Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

H1N1-nami diger Domuz gribi..

REKLAM ALANI
    deli_mavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    velespit(Bianchi-Apache 941d)
    Arkadaslar nasil oldu ise domuz olmayan ulkelerede bu grip birden ve aniden hatta avrupadan daha cok yayildi...Yayilmakda...neden avrupada bu kadar olum yok?Varda sakliyolarmi?Asilarda bi muamma?Kullanalimmi kullanmayalimmi?Bi belirsiz durum...
    Obama bu isi baslatan kisiymis ama oda kizlarina ve karisina asilattirmamis...Bu da bir tezat...Amerikan baskan sozcusu gevelemis bir banis mensubu obamanin kizlarida asilandimi diyince...Neyse bir resim buldum Rusya oldugu muspet ama yurt disindada cekmis olabilir...Buyursun avrupalilar yada amerikalilar savunsunlar bu durumu bakalim bize karsi biz mi temiziz onlar mi?...Hos once bunu anlamalari icin foruma girip Turkce bilmeleri gerekecek ya...

Ben Felegin Tekerine Comak Sokariiiiim
    Kirli Dunyadaki Kirlenmemis Duygular Adina...
    Listen To Your Heart/Roxette/19.10.1988

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    musti81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Seyhan 125
    Böyykkkkk...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    CBF150(inşallah 2 sene sonra)
    bu meret domuzdan bulaşan bişi değil ki. insandan insana bulaşıyor maalesef.

Motosikleti
    Alıntı chopperb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu meret domuzdan bulaşan bişi değil ki. insandan insana bulaşıyor maalesef.
    Domuzdan insana gecen ilk grip diye biliyorum

Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Neresinden tutsam elimde kaldı mesaj

Arkadaslar nasil oldu ise domuz olmayan ulkelerede bu grip birden ve aniden hatta avrupadan daha cok yayildi...Yayilmakda...
    Domuz olmayan ülke konusuna girmeden devam edeyim...
    Avrupa'dan...vs daha hızlı yayılmadı, yayılmakta olması, belki daha hızlı da olacak olması da bizim tedbirsizliğimizden olacak.

neden avrupada bu kadar olum yok?Varda sakliyolarmi?
    Bizde toplasan 3-5 tane ölüm var, herhangi bir grip türünden ölenlerin yanında solda sıfır...

Asilarda bi muamma?Kullanalimmi kullanmayalimmi?Bi belirsiz durum...
    Kimsenin ne dediğine bakmayalım, doktorumuza danışalım

Obama bu isi baslatan kisiymis ama oda kizlarina ve karisina asilattirmamis...Bu da bir tezat...Amerikan baskan sozcusu gevelemis bir banis mensubu obamanin kizlarida asilandimi diyince...
    -miş'ler yeterince fazla, daha ne olsun

Neyse bir resim buldum Rusya oldugu muspet ama yurt disindada cekmis olabilir...Buyursun avrupalilar yada amerikalilar savunsunlar bu durumu bakalim bize karsi biz mi temiziz onlar mi?
    Fotoğraf tek başına sağlıksız bir kare olabilir ama bir ulusun temizliğiyle nasıl bağdaştırılabilir ki? Ki bizim de çok temiz bir millet olduğumuzdan o kadar emin miyiz? Her türlü vücut sıvısını her ortamda paylaşmak gayet normal karşılanmıyor mu bizde örneğin? Sokakta sağa sola tükürünce, geğirince, eli kolu kullanmadan öksürüp hapşırınca gayet normal karşılayan, hatta gerile gerile, kasıla kasıla çok önemli adam olanlar biz değil miyiz...

Herşeyden önce iğneyi kendine, çuvaldızı başkasına... Her türlü hastalığa davet çıkaracak her türlü sağlıksız davranış bizce gayet normal. Sonuçta beklenen olup hastalık etki edince ağlayıp suçlu aramakta da üstümüze yok. Her sene değişip, evrilip yayılan grip olaylarından bir tanesi, sıradan mevsimsel gribin öldürdüğüne bile yaklaşmayan sayıda ölüme sebep olunca yapılması gereken, korkup, sebep arayıp, bahane düşünüp durmak değil, çnlem almak...
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

TORAMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Scarabeo 200 ie
    Her geçen gün hastalananlar çoğalıyor ölüm olayları artıyor bugün sağlık çalışanlarına aşı yapılmış ay sonuna doğru sırada öğrenciler var inşallah bu hastalık daha fazla can almaz.

sularseller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Nexus 500
    Komple() teorisi atmayacağım zira karışır forum.

Hay.alper.est - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende belirtiler var ya zıçtıkkkk
    ''Yaşamak özgürlükse, özgürüz hepimizde...''

Motosikleti
    Alıntı olcan138 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Neresinden tutsam elimde kaldı mesaj

Domuz olmayan ülke konusuna girmeden devam edeyim...
    Avrupa'dan...vs daha hızlı yayılmadı, yayılmakta olması, belki daha hızlı da olacak olması da bizim tedbirsizliğimizden olacak.

Bizde toplasan 3-5 tane ölüm var, herhangi bir grip türünden ölenlerin yanında solda sıfır...

Kimsenin ne dediğine bakmayalım, doktorumuza danışalım

-miş'ler yeterince fazla, daha ne olsun

Fotoğraf tek başına sağlıksız bir kare olabilir ama bir ulusun temizliğiyle nasıl bağdaştırılabilir ki? Ki bizim de çok temiz bir millet olduğumuzdan o kadar emin miyiz? Her türlü vücut sıvısını her ortamda paylaşmak gayet normal karşılanmıyor mu bizde örneğin? Sokakta sağa sola tükürünce, geğirince, eli kolu kullanmadan öksürüp hapşırınca gayet normal karşılayan, hatta gerile gerile, kasıla kasıla çok önemli adam olanlar biz değil miyiz...

Herşeyden önce iğneyi kendine, çuvaldızı başkasına... Her türlü hastalığa davet çıkaracak her türlü sağlıksız davranış bizce gayet normal. Sonuçta beklenen olup hastalık etki edince ağlayıp suçlu aramakta da üstümüze yok. Her sene değişip, evrilip yayılan grip olaylarından bir tanesi, sıradan mevsimsel gribin öldürdüğüne bile yaklaşmayan sayıda ölüme sebep olunca yapılması gereken, korkup, sebep arayıp, bahane düşünüp durmak değil, çnlem almak...
    Tam bir Turk magazinel anlayisi iste....Kesip kesip farkli anlamlar cikartip cevaplamak bu budur isde magazinsel basin...

The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    Alıntı olcan138 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Herşeyden önce iğneyi kendine, çuvaldızı başkasına...

üstad çuvaldız kendine iğne başkasına olmasın. yok bana kalsa hepsini başkasına batırırdım.

konu ile alakalı yüzlerce gerekli gereksiz yazı okumuş, dinlemiş. tacize uğramış bir vatandaş olarak söylüyorum: ölmekten korkum yok (olurda domuz gribinden ölür isem) ama günün birinde torunlarım dedem nasıl öldü dediklerinde "deden aslan gribinden öldü, hatta dünyada aslan gribinden ölen ilk insan odur" denmesini tek vasiyetim olarak burada açıklıyorum.
    can't be worried about that shit. life goes on man.

Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Alıntı deli_mavi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tam bir Turk magazinel anlayisi iste....Kesip kesip farkli anlamlar cikartip cevaplamak bu budur isde magazinsel basin...
    Tamamını ele alınca daha feci şeyler çıkıyor ortaya, parça parçada hafifletebildim en azından yazacaklarımı...

Alıntı meharis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    üstad çuvaldız kendine iğne başkasına olmasın. yok bana kalsa hepsini başkasına batırırdım.

konu ile alakalı yüzlerce gerekli gereksiz yazı okumuş, dinlemiş. tacize uğramış bir vatandaş olarak söylüyorum: ölmekten korkum yok (olurda domuz gribinden ölür isem) ama günün birinde torunlarım dedem nasıl öldü dediklerinde "deden aslan gribinden öldü, hatta dünyada aslan gribinden ölen ilk insan odur" denmesini tek vasiyetim olarak burada açıklıyorum.
    Daha iğneyi kabul edenimiz yok, çuvaldıza yolumuz var...
    1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

yt_servan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph TİGER
    herkes bir yorum yapmış

öncelikle olcanın dediği gibi ölü sayısı şuan 9 kişi. türkiyede norman grip yada ishalden ölen çocuk sayısı daha fazla

ama bu önlemleri aksatmama anlamına gelmez. gerekli hijyen kurallarına uyduğumuz taktirde korkulacak birşey olmayacaktır.

gelelim işin bilimsel boyutuna. grip virüsü vucut bağışıklık sistemini çökerterek başta akciger enfeksiyonları olmak üzere ikincil hastalıklardan ölümlere neden olur. gribal herhangibir virüsle karşılaştığımızda vucut direncini yükselten gıdalar ve ilaçlar almak daha faydalı olur.

virusün bulaşma şekli hava ve temas yolu ile olduğu için el hijyeni ön plana çıkmaktadır. yanınızda bulunduracağınız antiseptik mendiller toplu kullanım alanları sonrasında ellerinizi dezenfekte etmeye yeterli olacaktır. çalışma alanlarınızı ve evinizi %10 çamaşır suyu ile silmek virüslerin %90 ölümüne neden olacağını unutmamak lazım.

aşı konusu tamamen kişinin özgür iradesine bağlı olup unutulmaması gereken bir nokta aşı vurulduktan sonra hafif bir gribal enfeksiyon atlatılması gayet dogaldır. sonuç itibari ile aşı içerisinde zavıflatılmış grip virüsleri bulunmaktadır.

merak edilen diğer konular için gerekli cevaplar verilecektir.

sağlık günler dileğiyle
    Bekliyorum; öyle bir havada gel ki vazgeçmek mümkün olmasın

Kazasız Sürüşler Dilekle Olmaz Eğitimle Olur

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler