yokuş fazla dik olmadığından freni çok kullanmadım ortalama 40 ile indim
yokuş fazla dik olmadığından freni çok kullanmadım ortalama 40 ile indim
lifan 100
vites boştaydı gerçekten zararı olmuşmudur yanımda da rx 115 vardı benim gibi yapan
lifan 100
Hareket bahsedilen nedenlerle tehlikeli olmakla birlikte, bilinçli yaparsan zararı olmaz. Frenlere fazla da yüklenmediğine göre, daha sonra çalıştırıp motoru 1. vitese almak için durduysan da hiç bir zarar ziyan olmamıştır.
Ama tekrarlamanı tavsiye etmem, daha yüksek hızlarda motorun kontrolü zayıflar ve ciddi tehlikeler doğabilir çünkü.
evet bende öyle yaptım tamamen durdurdum öyle çalıştırdım
lifan 100
sanırım arkadaş bütün otomobillerin direksiyonu hidrolik sanıyor evet fren çok iyi tutmaz ama sert basarsan anında duruyor. Benim peder (oto teknisyeni) hep kapatırdı kontağı. Peygamber vitesi derdi sonrada
dolar 10 lirayı geçecekmiş.
kontak mı? ne kontağı..kontak ne arar la motorda :D
Brenner de daglardan asagi inerken italyaya girdim ve kontagi kapamistim...
Git babam git...
Ülem yollar bitmiyor..
Bir baktim yunanistan sinirindayim...
Yersen
Neden kapanir kontak biri bana anlatsa iyi olacak...
Ben salakmiyim yahu???
anliyamiyorum..
Hayatin icin bir saniyeni harca.
Hayatini bir saniye icin harcama.
Valla Bizim burda belen diye bir yer var baya tepede kalan bir mevki oradan iskenderuna inen yol kaymak gibi
Ama motoru hiç söndürmem Boşa atarım iner aşağıya kadar
Bu arada yolda 12 km felan
[B]Bahadır Şenonar[/B] [COLOR="Red"]A rh(+)[/COLOR]
[B]Sözcüklerin gücünü anlamadan insanların gücünü anlayamazsınız.[/B] :bounce:
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
kafadan kontak olan modellerde sorun olmuyor...
"Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet
Kontak kapatıp 3 kurus kar edeceksin.
Sonra herhangi bir nedenden dolayı gazlaman veya frenlemen gerekecek istedigini / gerekeni o anda yapamayacaksın ondan sonra 3.000.000.000 kurus hastaneye vereceksin !
Ne bu simdi kar mı ettik ?
Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?
100-125-150 cc motorlar ortalama 100 km de 2,5-3 litre benzin yakarlar en fazla. Profilindeki motorla yaptıysan bu işi toplam karın en fazla 0,84 tl.
Bir lira bile değil
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Motor durdurarak yol almayın yoksa vites kutunuz yağlanmaz diyen biri çıkmadımı hiç
Büyük ihtimalle şanzıman hasar görmüştür. Bütün motorların kullanma klavuzlarında yazar , motoru uzun süre boşta götürmeyin ve çekmeyin diye. sadece motor çalıştığında şanzıman yağlanır ( boştayken bile yağlar) , yoksa şanzıman yağsız kalır ve hasar görür.
amasrada biri bana yol tarıfı yapıyor o vırajı döndükten sonra kapat kontağı git biz hep öyle yapıyoruz 13 km lik yol ve adresi anlatmaya devame dıyor adresı anladımda kontağı kapat dediğini anlamamazlıktan geldım
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)