göl balığı nasıl yapılırsa lezzetli olur sorusunun cevabı
Reklamlar
-
10 Ağustos 2009, 18:49
#1
GÖL balığını direk yersen bende sevmem yapmasını bilecen.. balık tutulur iyice temizlenir ...bol tuzlu suya bırakılır içinede az limon sıkılır ...bi ikikez tuzlu suyu değiştirilir ...2 saat tuzlu suda bekler sonra balıklar yıkanır yarım saat tatlı suda bekletilir sonra sudan çıkartılır kuru bir süzgeçte bi kaç saat bekler suyu sızdırılır sonra balıklar alınır kalın peçete yada gazete kağıdına sarılır ...5 -10 kez bu işlem gerçekleşir ...kağıt değiştirilerek tabi ve suyu kağıda emdirilir ...sonra ızgara yapılırsa o balık tadından yenmez müthiş olur not1: arkadaşlar bikez kağıda sarıp bırakmayın onca suyu bi kağıt ememez kağıtlarıda arasıra değiştirin en az 15-20 kez
not:2 bu işlemler sırasında hoş bir buhur(tütsü) yakılır...2 ihlas bi fatiha okunur ve sevdiğine yedirirsen sevdiğin seni çok sever her dediğini yapar
not3: not 2 bi şakadır
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:49 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:15 PM ----------
topiğe bak bea sondan 1. olacak raitingte
Reklamlar
-
10 Ağustos 2009, 19:01
#2
abi o işte annanem ustadır kendisi ayıptır söylemesi trabzonludur:D şimdilik ulaşamıyacağım için sallamak istemiyorum
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
-
10 Ağustos 2009, 19:05
#3
ulaşınca yazarsın bi tarif sende ama göl balığı bu işlemlerden geçmezsse olmaz deniz balığı gibi deel
-
10 Ağustos 2009, 19:12
#4
kartezyenx adlı üyeden alıntı
ulaşınca yazarsın bi tarif sende ama göl balığı bu işlemlerden geçmezsse olmaz deniz balığı gibi deel
o zamana kadar senin balıklar kokar....
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR
-
10 Ağustos 2009, 20:03
#5
tabi tuzlu suda bekletme şart! yoksa yosun - milek kokar yenmez. en güzelde ızgarada barbeküde tadı alınır yalnız pişirme öncesi son aşamada üzerine çizikler atılıp tuz serpilmeli
-
11 Ağustos 2009, 00:22
#6
10 saat değil 2 saat beklemeli bağzı yerleri yanlış yazmışım değiştirdim
-
12 Ağustos 2009, 11:37
#7
mangalda yapıcaksanız kömürle digil bol odunla yapıcaksınız ve otunlar kızarıp köz haline gelince odunların ustune sirke serpiceksiniz ve balık ın ustune ise pişirme esnasında limonu 2 ye kesip balık ın ustune damlatıcaksınız 2.3 damla yeter fazlasına gerek yok ondan sonra kolları sıvayıp parmaklarınızı yalıyarak mideye indireceksiniz... ben uyuz olurum çatal bıcakla balık yigenlere :D balık dedigin parmaklarını yalıyarak yenir
-
12 Ağustos 2009, 15:07
#8
Kayabalığı değil mi bu dediğiniz..?
-
12 Ağustos 2009, 15:20
#9
2-3 saat sirkeli suda buz dolabında bekletirsin.Oval balık güvecine yatırırsın.Sırt kısmını bıçak ucu ile birkaç yerinden yaralayıp içerisine diş sarımsak yerleştirirsin.Karın kısmınada domates rendesi ve bir tutam kekik döşersin.Üzerine yarım çaybardağı kırmızı şarap ve zeytinyağı ilave eder üzerini folyo ile kapatıp fırına verirsin.Pişmesine az kala folyoyu alıp üzerini kızartır ve fırından çıkarırsın.Afiyet olsun
AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
-
12 Ağustos 2009, 15:24
#10
ergün1968 adlı üyeden alıntı
2-3 saat sirkeli suda buz dolabında bekletirsin.Oval balık güvecine yatırırsın.Sırt kısmını bıçak ucu ile birkaç yerinden yaralayıp içerisine diş sarımsak yerleştirirsin.Karın kısmınada domates rendesi ve bir tutam kekik döşersin.Üzerine yarım çaybardağı kırmızı şarap ve zeytinyağı ilave eder üzerini folyo ile kapatıp fırına verirsin.Pişmesine az kala folyoyu alıp üzerini kızartır ve fırından çıkarırsın.Afiyet olsun
sakın aglatma balığı usta
cerrahi sana teşekkür ederim bana hayatımın süprizini yaptın
:
-
12 Ağustos 2009, 15:25
#11
AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
-
12 Ağustos 2009, 15:26
#12
OGLUMVE BEN adlı üyeden alıntı
sakın aglatma balığı usta
artık bu kadar işten sonra ağlasada zıplasada farketmez...
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR
-
12 Ağustos 2009, 15:33
#13
aynı dilden konuşan dosları seviyorum
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:33 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:32 PM ----------
ergün1968 adlı üyeden alıntı
Ağlamaz o ağlamaz
Çifte telliyle son yolculuğuna uğurlarım ben onu
bu akşam bi künefe yiyelim usta
cerrahi sana teşekkür ederim bana hayatımın süprizini yaptın
:
-
12 Ağustos 2009, 15:42
#14
OGLUMVE BEN adlı üyeden alıntı
aynı dilden konuşan dosları seviyorum
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:33 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:32 PM ----------
bu akşam bi künefe yiyelim usta
bu akşam çift porsiyon alıcam yanama kimse gelmesin...ben uyarimde...
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR
-
18 Ağustos 2009, 23:33
#15
Süper Moderatör (BBRR)
hayatı deniz kenarında geçmiş biri olarak ne yaparsan yap tatlı su balığından bi şi olmaz .. Canım mercanın ekşilemesi, laosun buhulaması, kefalin yedi baharlısı, çupranın ızgarası, barbunun kızartması hamsinin hamsi pilavı.. gibi olurmu sazan alabalık.. balık denizde olur gerisi hikaye
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
19 Ağustos 2009, 04:39
#16
BBRR adlı üyeden alıntı
hayatı deniz kenarında geçmiş biri olarak ne yaparsan yap tatlı su balığından bi şi olmaz .. Canım mercanın ekşilemesi, laosun buhulaması, kefalin yedi baharlısı, çupranın ızgarası, barbunun kızartması hamsinin hamsi pilavı.. gibi olurmu sazan alabalık.. balık denizde olur
gerisi hikaye
halis mulis odun ateşinde, kiremit üzerinde tereyağlı alabalık yememişin o zaman hocu ne diyim
Ha dersen ki takviye olmadan tatlı su balıkları saman gibidir..Ona tamam derim..
Boşuna dememişler tatlı su motorcusu
ve
boşuna dememişler denizden babam çıksa yerim diye :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler