Yazık La..Alkoliklerin Sonu..
Reklamlar
-
04 Ağustos 2009, 15:59
aya adlı üyeden alıntı
şöyle açıklayayım : içki haramdır, çünkü sarhoşluk durumu, insanın iradesi dışında şeyler yapmasına neden olur.
öncelikle açıklaman için teşekkür ederim, gayet güzel bir açıklama. aslında benimde kastedmek istediğim buydu. içkinin haram olmasının sebebi; bahsetmiş olduğun gibi irade dışı hal ve davranışların ortaya çıkması. böyle bir durumda gerçekten içki haramdır, ama kendi fikrime göre insanın iradesini kaybetmemesi ve bilincinin hala açık olması durumunda bu geçerli değildir diye düşünüyorum. tabii ne kadar doğru veya yanlış bir düşünce olsada.
bu arada aranızda müftülükte veya dinkültürü hocası yok mu bizi aydınlatacak
yeni ufuklara yeni motorla devam... ;)
Reklamlar
-
04 Ağustos 2009, 16:03
osmaniyeli adlı üyeden alıntı
onu bunu bırakın da hiç haşger yediniz mi onu söyleyin
Höh
Retro Moto Works
Instagram & Facebook
.../retromotoworks
-
04 Ağustos 2009, 16:04
Haşger ne google bile bulamıyor yok öyle birşey..
-
04 Ağustos 2009, 16:09
musti81 adlı üyeden alıntı
Haşger ne google bile bulamıyor yok öyle birşey..
nasıl bulamıyor 3. sırada çıkıyor
Retro Moto Works
Instagram & Facebook
.../retromotoworks
-
04 Ağustos 2009, 16:15
Tequ adlı üyeden alıntı
nasıl bulamıyor 3. sırada çıkıyor
Benim google bulamıyor..
-
04 Ağustos 2009, 16:25
espri kutusu adlı üyeden alıntı
öncelikle açıklaman için teşekkür ederim, gayet güzel bir açıklama. aslında benimde kastedmek istediğim buydu. içkinin haram olmasının sebebi; bahsetmiş olduğun gibi irade dışı hal ve davranışların ortaya çıkması. böyle bir durumda gerçekten içki haramdır, ama kendi fikrime göre insanın iradesini kaybetmemesi ve bilincinin hala açık olması durumunda bu geçerli değildir diye düşünüyorum. tabii ne kadar doğru veya yanlış bir düşünce olsada.
çoğu haram olanın azı da haramdır. teşbihte hata olmaz: 1 milyon doları hortumlayan da suçlu 500 milyon doları hortumlayan da; değil mi?
din, bir inanma meselesidir.
içkinin haram olmasının sebebi içkinin haram kılınmasıdır. içki, dünyadaki en faydalı şey olsaydı da haram kılınsaydı, yine içmeyecektik
tabiki şu dünyada haram kılınan ne varsa, insanlığa muhakkak bir zararının olduğunu gözlemliyoruz; fakat bu, ikinci plandadır.
yediğimiz haltlara meşruiyet kulbu uydurmaya çalışmak yerine, yediğimiz şeyin bir halt olduğunu kabullenmek en azından delikanlıcadır. ayrıca hatayı kabullenmek, ilerde bunu birdaha yapmamaya da götürecektir
-
04 Ağustos 2009, 17:16
Benim google bulamıyor..
ekşi sözlüğe bi yaz haşger diye
neden dedim biliyor musun geçen gittigidiyor da gördüm bir kaç eleman domuz pastırması bacon satıyor. millet te açlıktan çıkmış gibi alıyor(aç olsam yine almam ayrı mesela Allah korusun). zoruma gidiyor insanımız bu kadar mı düştü diye.
domuz yiyenlerin önce haşger yemesi lazım ama yemezler çünkü haram değil.
ben 2 sini de yemiyorum
-
04 Ağustos 2009, 17:31
osmaniyeli adlı üyeden alıntı
ekşi sözlüğe bi yaz haşger diye
neden dedim biliyor musun geçen gittigidiyor da gördüm bir kaç eleman domuz pastırması bacon satıyor. millet te açlıktan çıkmış gibi alıyor(aç olsam yine almam ayrı mesela Allah korusun). zoruma gidiyor insanımız bu kadar mı düştü diye.
domuz yiyenlerin önce haşger yemesi lazım ama yemezler çünkü haram değil.
ben 2 sini de yemiyorum
Haşger neden yapılıyor...
-
04 Ağustos 2009, 17:33
Haşger neden yapılıyor...
özelinden yazıyorum şaka olsun diye söylenir bazen
www.eksisozluk.com dan arattır haşgeryar diye ne yazmışlar bi bak
-
04 Ağustos 2009, 17:46
Beyyyy kalsın..
-
04 Ağustos 2009, 17:55
Beyyyy kalsın..
verseydik 1 kilo
bana garip geliyor bilmiyorum. nasıl bir yapıdalar dini anlamda . müslüman değillerse karışmam tabi ama
hem müslümanım deyip hem domuz eti yiyenleri anlamıyorum yiyen de baya çok
linkte yorumlar var okursanız bir bakın bukadar çok ne yazık ki
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=domuz+eti
bu ülkenin yüzde 99 müslüman olduğuna hayatta inanmam. herkesin kimliğnde müslüman yazmasına karşıyım en azından müslüman olmayanlar yazdırmaz olur biter.
-
04 Ağustos 2009, 21:44
espri kutusu adlı üyeden alıntı
bu arada aranızda müftülükte veya dinkültürü hocası yok mu bizi aydınlatacak
açıklama yaptığım mesajın içinde bu sorunun da cevabı var. ama yine de bir kez daha yazayım :
içkinin ne kadarının iradeniz içinde ne kadarının dışında kalacağını insan kendisi bilemez. yani sizin "ben 2 büyük devirsem de bana bi şey olmaz" demeniz objektif olamaz. bunlar kişiden kişiye ve anlık durumunuza göre değişebilecek durumlar olduğu için, insanlar işte aynen sizin yazdığınız gibi savunmalara sığınmasın ve tartışılmasın diye "sarhoşluk veren şeylerin azı da çoğu da haram kılınmıştır". buna alkol, uyuşturucu vs. aklınıza ne gelirse katabilirsiniz. ayrıca alkol insan sağlığı için de zararlıdır ve insanlara zararlı olanlar yasaklanmıştır. bakmayın öyle senede bir gazetelerin aşırtma haber sayfalarında çıkan "filan ülke doktorları açıkladı : 1 kadeh şarap bilmem nerenize iyi gelir" gibi saçma sapan haberleri. alkol insan sağlığına zararlıdır ve haramdır... tıpkı diğer arkadaşların bahsettiği domuz eti gibi. domuz etinde sağlığa zararlı bir çok bakterinin ve hastalığın barındığı bilimsel olarak belirlenmiş bir gerçektir. fare eti nasıl yenilmezse, domuz eti de aynı şekilde yenilmez...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler