canimisin cana kıydın öylemi seni vursalar napan
canimisin cana kıydın öylemi seni vursalar napan
bu sessizlik hayra alamet deil.Hukumet calisiyor
Retro Moto Works
Instagram & Facebook
.../retromotoworks
Bu maddeyi ben yazmadım T.C. Anayasasın da mevcut eğer havalı tüfekle atış yapmak istiyorsanız bunun için özel poligonlar var ya da meskun mahal dışında (yerleşim birimlerine 600 mt uzakta) atış yapabilirsiniz. Avlanma esas ve usulleri
MADDE 6. - Avlanma, avcılık belgesi ve avlanma izni almak şartıyla, yasalarla izin verilen silâh, araç ve eğitilmiş hayvanlarla, avlanma plânlarına veya Merkez Av Komisyonu kararlarına göre yapılır.
Zehirle avlanmak yasaktır. Haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış otomatik, yarı otomatik, pompalı ve benzeri yivsiz av tüfekleri ile havalı tüfek ve tabancalar avda kullanılamaz. Eğitilmiş hayvanlarla ve mücadele kapsamında kullanım yeri, şekli ve özellikleri Merkez Av Komisyonunca belirlenecekler dışında kara, hava araçları ve yüzer araçlarla, ses, manyetik dalga, ışık yayan araç ve gereçler, canlı mühre, tuzak, kapan ve diğer benzeri araç, gereç ve usullerle avlanılamaz. Avda kullanımı Merkez Av Komisyonu kararı ile men edilen ses ve manyetik dalga yayan cihazlar, tuzak ve kapanlar ile benzeri araç ve gereçlerin pazar ve ticarethanelerde bulundurulması ve satışı yasaktır. Özellikleri Merkez Av Komisyonunca belirlenenlerin dışında gümeler kurulamaz ve bu gümelerde avlanılamaz.
Avlanan hayvanların taşınması ve avlanma gayesi dışında mücadele kapsamında ve kişilerin kendilerini, tarlalarını ve sürülerini korumak maksadıyla avlaklarda avcılık belgesi ve avlanma izni olmadan avlanmada kullanılan silâhları ve araçları taşıma veya köpek bulundurma ile eğitilmiş hayvanlarla ve avlanma zamanı dışında avlanma esasları Merkez Av Komisyonunca tespit edilir. Bu esas ve usullere aykırı şekilde avlanılamaz.
iki yamyam sohbet ediyorlarmış
bir tanesi diğerine demiş ki, şu beyazlar ne kadar gaddar. dünya savaşı çıkartıyorlar, milyonlarca insanı öldürüyorlar.
diğeri de başıyla onaylamış... ve israfçılar da, çünkü yemeyip gömüyorlar!
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
İL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNDEN DUYURU
HALKIMIZIN ve AVCILARIN DİKKATİNE!
HAVALI TÜFEK VE TABANCALARIN AVDA KULLANILMASI YASAKTIR
4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu 11.07.2003 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanunun yayımından günümüze kadar halkımızı bilgilendirecek birçok basın bülteni yapılarak, yerel ve ulusal basın aracılığı ile halkımıza duyurulmuştur. Ayrıca ilimizin bütün köy muhtarlıklarına av koruma ve kontrolleri ile ilgili yazılar yazılarak halkın bilgilendirilmesi sağlanmıştır.
http://www.osmaniye.gov.tr/?/blog/ba...ugunden-duyuru
ÖMÜR DEDİĞİN BİR GÜNDÜR ODA BUGÜNDÜR
Bak güzel kardeşim herhangi bir canlıyı öldürmek spor veya tutku olamaz.
Öldürmek olsa olsa sapkınlık olur.
ALLAH o canlıları kafanıza göre keyfinize öldürün diye yaratmamış. Yoklukta mahrumiyette kalırsan yiyebileceğin hayvanları sana tebliğ etmiş keyfine vur dememiş. Ayrıca bu ülkede kurban bayramlarını katliam diye gösterip ava çıkan kafası çalışmayan çok vatandaş var, avı spor kurban kesmek vahşet oluyor.
Bu arada biz motosilet kimseyi öldürmek için binmiyoruz aynı şey değil yanlış düşünüyorsun.
BAma maalesefki seninde söylediğin gibi bu durum aileden gelir, maalesef baban avcılığın attığını vurmanın çok güzel bir şey olduğunu öğretmiş sana ama yanlış öğretmiş. Attığını vurmak gibi bir yeteneğiniz varsa bu işin cana kıymadan yapılan hatta ülkenizi temsil edebileceğiniz spor dalları var.
GÖZÜ PEK MOTORCULAR VARDIR, BİRDE YAŞLI MOTORCULAR...
HEM GÖZÜ PEK HEMDE YAŞLI MOTORCU YOKTUR...
13-15 yaşlarında köye gittiğimde kumru ve serçe vuruyordum . sonra merhamet duuygum mu gelişti yoksa çocukluktan mı kurtuldum yaptığımın yanlış olduğunu düşünüp bir daha hayvan öldürmedim. şuan 21 yaşındayım tüfek hala duruyor üstü bile paslanmış artık.
ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK
vurduğun bir av hayvanı değil..peki amaç ne??..avcılığı severim..ejdattan gelme bir spor ve hobi..yakın zamanda tüfek almaya niyetim var,çocukluğumda ava giderdim büyüklerimle.ama vururduk ve yerdik..sizin yaptığınız gibi balkondan sıkmazdık hayvanlara..avcılık forumlarına takılın bence..ama şunu bilin,orda bu yazdıklarını yazarsanız size neler derler o bilinçli avcılar,''dayak yesem daha iyi olurdu'' dersiniz..
Yazık,günah.
yes, i'm falling... how much longer till i hit the ground? i can't tell you why i'm breaking down.do you wonder why i prefer to be alone? have i really lost control? i'm coming to an end.
dostum av sezonu kapanalı tam 40 gün oldu şu an hayvanlar kuluçka döneminde yaptığın etik bir şey değil.yazık o hayvanlara bence egonu stresini trapta dağıt.... seni şiddetle kınıyorummmm.. baban eğer iyi bir avcı ise senin bu mevsimde av yapmana izin vermemeli.her birinin doğada bir görevi var sorumluluğu var av sezonu bekle al çifteni çıkar avlanma belgeni ruhsatını vur avını ye etini.
Balık tutma dışında avı yapmam . Hele kuşlara hiç kıyamam.Yemeyeceğim balığı tutmam geri atarım . Hatta baktım 1 tava olmuyor tuttuklarımıda geri atarım
Avcı yemeyeceği kuşuda vurmamalı derim.
açmı kaldın açıktamı kaldın negeçti eline bu dünyanın öbür dünyasıda var allahın yarattığı hiçbir canlıyı doğayı öldüremessin yok edemessin
Yani diyorsunki av hayvanlarının yaşama hakkı yok.
Hem ayrıca kim karar veriyor şunlar şunlar av hayvanı vurulur .şunlar şunlar av hayvanı değil vurulmaz diye....Av hayvanı haa!!! O zaman bizlerde yam yamların gözünde Kebaplık et yemeğiz. Artık çevirmemi yaparlar haşlamamı yam yamlara kalmış.
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)