Kontak kapalıyken en fazla kaç km gittiniz
Reklamlar
-
azgurbuz adlı üyeden alıntı
Motor durdurarak yol almayın yoksa vites kutunuz yağlanmaz diyen biri çıkmadımı hiç
Motor Naturel vites te ise hic sey olmaz. Viteste ve debriyaja basiyor isen yine bir sey olmaz. Ama yokustan asagi kontak kapali inmeyi dogru kilan bir sey burda halen.
Motor eninde sonunda belli bir miktar benzin yakmak zorunda. Onu da yakmasin daha da az yaksin diye cambazlik yapmak cidden cahilce.
eger 3 kurus hesabinda ise boyle biir bisiklet alsin o zaman.Motoru satin alirken su mu yaktigini dusunmus?
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
Reklamlar
-
bu topiğe kimse yazmaz dedim ama tavan yapmış...
kişisel neyimiz varki iletimiz olsun...
-
küresel ısınma var beyler ne kadar az egzos gazı o kadar iyi dünya bakmayın siz mesajlara kapatın kontakları yazık değilmi o penguenlere kutup ayılarına???
-
-
tetikçi adlı üyeden alıntı
Niye dalga konusu oluyor
Ben dalga gecmedim.
Ama sen hayatınla saglıgınla dalga gecer gibi hareket edersen insanların senin bu dusuncen ile dalga gecmesine kızmamalısın.
Senin saglıgın canın yakacagın 3 kurusluk benzinden daha onemli bizim icin..
Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?
-
tetikçi adlı üyeden alıntı
Niye dalga konusu oluyor
merak etme benim mesajım yerine ulaşmıştır. benimde kapattığım oluyor uzun zamandır hemde ama bugune kadar hiçbi motorum ne yağsız kaldı ne gidon kitlendi ne fren kitlendi.tamamen zararsız bişey tabi karanlıkta kontak kapatma sakın.yapıcaksan gündüz ve trafiğin uygun olduğu yerlerde yap
-
Kontak kapalı yalovadan istanbula geldim
-
GKN adlı üyeden alıntı
Kontak kapalı yalovadan istanbula geldim
50 deniz mili hızlamı
Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?
-
arkadaş konuyu açacagına açmıyacagına pişman oldu valla
-
15 km(+-) kontak kapalı halde gittim.Yol ise İstanbuldan Kaşa giderken Elmalı Korkuteli yolundan kaşa orman içinden iniş sırasında yapıldı....
-
UğurDuyar adlı üyeden alıntı
abi adam 8 km gitmiş ya :D aklım hayalim almıo :D 8 km ne demek :D
8000 metre
-
06 Haziran 2023, 12:07
Bartın'da Güzelcehisar'dan Mugada'ya yokuş aşağı 5 km indim. Daha yüksek bir sayıyı bulmam zor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:05 ----------
Benzin pahalı; tasarruf yapmak zorundayım.
-
06 Haziran 2023, 17:52
13 yillik hort masallah diyelim
-
06 Haziran 2023, 23:20
Şimdi konu bir başka konuyu doğuruyor gibi Kontak kapalı iken yokuş aşağı inmek şanzman ve vites kutusu yağlanmaz ve zarar verir mi motora???Bilenler cvp yazarsa memnun olurum Öıj görüyorum halatla çekilen motorlar Yağlanma olmuyorsa kontak kapalı çekilen motor zarar görüyor mu
-
07 Haziran 2023, 07:19
coskun_motor adlı üyeden alıntı
Şimdi konu bir başka konuyu doğuruyor gibi Kontak kapalı iken yokuş aşağı inmek şanzman ve vites kutusu yağlanmaz ve zarar verir mi motora???Bilenler cvp yazarsa memnun olurum Öıj görüyorum halatla çekilen motorlar Yağlanma olmuyorsa kontak kapalı çekilen motor zarar görüyor mu
Yağ dibe çökeceği için şanzımanın kısmında illaki yağ olacaktır, dişliler döndükçe illaki birbirlerini yağlayacaklardır. Yağsız kullanılan şanzıman hem ısınır hemde aşınır, eğer şanzıman yağı özelliğini kaybetmişse dişlileri yeteri kadar koruyamaz ve ciddi şanzıman arızalarına sebebiyet verir (Bu cümle şanzıman yağı ve motor yağı ayrı olan motor tipleri için geçerlidir).
-
07 Haziran 2023, 09:45
UğurDuyar adlı üyeden alıntı
abi adam 8 km gitmiş ya :D aklım hayalim almıo :D 8 km ne demek :D
Everest'ten inmiş işte.
May the Force be with McLaren Mercedes
-
07 Haziran 2023, 11:21
Motoseverrr adlı üyeden alıntı
Yağ dibe çökeceği için şanzımanın kısmında illaki yağ olacaktır, dişliler döndükçe illaki birbirlerini yağlayacaklardır. Yağsız kullanılan şanzıman hem ısınır hemde aşınır, eğer şanzıman yağı özelliğini kaybetmişse dişlileri yeteri kadar koruyamaz ve ciddi şanzıman arızalarına sebebiyet verir (Bu cümle şanzıman yağı ve motor yağı ayrı olan motor tipleri için geçerlidir).
Teşekkür cevabınız için
-
07 Haziran 2023, 12:52
şimdi motorda yağ pompası motorun dönme hareketi ile çalışıyor elektrikle değil, yani kontak kapalı olursa farkı fazla olmaz.
Dik yokuş aşağı inerken gaz vermeyince zaten yeni enjeksiyonlu motorlarda motora benzin akışı tamamen kesilir yani kontağı kapatmakla benzer olay olur. Tabi vitesli motosikletlerde debriyajı çekerseniz ya da boşa alırsanız motor rolantide çalışmak için az miktar benzin harcayacaktır o zaman benzin akışı kesilmez ama motor viteste inerken kompresyonu motordaki sensörler algılar ve motora yakıt akışını keser, bedavadan inersiniz, motor hacmi büyükse kompresyon ile frenleme etkisi daha büyük olacaktır, frenlerinize de faydası olur, küçük motorda o kaar fren etkisi olmuyor, motor o hızla yokuş inerken dönmeye devam ediyor, dönmeye devam ettiği için de yağ pompası çalışıyor, yağlama devam ediyordur, benzin akışı olmadığı için de içeride yanma olmuyor, motorun soğutmasına da faydası var.
Kontağı kapatınca elektrikle çalışan her şey kesilir, abs sistemi çalışamaz, aman haa yapmayın böyle tehlikeli şeyler.
-
07 Haziran 2023, 15:43
Ben 30 km gittim. Maxi scooter çalışmayınca arabanın arkasına bağlayıp çekmiştik.
-
07 Haziran 2023, 15:58
3 kuruş kar edeceğim diye bu tarz saçma hareketlere girmeyin.Arabada kontağı kapatırsanız herhangi bir tehlike durumunda,frene bir basarsınız,ikinciye bastığınızda fren pedalı size nanik yapar.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)