Reenkarnasyon,bir insanın öldükten sonra başka bir bedenle dünyaya tekrar gelme düşüncesini kapsar.
Oysa Kuran'da ölümün ve dirilişin bir kez olduğu bildirilmektedir. Her insan dünyada sadece tek bir hayat yaşar, bu hayatından sonra ölür ve ölümünden sonra tekrar diriltilerek, dünyada tüm yapıp ettiklerine göre sonsuza kadar cennette veya cehennemde kalmayı hak eder. Yani insanın bir dünya hayatı, bir de sonsuza kadar yaşayacağı ahiret hayatı vardır. İnsanların öldükten sonra dünya hayatına geri dönemeyecekleri Kuran'da çok açık olarak bildirilmektedir.
Bir çok insanın bu anlamda kafasının karışmasıın yanı sıra,bunu gereksiz bir düşünce görüp,kesinlikle inanmayanlarda cabası..
Ancak beni düşündürmüyor değil..(eğer inanıyorsam önceki yaşamtımda bir Mısır Firavunu olduğum kanısındayım..mısır beni kendisine ilginç bir bağlılıkla çeken bir ülke.Ama içimdeki diğer ses yok diyorsa ben buydum,hep buyum ve bu şekilde son bulacağım)..
Peki ya siz ne düşünüyorsunuz???Eğer inanıyorsanız,önceki yaşantınızda kimdiniz?