Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

3G Hakkında bilinmesi gereken dezavantajlar!

REKLAM ALANI
    sakinseytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin 1000
    Slm arkadaşlar ben bir bilgisayarcıyım haliyle teknolojiyi yakından takip ediyorum 3G hakkında kısa bir araştırma yaptım zaten tv de 3G den bahsettikleri zaman direk dışladım cünkü bakış acım bir motor tamircisinin motora bakış açısı gibi ben wirless modemi müşterime bağlarken abi bebek varmı evde wirless 56 veya 128 mps güç ile sinyal verirken radyasyon yayar ufak çoçukları etkiler derim çoğu zaman devre dışı bırakırım kabloyla baglanılmasını öneririm.şimdi cep telefonu düşük bir veri akışı kullanır buda ses dosyalarını yönlendirir bu bile saatlerce telle konuşunca şiddetli baş agrısı vs. ile insanı etkiler ki 3g de söz edilen bağlantı çok yüksek radyasyon yayar 8mpbs ne demek 8024kb hız uydu ile senin kucagındaki laptoptan deli gibi bilgi alışverişi oluyo.Vala benim sağlığım önemli sizi bilmiyorum ama en önemli şey kafa sağlığı belki platinin olabilir veya sag tarafın felcli olabilir tanıdıklarımdan yola çıkıyorum ama akıl sağlığın yerinde değilse bu kötü radyasyon beynine etki eder kalp atışlarını bile etkiler şimdi bu 8mb hızında ilerde kim bilir nolur bana kalsa konple yasaklayın derim.
    Şimdi daha yeni yeni yaygınlaşıyo peki ya herkezin elinde bir wirless olursa dünya üzerinde inanılmaz bir radyasyon olur taki insanlar etkilenip sapıtıncaya kadar bu böyle olur iş işten geçince önlem alırlar sigara gibi yavaş yavaş etkiler kendini belli etmez.
    Yani siz evinizden nete giricekseniz kota bakımındanda olsun adsl daha mantıklı hem adsl de bir baglantıyı birkaç pc de kullanabilirsiniz.
    3g yanlız devamlı seyahat halinde olan ve nete girmesi gerekenler için gerekli birşey kısa süreli yani misal ümmet abi gibi laptopuyla tr yi gezen biri kullanabilir ama sen evinde veya iş yerinde devamlı kullanırsan kötü.
    Şimdi internette okuduğum bir yazıyı kopyalıcam sizde okuyun ve anlayın.

"3G teknolojileri inanilmaz olanaklar sagliyor, Turkiye'de hala lisans sorununun halledilmemis olmasi cok buyuk bir yanlis. Sirketimizin 5 elemanina bu teknolojiyi laptoplarina implement ederek flexible olmalarini sagladim. Ayrica Dubai'de colun ortasindaki bir proje icin gerekli internet baglantisini yine 3.5G wireless router ile cozdum. Hizimiz 7.2 Mbps. 10 kisi buna bagli calisiyor. isin komigi ADSL baglantisi olsa idi bunun yari hizina 4 kat para oduyor olacaktik. 3.5 G teknolojisinin bence 2 dezavantaji bulunuyor. Birincisi aylik dowload limiti ADSL e gore daha az. ikincisi ve en onemlisi saglik acisindan bir telefon gore kat kat daha fazla zararli dalgalara sahip olmasi. Bunun nedenlerinden biride devamli bir connectivity varliginin olmasi. Bir UMTS vericisinin GSM vericisine gore 3 kat daha fazla radyasyon verdigi arastirmalar esnasinda ortaya cikti. 3.5G teknoloji ile ilgili detayli bir arastirma yapilmasini umuyorum. 3G device kitapciginda, kesinlikle cocuklarin temas etmemesi gerektigi hakkinda bir uyari olmasida cok entresan bir dipnot."
    Motosiklet mucidi

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    SmirnouF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tekirdağ - Çerkezköy & Kırklareli - Pınarhisar
    Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    bırakın wireless ve 3g kullanmayı , cep telefonunu bile çok az kullanırım . kullandığım telefonlarda radyason değeri az olan basit özellikte telefonlar ...
    Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion

secretplay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı sakinseytan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Slm arkadaşlar ben bir bilgisayarcıyım haliyle teknolojiyi yakından takip ediyorum 3G hakkında kısa bir araştırma yaptım zaten tv de 3G den bahsettikleri zaman direk dışladım cünkü bakış acım bir motor tamircisinin motora bakış açısı gibi ben wirless modemi müşterime bağlarken abi bebek varmı evde wirless 56 veya 128 mps güç ile sinyal verirken radyasyon yayar ufak çoçukları etkiler derim çoğu zaman devre dışı bırakırım kabloyla baglanılmasını öneririm.şimdi cep telefonu düşük bir veri akışı kullanır buda ses dosyalarını yönlendirir bu bile saatlerce telle konuşunca şiddetli baş agrısı vs. ile insanı etkiler ki 3g de söz edilen bağlantı çok yüksek radyasyon yayar 8mpbs ne demek 8024kb hız uydu ile senin kucagındaki laptoptan deli gibi bilgi alışverişi oluyo.Vala benim sağlığım önemli sizi bilmiyorum ama en önemli şey kafa sağlığı belki platinin olabilir veya sag tarafın felcli olabilir tanıdıklarımdan yola çıkıyorum ama akıl sağlığın yerinde değilse bu kötü radyasyon beynine etki eder kalp atışlarını bile etkiler şimdi bu 8mb hızında ilerde kim bilir nolur bana kalsa konple yasaklayın derim.
    Şimdi daha yeni yeni yaygınlaşıyo peki ya herkezin elinde bir wirless olursa dünya üzerinde inanılmaz bir radyasyon olur taki insanlar etkilenip sapıtıncaya kadar bu böyle olur iş işten geçince önlem alırlar sigara gibi yavaş yavaş etkiler kendini belli etmez.
    Yani siz evinizden nete giricekseniz kota bakımındanda olsun adsl daha mantıklı hem adsl de bir baglantıyı birkaç pc de kullanabilirsiniz.
    3g yanlız devamlı seyahat halinde olan ve nete girmesi gerekenler için gerekli birşey kısa süreli yani misal ümmet abi gibi laptopuyla tr yi gezen biri kullanabilir ama sen evinde veya iş yerinde devamlı kullanırsan kötü.
    Şimdi internette okuduğum bir yazıyı kopyalıcam sizde okuyun ve anlayın.

"3G teknolojileri inanilmaz olanaklar sagliyor, Turkiye'de hala lisans sorununun halledilmemis olmasi cok buyuk bir yanlis. Sirketimizin 5 elemanina bu teknolojiyi laptoplarina implement ederek flexible olmalarini sagladim. Ayrica Dubai'de colun ortasindaki bir proje icin gerekli internet baglantisini yine 3.5G wireless router ile cozdum. Hizimiz 7.2 Mbps. 10 kisi buna bagli calisiyor. isin komigi ADSL baglantisi olsa idi bunun yari hizina 4 kat para oduyor olacaktik. 3.5 G teknolojisinin bence 2 dezavantaji bulunuyor. Birincisi aylik dowload limiti ADSL e gore daha az. ikincisi ve en onemlisi saglik acisindan bir telefon gore kat kat daha fazla zararli dalgalara sahip olmasi. Bunun nedenlerinden biride devamli bir connectivity varliginin olmasi. Bir UMTS vericisinin GSM vericisine gore 3 kat daha fazla radyasyon verdigi arastirmalar esnasinda ortaya cikti. 3.5G teknoloji ile ilgili detayli bir arastirma yapilmasini umuyorum. 3G device kitapciginda, kesinlikle cocuklarin temas etmemesi gerektigi hakkinda bir uyari olmasida cok entresan bir dipnot."

telekom 4 gb sınırlı 1 mbps bağlantıyı 29 tl ye satarken nerdeydiniz dünyanın en pahalı benzini bizde en pahalı arabaları bizde en pahalı internet ücretleri hemde daha yavaşken bizde şimdi karşılarında rakip var hem daha hızlı hemde mobil özgürlüğü ve rahatlığa bakın hemde nerdeyse aynı fiyara sunuyorlar telekom da artık fiyatlarını indirsin biraz telekom da iptal gsm şirketlerinin önünde abonelik kuyrukları var telekom inş daha beter olursun yıllarca sömürdün milleti yok telefon aboneliği şart yok sınırlı şu kadar sınırsız bu kadar yok 8 mbps hız aboneliğiniz var ama 8 mbps hıza erişemeyebilirisiniz falan bahaneleri ile hem fazla para aldınız milletten hemde kandırdınız

< iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    Alıntı sakinseytan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alıntı secretplay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    telekom 4 gb sınırlı 1 mbps bağlantıyı 29 tl ye satarken nerdeydiniz dünyanın en pahalı benzini bizde en pahalı arabaları bizde en pahalı internet ücretleri hemde daha yavaşken bizde şimdi karşılarında rakip var hem daha hızlı hemde mobil özgürlüğü ve rahatlığa bakın hemde nerdeyse aynı fiyara sunuyorlar telekom da artık fiyatlarını indirsin biraz telekom da iptal gsm şirketlerinin önünde abonelik kuyrukları var telekom inş daha beter olursun yıllarca sömürdün milleti yok telefon aboneliği şart yok sınırlı şu kadar sınırsız bu kadar yok 8 mbps hız aboneliğiniz var ama 8 mbps hıza erişemeyebilirisiniz falan bahaneleri ile hem fazla para aldınız milletten hemde kandırdınız
    3g'nin hiç bir zaman sabit sistemden ucuz olması beklenemezki arkadaşlar
    sonuç olarak free olarak istediğin yerden özgürce bir bağlantı veriyor size dağda evin olmadığı yerden bile internete giriş sağlayabiliyorsunuz.
    tabi bu durum normal kullanıcıyı ilgilendirmeyen bir kısım.İş amaçlı kullanılması için yapılmış bir sistem gel görki bunu türk milletimize anlat caddeye in her 3 gençten 1inde var artık hava atma amaçlı tamamen...
    doğal olarak bu kadar serbest kullandığın bir sistem sabit sistem gibi olmayacağından istediğin her yerde özgürlük sağladığından diğer sabit sistem gibi olmayacak kotası.gülü seven dikeninede katlanır evdeki internetin kotası sadece download toplamına çalışırken 3g modem alıpta internete girdiğinde upload+download toplamı kotaya dahil olmakta.
    bu arada şebekesine göre değişmekte ama 5 6 ve 8 gb'lık paketleride bulunmakta bu 3g internetin sadece 4gb yok bu arada yakın zamanlarda turkcell connect kartın usb stick şeklide olanlardan alan varsa üstüne iyi bakın 3G destekli olanları var bu desteklemez diye gidip boşuna vınn almaya gerek yok.. şu an eldeki modemlerin hepsi max 7.2 mbps hızını desteklemekte daha üst bağlantıda bağlantı yapamazsınız içindeki işlemciyle alakalı bir durum 21mbps destekleyenleri gelicek

kısaca baktığınızda işi internet üzerinde yoğun olan sürekli mail trafiği olan kişiler için çok ideal şeyler bunlar aynı blackberry gibi ama bakıyorsunuzki pazarlama stratejisi çok farklı çünkü sadece sektör için değil herkesin almasını sağlayacak yönde reklamlar.yanlış bir tanıtım yapmıyorlar sadece reklam içinde geçen vurguları değiştirip insanların yanlış anlamasını sağlıyorlar

3g esasında ne?
    21mbps'ye kadar internet demek
    görüntülü konuşma?
    3g alt yapısında desteklenen bir video konferansı gibi birşey ama bakıyorsun televizyondaki reklamda görüntülü konuşma 3g olarak anlaşılıyor....

buna benzer başka örneklerde var mesela blackberry ve iphone
    internet paketleriyle güzel satış elde ettiler neden?
    iphone karizmatik ve sadece internet için iyi bir telefon ama diğer işlevleri 5 para etmez şarjı çabuk tükeniyor kamerası dandik (size çekip ekrandan bakınca güzel görünür pcde tam boyut bakın birde) 3g bağlantı hızı 3.6 mbps'ye kadardır ve görüntülü konuşma 3gs modelindede yok o ön panelde güneş vurunda görünen 3 yuvarlak şey kamera değil sensörlerdir ışık termo ve uzaklık sensörü
    blackberry tümüyle iş adamları için üretilmiş bir model ama şimdi bakıyoruz 10 yaşındaki çocuğun ellinde bile var messenger programı var ve klawyesi var diye...menüye giriyor şikayetçi neden çok fazla şey var aradığını bulamıyor doğaldır. yada oyun yükleyemiyor şikayetçi oda doğaldır. yapılış ve üretim amacı belli telefonun ama bazı kesimler iddia ederek blackberry kullanıcı kesimini değiştirmek istiyor aslında bunun için üretilen bir telefon değil derler

türkiyede doğaldır gösterişi seven kazma bir çok insanımız var ailesindeki çocuklara son çıkan ne varsa alan görgüsüz anne babalarımız var bu kadar son model şeylerin hastası olmayın!

sonra tüketim milleti derler bize 2.dünya statüsüne koyup amerikada milletin elindeki telefonları görseniz dalga geçersiniz filmlerinde bile motorolanın felan o kocaman kapalı telefonları vardır
    nedeni pilin dayanma gücü burada aldığınız telefonun pili 2 gün gider orada insanların kullandıkları 1 hafta gider belkide telefon ne için var ne için üretilmiş kimsenin umrunda değil...

biraz dağınık bir konu oldu ama umarım anlatabilmişimdir....
    Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
    Bunu size kanıtlayabilirim !

askon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pıoneer 200cc 2007
    fakırlık adamı bunlardan uzak tutar

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler