Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

göl balığı nasıl yapılırsa lezzetli olur sorusunun cevabı

    REKLAM ALANI
  1. #1
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    15 Ekim 2008
    GÖL balığını direk yersen bende sevmem yapmasını bilecen.. balık tutulur iyice temizlenir ...bol tuzlu suya bırakılır içinede az limon sıkılır ...bi ikikez tuzlu suyu değiştirilir ...2 saat tuzlu suda bekler sonra balıklar yıkanır yarım saat tatlı suda bekletilir sonra sudan çıkartılır kuru bir süzgeçte bi kaç saat bekler suyu sızdırılır sonra balıklar alınır kalın peçete yada gazete kağıdına sarılır ...5 -10 kez bu işlem gerçekleşir ...kağıt değiştirilerek tabi ve suyu kağıda emdirilir ...sonra ızgara yapılırsa o balık tadından yenmez müthiş olur not1: arkadaşlar bikez kağıda sarıp bırakmayın onca suyu bi kağıt ememez kağıtlarıda arasıra değiştirin en az 15-20 kez
    not:2 bu işlemler sırasında hoş bir buhur(tütsü) yakılır...2 ihlas bi fatiha okunur ve sevdiğine yedirirsen sevdiğin seni çok sever her dediğini yapar









    not3: not 2 bi şakadır

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:49 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:15 PM ----------

    topiğe bak bea sondan 1. olacak raitingte


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    m.şanveren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ağustos 2008
    Şehir
    Sao Paulo BREZİLYA
    Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    abi o işte annanem ustadır kendisi ayıptır söylemesi trabzonludur:D şimdilik ulaşamıyacağım için sallamak istemiyorum
    "İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    15 Ekim 2008
    ulaşınca yazarsın bi tarif sende ama göl balığı bu işlemlerden geçmezsse olmaz deniz balığı gibi deel

  4. #4
    Akileos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ocak 2009
    Alıntı kartezyenx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ulaşınca yazarsın bi tarif sende ama göl balığı bu işlemlerden geçmezsse olmaz deniz balığı gibi deel
    o zamana kadar senin balıklar kokar....
    AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR

  5. #5

    Üyelik
    21 Haziran 2009
    Şehir
    Kayseri
    tabi tuzlu suda bekletme şart! yoksa yosun - milek kokar yenmez. en güzelde ızgarada barbeküde tadı alınır yalnız pişirme öncesi son aşamada üzerine çizikler atılıp tuz serpilmeli
    :bounce:

  6. #6
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    15 Ekim 2008
    10 saat değil 2 saat beklemeli bağzı yerleri yanlış yazmışım değiştirdim

  7. #7

    Üyelik
    11 Ağustos 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    mondial mct 250 - ninja 250 r
    mangalda yapıcaksanız kömürle digil bol odunla yapıcaksınız ve otunlar kızarıp köz haline gelince odunların ustune sirke serpiceksiniz ve balık ın ustune ise pişirme esnasında limonu 2 ye kesip balık ın ustune damlatıcaksınız 2.3 damla yeter fazlasına gerek yok ondan sonra kolları sıvayıp parmaklarınızı yalıyarak mideye indireceksiniz... ben uyuz olurum çatal bıcakla balık yigenlere :D balık dedigin parmaklarını yalıyarak yenir

  8. #8
    musti81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2005
    Şehir
    ÇAYIROVA/KOCAELİ
    Motosikleti
    Seyhan 125
    Kayabalığı değil mi bu dediğiniz..?

  9. #9
    ergün1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    NC 700 SA
    2-3 saat sirkeli suda buz dolabında bekletirsin.Oval balık güvecine yatırırsın.Sırt kısmını bıçak ucu ile birkaç yerinden yaralayıp içerisine diş sarımsak yerleştirirsin.Karın kısmınada domates rendesi ve bir tutam kekik döşersin.Üzerine yarım çaybardağı kırmızı şarap ve zeytinyağı ilave eder üzerini folyo ile kapatıp fırına verirsin.Pişmesine az kala folyoyu alıp üzerini kızartır ve fırından çıkarırsın.Afiyet olsun
    AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

  10. #10
    OGLUMVE BEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Şubat 2008
    Şehir
    3. gün fatih 5 gün dolapdere
    Motosikleti
    var bi yeşil fıstık
    Alıntı ergün1968 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2-3 saat sirkeli suda buz dolabında bekletirsin.Oval balık güvecine yatırırsın.Sırt kısmını bıçak ucu ile birkaç yerinden yaralayıp içerisine diş sarımsak yerleştirirsin.Karın kısmınada domates rendesi ve bir tutam kekik döşersin.Üzerine yarım çaybardağı kırmızı şarap ve zeytinyağı ilave eder üzerini folyo ile kapatıp fırına verirsin.Pişmesine az kala folyoyu alıp üzerini kızartır ve fırından çıkarırsın.Afiyet olsun
    sakın aglatma balığı usta
    cerrahi sana teşekkür ederim bana hayatımın süprizini yaptın:

  11. #11
    ergün1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    NC 700 SA
    Alıntı OGLUMVE BEN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sakın aglatma balığı usta
    Ağlamaz o ağlamaz Çifte telliyle son yolculuğuna uğurlarım ben onu
    AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

  12. #12
    Akileos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ocak 2009
    Alıntı OGLUMVE BEN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sakın aglatma balığı usta
    artık bu kadar işten sonra ağlasada zıplasada farketmez...
    AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR

  13. #13
    OGLUMVE BEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Şubat 2008
    Şehir
    3. gün fatih 5 gün dolapdere
    Motosikleti
    var bi yeşil fıstık
    aynı dilden konuşan dosları seviyorum

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:33 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:32 PM ----------

    Alıntı ergün1968 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ağlamaz o ağlamaz Çifte telliyle son yolculuğuna uğurlarım ben onu
    bu akşam bi künefe yiyelim usta
    cerrahi sana teşekkür ederim bana hayatımın süprizini yaptın:

  14. #14
    Akileos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ocak 2009
    Alıntı OGLUMVE BEN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aynı dilden konuşan dosları seviyorum

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:33 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:32 PM ----------



    bu akşam bi künefe yiyelim usta
    bu akşam çift porsiyon alıcam yanama kimse gelmesin...ben uyarimde...
    AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR

  15. #15
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    hayatı deniz kenarında geçmiş biri olarak ne yaparsan yap tatlı su balığından bi şi olmaz .. Canım mercanın ekşilemesi, laosun buhulaması, kefalin yedi baharlısı, çupranın ızgarası, barbunun kızartması hamsinin hamsi pilavı.. gibi olurmu sazan alabalık.. balık denizde olur gerisi hikaye
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  16. #16
    Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Var
    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayatı deniz kenarında geçmiş biri olarak ne yaparsan yap tatlı su balığından bi şi olmaz .. Canım mercanın ekşilemesi, laosun buhulaması, kefalin yedi baharlısı, çupranın ızgarası, barbunun kızartması hamsinin hamsi pilavı.. gibi olurmu sazan alabalık.. balık denizde olur gerisi hikaye
    halis mulis odun ateşinde, kiremit üzerinde tereyağlı alabalık yememişin o zaman hocu ne diyim

    Ha dersen ki takviye olmadan tatlı su balıkları saman gibidir..Ona tamam derim..
    Boşuna dememişler tatlı su motorcusu
    ve
    boşuna dememişler denizden babam çıksa yerim diye :D


Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler