B ehliyetim var, bir minibüsle en fazla kaç yolcu taşıyabilirim.?
B ehliyetim var, bir minibüsle en fazla kaç yolcu taşıyabilirim.?
motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı
Yolcu sayısı ile bir ilgisi var mı? Yani demek istediğim B sınıfı ehliyet ile minibüs, kamyonet, otobüs, traktör kullanabilirsin. (yanlış anımsamıyor ise minibüs/kamyonet çift dingil olursa kullanamıyordun. Ama dediğim gibi yanlış olabilir.)
Yani yolcu sayısı ile B sınıfı ehliyet arasında bir ilişki yok diye biliyorum.
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...
araç minibüs kategorisine girdikten sonra farketmiyor yani?
motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı
b sınıfında yolcu sınırı yok b sınıfı hususi otomobil kamyonet minibüs ve traktör kullanabilir
koltuklar dolana kadar doldur ama ayakta yolcu alma 60 tl küsür cezası var ..........
UÇURUMUN KENARINDA OLSAN BİLE SIRF HAYATA GICIKLIK OLSUN DİYE GÜLÜMSE
14 yolcuya kadar taşıyabilirsin.. 15 dahil üstü olmaz..
arkadaşım b sınıfında hususi otomobil kamyonet minibüs ve traktör kullanabilir.yolcu sayısı hakkında ise aslında öyle yazılı bir sınır yok diye biliyorum ama ruhsatta işli olan esas tır
minibüsü ele alırsak 14+1 18+1 21+1 gibi minübüslerde koltuk sayısı var onlardada ona göre taşıyabilirsin ( ww crafter volt var amcamlarda 21+1 alıyor örnek olarak verirsek)
Akıllılar dövüşmeden önce kazanırlar, cahiller kazanmak için dövüşürler. ZHUGE LİANG
kendin hariç 14 kişi taşıya bilirsin... bu rakam kendin haricinde 15 olursa o tobüs sınıfına girer.... ayrıca yolcu taşımak için b sınıfı ehliyet yeterli değil.... yurt içi taşıyorsan src2 yurt dışı taşıyorsan src1 sertifikası ve pisikoteknik belgesi bulundurmak zorundasın....
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
bu bilgi doğru yukarıda dediğim gibi koltuklar dolana kadar yolcu alabilirsin
he ama diyorsan koltukların yarısı boş kalıyor ozaman aç sen bi topik mt ailesi
seve seve gelir doldurur
sevgili arkadaşım vermiş olduğun bilgi biraz eksik biraz hatalı
21 kişilik olan minübüsler de var araştırırsan bulursun sanırım
UÇURUMUN KENARINDA OLSAN BİLE SIRF HAYATA GICIKLIK OLSUN DİYE GÜLÜMSE
Biraz Saçma Birşey Ama;
Örnek;
Mercedes Sprinter Minibüs'e 14 Koltuk Koyarsanız B Ehliyet Kullanır Araç Minibüs Olarak Geçer.
Aynı Araca 18 Koltuk Koyarsanız Araç Otobüs Olur Ve E Sınıfı Ehliyet Gerekir Ayriyetten Sigorta Fiyatı Yukselır Köprüden Geçemez V.s.
Bir Sınır Konulmalı Tabiki Ama 23 Kişi Ve Daha Fazla Koltugu Olan Araçlar Otobus Geçmesı Gerekır Dıye Dusunuyorum...
"TayGuN"
"GuNControll"
"Hızlı Gidebilirim Sen Yapma Telaş (; "
Yeni karayolları yönetmeliğinde 14+1 den sonra otobus sayılıyor.
KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ
Yayımlandığı R. Gazete Tarihi : 18/07/1997
Yayımlandığı R. Gazete Sayısı : 23053 Mükerrer
2) Minibüs: Yapısı itibariyle sürücüsü dahil 9 ile 15 oturma yeri olan ve insan taşımak için imal edilmiş bulunan motorlu araçtır.
3) Otobüs: Yapısı itibariyle sürücüsü dahil en az 16 oturma yeri olan ve insan taşımak için imal edilmiş bulunan motorlu araçtır.Troleybüsler de bu sınıfa dahildir.
Gerekli bilgiler ve tanımları aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.
http://www.kgm.gov.tr/asps/trafik/TrYonet.html
SELAM,
ARKADAŞLAR B-SINIF EHLİYETLE TAŞINABİLECEK YOLCU SAYISINI BİLMEM AMA
BİZİM ARAÇ PEUGEOT BOXER 16+1 KOLTUKLU.
RUHSATA OTOBÜS İŞLENMİŞ VE BUGÜN B-SINIFI İLE SÜRERKEN DURDURDULAR.
HEM PARA CEZASI İÇİN MAHKEMEYE VERDİLER, HEMDE ARACI ALMASI İÇİN E-SINIFI EHLİYETİ OLAN BİRİ GELMESİ GEREKTİ.
TEKER SAYISINA DEĞİL, RUHSATTA ARACIN NASIL KAYDEDİLDİĞİNE BAKIYORLAR!!!
14+1 'e kadar taşıyabilirsin.
Daha fazla yolcu kapasiteli araçlar otobüs sınıfına giriyor.
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
Ben B sınıfını 7+1 = 8 kişi diye biliyordum ama araştıramıycam şimdi.
Doğduğunda Sen Ağlarken Herkes Gülüyordu.
Öyle Bir Hayat Yaşa ki; Öldüğünde Herkes
Ağlarken Sen Gülüyor Ol !
Ehliyet kişi tasimaz, arac kullanir. B sinifi ehliyet ile otomobil ve minibus kullanirsiniz. e16+1 ve yukarisi yolcu tasima kapasitesine sahip araclarin ruhsatinda otobus yazar. Otobus kullanmak icin E sinifi ehliyet gerekir.
Ayrica yolcu tasimak icin, src ve psikoteknik belgeleriniz olmalidir( 3 yildir 17+1 otobus kullaniyorum daha kimse src ve psikoteknik belgesi sormadi)
Minubus ruhsatinda kac kisilik yaziyorsa o kadar yolcu tasirsiniz, ayakta yolcu tasima konusu gelirsek, onceden yolcu basina ceza yazilirken simdi sadece 62 lira olarak cezalandirilir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)