Türklerin ana dini olarak Tengricilik diyebiliriz, ama tam anlamıyla bir din sınıfı ya da ruhban sınıfı yok, kam ya da şaman daha çok büyücü doktor olarak tanımlanıyor.
kadın erkek kesinlikle şimdiki sistemden çok daha eşit, han savaşa çıktığında yerine kardeşi felan değil hatun kişi yöneticilik yapıyor.
aklımda kalan ufak bir iki ayrıntı.
Türklüğe kılıf ya da tanım bulmaktan ziyade o zamanın diğer kültürleri ile benzer ve farklı yönlerine bakmam lazım, misal kızılderililer, abotjinler ve afrikanın bir çok kabilesi ....
bilemiyorum bu şekildeki tanımlamalar insan özgü yoksa evren hiçbir varlığı ya da nesneyi diğerinden ayırmıyor ...
can't be worried about that shit. life goes on man.
Olay dünya toplumundan ayrılmak kendimizi soyutlamak üstün görmek olmamalı aslında, bakın imzamdaki yazı bir kızılderili atasözüdür.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:06 ----------
wakan-tanka bir gözatın, bakın toprakdan geldik toprağa gideriz ve toprakla konuşur, onunla yetişir, onunla doyarız demişler genel de biz de aynısını demişiz yüzyıllardır.
Biz hepimiz, Gök ananın içinde dönen tek bir çocuğuz.
Değerli bilgiler için teşekkürler...
ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI
Evet, bu yazı bazı üyeler için kesinlikle konu dışı yazıdır!..
O kişiler için, bu tür yazılar yazmak ,okumak onların entel ve
aydınlık kişilikleri ile bağdaşmaz..
Kısmen konu dışı dahi olsa, son derece önemli ve
değerli yazı içeriği için ''asfaltmeleği'' rumuzlu üyeye
ve yazıya destek verenlere teşekkür ederim.
Geçmişi bilmeyen toplum, geleceğine güvenle bakamaz,
geleceğini sağlam temeller üzerine inşa edemez.
Tekrar teşekkür ederim..Güzel bir konu ve güzel bir yazı..
[B][COLOR="Purple"] Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok..[/COLOR][/B][B][COLOR="RoyalBlue"][COLOR="Blue"]Ne elbiseler gördüm içinde insan yok[/COLOR]..[/COLOR][/B]
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)