Menisküs Sorunu ve Motosiklet
Reklamlar
-
Reklamlar
-
genellıkle sporcularda oluyor amator lıgde oynayan arkadasım bundan muzdarıp hep bandajla gezıyor.denız kenarına hayatta gıtmez nemlı bolge oldugu ıcın dahada agrıları artıyormuş devamlı ılac destegı alıyor ama amelıyat olcak en sonunda kacıs yok,ruzgara maruz kalmayın korumaların baglantı yerlerının havayla temasını kesın bandajdan sonra dızlık takıngecmıs olsun.
-
çok geçmiş olsun. dayım eski motorcu vede eski futbolcudur.. onda da var menisküs ve yıllardır ameliyat olacak (sözde)...
dayım; futbol yüzünden menisküs, motor yüzünden sinüzitten çok çektiğini söyler durur hala...
-
huska adlı üyeden alıntı
genellıkle sporcularda oluyor amator lıgde oynayan arkadasım bundan muzdarıp hep bandajla gezıyor.denız kenarına hayatta gıtmez nemlı bolge oldugu ıcın dahada agrıları artıyormuş devamlı ılac destegı alıyor ama amelıyat olcak en sonunda kacıs yok,ruzgara maruz kalmayın korumaların baglantı yerlerının havayla temasını kesın bandajdan sonra dızlık takın
gecmıs olsun.
Teşekkür ederim
Evet dr. da şaşırdı hatta bana kayakta mı sakatlandın acaba dedi direkt bir spora bağladı sonucu ama ben fitnees ve yüzme dışında spor yapmadım hayatım boyunca. Dr. da motosiklet vs.. deyince kafama takıldı sadece motosiklet kullanmaktan insan menisküs olur mu diye.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:45 ----------
gkhnkzy adlı üyeden alıntı
çok geçmiş olsun. dayım eski motorcu vede eski futbolcudur.. onda da var menisküs ve yıllardır ameliyat olacak (sözde)...
dayım; futbol yüzünden menisküs, motor yüzünden sinüzitten çok çektiğini söyler durur hala...
Sağol Gökhan, sinüzit bonus zaten
-
arasıra diz kapaklarımda kıtırdama oluyor.. menüsküsün habercisi midir acaba :S
PiaggioCiao 25cc>>Mobilette Enduro 50cc>>Peugeot Nİnja 52>>Peugeot Trekker 100cc>>Ledow Cxm 250cc>>Kawasaki Zx9>> Yamaha DraGStaR 650..
"www.radyomoto.com"/MoToRCu CC'si BüYüK OLaN DeĞiL;GöNLü BüYüK OLaNDıR
-
Geçmiş olsun. Her menisküs yırtığı ameliyat edilmiyor. Benim de başıma gelmişti. Ameliyatsız tedavi oldum. Ben 3-4 ay ağrı çekmiştim. O zaman motosiklet kullanmıyordum. Kesinlikle de kullanamazdım. Şimdi bir sorun yok.
-
Geçmiş olsun..
Benimde yıllar önce meydana gelen sol diz iç menisküs yırtığım var..
Futbol nedeniyle olmuştu..Menisküs genel olarak dize aşırı yük binmesinden dolayı meydana geliyor..
Ameliyatsız tedavi oldum, sporu bıraktım ve yıllardır herhangi bir sıkıntı çekmedim..
Ancak tüm ağırlığımı sol dizime bindirip çömelme pozisyonundan dikilmeye çalışırsam acı hissediyorum, yani hala orada duruyor arıza
Motosiklette böyle bir durum söz konusu olmadığı için sorun da yok..En azından bende hiç bir şey olmadı..
-
By_StaR adlı üyeden alıntı
arasıra diz kapaklarımda kıtırdama oluyor.. menüsküsün habercisi midir acaba :S
Hmm olabilir, sen de bir dr. a görün istersen, muayenede de anlaşılıyor bazen.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:18 ----------
acemi60 adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun. Her menisküs yırtığı ameliyat edilmiyor. Benim de başıma gelmişti. Ameliyatsız tedavi oldum. Ben 3-4 ay ağrı çekmiştim. O zaman motosiklet kullanmıyordum. Kesinlikle de kullanamazdım. Şimdi bir sorun yok.
Teşekkürler, zaten birkaç dr. a daha görünmeyi düşünüyorum, ameliyat olmak Allah korusun hiç yürüyememe durumunda bir alternatif olabilir benim için ancak. Sana da geçmiş olsun.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:21 ----------
Osbourne adlı üyeden alıntı
Geçmiş olsun..
Benimde yıllar önce meydana gelen sol diz iç menisküs yırtığım var..
Futbol nedeniyle olmuştu..Menisküs genel olarak dize aşırı yük binmesinden dolayı meydana geliyor..
Ameliyatsız tedavi oldum, sporu bıraktım ve yıllardır herhangi bir sıkıntı çekmedim..
Ancak tüm ağırlığımı sol dizime bindirip çömelme pozisyonundan dikilmeye çalışırsam acı hissediyorum, yani hala orada duruyor arıza
Motosiklette böyle bir durum söz konusu olmadığı için sorun da yok..En azından bende hiç bir şey olmadı..
Sana da geçmiş olsun, bazen ağrım artıyor ve genelde uzun süre motosiklet tepesindeysem daha da fazlalaşıyor şikayetler Diz sürekli bükülü kaldığından olabilir belki bilemiyorum.
-
bende önçapraz bağ ve menisküsden ameliyat oldum. zorlamayla olan şeyler, soğuktan ceyrandan olmuyo. şimdi tek sıkıntım sağdan binip inebiliyorum sadece. belki sevaptır deyü idare ediyoruz öyleylen.
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
-
Yeşimcim geçmiş olsun öncelikle ameliyat gerektirmeyecektir sana şu an itibari ile
ilaç ve fizik tevadisi uygulanacaktır dizi güçledirip menisküsün kendini toplaması
sağlancaktır.Eğer bu sürecten sonra yırtıkda bir düzelme olmaz ise ameliyat gerekecek.
Ama umarım ameliyat olmazsın çünki kesin bir çözüm sağlamamak da mümkün olduğunca
dizine yük ve baskı uygulama ve ağrıların olduğu zaman bol bol buz koy dizine buz tedavisi
çok faydalı aynı rahatsızlığı bir dönem bende yaşadığım için paylaşmak istedim umarım kısa zamanda sağlığına kavuşursun çok geçmiş olsun.
-
yeschim adlı üyeden alıntı
Sana da geçmiş olsun, bazen ağrım artıyor ve genelde uzun süre motosiklet tepesindeysem daha da fazlalaşıyor şikayetler
Diz sürekli bükülü kaldığından olabilir belki bilemiyorum.
Haa, bi dakika, sen cıbırcısın
Şaka bir yana, ayakların popo altına konumlandırıldığı motorlarda dizlere direk yük biner ya, evet (racing, sport touring)motosikletler yapar o zaman bu ağrıyı diye düzeltiyorum kendimi..
Önceki motorumda ve şimdikinde de ayaklar önde olduğundan dolayı benim böyle bir şikayetim olmamış demek ki..
Bir öneri olarak racing makinelerden vazgeçip, cruiser ruhunu yakalamanı söyleyebilirim
-
-
KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı
olmaz hocam, kurüzürde paçadan soğuk girer yaldır yaldır
tıbbın son harikası endurodur.
enduronun faydaları:
-menisküse ve eklem romatizmalarına iyi gelir, İştah açar, hazmı kolaylaştırır. Ateşi düşürür. Tükürük ifrazatını arttırır. Mide, bağırsak, karaciğer ve böbreklerin çalışmasını düzenler. Böbrek sancılarını keser, taşların düşürülmesine yardımcı olur. Bağırsak kurtlarını döker. Kanamaları durdurur. Haşarat kaçırıcı olarak da kullanılır. Fazla kullanılacak olursa; baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma yapar.
geçmiş olsun muhterem
Ayde be...
Bundan verelim, paçada rüzgar müzgar kalmaz
-
Osbourne adlı üyeden alıntı
Ayde be...
Bundan verelim, paçada rüzgar müzgar kalmaz
boş ve hoş
cruiser bel ağrısıda yapar.
doktor belli;
ortopedi anabilim dalı başkanı prof. dr. 650
-
Menisküsün motosikletle alakalı olabileceğini düşünmüyorum.
Ama şöyle bir durum olabilir. Bazen, özellikle çok yavaşken ve arkada biri varsa dönüşlerde dengeyi hafif kaybettiğimizde yükü ayağımıza veriyor olabiliriz. Bu sebepten bir ağrı çektiğimi hatırlarım. Belki böyle bir zorlamada yırtmış olabilirsin.
-
-
Yeşim Geçmiş olsun aynı sıkıntı bendede var 4 senedir ameliyat olacağım ama olmuyorum .Ya uyanamazsam diye.
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
-
-
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
-
menisküs ameliyatı izlemistim ben , kemiklerin arasında bir torba var içinde jelimsi bir sıvı var , o torbayı dikiyorlar ve tekrar dolduruyorlar . çok şükür öle bi problemim yok ama dizlerimde bazen kıtırdama falan oluyor . o da kireçlenmeyle alakalı ... bi bardak suda calgon mu eritip içsem acaba : )
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler