...islzrle paylaşmak istediğim sözler...CEZA
Reklamlar
-
Ben ağlamazken açıldı perde düştü maskem ve ağlamazken dert üşüştü
Oldu mesken bana dünya zevk ü sefa içinde kaldım her zaman ben
Mengenem bu evren her zaman dar her halukarda kara geçtim
Her zaman gülen ben oldum asla bakmadım ki arkama ben emri verdim
Onlar yaptılar silahla kimde para var anne onunla güldüm
Emme mezara girdim öncem akıllandım sandı nafile
Ben ağlamazken her sebeple güldüm insanoğlu kardeşim hep ölmüş
Her zaman savaş felaket herbir yerde bana ne beşibiryerde olsun isterim
Ben hiçte dalmam derde...
Ben ağlamazken havada savaşın rüzgarlarımı esiyor acaba
Ancak başta söyleyeyim bu sancak devrilmez salıncak koptu
Zincirlendi idealizm hep sınırlı kaldı faydasız kararla hep karardı tarlalar
Sarayda kaldı naralar değerli oldu mağralar
Genç yaşta göz yuman bu yaşama ikinci hak yok
Yaş sınırı yok karaca ahmet kapıda bekler rahmet çok
Çoğumuz aç ve çoğumuz tok onbinlerce foık ihanet etti ademe
Cümle aleme bu rapte isyanım var medcezir var ey ademoğlu nefsimiz köreldi
Tospembe bakmadık bu dünyaya ve ecel uykudayken geldi...
Resmedil ve resmol kansız rap bu tek yol gördüğüm bu herşey hep rol
Varsa yoksa petrol kaybeder her despot underground da yektik hem efekttik
Renkli dünyamızda yok güneş kaybettik bu hastalıklar epidemik
Mikropsa diplomalı bir program işte problem burada akademik hologram
Kaç kilogram edebilir bu progressive deneyler hadi ordan andımızmı vardı
Karlı yoldan geçmeyi biz seçmedik bu buzlar eriyecektir elbet
Bir gün gelir savaşlar aynı tablolarla ağlatır diken ve gül çok ağlamış bu dünya bahçesinde
Dağlanır bu gözler barış yalan savaşsa gerçek savaşma gerzek anlaşmış herkes
Dayanmış hançer kafanda mavzer önünde panzer mezarsa mahzen
Felaketi bir bilsen istemezdin erken vakit gelir melek alır canı ben ağlamazken...
Ben ağlamazken açıldı perde düştü maskem ve ağlamazken
Herkes üzgün herkes elden bir şey gelir diye şşş bekleyişler
Haremde curcunam çok hadi naş ben ağlamazken...
Allah rapin CEZA sını verdi...
gereklimidir gereksizmidir bilmem ama...sadece sözleri okusanız yeter...bişeyler yazmayada gerek yok...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Reklamlar
-
Degdimi boyun egdimi?
-Ceza- geldimi basin göge erdimi?
Haram lokmalari dizdiniz bogazda kalmasin itin
Tatli dilin önemi yok bitin
Sokaklardaki bu gercegi cekene sor
Cekene zor çekene kor alev
Yandi gözler sabahlara kadar çalisan eller
Evler ekmek bekler gecekondu ve viraneler
As yedirememis bebegine üzgün anneler
Onsekiz saat mesai Üc kurusta para
Sabahlara kadar sokakta yapilan isporta
El arabasiyla kit kanaat gecim
Her türlü fatura dert hayat sert
Kim ola mert Yoo!
Siftahsiz bekleyisler,bacak yoran yokuslar
Inisler,sokakta alin teriyle para beklemekteler
Ek is cevirenler ev gecindirenler
Sokak sanati bu begenmeyenler ...
Bosu bosuna kosma
Hosuna gitti kus-Bakisi bakmak
yaklas tasina sadik olana asina terini katana
Savasi yaklas ta seyret
Sokaktaki mücadele benzemez seninkine
Nerede kaldi el emegi göz nuru alin teri?
Agrimakta beli sirta cuval,yasida elli
Nasirlanmis elleri helal kazanmis bu besbelli
Sirtlan akbaba cakal gibi les yiyen
Hazira konmak isteyen emek sömüren
Hortum eden-Dualar hemen gebermesi icin
Simitcinin cöpcünün vesaire vesaire
Sokaktaki sanatci ödül almaz
Hak eder ve kazanir
Kit kanaat olsada ya Sabir ya Sabir
Döküldü terler her zaman sapir sapir
Karda olsa gene soguk terler bosalir
Kac taksici canindan oldu para icin
Kani donmus sifirin altinda beyinler yüzünden
Bu kadar kolay mi
Kimi icin bu olay mi
Keyfi tikir olan acaba bunlari duyarmi?
Kahpeler kahpe zihniyetleriyle icimizdeler
Sabahlara kadar yirtinircasina calisap ezilen
Evine bir lokma ekmek götüren Herkez
Sanatcidir benim icin sokak icinde
Dikkat edin saygi gösterin iyi seyredin
Düsünün ve takdir edin
Ödüllendirin : Sokak sanati bu inkar etmeyin
Ezeli ve ebedi sanattir bu red etmeyin
Rap dinlemem , daha doğrusu müzikleri ve söyleyenleri dinlemem.
SÖZLERİNİ OKURUM...
-
Yer kaplayan her biri yılan bende kalmasın aklim tamam
Açık arttırmayı ben başlattım
Satıyorum, satıyorum, sattım
Kendini ne sandın acaba metropol kurduğun haram parayla
Açtığın garip yarayla sarayda kalmış akliniz sizin belli
Kart yasini bilmeM ama senin zeka yasin 'iki'
Yer kalmamış beyninizde
Feri sönmüş gözlerinde okunmuş satılmaya hazır düşünce
Yere düştüğünde olmayan aklına gelecek sahip olduğun her
Düşünce
Müzayede bağlamında sözlerim satmaya hazır
Saçma olan her şeyi gözlerim ben
Başladım yok mu arttıran çok ucuz
Hep uyuz al domuz tuzla buz oldunuz
Ben çoktan sattım kötü düşüncelerimi saçma ideolojilerimi
Sizinkilerde elimde paha biçilmez değil
90 derece meyil yukarıdan aşağıya kritiğinizde
İyice batin sizi batıran her bos şeyi satın
Doğrudan satın alın yolsuzluğu yatıralım
Kötülüğü batıralım, bağlayalım kötü elleri
Dağlayalım yan bakan gözleri
Sallayalım anti realist beyinleri
Gençler izlesin simdi beni
Yer kaplayan her biri yılan bende kalmasın aklim tamam
Açık arttırmayı ben başlattım
Satıyorum, satıyorum, sattım
ceza...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
-
Ben cezayı candan erçetinin albumundeki parçayla tanıdım, gayet başarılı bence
Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk
-
oooooo mete_han abi bakıyorum ceza lara takılıyosun.bence nick ini rapcimete_han yap...sana rap ci tavsiyesi...
abi bizim burda geceleri rap yapıyolar istersen sende gel 2-3 takla atarsın...
-
Süper Moderatör
Güzel söylüyor, özelliklede güzel yazıyor. Benim Türkçe rap e bakışımı değiştirdi, en azından rap e benziyor. Neydi o eskiden sazlı sözlü davul zurnalı rap ler
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
Rapciler dışarı MeTaLciLeR içeri ...
Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.
-
numan_tas adlı üyeden alıntı
oooooo mete_han abi bakıyorum ceza lara takılıyosun.bence nick ini rapcimete_han yap...sana rap ci tavsiyesi...
hayatım bizden geçti...kilo olmuş 116...iki hareket yapsam nefesim kesilir...izlemek çok zevkli ama...ben bu aralar darbuka çalmaya hevesliyim...
bir zamanlar saz çalayım diye tutturdum...sonra yamaha org aldım...bu zamanın parası 3000 ytl falandı...o heves de geçti...apartmanda benden bıkmışlardı...hep ümit besen tarzı takılırdım...tek düğmeyle altyapılı müzik çalardı...bende çalıyormuş gibi yapardım...komedi ya...milleti keklerdim...
-
kanka metal ben metallıca hayranıyım bunuda belirtmeden geçmiyim yani...hele bir "one" parçası vardır...coşmamak elde değil...
bu arada başlığımdaki hatayı değiştiremiyorum....sizlerle olan kısmı...moderatör arkadaşların dikkatine...
-
metalle beraberim(: ama metallicayı sevmem çok piyasa oldular müziği de bozdular ama black e kdr iiler(:
Act your life, role yourself....
-
Moderatör (forrap)
numan_tas adlı üyeden alıntı
Yazık ya ben bu yüzden kahroluyorum işte...Şu an Türkiye'de Metal müzik kültürü daha yaygın ve bu tür arkadaşlar sayesinde daha da yaygın olacak.Numan yaşca çok büyük birisi değil ama genede çevresi belkide onu böyle yönlendiren.
Arkadaş daha rapin ne olduğunu bilmiyor ama kendine rapci diyebiliyor ne diyim şaka felan değil gerçekten üzülüyorum hatta kahroluyorum,keşke bu başlığı görmeseydim...Rapper ve power (b.boy,b.girl vs.) arasında ki farkı bilmiyor,bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp diycem ama öğrenmek içinde çok çaba sarfettiğini zannetmiyorum...En azından google a girip hiphop kültürü hakkında bilgi araştırabilirdi...Ne diyim yazacak o kadar çok şey var ki aslında ama ne uzun uzun yazıp milletin kafasını ütüleyecem,zaten dediklerim bi kulaktan girip öbür kulaktan çıkacak,üstüne üstlük milletin gözünde belki de çok bilmiş biri olarak gözükcem,başka da bi bocka yaramıycak...
MeTaL ne diyim vallaha sizin Türkiyede daha geniş kitleye sahip olduğunuz,yapmak istediğiniz şeyleri bizden bi nevzede olsa daha rahat yaptığınıza bende katılıyorum...Ama benim için hiphop kültürü vardı ve hep var olacak kim ne yaparsa yapsın,ne kadar bilen az kişi olursa olsun...Gerçekte daha doğrusu normalde ki hiphop kültürüyle Türkiyede ki çok farklı,şahsen sadece bu olanları yani Türkiyede ki boyutuyla hiphopla tanışsaydım belki bende hoşlanmazdım,ama gerçekte çok farklı koca bir dünya ve ben o dünyada mutluyum...
Bu arada cezayıda sevmem bunu mete abime daha öncede söylemiştim...Kişilik önemlidir benim için kişiliksiz olduktan sonra dünyanın en iyi mcsi olsa (ki değil alakası yok)gene benim için 5 para etmez...
-
HipHop:
Gençliğin simgesi, dansın ve müziğin birleştiği en tepe nokta! Gerçeği korkusuzca anlatan sözlerin bir ritim ve müzik eşliğinde anlamayanlara anlatılmaya çalışıldığı tek sanat dalı!
forrap sanırım Hiphop hakkında bundan fazlasını anlatmaya gerek yok dostum . Her ne kadar 6-7 yaşından beridir Metal dinlesemde lise dönemlerinde bizde bu güzel ritimlere ve gerçekci sözlere vurulmadık değil hani ve onunla yattık onunla kalktık çünkü müziğin ne olduğunu biliyorduk, saygı gösteriyor güzelliklerini görüyorduk. Her ne kadar Metal müziğin kitlesi daha geniş ve ağır abiler takımından oluşsada konserlerde hepsi sevdiği ritimler için baş sallıyor ve değişik şekillerde sevgilerini dilegetiriyorlar. Kimisi gerçekliği Metal de kimisi ise sert sözleri ve korkusuzca eleştirileri yüzünden Hiphop da buluyor.
Metal müzik dinleyen bir kimse eğer HipHop dinliyor diye bir insanı aşağlıyor veya eleştiriyorsa o kişinin müzik ve sanatla alakası yoktur. Sevmek zorunda değiliz ama emeğe ve güzelliklere saygı göstermeliyiz diye düşünüyorum.
MeTaL:
Birçok kişi Metal müziğin Metallica ile doğduğunu söylesede birçoğunuzun bildiği gibi Metallica ilk albümünü 1983 de çıkarttı. Gerçekte ilk olarak Heavy Metal olarak domuş bir müzik akımıdır. Heavy Metal eserleri olarak Kinks grubunun "You Really Got Me" ve Who'nun "My Generation" şarkılarını gösterirler. 1964'e denk düşen bu parçaları Modern Heavy Metal parçaları ile karşılaştırdığımızda, nesine Metal dendiğini pek anlamasak da uzmanlar öyle diyorlarsa bir bildikleri vardır.
1966 ile birlikte sözsel ve enstrümantel sertliğini yavaş yavaş artırmıştır ve zamanla birçok isim altında kendini bizlere dinletmiş kimisi ise sertliği ile cezbederek kendine aşık etmiştir. Amerikan filmlerinde görürsünüz Harley li, pis kokan, insanları tartaklayan yol çeteleri genelde Metal müzik dinler ve içerlerdi. Eeee peki biz Metal dinleyenler hiphop yapıyorum diye kendini yerden yere atanlarla aynı katogoriye girmiyormuyuz? Yaklaşımlar ne kadar yanlış değil mi? Metal müzik dinleyenlerin konserlerde veya evlerinde müzik dinlerken kendini kaptırıp kafaları ile ritim tutmalarıda sizce onlara saçma gelmiyormudur? Bence müziği bir takım yanlış davranışlara veya kişinin ruh haline bağlı yaptığı davranışlara göre eleştirmeyelim.
Bizler siyah ve metal i seviyoruz onlar ise renkleri ve dansı seviyorlar bu kadar açık. Ne bizler ağır ağabeyleriz ne de onlar çılgın sokak çocukları. Tam olarak çözümlemediğiniz şeyleri eleştirmek ve haklarında ağır yorumlar yapmak cahilce bir davranışlardır.
Bakın forrap' a hiç "HipHop dinliyor" der misiniz ? ...
-
-
mete_han adlı üyeden alıntı
sidikli forrap şu ceza'mı bir sevsen çok şey kazanmış olacaksın...yok böyle bir altyapı ve sözler kankacım ya...hıp hop seviyorum deyip "açık arttırma" yı dinledikten sonra ceza'ya dil uzatanların dillerine karabiber sürerim...
tuncerim bir ricam var...şimdi bu mesajı okuduktan sonra ceza nın kişiliğini bir kenara bırakarak "açık artırma" yı dinlermisin lütfen...hatır için...pazar günü 122 kere dinledim galiba...bana huzur veriyor...şimdi saat 20 ye kadar burdayım farzet...bir 50 kere daha dinlerim...
bu arada numan taş iyi çocuktur...hemen vurdun çocuğa ya...taam herşeyi bilen adamsın kankam ya...seni sevmeye herşeye rağmen ısrarla devam edeceğim...
metal müzik hakkında bilgim olmadığı için fikrimde olamıyor...ama dinlemekten zevk aldığım çok parçalar var...mesela 90 lı yıllarda W.A.S.P diye bir grup vardı...onlarada bayılırdım...metal kanka sen bilirsin bu grup ne yapar...dağıldımı...
süperr cevap mete_han abi yani hep bana takılıyolar beni döverler diye söyleyemiyodum ama beni gaza getirdin abi...şimdi gece motorla bana dalarlar biricik motorumuda yakarlar...
-
-
hehe
MeTaL adlı üyeden alıntı
Rapciler dışarı MeTaLciLeR içeri
...
ya artık bu devirde metalciler paslanmaya başladı şimdi sırayı rap aldı ok
-
mete_han valla hiçbir bilgim yok WASP hakkında uzun zamandır rastlamıyorum. Numan_tas sen Metal i dışına kaplarsan paslanır doğru söylüyorsun ama içindeyse pas tutmaz seni sağlam tutar ...
-
-
-
ogedayı bir ara gördük...sonra kayıplara karıştı...parçalarını nerden dinleyebiliriz...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler