Sigarayı bıraktım ama bu kurala karşıyım..Arkadaşların da dediği gibi barlarda meyhanelerde içilebilmesi lazım..Bara meyhaneye giden adam zaten sağlığına yararlı bir şey yapmıyor..
Sigarayı bıraktım ama bu kurala karşıyım..Arkadaşların da dediği gibi barlarda meyhanelerde içilebilmesi lazım..Bara meyhaneye giden adam zaten sağlığına yararlı bir şey yapmıyor..
Retro Moto Works
Instagram & Facebook
.../retromotoworks
Ben bara meyhaneye eğlenmeye gidiyorum ama sigara dumanı rahatsız ediyordu. Şimdi iyi oldu.
Soda Ayran Cool
Orta 3 te tek tük lise 1 de ise paket taşımaya başlamış biri olarak yaklaşık 15 yıldır günde 1-1,5 paket sigara içiyorum ve bu yasağa dibine kadar katılıyorum..
Sigara içilmesi yasaklanmış bir yerde sigara içerek milletin kanına giremem..
sigara içilmeyen bir yerde sigara yakanın tepesinde biterim o derece destekliyorum yasağı..
bara, birahaneye gittiğimde çıkar dışarda içerim sigaramı kahvehaneyle işim yok zaten..
Ama ciddi anlamda arıza çıkarmak için sigara içilmeyen mekanlarda sigara içen birini arıyorum bu yasak başlayıberi..
sigara içenlerin içmeyenlerin temiz hava haklarını gasp ettiğini düşünürüm ve bu noktada sigara yasağı insan haklarına saygıdır kanımca..
14 senelik sigara içicisi olarak bir gün bile ara vermemiş biri olarak çok fena vurdu beni bu son çıkan yasak.Neden derseniz işyerim pasajın içinde.Sigara molası için 10 dk. dışarı çıkmam da imkansız.Dükkanı bırakmam mümkün değil.İnternet kafe olduğu için 40 bilgisayarda hangi müşterinin ne zaman kalkacağı belli değil.2 hafta sonra da ikinci kez baba oluyorum Allah nasip ederse.Ramazan'a da az kaldı.Ee evde içme , dükkanda içme , ramazanda içme.Nolacak şimdi derken soluğu eczacı arkadaşımın yanında aldım.Bana sigarayı bırakmak için en iyi tavsiye edebileceği şeyin hap olduğunu söyledi.Nikotin sakızı , nikotin bandı falan hikaye dedi.Biz de 125 TL bayıldık hapı aldık.
İlk üç gün günde bir kere , daha sonra günde iki kere kullanmak gerekiyomuş.Bir iki hafta içerisinde ya sigarayı bırakıyosun ya da hapı.Ben şu an 3 ncü günümdeyim.Her gün 1 defa içtim.İçtikten sonra 2-3 saat içerisinde hap etkisini gösteriyo.Ondan sonra da 4-5 saat süren bir etkisi var.Sigara içmediğiniz andaki hissettiğiniz gerginlik , vücudunuzdaki , kaslarınızdaki rahatsız edicilik ortadan kalkıyo vücudunuzun verdiği sigara alarmı yok oluyo ve canınız hiç sigara çekmiyo.Hatta sigarayı yaktıktan sonra yarısında atmak istiyorum.Çünkü duman boğuyo , sanki yıllardır her gün içime çektiğim o duman başka olmuş.Beni rahatsız ediyo.Hem de hiç içmesem bile aramıyorum.Ancak şimdilik yarım doz kullandığımdan etkisi geçtikten sonra akşam saatlerinde sigaraya devam ediyorum.Yarından sonra günde iki kez 8 saat arayla alıcam.Bu da tüm gün etki demek.Eczacı arkadaşın dediğine göre bir haftaya kalmaz bırakırmışım sigarayı.14 yıldır bir gün bile ara vemeden günde 2 pakete yakın sigara tüketen biri olarak iki gündür kullandığım bu hap beni acayip ümitlendirdi.Büyü veya sihir gibi bişey bu.14 yıllık esaretten kurtulmak üzere olduğumu hissediyorum ve herkese tavsiye ederim.Ancak ufak bir yan etkisi var.Biraz mide bulantısı yapıyo.Sanki midem buruluyomuş gibi hissediyorum.Ama katlanılmıyacak birşey değil.Forum kurallarına göre ilaç adı vermek doğru mudur bilmediğimden hapın ismini vermedim.
zyban alıyorsun değilmi?
kuzenim ve kayınbiraderim kullanıyorlardı ama ikiside şuan sigara içiyor hala..
Evet zyban.Ben de bırakanlarda her an tekrar başlıyacakmış hissi olduğunu duymuştum.Ancak bi paket daha alırız , canımız çok çekerse çakarız bi hap bütün istek gider
İrade de çok önemli.Zaten büün düzenim bolzuldu bu yasak yüzünden.Günün yarısında içme , diğer yarısında iç.Daha büyük işkence.İnşallah bu sefer bırakıp kurtulucam.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)