herkese merhaba...Bu aralar beni netbook merakı bastı.Sıfır 500-600 TL yi geçmeyecek netbook alternatifleri almak istiyorum.Önerebileceğiniz bir veya bir kaç ürün varsa paylaşmanızı rica ediyorum.
herkese merhaba...Bu aralar beni netbook merakı bastı.Sıfır 500-600 TL yi geçmeyecek netbook alternatifleri almak istiyorum.Önerebileceğiniz bir veya bir kaç ürün varsa paylaşmanızı rica ediyorum.
Fiyatı 650-700 civarı ancak netbook dendiğinde samsung nc-10 derim, gerisinin yüzüne bakmam.
Merhabalar, ben Asus un 1000H modelini kullanmıştım. Beni hiç üzmedi şahsen 1.6 ghz işlemci,1Gb ram,160 gb sabit diski vardı. 10" ekran biraz küçük kalıyor aslına bakarsanız. özellikle internet sayfalarında dolaşırken biraz alışmak gerekiyor. Bunun dışında sorunsuz hiç ısınmayan fan sesi pek çıkmayan bir model.(Göbeğimin üzerinde kullandığım için ısı büyük bi sorun olabiliyor bazen ) Ses kalitesi epey iyi ve ekranda yeterince parlak. 720p çözünürlükteki filmlerde kasılıyordu ama onun dışındaki düşük çözünürlük filmleri gayet rahat ve akıcı şekilde oynatabiliyor. Dvd-rom olmaması bazı durumlarda dezavantaj oluyor tabi. Bu netbookların genel sorunu. Format atmak için bile içinden çıkan cdyi başka bir bilgisayardan flashdiske atarak kurulum diskini oluşturmanız gerekiyor. Asus kaç hücreli pil kullanıyordu tam hatırlamıyorum fakat ilk aldığım zamanlar yaklaşık 5 saat kullanabiliyordum. 6 ay sonra bu süre 4-4.30 saatlere geriledi. Bunun dışında daha detaylı bilgi ve kullanıcı yorumlarına donanımhaber forumlarından ulaşabilirsiniz sanırım. Asusun şu an piyasada 1008HA modelleri var. Sistem özellikleri benimki ile aynı fakat 1.1 kg ağırlığa sahip. 1000H modeli 1.5 kg idi.Fiyatına 895 lira. Worldcard 5 taksit 759 lira yapıyormuş vatan bilgisayar. Size tavsiyem tek tek kullanıcı yorumlarını okumadan almamanız. Şimdiden hayırlı olsun
8 saate kadar gerçekten gidiyor normal kullanımda. 3 mod mevcut zaten, yavaş normal, hızlı diye. Yavaş modu internette takılmak için yeterli.
İşlemci performansı da gerçekten çok güzel. Ben yazılım işi yapıyorum, hiç üzmüyor.
Tasarımı da çok güzel
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=samsung+nc10 yorumları okumanız faydalı olacaktır.
Samsung haricinde hp ve grundig netbookları da deneme şansım oldu. Hp fiyat/performans açısından tatmin etmedi. Grundig zaten yakalayamaz samsungu.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)