Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

sigarayı bıraktım ama

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    CBF250 , GT250r'den sonra tekrar CBF150
    Alıntı S3RIOUS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zyban ile ilgili bir uyari

http://www.kfd.org.tr/?q=node/514
    --------------------------------------------------------------------------

FDA CHAMPIX (varenicline) ve ZYBAN (bupropion) isimli sigara bıraktırma ilaçlarının çok ciddi yan etkileri dolayaısı ile hasta ve doktorları uyararak bu ilaçlara kara kutu koydu. Bildirilen çok ciddi nöropsikiyatrik yan etkiler arasında: davranış bozuklukları, saldırganlık, intihar düşüncesi, depresyon, intihar var. Bu bulgular daha önce hiçbir nöropsikiyatrik bozukluğu olmayan kişilerde de ortaya çıkmakta.

Doktorlardan yukarıda bildirtilen belirtiler görüldüğünde ilacı derhal kesmeleri yönünde hastalarını uyarmaları istendi.

-------------------------------------------------------------------------

Yaw nerden çıkıyo böyle şeyler anlamadım.Bu ilaç mükemmel bişey.Ancak hakkındaki spekülasyonlar bitmek bilmiyo.Acaba ticari bir çamur atma durumları mı vardır nedir?Ben şüpheliyim şahsen.Yanlış anlaşılmasın lafım bu alıntıyı yapan kişiye değil.Piyasada sigarayı bıraktırmak için milletten 1.500 TL tokatlayan merkezler olduğunu biliyoruz.Şimdi bu ilaç bu kadar başarılıyken sanki çekememezlik varmış gibi geliyo bana.Bence mükemmel başarılı bir ilaç.

14 yıldır günde 1.5 paket sigara içen biri olarak bende zybana başladım.İlk 3 gün günde bir tane aldım.Kafa anlamında hiç bir yan etkisini görmedim.Tek yan etkisi mide bulantısıyla ateş oldu.Ben bu hapı alırken kafa hapı mı diye sordum , değil dediler.İlk günden itibaren hızla sigarayı azalttım.Ancak 4 ncü gün iki tane içince ateş yaptı ve sıkıntıya soktu biraz.Bu yaz sıcaklarında ateş çekilmiyo.Ben de 5 gün tekrar tek doza düşürmeye karar verdim.Sonra internetten araştırdığımda bu olumsuz eleştirilerle karşılaştım.Anti depresan bir ilaç olduğunu söylüyorlardı.Biraz canım sıkıldı bu işe.Bende ilacı 5 nci günüde bıraktım.Sonuç olarak 4 ncü gün 10 adet sigara içtim.5 nci gün ise sadece 4 tane.Şimdi komple bırakmaya niyetliyim.İşe yaradı mı evet yaradı.Tam bir sigara tiryakisi olarak ben 3 saat sigarasızlık sonucunda elim ayağım titreyip kendimden geçerken bu ilaç sayesinde günde 4 taneye kadar düşürebildim.Ne bir stres ne de bir sıkıntı var.Aksine sanki hayatımda hiç sigaraya başlamamış gibi hissediyorum şu an.Bu söylentiler yüzünden hapı da bıraktım ancak sigarayı da acayip azalttım , bırakmak üzereyim.Bırakın bunalıma sokmayı , aksine sigaradan uzaklaştırdığı için benim yüzümde hep gülümseme oldu bu hap sayesinde.Ancak iki tane içtiğim gün acayip kulak çınlaması yaptı.

Neyse ben yine de kişileri yanlış etkilemiyeyim.Belki bazı insanlarda ciddi psikolojik sorunlara yol açabilir.Ancak çıkan söylentiler başka firmalar tarafından böylesine başarılı bir ilaca yapılan komplo mu acaba diye düşündürmüyo değil.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ozanzumrut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    Hocam doğru olabilir ama ben her zaman doğal yolla iyileşme taraftarıyım.kışın inanılmaz derecede üşütünce bile sarımsak ve bol meyve ve limon yiyerek iyileşiyorum.çünkü bilinçsizce kullanılan her ne ilaç olursa olsun vücudun metobalizmasını etkiliyor.
    NOT:39 da bitti vuaatsız.

26 yıldır içtiğim sigarayı 3 ay önce bıraktım. Kolay değil bırakmak ama kesinlikle o tek sigarayı yakmamak gerekiyor bence. Bırakanların çoğu kendisini sigara içerken görüyor veya onu hala özlüyor. Aklınıza geldiğinde hemen başka bir şeyle meşgul olmak ve o 15-20 saniyelik zamanı geçiştirmek gerekiyor. Zorlanan arkadaşlara S. St.John's Wort (Sarı Kantaron) 60 Kapsül isimli ilacı öneriyorum. Sabah kahvaltıdan sonra ve yatarken olmak üzere günde iki kapsül alın, ben faydasını gördüm, hem de doğal..

Tequ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    4x4
    Alıntı S3RIOUS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zyban ile ilgili bir uyari
    http://www.kfd.org.tr/?q=node/514
    Alıntı CallofJuarez adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    --------------------------------------------------------------------------

FDA CHAMPIX (varenicline) ve ZYBAN (bupropion) isimli sigara bıraktırma ilaçlarının çok ciddi yan etkileri dolayaısı ile hasta ve doktorları uyararak bu ilaçlara kara kutu koydu. Bildirilen çok ciddi nöropsikiyatrik yan etkiler arasında: davranış bozuklukları, saldırganlık, intihar düşüncesi, depresyon, intihar var. Bu bulgular daha önce hiçbir nöropsikiyatrik bozukluğu olmayan kişilerde de ortaya çıkmakta.

Doktorlardan yukarıda bildirtilen belirtiler görüldüğünde ilacı derhal kesmeleri yönünde hastalarını uyarmaları istendi.

-------------------------------------------------------------------------

Yaw nerden çıkıyo böyle şeyler anlamadım.Bu ilaç mükemmel bişey.Ancak hakkındaki spekülasyonlar bitmek bilmiyo.Acaba ticari bir çamur atma durumları mı vardır nedir?Ben şüpheliyim şahsen.Yanlış anlaşılmasın lafım bu alıntıyı yapan kişiye değil.Piyasada sigarayı bıraktırmak için milletten 1.500 TL tokatlayan merkezler olduğunu biliyoruz.Şimdi bu ilaç bu kadar başarılıyken sanki çekememezlik varmış gibi geliyo bana.Bence mükemmel başarılı bir ilaç.

14 yıldır günde 1.5 paket sigara içen biri olarak bende zybana başladım.İlk 3 gün günde bir tane aldım.Kafa anlamında hiç bir yan etkisini görmedim.Tek yan etkisi mide bulantısıyla ateş oldu.Ben bu hapı alırken kafa hapı mı diye sordum , değil dediler.İlk günden itibaren hızla sigarayı azalttım.Ancak 4 ncü gün iki tane içince ateş yaptı ve sıkıntıya soktu biraz.Bu yaz sıcaklarında ateş çekilmiyo.Ben de 5 gün tekrar tek doza düşürmeye karar verdim.Sonra internetten araştırdığımda bu olumsuz eleştirilerle karşılaştım.Anti depresan bir ilaç olduğunu söylüyorlardı.Biraz canım sıkıldı bu işe.Bende ilacı 5 nci günüde bıraktım.Sonuç olarak 4 ncü gün 10 adet sigara içtim.5 nci gün ise sadece 4 tane.Şimdi komple bırakmaya niyetliyim.İşe yaradı mı evet yaradı.Tam bir sigara tiryakisi olarak ben 3 saat sigarasızlık sonucunda elim ayağım titreyip kendimden geçerken bu ilaç sayesinde günde 4 taneye kadar düşürebildim.Ne bir stres ne de bir sıkıntı var.Aksine sanki hayatımda hiç sigaraya başlamamış gibi hissediyorum şu an.Bu söylentiler yüzünden hapı da bıraktım ancak sigarayı da acayip azalttım , bırakmak üzereyim.Bırakın bunalıma sokmayı , aksine sigaradan uzaklaştırdığı için benim yüzümde hep gülümseme oldu bu hap sayesinde.Ancak iki tane içtiğim gün acayip kulak çınlaması yaptı.

Neyse ben yine de kişileri yanlış etkilemiyeyim.Belki bazı insanlarda ciddi psikolojik sorunlara yol açabilir.Ancak çıkan söylentiler başka firmalar tarafından böylesine başarılı bir ilaca yapılan komplo mu acaba diye düşündürmüyo değil.

Katılıyorum.Dün 2. kutusunu açtım zybanın. Bende bulantı ve ateş de yapmadı.Sabahları kalktığımda hemen bir sigara yakma isteğimi ortadan kaldıran bu ilaçtır.Günde 1.5 paket içen beni günde 1 tane içirten bu ilaçtır.1 ay boyunca ağzıma hiç ilaç koymamamı sağlayan yine bu ilaçtır.Ha ne zamanki kullanmayı bıraktım, alkolle 1-2 yakayım dedim, bi baktımki günde 3-5 içmeye başlamışım.Tekrar kullanmaya başladım ve günde 1 taneden fazla içemiyorum.Bu kutu ile tamamen de bırakmak niyetindeyim.Uyuşturucu bir etkisi olmamakla beraber kesinlikle alkol ile beraber almayın.Ve diğer kullandığınız ilaçlarla etkileşime girmesi olası.Doktora danışmanızda fayda var.
    Alıntı ozanzumrut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam doğru olabilir ama ben her zaman doğal yolla iyileşme taraftarıyım.kışın inanılmaz derecede üşütünce bile sarımsak ve bol meyve ve limon yiyerek iyileşiyorum.çünkü bilinçsizce kullanılan her ne ilaç olursa olsun vücudun metobalizmasını etkiliyor.
    NOT:39 da bitti vuaatsız.
    Gün sayarak bu illetten kurtulamazsın bilader
    Retro Moto Works
    Instagram & Facebook
    .../retromotoworks

huceyn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSX-R 1300
    bırakmayı düşününce zippomu napcam diyorum.bırakamıyorum
    Orgazma Dudak Büktürür

Alıntı huceyn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bırakmayı düşününce zippomu napcam diyorum.bırakamıyorum
    zippo için mi yani

musti81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Seyhan 125
    Bu topik sigarayı hatırlatmayacak mı??

Motosikleti
    Honda CBF 150
    Zippo sırf görüntü ve ses arkadaşım sigaranın tadınıda bozuyor diye yakmazdım eskiden zippoyla çünkü benzin çok pis kokuyordu ve ilk bir kaç nefeste de o kötü koku gitmiyordu.sigarayı bıraktıktan sonra burnunuzun koku alabildiğininde farkına varıyorsunuz.
    ayrıca hiç bir ilaç ve tedevi uygulamadan 40.ta bitti ve çok rahat bir şekilde.
    Allah isteyipte bırakamayan herkese nasip eder inşallah.

TORAMAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Scarabeo 200 ie
    1980 yılında başladığım sigarayı 1997 de bıraktım. 17 yıl boşu boşuna ziftlendim.

yani 12 senedir arada sırada bile içmiyorum tam anlamıyla bıraktım ciğerlerim kendine geldi öksürük diye birşey kalmadı merdiven çıkarken zorlanmıyorum evime sigara tiryakisi misafirim gelse bile onları uyararak yanımda içtirmiyorum kahveye hiç gitmiyorum sigara içilen ortamdan hemen uzaklaşıyorum.

Ve en önemli nokta; bırakırken ne bir ilaç kullandım ne sakız çiğnedim ne çereze yöneldim nede yemeğe düşkün oldum.

Normal hayatımı sürdürdüm herkese sigarayı bırakmayı tavsiye ederim.

Motosikleti
    Honda CBF 150
    Aynen katılıyorum hocam.
    bu arada 43 de vukaatsız bitti yendim galiba ben bu sigarayı aklımada gelmiyor artık.

Buraya yazmayacaktım ama baktım herkez birşeyler yazmış yaklaşık 6aydır neredeyse hergün 1 paket sigara tüketiyordum daha önceside var alışma evreleri sonra baktım 5-6ay oldu hergün gidip alıştığım sigarayı alıyorum ama bırakmakta istemiyordum yani seviyordum belkide zararını görmediğim için bana tatlı geliyordu hemen cebimden çıkarıp bir sigara yakmayı seviyordum gelgelelim evdekiler anlamaya başladı paket yakaladılar vs. inkar ettim yalan söyledim s,gara yasağı geldi ve bana çok koydu yani en çok kapalı mekanlarda içiyordum ve dedim bu sana ders olsun gel içme şunu 6 gün önec son paketimi almıştım ve içinde 2 tane kalmıştı aklıma dank etti aldım kırdım o 2 taneyi ve içmeyelim bakalım ne olucak dedim o gün akşamdı kırdıklarımdan sonra zaten yattım uyudum sabah kalktım kahvaltıdan sonra istedi canım gittim yaktım bir tane babamın sigarasından dedim napıyorsun sen ondan sonra o gün hiç içmeidm ama kendimi hiç bu kadar birşeye bağımlı hissetmemiştim sonraki gün 1 tane yakarken hemen attım ve 4gündür ağzıma götürmedim ama ne kadar canım çekiyor nasıl istiyorum bir bilseniz 3 gündür dışarı çıkmıyorum evdeyim sürekli yeme hali dışarı çıksam biliyorum gidicem alıcam bir paket ama bakalım umarım çabuk unuturumda kısa sigara gçmişim tarih olur zararını görmem.

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    2 paketin üzerine çıktım
    yarın bırakmayı deneyeceğim. içimden genelde pek yanılmayan bi ses başaracağımı söylüyor.
    bende ilaçsız, cikletsiz, bantsız bırakmanın daha makbul olduğunu düşünenlerdenim.
    geçen gece sigaram bitti, tuvalete gitmekte zorlanan ben koltuk değneklerimle aşağı caddeye gittim, sigaramı alıp bakkalın önünde yaktım hemen.
    dedim bu bağımlılıktır, zayıflıktır, delikanlıyı bozar, dehşet kararlıyım.
    dehşet kararlıyım.
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

Motosikleti
    Honda CBF 150
    Sigarayı gerçekten bırakmak istiyorsan çok rahat bir şekilde bırakabilirsin.
    bu arada 45 de bitti.artık çok rahatım günler sorunsuz geçiyor.

no_name - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150
    babam 18 yıl önce sigarayı bırakmıs banada " sakın başlama ben doğduğumda bana bişeyler alabilmek için sigara parasından kesip 3-5 şey almış şuan çok şükür halim vaktim yerinde diyor birisi yak bi sigara dese yakmamak için kendimi zor tutuyorum 1 tane içsem 2-3... devamı gelir " bende bu babamın ufakken benim için sigara parasından kesip bana bişeyler aldığı aklıma geliyor 30 kişilik sınıf arkadaşlarımdan bir ben içmiyorum o olay olmasa eminim bende içerdim
    Sen Vodafon Gibi Anı Yaşarken Seni Turkcell Gibi Heryerde Çekemem...

gursus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR600F
    benide kankalarım sağolsun başlatmaya çalıştılar paket taşıyan bir adam daha olur yanımızda düşüncesiyle sigarasız kalmamak için KUVVETMİRA nın dediği gibi bir şeye bağlılık delikanlıyı bozar küçük düşmekten nefret ederim yaş 19 hergün sigara içilen ortamlardayım en çok bana bu koyuyo içmediğim halde içenlerin dumanına maruz kalmak :(
    fakat bir kere bile başlamayı istemedim odamdaki dolabımda malbora duruyo arabada bulmuştum aylardır çok sıkıntılı zamanlar geçirdim öss bir yana sevdiğinin aldatması bir yana Allaha şükür başlamadım kesinlikle irade meselesi .
    bırakmak isteyen arkadaşlar Allah yardımcınız olsun ...

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    14-15 yaşlarımda içmeye başladım, demekki 14 yıldır içiyorum ortalama. 3 kere bırakıp yine başladım, birisinde 1 yıl birisinde 6 ay sonuncusunda da 2 ay falan içmedim. Artık ciğerlerimin bana isyan ettiğini fark ediyorum, bu yaşımda koşamıyorum, merdiven çıkarken tıkanıyorum, yüzerken tıkandığım için açılamıyorum. Bir yanım bırakmak istiyor bir yanım ne kadar yaşayacağımız belli mi iç ulan.! Keşke tek bir yanım olsa bırak ulan! dese.
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler