Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

evet.. Biber Gazına en kısa çözüm nedir?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    HArley Davidson Softail Heritage Deluxe
    Selam arkadaşlar.

HAberleri izlerken Tekel işcilerine sıkılan biber gazında. İşciler. Kimizi yüzünü yıkıyor kimisi limon sürüyor. Sizce en kestirme tedavi ne olabilir acaba?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

* Yanınızda gaz maskesi bulundurun. Tahtakale, Eminönü gibi yerlerde bulabileceğiniz gaz maskelerini, varsa SSCB'de yaşamış bir tanıdığınızdan da isteyebilirsiniz. Kesin olan, polisin sizinle maskesini paylaşmayacağıdır, boşuna teklif etmeyin.

* Gaz maskesi bulamadıysanız, bir file limon alın. Limonu mendile, olmadı tişörtünüze, fanilanıza sıkın: İşte size "ev yapımı gaz maskesi".

* Hadi limon da bulamadınız, bari çantanızda dalgıç gözlüğü taşıyın. Yüzünüze yapışan bu gözlükler sayesinde, en azından gözlerinizin gazdan etkilenmesini engellersiniz.

* Sakın "içim kavruluyor" diyerek suya sarılmayın, ilk anda suyla derinize yapışan biberin gözeneklere girmesine neden olmayın. Bekleyin biraz zaman geçsin.

* Yaz kış demeden, üşenmeden, mont, eldiven, bere taşıyın. Gaz kokusu alır almaz bunları giyip, cildinizin açık yerlerini kapatarak, gazın gözeneklerinize sızmasına engel olun.

* Yanınızda gözyaşı damlalarınız olsun. Biber gazından etkilenen gözlerinizi onlarla temizleyin.

* Kıyafetlerinizi eve gidince hemen değiştirin ve yıkayın.

* Ne olur ne olmaz, yukarıdaki malzemeleri içeren bir "acil gaz çantası" bulundurun. Çantanın içindeki limonları ara sıra kontrol etmeyi unutmayın, küflenmesin. (AÖ/TK)

* Bu rehberin hazırlanmasında Türkiye İnsan Hakları Vakfı Genel Sekreteri ve Türk Tabipleri Birliği'nin eski ikinci başkanı Dr. Metin Bakkalcı bianet'e yardımcı oldu.

Kaynak

Daha önce gözüme çarpmıştı bu yazı, şimdi buraya da ekleyelim

Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Gerek yok, Devrim yapın..!

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    Alıntı Osbourne adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gerek yok, Devrim yapın..!
    sıkılan değil sıkan olun diyosun
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    ben bizzat suratına biber gazı yiyen biri olarak şunları söyleyeyim,öncelikle sakın yıkamayın daha çok göze gidiyor =) ayrıca deniz gölzüğü taksanız dahi burnunuzu kapattıgı için agzınızdan nefes alacaksınız ve feci şekilde nefes darlıgı çekersiniz.

ben gözlerimi yumup yoldan geçen birine sirke aldırdım ve yüzümü onla iyice yıkadım.5 dk sonra arabama binip evin yolunu tuttum =) beyaz tenli oldugum için göz çevrem kıpkırmızı oldu ovmaktan ve yanmaktan =) herkez noldu neye kızdın?neden agladın diye soruyordu =)

Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Alıntı KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sıkılan değil sıkan olun diyosun
    Yok usta, kimse kimseye bir şey sıkmasın diyorum

Motosikleti
    Alıntı Osbourne adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yok usta, kimse kimseye bir şey sıkmasın diyorum
    Polis em mim ööle demeyo ama... " Sıhaacaam olum sanga biberü!! " deyip foooşt...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:32 ----------

Alıntı Serk21 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben bizzat suratına biber gazı yiyen biri olarak şunları söyleyeyim,öncelikle sakın yıkamayın daha çok göze gidiyor =) ayrıca deniz gölzüğü taksanız dahi burnunuzu kapattıgı için agzınızdan nefes alacaksınız ve feci şekilde nefes darlıgı çekersiniz.

ben gözlerimi yumup yoldan geçen birine sirke aldırdım ve yüzümü onla iyice yıkadım.5 dk sonra arabama binip evin yolunu tuttum =) beyaz tenli oldugum için göz çevrem kıpkırmızı oldu ovmaktan ve yanmaktan =) herkez noldu neye kızdın?neden agladın diye soruyordu =)
    Hele bi anlat bakalım sen niye biber gazı yedin?

Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Alıntı maltintash adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Polis em mim ööle demeyo ama... " Sıhaacaam olum sanga biberü!! " deyip foooşt...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:32 ----------

Hele bi anlat bakalım sen niye biber gazı yedin?
    vallahi anlatırsam forumdan uzaklaştırırlar =)

Motosikleti
    Alıntı Serk21 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vallahi anlatırsam forumdan uzaklaştırırlar =)
    DEme!! o kadar kötü ha...

GuNMember - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki CharmandER-5 2005
    Valla Her 1 Mayısta Mahalleye Gelen Göstericiler Yüzünden Çözüm Yolunu Keşfettim Gözünü Kırpmadan Hemen Yıkıyıcaksın (:
    "TayGuN"
    "GuNControll"
    "Hızlı Gidebilirim Sen Yapma Telaş (; "

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler