Siz siz olun çok kaçırmayın olur mu?
Siz siz olun çok kaçırmayın olur mu?
Abi bölye bir konu açmaya neden gerek duydun...
Yohsa sende mi böylesin...
İbret olsun millete Yok laaa o kadar olmadım daha ..
bir insan kendisine böle bir görüntüyü nasıl layık görür anlamak zor gerçekten...
ya bırakın ALLAH aşkına ben zatern sigarayıda bırakmışım ooohh bundan böyle +10 dumansız hava sahası
۞۞۞۞Drift Religion۞۞۞۞ GT 250RR
valla hiç bu hale gelmedim..geleni de görmedim ama görmek isterim..eğlenirük..
içiyorum da bu kadarını denemedim.aslında bir kere böyle bir duruma gelmiştim. yürürken önümdeki duvara çarpmıştım. ağız burun dağıldı ama kafa bi dünyaydı, onun için acı hissetmemiştim. herşeyi dozunca yaşamak iyidir
yeni ufuklara yeni motorla devam... ;)
içki gunah arkadaşlar uyarmak istedim ama secim sizin tabiki
HIZ YOLU DEĞİL ÖMRÜ KISALTIR
ne içmişler bunlar bu kadar fotolar güzelmiş paylaşım için saol
Sen Vodafon Gibi Anı Yaşarken Seni Turkcell Gibi Heryerde Çekemem...
arkadaşım neden haramdır bunu samimiyetimle soruyorum, açıklarsan öğrenmek istiyorum. bira arpa mayasından yapılıyor, rakı ve sarap ın ham maddesi üzüm. içkilerin çoğunluğunun hammadeside böyle. neden üzüm yediğinde haram olmuyorda bozuğu haram oluyor. ama şöyle birşey dersen de haklısın, dersinki arkadaşlar içkiyi kendini kaybedecek kadar içersen bu haramdır. haksızmıyım yoksa yanlışmı biliyorum_?
yeni ufuklara yeni motorla devam... ;)
neyse siz genede fazla kaçırmadan piizlenin sonra motorun direksiyonunda uyumuş resminizi görürüz burada
sıkıysa yakala HAYALBUYSA
şöyle açıklayayım : içki haramdır, çünkü sarhoşluk durumu, insanın iradesi dışında şeyler yapmasına neden olur. bu nedenle alkol tüm dinlerde, daha sonra bozulan dinlerde bile haramdır. dolayısıyla dinin bu tür kuralları inançlı insanlar tarafından sorgulanamaz. haram olan haramdır. haram olana helal demek Allah korusun insanı dinden çıkarır. haram olduğunu bilerek içerseniz günaha girmiş olursunuz ama haram olmadığını iddia ederseniz bu kafirliğe, allah'a şirk koşmaya gider. onun için aman diyeyim dikkat edelim bu konularda.
haaa, üzüm niye haram değil de şarap haram : çünkü üzüm sarhoşluk vermez. ve hatta esasen elmada üzümden daha yüksek alkol vardır. ama meyveler tek başlarında sarhoşluk vermez. üzüm veya diğer meyveler mayalandığında, içinde üreyen bakteriler onun alkol olmasını sağlar ve bu da sarhoşluk verici hale getirir onları. dolayısıyla üzüm helal bir meyvedir, şarap haram bir içkidir. arpa helal bir üründür, bira haram bir içkidir.
haa, bi başka soru, "niçin içkinin miktarı haramlığını etkilemez" : çünkü, alkollü içeceklerin insan bünyeleri üzerindeki etkileri farklıdır. ve hatta sürekli kullanıldıkça da vücut tepkileri değişime uğrayabilir zamanla. yani kimisi 1 şişe içer ancak sarhoş olur, kimisi 2 yudumda kafayı bulur. kimisi içkiye ilk başladığında 2 yudumda sarhoş olurken, zaman içinde bünye alıştıkça şişe bitmeden sarhoş olmaz vs. işte bu nedenle içki için de herhagi bir miktar belirtilmez ve insanlar için bu tür kurallar tartışmaya açık bırakılmaz. yani Allah belli bir miktara kadar serbest belli miktardan sonrası yasak deseydi, bu tartışılır bir durum olurdu ve esnetilmeye ve suistimale müsait olurdu. onun için, "sarhoşluk veren şeylerin azı da, çoğu da, bir damlası da haramdır..."
sadece bilgilendirmek için yazdım, gerisi tabi ki, insanların kendi iradeleri ve tercihleridir. ben sadece bilgilendirmek ve uyarmakla mükellefim. onun dışında insanların tercihlerine karışamam. ama naçizane arkadaş tavsiyesi olarak da günaha girmeyin derim...
Retro Moto Works
Instagram & Facebook
.../retromotoworks
onu bunu bırakın da hiç haşger yediniz mi onu söyleyin
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)