Anadolu'nun Kayp Şarkıları albümü hakkında
-
epeydir beklediğim albümü dün aldım.
gayet güzel bir iş çıkarmışlar şimdilerde belgeseli beklemeye başladım.
emek harcandığı her halinden belli.
türkü formatına aşina iseniz almanızı tavsiye ederim.
13-14 tl birşey böyle çalışmalar desteklenmeli.
anadolu kültürü diye bize yutturulmaya çalışılan kültür ile birazkarşılaştırın şaşıracaksınız.
zevkli dinlemeler.
can't be worried about that shit. life goes on man.
Reklamlar
-
Motosiklet Eğitmeni
Proje basladiginda haberim oldu ama her onemli ve kaliteli is gibi bu da aklimizdan çikip gitmis.
Bundan 7 yıl önce Nezih Ünen, kurduğu ekiple Anadolu yollarına çıkarken böylesine büyük bir işe kalkıştığını bilemezdi. O anda tek düşündüğü, Anadolu'yu kameralar ve mikrofonlarla dolaşıp, modernize edeceği türküler kaydetmekti. Bu turu tamamladıktan sonra da, ıstanbul'daki stüdyosuna dönüp, eşsiz Anadolu müziklerini modern yaşama kazandırabileceği bir film ve bunun albümünü yapacaktı.
2002 yılında başlayan bu yolculukta elde edilen müthiş görüntüler ve müziklerle yapılan uzun çalışmanın sonuçları şok ediciydi. Anadolu'nun binlerce yıldır suskun kalan kültürleri, müzik ve görsellikte yapılan modern uygulamalarla, adeta görkemini bir kere daha dünyaya haykırmak istiyordu!
Bunun üzerine Nezih Ünen bu çalışmayı derinleştirmeye karar verip, 2005 yılında daha geniş bir kadroyla tekrar Anadolu yollarına çıkıldı. Bu, daha önce benzeri hiç yapılmamış bir film olacaktı. Senaryoyu bizzat Anadolu yazacak, şarkıları da Anadolu halkı kendi ortamında, provasız söyleyecekti. Sonra da bu şarkılara modern düzenlemeler yapılarak ortaya gerçek yaşamın içinden yaratılmış ilk müzikal film çıkacaktı.
Çekimler tamamlandığında Nezih Ünen, bu projeyi şekillendirmeye çalışırken, projenin kendisini şekillendirdiğini söylüyordu. Anadolu'da yaşadıkları ve gördüklerinden o kadar etkilenmişti ki, bu filmi izleyen herkesin yaşadıklarına tanık olmasını istiyordu.
Fragmani buldum.
http://www.youtube.com/watch?v=JCwabQkPbT0
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
tedarikte sıkıntı yaşarsan haberimiz ola.
-
çok güzel bir haber teşekkürler
Biz hepimiz, Gök ananın içinde dönen tek bir çocuğuz.
-
Motosiklet Eğitmeni
The Dude adlı üyeden alıntı
tedarikte sıkıntı yaşarsan haberimiz ola.
Muzik ile ilgili tedarik sorunumuz olmuyor çok sukur.
Yalniz, topige olan inanilmaz ilgi gozlerimi yasartti.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
http://www.anadolununkayipsarkilari.com/TR/?
Güzel bir proje olduğu belli,emeği geçenlerin ellerine sağlık...
..İslam kadını dişiliğiyle değil, kişiliğiyle var olandır..
Gülün dikene katlanması, onu güzel kokulu yaptı. - Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
-
alakadar olunmayacağını biliyorum.
çok önemli değil asıl önemli olan bu albümün daha doğrusu belgeselin bu kadar emek harcanması sonucu ortaya elle tutulur bir ürün çıkmış olması.
defalarca dinledim. bir iki türküdeki sound hariç kulak zevkime (ne biçim bir tanımlama oldu bu yahu) uygun.
-
Kalan Müzik'ten 9.5 TL'ye alınabilir.
http://www.kalan.com/scripts/album/d...um.asp?id=4375
http://www.kalan.com/scripts/Album/d...asp?id=12&pg=0 Burası Türkiye'de Etnik Müzik kategorisi. Meraklı arkadaşlar burayı da incelesinler, çok güzel albümler var. Türkiye'nin en büyük müzik arşivlerinden birine sahip olan Kalan müzik sık sık özgün çalışmalara yer veriyor, takip etmek gerek.
Anadolu'nun kayıp şarkıları albümü ve filmi çok harika bir çalışma. Sayenizde haberim oldu, varolun.
-
-
Fragmanını ilk izlediğimde çok etkilemişti beni. yukarıda da söylendiği üzere desteklenmeli. Anadolu kültürünü, manevi dünyamızı, değerlerimizi, bugüne, günümüzdeki kültürsüzlere tanıtmak amacıyla yapılan her çalışma desteklenmeli.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler