vah vah vahh, akşam akşam kedere boğdun bizi. demek hiç vuramadın haa
3 sayfa avcılık hakkında karşı görüş bildirilmiş ve aldırış etmeden vuramadım diye yazıyosun. kafamı buluyosun yoksa şakamısın birader
okadar tüfekle ateş etme hevesin varsa cansız nesnelere hedef al. pet şişedir, tenekedir bilmem nedir. gariban hayvanamı gücün yetiyo
insanlar gibi kendini anlatan bi hayvan olabilseydi, sözde ermeni soykırımı yalanının tanıkları olurdu, ülkemizde refaha ulaşırdı bu iftiradan kurtulurdu
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:24 ----------
yok küçük kuş olsa vururdum ama, ördeği havada uçarken vurmam çok zor usta bir avcı değilim babam kuşa nişan al ama tetiğe basarken bir karış önüne at dedi vurursun dedi ama vuramadım ama ördeği zevk için vurmadıkki kızartıp yemek için, zevk için kuşlara atmıycam
bir ara benim dükkanın arka bahçesini yağmurdan dolayı SIÇANLAR basmıştı... ev'lere bile girmişler. allah'a şükür bizim dükkanlara dadanmadılar ancak geceleri aynı anda 5-6 tanesi sokakta yanyana gezinirken gördük... zehir koyduk ama etki etmedi!!! hatta 2-3 tane kedi gibi olanlarından bile gördüm:( mahallenin köpekleri bil uğraşamıyorlardı hani...
mecburen bende havalı tabancamla (4,5 cal) bahçede yada dükkana uzak mesafelerde gördüğüm sıçanları vurdum! mecburdum-mecburduk...
ancak nasıl hayvanlarsa,2-3 yane saçmayla imkanı yok ölmüyorlardı... bir arkadaşımdan 5,5 calibre'lik dürbünlü havalı tüfeğini aldıktan sonra sonuca ulaştık... yaptığımız doğrumuydu-yanlışmıydı bilmiyorum ama eminimki sizde olsaydınız öldürürdünüz... belki kapanla-zehirle yada başka bişeyle,ben vurmayı tercih ettim.
sebepsiz yere canlı vurulmasına bende karşıyım,ancak bu tip durumlarda insan mecbur kalıyor...
Benim dedem de eski avcıdır. şimdiye kadar 2 şey vurduğunu gördüm.
1. domuz ( Avcılık kulübü olarak yada grup olarak giderler ve vurulan domuzlar satılır. bildiğim kadarıyla)
2. si ise bıldırcın sezonu açıldığında bıldırcındır. Annenemin yaptığı bıldırcınlı pilavın tadını hala unutamadım.
bu 2 si harıcınde bi hayvan vurdugunu görmedim.
yazık günah yaa , bu canilik bence başka birşey değil , karnın acıkmıştır başka çaren yoktur anlarım da zevk için yapıyorsunuz yani ...
İstanbulda dediğine bende katılıyorum. ama köy yerinde gelir belli kazanç kapısı belli çogu yerde domuz vururlar. yenmiyecek yada mındar edilicek bişeyin vurulmasına yaaddaaa nesli tükenen bi hayvana silah doğrultulmasına bende tamamen karşıyım.
örnek verirsek geyik vuranları şiddetle kınıyorum.
bende hatsan 6.35 lik havalı tüfek var hiç memnun değilim arkadaşın gazıyla başladım bende en güzeli denizde zıpkınla balık avlamak o konuda 1 numarayımdır
Mustafa Kemal Atatürk
site sakinlerinin başlık hakkındaki genel tutumu sahiden çok hoşuma gitti. Sırf zevk için veya 2 gram et yiyebilmek için avlanmak barbarlıktan başka bir şey değil bana göre de... ayrıca bazı arkadaşların belirttiği gibi hava tüfekle avlanmanın ciddi cezaları var.
Bazen bizim kuzen de kalkışır böyle işlere.. Ona da aynı şeyi derim. Akşama pilav üstü olacaksa tamam.. Yoksa bırak..
Ekleme:
Hepiniz mi vejeteryansınız be kardeşim? Tavuk soteleri, et dönerleri götürürken iyi.. mangalı keyifli keyifli yellerken iyi...
İnsanlık var olduğu günden beri hayvan yer. Hatta hayvan da birbirini yer. Ama keyfi cana kıymaz kimse..
küçükken evmizin önündeki karıncaları ayağımla ezerek öldürüyordum,ordan geçen benle aynı yaşlardak bir çocuk bana dediki,neden karıncaları öldürüyosun bende işte diyince oda bana,onların canını senmi verdinki sen alıyosun demişti.bu sözü hiç unutmam.iyikide unutmuyorum.
Arkadaşlar havalı tüfekler yurdumuz da spor amaçlıdır. Havalı tüfekle Türkiye sınırları içerisinde av yapmak kanunen yasaktır. Saygılarımla Osman YILDIRIM Havalı Silah Akıncılar Takımı Lideri.
Avlanma esas ve usulleri
MADDE 6. - Avlanma, avcılık belgesi ve avlanma izni almak şartıyla, yasalarla izin verilen silâh, araç ve eğitilmiş hayvanlarla, avlanma plânlarına veya Merkez Av Komisyonu kararlarına göre yapılır.
Zehirle avlanmak yasaktır. Haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış otomatik, yarı otomatik, pompalı ve benzeri yivsiz av tüfekleri ile havalı tüfek ve tabancalar avda kullanılamaz. Eğitilmiş hayvanlarla ve mücadele kapsamında kullanım yeri, şekli ve özellikleri Merkez Av Komisyonunca belirlenecekler dışında kara, hava araçları ve yüzer araçlarla, ses, manyetik dalga, ışık yayan araç ve gereçler, canlı mühre, tuzak, kapan ve diğer benzeri araç, gereç ve usullerle avlanılamaz. Avda kullanımı Merkez Av Komisyonu kararı ile men edilen ses ve manyetik dalga yayan cihazlar, tuzak ve kapanlar ile benzeri araç ve gereçlerin pazar ve ticarethanelerde bulundurulması ve satışı yasaktır. Özellikleri Merkez Av Komisyonunca belirlenenlerin dışında gümeler kurulamaz ve bu gümelerde avlanılamaz.
Avlanan hayvanların taşınması ve avlanma gayesi dışında mücadele kapsamında ve kişilerin kendilerini, tarlalarını ve sürülerini korumak maksadıyla avlaklarda avcılık belgesi ve avlanma izni olmadan avlanmada kullanılan silâhları ve araçları taşıma veya köpek bulundurma ile eğitilmiş hayvanlarla ve avlanma zamanı dışında avlanma esasları Merkez Av Komisyonunca tespit edilir. Bu esas ve usullere aykırı şekilde avlanılamaz.
Zaten muhakkak ip adresinden bilgilerine ulasmislardir yarin birgun calarlar kapisini.Forum kurallarinda zaten belirtiliyor.Herkesin ip adresi alinir ve herkes yazdiklarindan sorumludur ve gerektigi taktirde yasal kuruluslarca incelenebilir diye.Gercekten uzuldum sevdigimiz bir kardesimizdi edremitli.Umarim uzun bir ceza almassin
Retro Moto Works
Instagram & Facebook
.../retromotoworks
Benimde silah zevkim var sesine hastayım aynı racing motor gibi.
Ama kuş vurmak falan bana göre değil...
İlerde dağda kalırım silahım olur yiyecek bulamam ozaman ayrı...
Zevk için ateş edilir ama belli yerlerde belli hedeflere
Bu hedeflerde canlı değil tahtalar vardır.
Atış poligonuna gidelim bir gün zevk alırsın eminim
Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
yetkili makamlara gerekli başvuru yapılmıştır,bilgilerinize,ilgilenip ilgilenmemeleri onlara kalmış
adam ne kadar rahat yaaaa suç işliyo bi de ballandıra ballandıra anlatıyo marifet gibi,beklemede kal arkadaşım ,mıntıka karakolundan çağırırlarsa şaşırma,böyle bişeye kayıtsız kalmam mümkün değil,vatandaşlık görevimiz kusura bakma artık
Vallaha tam komedi olmuş..... Arkadaş aynı çizgide gidiyor... 1 gram sapma yok.... 6 sayfa da yazsanız rotası belli....
Sahi polisler görevlerini yapmışmıdır ki... Kapı gibi topic... Tam delil teşkil etmekte...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
yaktınız gencin başını
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)