Uyku tulumumu, Uyku Mat'ı mı
Reklamlar
-
Merhaba Arkadaşalar. Aslında cok fazla kamp organizasyonlarına katılamasamda yinede gerektiginde elimin altında olması için bir kapm cadırı aldım. Simdi. Kapm esnasında rahat bir uyku cekip gunun yorgunlugunu atmak için. Uyku matı mı.? (Şu 20-30 cm kalınlıkları olan genelde uyku tulumlarının altına serilen (Bunu da yeni ogrendim) sey.)
Yoksa Uyku tulumu mu onerirsiniz.? Bildiginiz gibi motosikletin bagajı cok kısıtlı. ben de cogunlukla esim ile birlikte giderim hal boyle olunca bagaj bolumumuz daha da daralıyor. Ayırca cogunlukla yaz aylarında olmakla birlikte biraz daha serin havalarda da kullanabileyim...
Kullanımı , taşıma kolaylıgı veya rahatlıgı açısından hangisini onerirsiniz...Haa birde "İki kişilik olacak"
Bu sartlarda UYKU TULUMU MU,? MAT MI.? NEDEN...?
Asagıdai likde ikisini bir arada gorebiliriz.
http://www.sahibi...isplayitem
Dostu-Düşmanı ayırdettik ve bıraktık bir ovaya. Dedik ki, gerçekten bilmiş miyiz.
baktık ki, kime ne etiket yapıştırmışsak doğru çıkmış..
Reklamlar
-
Uyku tulumu her halukarda gerekli, mat yerine şişme yatak tavsiye ederim, hem az yer kaplar, hem şiştiğinde çok rahat edersiniz...
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
-
draggy adlı üyeden alıntı
Uyku tulumu her halukarda gerekli, mat yerine şişme yatak tavsiye ederim, hem az yer kaplar, hem şiştiğinde çok rahat edersiniz...
Kesinlikle katılıyorum.kaplayacagı yere gore verdıgı rahatlık tartışılmaz..
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
Şişme yatağı ben de tavsiye ederim. Ben öyle kullanıyorum. Soğuk havada hiç kamp yapmadım dolayısı ile uyku tulumuna ihtiyacım hiç olmadı.
-
Uyku tulumu ve mat farklı şeyler, ancak kamp için ikiside şart.
Tulum içine girip soğuktan korunarak uyuyacağın şeydir.
Mat ise tulum içindeyken zemin ile arandaki süngerimsi materyaldir.
Her ikisi için geçerli olan şey ise paran ölçüsünde rahat edeceğindir.
-
Şişme yatak iyidir güzeldir hoştur da kaliteli bir şey almamışsan
1. şişirene kadar gece yarısı olur
2. Sabah uyandığında çoktan inmiş olur.
Şaka bir yana. Uyku tulumu da olsa, yaz da olsa mat gibi toprakla arana koyacağın sağlam bir şey mutlaka olsun. Aksi halde böbrekleri üşütüp iltihap olma durumu varki hastahane de biter sonu.
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...
-
3 yıldır dağcılıkla uğraşan biri olarak benim kendi tavsiyem zemin ile aranızda mutlaka ısı geçişini önleyen yalıtkan bir malzeme olması şart. piyasada yaz için ince matlar var kış için biraz daha kalın matlar var yada daha ileri hava şartları için şişme matlar var ama çift kişilik mat yoktur.. şişme yatakta aynı işi görecektir fakat ağırlığı fazladır ama zaten motorla taşıdığımız için eşyalarımızı bi sıkıntı olmaz .şişme yatağın şişmesi çok uzun sürmez bi insan 10 dk da şişirebilir tek kişiliği . ki zaten pompalarıda var . ağzı iyi kapatılırsa havasıda inmez. uyku tulumu seçimi eğer yazın ortasındaysanız uyku tulumu kullanmasanızda olabilir ince bir pike işinizi görebilir çadır ve mat olması şart tabiki
-
kamp için uyku tulumu ve mat ayrılmaz ikilidir. mat uyku tulumunun altına serlir ki soğuktan ve nemden etkilenmeyesin. ayrıca gündüz sıcak olsa da geceleri çok soğuk olabiliyor (çöl iklimi etkisi). çadırda da kalsan bu ikisi uyku konforunu artırır. mat çok pahalı değildir ama uyku tulumu özellik ve kalitesine göre çok pahalı olabiliyor. hangi yükseklikte kamp yapacağın uyku tulumunun kalitesini ve özelliğini belirler. deniz seviyesi ve bir kaç yüz metre yükseğinde kamp yapılacaksa basit uyku tulumları ve matlar çok rahat işinizi görür. ancak 1500-2000 metre ve yukarısında kamp yapılacaksa o zaman profesyonel malzemelere yönelmende fayda var.
-
İnsan olmak yetmez, yetmiyor zaten süpermen olmak lazım bazen..
-
ben mat + şişme yatak + uyku tulumu kullanıyorum, gayet de rahat oluyo
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler