Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

Reenkarnasyon / inanır mısınız?

REKLAM ALANI
    LesPaul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -Ducati Monster 696
    İnancın zakayla mantıkla işi olmaz kesinlikle. Sadece müslümanlıkta değil, birçok dinde mantıkla açıklanamayan şeyler vardır. Günah denir ve bizde yapmamaya çalışırız ama nedenini sorgulamayız genellikle. Ama mantık sorgulamayı gerektirir. Din dogmatiktir; başka bir ülkede doğsaydık, başka bir dine inanıyor olurduk. Neyse konu dışına çıkmayalım...
    Reenkarnasyona, dinlere, yaratıcıya inana da, inanmayana da saygı duyarım. Burdaki herkes de saygı duyar kanaatindeyim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    cihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    reankarnasyon öldükten sonra dirilip ahiret gününe ve hesap vermeye inanan dinlerle çelişir.
    ben bu hayatıma iyiyim diğer hayatımda kötüyüm hangisinin hesabını vericem cezasını çekip mükafatını alıcam gibi bir sorun ortaya çıkar.ben inanmıyorum müslüman,hırıstiyan yada musevi birisinin inanmasınıda mantıklı bulmuyorum.
    beni öldürmeyen herşey beni güçlendirir

choppersile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Burgman AN400
    Arkadaşlar konuyla ilgili güzel bir site...Ortama çok uyuyor...
    Doğum yılınızı girin eskiden kimmişsiniz görün...

http://users.pandora.be/gad/re/turks.html
    ŞAMPİYON FENERBAHÇE...MONDİAL 150 ZAT...

Peril - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    güreli arkadaşım teşekkürler açıklaman için

choppersile,valla denedim bu siteyi ama pek uyduğu söylenemez..Hadi hayırlısı

xxxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 500
    ben or.spuymuşum töbe töbe
    cem yılmazın da dediği gibi herkes kral kraliçe hiç or.spu olan yok
    bu program benimle aynı doğum günü herkese aynı yazıyı göstermicek mi nasıl oluyor bu iş
    inanmayın böyle şeylere
    ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın

next - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Hayır, ya önceki hayatımda, bir çiçeksem...
    YZF-R6 BLUE (MUCH FASTER THAN RED)

***BÜFE TEAM***

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Cevapsız konuları tartışmak aslında çokda mantıklı değildir, olduğunu veya olmadığını kimse kanıtlayamayacağı için kısır döngü olur.
    Ama ben çok basit bir şekilde kendi fikrimi anlatmak isterim; Şimdi diyelim ki var, o zaman bunun gerçekleşmesi içinde bir kudret ve sistem gerekli di mi? Yani mucizelerle dolu olan bu evren tesadüfler sonucu oluşmadı ve bunu yapan bir güç var. Çoğumuz bunun Allah (c.c) olduğunda hemfikir, yani reenkarnasyon varsa buda Allah'ın izniyle olur. Ama gönderdiği hiç bir kitapta var olduğu yazmıyor, o zaman sorun ne? He ben Allah'a inanmıyorum dersen o ayrı, onada saygımız var
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    inanmam saygısızlıkta etmim ama saçma bişey
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

yusufhalfeti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Better 125 Cup
    Sayın Duncan;
    Zeka ile ilgili sözlerimi geri alıyorum. Bu IQ testinden korktuğum için değildir. İnanç özgürlüğüne olan saygımdandır. Ancak çok zeki olduğunu kastetmişsin. Reankarnasyon gibi (senin deyiminle)hiç bir delili ve mantığı olmayan bir inanışa inanacağına islamiyeti araştırmanı tavsiye ederim. İnan ki istediğin her türlü delili ve ispatı sana sunacaktır. Hz. Aliye birgün inanmayan biri sormuş. Ya öbür dünya, Cennet, Cehenmen yoksa ne olacak demiş yaptığınız ibadetler. Hz. Ali cevap vermiş, ya varsa. Yoksa benim ibadet etmek için çektiğim cüzi eziyet boşa gidecek. Ya varsa (Olduğundan şüphe etmiyoruz) sen ne yapacaksın. Evet arkadaşlar bizi yaradan bizi karşısına alıp zerresine kadar bütün hayatımızdan bize hesap sorduğunda, bir yanımızda cennet bir yanımızda cehennem halimiz nice olur. Allah hepimizi cehennem ateşinden korusun.

Duncan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sattım:(-
    Alıntı yusufhalfeti adlı üyeden alıntı
    Sayın Duncan;
    Zeka ile ilgili sözlerimi geri alıyorum. Bu IQ testinden korktuğum için değildir. İnanç özgürlüğüne olan saygımdandır. Ancak çok zeki olduğunu kastetmişsin. Reankarnasyon gibi (senin deyiminle)hiç bir delili ve mantığı olmayan bir inanışa inanacağına islamiyeti araştırmanı tavsiye ederim. İnan ki istediğin her türlü delili ve ispatı sana sunacaktır. Hz. Aliye birgün inanmayan biri sormuş. Ya öbür dünya, Cennet, Cehenmen yoksa ne olacak demiş yaptığınız ibadetler. Hz. Ali cevap vermiş, ya varsa. Yoksa benim ibadet etmek için çektiğim cüzi eziyet boşa gidecek. Ya varsa (Olduğundan şüphe etmiyoruz) sen ne yapacaksın. Evet arkadaşlar bizi yaradan bizi karşısına alıp zerresine kadar bütün hayatımızdan bize hesap sorduğunda, bir yanımızda cennet bir yanımızda cehennem halimiz nice olur. Allah hepimizi cehennem ateşinden korusun.
    İyi kabul Sözünden döndüğün için,Bu arada zeki olduğumu iddia etmiyorum.Ama insanların zekalarını küçük oldugunu iddia etmemen gerekiyor.Ayrıca iddalı biri değilimdir.Bu konuda hep suskun kalmayı yeğlerim.Ayrıca bende sonuçta insanım tanrıya inancım sonsuzdur.Ama reenkarnasyonuda reddetmiyorum.Sana göre delil ve mantık yok diyorsun.Ama araştırırsan birşeyler bulacağına eminim.Ama genede reddeceksin.Çünkü diyorsunuz.Tanrının gönderdigi kitaplarda yazmıyor diyorsunuz.Belkide bilerek yazılmadı belkide biz göremiyoruz.Çünkü herkes farklı yorumlar.İslamiyeti araştırmama gerek yok.Az-çok bilgim var.Bende sana tavsiye ediyorum.Eline geçen her kitabı oku.Kendini bir tek kutsal kitaplarla sınırlamamalı insanoğlu.

Herkesin hisleri ve inancı kendinedir.Ben sana delil gösteremem aha bu dersem sen genede inanmayacaksın.Belli kalıpların dışına çıkmak zor gelebilir.

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler