Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Reenkarnasyon / inanır mısınız?

REKLAM ALANI
    Peril - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Reenkarnasyon,bir insanın öldükten sonra başka bir bedenle dünyaya tekrar gelme düşüncesini kapsar.

Oysa Kuran'da ölümün ve dirilişin bir kez olduğu bildirilmektedir. Her insan dünyada sadece tek bir hayat yaşar, bu hayatından sonra ölür ve ölümünden sonra tekrar diriltilerek, dünyada tüm yapıp ettiklerine göre sonsuza kadar cennette veya cehennemde kalmayı hak eder. Yani insanın bir dünya hayatı, bir de sonsuza kadar yaşayacağı ahiret hayatı vardır. İnsanların öldükten sonra dünya hayatına geri dönemeyecekleri Kuran'da çok açık olarak bildirilmektedir.

Bir çok insanın bu anlamda kafasının karışmasıın yanı sıra,bunu gereksiz bir düşünce görüp,kesinlikle inanmayanlarda cabası..

Ancak beni düşündürmüyor değil..(eğer inanıyorsam önceki yaşamtımda bir Mısır Firavunu olduğum kanısındayım..mısır beni kendisine ilginç bir bağlılıkla çeken bir ülke.Ama içimdeki diğer ses yok diyorsa ben buydum,hep buyum ve bu şekilde son bulacağım)..

Peki ya siz ne düşünüyorsunuz???Eğer inanıyorsanız,önceki yaşantınızda kimdiniz?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    inanmam mı? ilk kez ibn-i sina olarak geldim. sonra leonardo da vinci oldum, en sona da albert einstein. bizim devlete habire yazıyorum kıymetimi bilin diye ama nafile. bir de akşamları gidip national geographic'te beni anlatan belgeseller izliyoruz, düştüğümüz hale bakın.

bir de kur'an'da reenkarnasyonu ne doğrulayan, ne yalanlayan ifade var diye duymuştum ama doğruluğu nedir, bilmiyorum.
    May the Force be with McLaren Mercedes

puma007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung gt 250R,Kawa er6F
    charles bukowski idim ben inanmıyorsunuz dimi? içkiden öldüm ama hala daha içiyorum içiyorum içiyorum ....ve yine ölücem ehehehe
    motor-suzluk su-suzluktur. harley davidson..

HULK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tiger 250 Kanuni
    "Oysa Kuran'da ölümün ve dirilişin bir kez olduğu bildirilmektedir."

Bunun üstüne zaten tartışılmaz... İnsan 1 kere yaşar...
    Hayat hoştur, gerisi boştur
    Al motorunu her yerde koştur

Motosikleti
    speederbike
    öyle yazıyorsa tartışmayız, bulup okumam lazım.

TYP-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SES150 Dylan(2008)
    Kusura bakmayın da konu ile ilgilimi? bilmiyorumda belki çoğumuzun başına gelmiştir.Örneğin bir olay,bir sevinç,bir üzüntü gibi durumlarda yaa ben bunu daha önce görmüştüm yaşamış gibiyim çok iyi hatırlıyorum dediğimiz olmuştur.Gerçekten de bunları yaşamış gibi durumumuz var mı? yoksa bir rastlantımı?
    [color=blue]Motosiklet Kullanmak Bir Düşünme Yoludur....![/color]
    [color=red]0Rh+[/color]

Motosikleti
    speederbike
    deja vu diyorsun. yok, konuyla ilgisiz. ben deja vu'yu rüyada yaşıyorum. bazı rüyaları bazen ikinci üçüncü kez görüyorum. ulan ben bu rüyayı hatırlıyorum diyorum (rüyamda düşünebilme yeteneğim var da).

alestevardiya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pink Panther :)
    Senin dedigin Dejavu arkadasim. Beyin ile gozun saniyenin bilmemkac binde bir frekansini kaymasindan olusuyor. Goz goruyor once sonra beyin algiliyor o zaman iki kere yasamis gibi oluyosun o ani! Yani bedenin sana yaptigi bir oyun sadece!
    Kur-an da dirilisin bir kere olacagina ve bu hayatin sadece GERCEK hayat icin sinav olduguna dair onlarca/yuzlerce sure var. Bir kere okuman yeterli bunu anlaman icin...
    Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
    Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda!
    Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda,
    Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.
    ::pembe:: ::pembe:: ::pembe::

Motosikleti
    speederbike
    onlarca olabilir de yüzlerce olamaz. 114 sure var kur'an'da.

yusufhalfeti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Better 125 Cup
    Herkese merhaba. Allah'a inananlar tarih boyunca böyle saçmalıklarla karşı karşıya gelmiştir. Nerden çıktığı belli olmayan, hiçbir bilimsel açıklaması olmayan bu ve bunun gibi görüşlerin asıl amacı Tek Allah'a inanan dinlere sekte vurmayı amaçlamaktır. Reankarnasyon diye bişey varsa (ki ben olduğunu kesinlikle red ediyorum) o zaman neden nufus artışı yaşanmaktadır. Tarih boyunca yaşayan canlılar bir daha hayata geliyorlarsa, o zaman yaşayan canlı sayısının her zaman aynı olması lazım. Birazcık zakaya sahip insanlar böyle saçmalıklara inanmaz. Böyle saçmalıkları dikkate almayın arkadaşlar. Cem yılmazın bir espirisi ile sonlandırmak istiyorum. " reankarnasyona inanalar geçmiş hayatlarında her zaman çar, kral, kraliçe oluyorlar. Ben geçmiş hayatımda O....puydum diyene hiç rastlamadım"

YoL_GezeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    125 cc skygo
    İnanmam bence çok saçma!

xxxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 500
    ben inanmam böyle şeylere ben eşşek geldim eşşşşşşşşşek gidicem bi daha da dünya ya dönmeye niyetim yok
    ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın

Peril - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı TYP-R adlı üyeden alıntı
    Kusura bakmayın da konu ile ilgilimi? bilmiyorumda belki çoğumuzun başına gelmiştir.Örneğin bir olay,bir sevinç,bir üzüntü gibi durumlarda yaa ben bunu daha önce görmüştüm yaşamış gibiyim çok iyi hatırlıyorum dediğimiz olmuştur.Gerçekten de bunları yaşamış gibi durumumuz var mı? yoksa bir rastlantımı?
    evet bunu bende yaşıyorum..

Motosikleti
    '16 Z-One S Mondial
    inanmam inananlarada inanmam bana cok komik geliyo reankarnasyon
    Uzaklarda bir güneş doğuyor!..

Motosikleti
    speederbike
    reenkarnasyon tek tanrılı dinlere sekte vurmak için kullanılıyor olabilir ama o amaçla çıkarılmamıştır. budizmde yeri vardır reenkarnasyonun.

hbgp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda beat 100 cc
    ben gideceğimiz yerde yeterince yer olduğuna inanıyorum!reenkarnasyon bence sorgu sırasında sıkışırsam,cevap veremezsem son bi şans isterim canım nolcak ki diyenlerin ortaklaşa uydurduğu bişeydir!ama bu şekildeki şanslar sadece lisede matematikten kalanlara veriliyo bu verilen son şansta artık o kişiye okulda yer olmadığındandır!sorularda kolay olur bilirsiniz!ben ikinci bir sınav olacağına ihtimal vermiyorum!
    bayrağa uzanan eller kırılsın!!!

CoSMo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bence reenkarnasyona inananlar bunu şans die tanımlamıyolar bu bedendeki enerjinin yani ruhun hiç bir yere gitmeyeceği dünyada kalacağı ve insan öldüğünde başka bi bedene geçeceğine inanıyolar sanırım bu da şu soruyu akla getiriyo acaba dünya üzerine gelmiş sınırlı sayıda mı ruh war da bedenden bedene geçiyo ya da en baştan yaratılmışız ordan oraya gidiyoz hem bi de önceki hayatını hatırlayamadıktan sonra hiç bi faydası yok insana da istersen dünyanın kralı ol bu yaşamında temizlikçisin misali
    bu dejavu olayı da bilinçaltı ile ilgili sanırım bi yerde okumuştum insan bi durumu önceden yaşamış hissini bilinçaltı o durumu o kadar istiyoki onu beynin bilmemneresinin içinde olmuş gibi yaratıyo gerçekten olunca da aa ben bunu daha önce gördüm diyosun öle bişeyler sanırım hiç bu kadar uzun yazmamıştım bu foruma
    aşk biter yol bitmez

Gencadam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Regal Raptor DADYW DD250E-9
    Dinini koyu yaşayan biri değilim ama biliyorum, Kuran'da reenkarnasyon diye birşey yazılı değil, bahsedilmiyor. İnsanlar ölür ve sadece ahiret günü dirilir. Reenkarnasyon yoktur. Ama elektroşokla geri dönme var tabii
    [COLOR="DarkSlateBlue"][B]34 NVT 21[/B] - DADYW DD250E-9 - Görürseniz selam verin :)[/COLOR]

LesPaul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -Ducati Monster 696
    Alıntı Peril adlı üyeden alıntı
    ...bunu gereksiz bir düşünce görüp,kesinlikle inanmayanlarda cabası...
    ben bu insanlardanım. inanmamamın bi sebebi yok ama bence çok gereksiz.

kotumuren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Jinlun 150-5 (Mavi) :)
    Tovbe tovbeeee..de get yawww..işin gücün yokmu..açılan topiğe bak
    hayreti bişi yanii..tutki inanıyorum,noolcak.Bir sonraki turda berabermi takılalım diyeceksin şaka bir yana..

Sorularımızın ve merak ettiğimiz herşeyin cevabını verecekler...HEHEHEHE
    BEKLE VE GÖR
    ŞŞŞŞŞŞŞ...sadece sessiz ol.....

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler