Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kardeşin Kardeşe Ettiği

REKLAM ALANI
    EgeKnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA FZR 1000 EXUP
    Ortaköy-Beşiktaş arası sahil yolunda,kardeş kardeş otobüs bekliyolardı.İkiside ayakkabı boyacısıydı.Sarı saçlı,mavi gözlü,güzel yüzlü iki kürt çocuğu... Cılız omuzlarında koca birer boya sandığı... Gök yüzünde acı bir güneş.

Birbirlerine o kadar benziyorlardı ki,kardeş olduklarını yüz metreden anlayabilirdiniz. Aynı küçük burunlar,aynı küçük gamzeler,gelip geçen otobüslerin numaralarını okumaya çalışan aynı ışıklı bakışlar...
    Kardeşlik böyledir işte... En ummadığınız zamanda kardeşinize benzetebilirler sizi. Bir çoğrafyanın ve bir tarihin benzeşen tortusudur kardeş olmak.

Otobüs bekliyorlardı üstelik gergindiler...

Büyük olan,kardeşine söylenip duruyordu.Küçükse abisinin sataşmalarına gülüp geçiyordu.Kim bilir ne geçmişti aralarında. Kim bilir hangi yoksulluğu paylaşamamışlardı.

Küçüğün aldırmazlığı dahada sinirlendirdi abisini. İşaret parmağını sallayarak hem hiç anlamadığım hem de çok iyi anladığım kürtçe küfürler etti.Kardeşi bunlarada aynı çıldırtıcı gülümsemeyle cevap verdi.

Küçük oğlan eğildi,abisinin fırlattığı sünger,başını sıyırarak geçti. Bu sırada koşup yakasına yapışmış,onu silkelemeye başlamıştı bile.Küçük kurtulmak için çırpınıyor,bir taraftanda ağabeyini tekmelemeye çalışıyordu.

Kardeşlik işte böyledir... Kavga başladığında acıtmak istersiniz birbirinizi. Üstelik zayıf yönlerini bilir,en kolay yaralanan noktasına ateş edersiniz. Bu yüzden ne kadar sevselerde aslında birbirlerinden korkar kardeşler.

Otobüs durağında kavga ediyorlardı.
    Üzerlerinde kirli tişörtler...

Bisikletli bir adam geldi yanlarına. Adamın güneş gözlükleri,ensesinde topladığı uzun siyah saçları ve parlak eşofmanları vardı. İkisini ayırdı,karşılarına geçip uzun bir söylev çekti.

Bisikletli adam gidince bir an sessiz kaldılar. Çıt çıkarmadan,öfkeyle süzdüler birbirlerini.

Sonra abi kovalamaya başladı yine.
    Küçük oğlan gülümsemeyi asla ihmal etmeden kaçıyordu. Sonunda saçından yakaladı kardeşini. Yere yatırıp pataklamaya başladı.

Aralarına bu sefer ak sakallı bir hacı dede girdi. Takkesi ve uzun beyaz entarisiyle mekke'den beş dakika önce gelmiş gibiydi.

Kardeşleri karşısına aldı,uzun uzun baktı önce.Sonra ikisine de okkalı birer tokat akşetti. Çocuklar neye uğradıklarını şaşırdılar.İnsan yüz yaşında bile olsa sokak ortasında ak sakallı bir dededen sopa yemeye hazırlıklı değildir.

İşte böyledir kardeşlik... En ummadığınız zamanda,en ummadığınız acıyı paylaşabilirsiniz. Bazen yanağınız olur sancıyan,bazen de yüreğinizdeki o kuytu köşe.

Hacı dede söylene söylene uzaklaştı.
    Abinin kızgınlığına,kardeşi olacak aptal yüzünden durduk yerde sopa yemenin öfkesi de eklenmişti. Yeniden kovalamaya başladı. Hırsından ağlamaya başlamıştı.

İyi bir atletti küçük oğlan,omuzundaki ağır sandığa rağmen gayet hızlı koşuyordu.
    Abisi yakalayamayınca elini omuzundaki sandığa attı,bu sefer de boya kutularından birini fırlattı kardeşine.Kardeşi eğildi,kutu üstünden geçti.
    Tehlikeyi savuşturan küçük oğlan yerinde bir misillemeyle kutulardan birini abisine fırlatıverdi.

Metal kutu gidip çocuğun iki kaşının arasını buldu.
    Büyüğün öfkeden döktüğü göz yaşlarına acılı bir ağlayış karıştı bu sefer.Daha fazla dayanamadı,omuzundaki sandığı öfkeyle vurdu yere,parçalandı.
    Kırılıp kaldırıma dağılıverdi ekmek teknesi.
    Boya kutuları bir tarafa gitmişti,sandığı süsleyen kartpostallar,çıkartmalar bir tarafa.

Kartpostallardan birindeki Hande Ataizi düştüğü yerden güzel gözleriyle,üzülerek bakıyordu ona.
    Ama bütün güzelliğine rağmen hande de öfkesini dindiremedi abinin,sandığını göz yaşları içinde tekmeledi,üzerinde tepindi ve parçalara ayırdı onu. Sonrada gidip kaldırımın kenarına oturdu,uzaklara bakarak devam etti ağlamaya.

Kardeşin gülümseyişi dondu birden.
    Kaşları çatılı verdi. Bir anlık tereddütten sonra yanına gidip ağabeyini teselli edecek oldu ama kafasına doğru uçan bir kaldırım taşı yüzünden vaz geçti hemen.
    O sırada geldi otobüs. Küçük oğlan abisine seslendi ama o duymadı bile.Burnunu çekerek araçların gidiş yönüne doğru bakıyordu;göremezdi otobüsü.

Otobüs körüklü kapısını kapatıp uzaklaşınca, bir abisine bir de kaldırımdaki kırık sandığa baktı küçük.
    Sonra ürkek hareketlerle eğildi,sandığın yanına oturdu ve tamir etmeye başladı.
    Elindeki taşı çekiç gibi kullanarak kopan parçaları birleştirmeye çalışıyordu.
    Dakikalarca uğraşacaktı böyle.

Taş,boya sandığının üstüne düzenli bir ritimle inecekti.
    Çıkardığı ses kaybolup gidecekti trafiğin uğultusu içinde.
    Kardeş kırık boya sandığına vurdu,vurdu...

Abi kaldırımın kenarında göz yaşı döktü,döktü...

Böyleydi işte kardeşlik... Kırıp dökmüş de olsanız,onarmadan yapamıyordunuz birbirinizi...

Tuna Kiremitçi ( Tempo Dergisinden alıntıdır... )

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    MeTaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    Küçükken ablamda benim kafamı gözümü yarardı . Aynanın karşısına geçirirdi beni ve "bak ben senden 2 cm daha uzunum" derdi. Beni sırtına almıştı birkeresinde apartmandan inerken ve düşürdü tekrar yardı kafamı . İyilik yapmak istiyordu ama gücü yetmemişti sanırım. Şimdi arada sırada takılmak amaçlıda olsa onu aynanın karşısına geçiriyor ve "bak ben senden 20 cm. uzunum kırayım mı şimdi kafanı?" diyorum . Ona arada sırada ne kadar kızsamda onsuzda olmuyor ...
    Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.

KARAKIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şimdilik yok
    PAMUKTAN PRENSES Mİ OLUR??? PRENSES DEDİĞİN TAŞ GİBİ OLUR

xxxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 500
    teşekkürler
    ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın

Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650FB
    yazar, bakmakla, görmek arasındaki farkı hatırlattı bana.
    çoğumuzun gözleri önünde cereyan eden olaylardan biri.
    ancak, iyi tahlil edilmiş ve ve ayrıntılar da çok güzel yorumlanmış.
    paylaştığın için teşekkürler EgeKnn
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

yusufhalfeti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Better 125 Cup
    Çok GÜzel.teŞekkÜrler.

ivan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda & Suzuki
    Arkadaşım çokk güzel bi hikaye yaa. vallah ben yazının ortasına doğru gelidiğimde inanki kendimi tutamadın ağladım.. teşekkür ederim şimdi biran için kendimi o küçük coçuk yerine koydum eline sağlık....
    Tekerleğimi Yakarım Ama Ruhu'mu Asla
    İVAN ( serh@t )

Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Güzel bi yazıydı paylaştığın için teşekkür ederim...

Alıntı MeTaL adlı üyeden alıntı
    Küçükken ablamda benim kafamı gözümü yarardı . Aynanın karşısına geçirirdi beni ve "bak ben senden 2 cm daha uzunum" derdi. Beni sırtına almıştı birkeresinde apartmandan inerken ve düşürdü tekrar yardı kafamı
    MeTaL artık seni daha iyi anlıyorum Şimdi daha bi şekillendi hal ve hareketlerinin nedeni

APV41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ SV 650
    bence mesaj alınmıştır herkez kendince bir yorum çıkarmıştır hayatın bir noktasında bunlar yaşanmıştır yüreğine sağlık
    MT İZMİR HUZUR EVİ SAKİNİ
    nereye gittiğin değil kiminle gittiğin ÖNEMLİDİR :wiinkk
    CENGOMOTO

Motosikleti
    YAMAHA FZR 1000 EXUP
    evet hekez bu konudan bir ders çıkarabilir tabi mantığı ve düşünce şekli doğrultusunda...... !!!

gureli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesaj alındı Kenan Umarım kırılanlar da almıştır bu kardeşlik mesajını iki kardeş ne kadar kavga etseler yine de kırılamazlar kardeşlikleri ağır basar.

puma007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung gt 250R,Kawa er6F
    Sarı saçlı,mavi gözlü,güzel yüzlü iki kürt çocuğu. demiş yazar...ben böyle bir kürt görmedim gören var mı=??? herşey bir yana neden kürt?
    motor-suzluk su-suzluktur. harley davidson..

crazy_devil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDIAL MCT 250
    Alıntı puma007 adlı üyeden alıntı
    Sarı saçlı,mavi gözlü,güzel yüzlü iki kürt çocuğu. demiş yazar...ben böyle bir kürt görmedim gören var mı=??? herşey bir yana neden kürt?

evet neden?bende anlamadım ama,insan üzülmeden edemiyor
    çocukluk günlerim geldi bir an gözümün önüne

Motosikleti
    YAMAHA FZR 1000 EXUP
    neden bu arkadaşlar sarışın mavi gözlü olamazlarmı?? olmaması için sebep varmı???? varsa mantıklı bir açıklamasını bekliyorum bu arada ben sarışın mavi gözlü çok kürt gördüm bunda bir anormallik yok ayrı bir ırk değil sonuçta insan evladı hepsi sarışında olur esmerde kumralda bu konudan anlayabildiğiniz çıkardığınız hiçbir yorum yada ders yokmuki kalkıp bu çocukların sarışın mavi gözlü olmalarınamı taktınız amaç yine tartışma ortamı yaratmakmı??? Bir konuyuda anlamına göre anlatılmak istenene göre özüne göre tartışamıyacakmıyız paylaşamıyacakmıyız... çok yazık...... !!!

yazar ne gördüyse onu uyarlamış yazmış bu yaşanmış bir olay ne diyecekti?? ikitane türk mü??

crazy_devil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDIAL MCT 250
    »»»»»» Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.»»»»»»
    Konu dışı , tehdit edici, küfürlü, örf ve adetlere karsi, şiddet, müstehcen, kaba, nefret dolu yada çok miktarlarda istenmeyen mesajlar göndermek; din, dil, irk ayrimina yönelik iletiler göndermek ve materyaller kullanmak; forum yöneticilerini ve kullanicilarini küçümser davranislar sergilemek , dini , siyasi ve politik yazilar yasaktir. Attığınız her mesajda IP adresinizin kayıt edildiğini lütfen göz önünde bulundurun. Bu anlaşmanın iptali halinde IP adresiniz vasıtasıyla forum alanından uzaklaştırılacağınız gibi, herhangi bir hukuksal durumda da ISP'nize ulaşılacaktır. Bu durum ancak bu anlaşmanın ciddi bir şekilde ihlal edilmesi durumunda geçerlidir. Forum ortamina kisisel problemler, anlasmazliklar tasinamazlar.
    Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
    Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
    Şikâyetler için... info@motosiklet.net
    ************** Site Yöneticisi: EgeKnn **************

halaoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    v-strom 2005 transalp 2008
    ya hakketen güzeldi paylaştıgın icin tşk ler

vasox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    paylaşmak herzaman güzeldir
    teşekürler..

MeTaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    forrap kırığım olm ben daha yeni mi anladın ...
    Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.

Çok güzel olmuş

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler