz lep demeden anlarsınız da bunu anlayamamak size yakışmadı.
tamam dayı herşeyi tadında bırakmak lazım..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)