Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

DÜnya İnsanları İngilizceyi Çatır Çatır Konuşurken...

REKLAM ALANI
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Biz tarzanca bile İngilizce konuşamıyoruz...bana biri bunu açıklasın hemen...ben Turizm işindeyim...Bir gecede 20 farklı ülke insanıyla muhatap oluyorum ...transfer organizaysonlarını karşılamalarını gerektiğinde transferlerini araclarla yapıyorum...yahu hangi ülkeden olursa olsun bu gavır(McGyver) milleti İngilizceyi sular seller gibi konuşmakta...Anadili İngilizce olmayan Almanak...African ..Rus...Kuzey Amerikalılar...ne kadar millet ırk varsa...Sıngapur Çin Japan vs...alayı İngilizce veri encoybıl pörfekt formatında...ya ben ...Lisede aldığı lanet olası BASIC Grammer eğitimim nedeniyle yes sir no sir formatındayım...

neden niçın...bu nasıl bir eğitim müfredatı gibi nesiller 2.dil sahibi değil...yahu kendi hırsımla İngilizceyi sösktüm veya anlayıp daha sade bilindik cevaplar veriyorum...anlamadığım bir detay olmuyor...yine Tarzan stiliyle muhabbetidemide yapıyorum...anlaşıyorum ama dün ve bugünün nesilleri ne yapsın...dışa kapalı bir toplum olduğumuz için ihtiyacımız yok mu ya da...

veya Lost'u ntvmsnbc de zaten altyazıyla izlediğimiz için bir sorun yok mu...nolcak bu işlerin sonu...çözüme katkısı olacak yorumlarınızı beklerim...Taksime çıkıp MEB i protesto edelimmi...

"One MINUTE diyelim onlara..."

Polis de bize "COME BABY"

bu arada sanal ortamda ve toplumda İngilizceye olan düşkünlüğümüz merakımız karizma olduğuna dair de tabularımız var...

bir ricam olacak...bu topikte Türkçeyi tartışmayalım...Dilimiz Kültürümüz Gelenek Görenek muhabbeti değilde neden İngilizceyi orta düzeyde olsa bile konuşamıyoruz diye sormak istiyorum...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    sen Türkçeyi de konuşamıyorsun

alper_satriani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Nokia 6300 Gri
    metehan abi bence çok haklısın ,

bizim ülkemizde biz gençler,küçükler; öss'ydi sbs'di lgsydi abs esr'ydi bunlarla sürekli haşır neşir olduğumuz için ne ingilizce kalıyor ne bişey, hangi dersi defteri bırakıp da ingilizce peşine koşsun test kültürüyle eğitim gören öğrenciler.

aklı başına gelen lise veya üniversite döneminde ingilizce kurslarına yazılıyor orda sökmeye başlıyor.
    ben üniversite ikinci sınıftayım ingilizce derslerinin hiçbirine girmiyorum çünkü ingilizce seviyem iyi. okulda şimdi öğretilen ingilizce seviyesi daha beginner seviyesinde üniversitede 2.sınıfta beginner seviyesinde yani komediye bak :D

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sen Türkçeyi de konuşamıyorsun
    sığmısın arkadaşım... ciddi bir konudayız...sen Anadolu kardelenisin...bunu diyecek en son kişisin...önce o dişleri yaptır len...parana kıy biraz...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:49 AM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:41 AM ----------

Alıntı alper_satriani adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    metehan abi bence çok haklısın ,

bizim ülkemizde biz gençler,küçükler; öss'ydi sbs'di lgsydi abs esr'ydi bunlarla sürekli haşır neşir olduğumuz için ne ingilizce kalıyor ne bişey, hangi dersi defteri bırakıp da ingilizce peşine koşsun test kültürüyle eğitim gören öğrenciler.

aklı başına gelen lise veya üniversite döneminde ingilizce kurslarına yazılıyor orda sökmeye başlıyor.
    ben üniversite ikinci sınıftayım ingilizce derslerinin hiçbirine girmiyorum çünkü ingilizce seviyem iyi. okulda şimdi öğretilen ingilizce seviyesi daha beginner seviyesinde üniversitede 2.sınıfta beginner seviyesinde yani komediye bak :D

peki ben olayı abartsam ve 91 lerden beri Lise eğitimin İngilizce Derslerimize girmiş olan tüm İngilizce Öğretmenlerini suça ortaklıktan ve MEB müferadtını hazırlayan (son 30 yıl çalışanı) mokokolar için emekli olsalar bile SUÇ DUYURUSNDA bulunsam medya gündemine girermiyim...çok zor değil ya... Savcılığa ver şikayet dilekçeni reklamı medya yapar...sırf hepsi birbirlerinden utansınlar diye...ulan 25 yılımızı devlete verdik öğrencilere birşeyler katmak adına...ama bir .oka yaramadık şeklinde...maksat psikoljik savaş değilmi...şimdi 55-60-65 yaşında olan ve şu an aynı sistemle ders gören özverisiz tüm İnglizce Öğretmenlerini demorlize etmek...medyada bu konuyla ilgilenecektir...düşünsene Taksime çıkıp yürüyolar ellerinde pankartlar...Savcılık dava açma gereği bile duymaz...ama İngilizce Öğretmenleri ve MEB çalışanları arasında bir güç bağı oluşur sayemde...kenetlenirler...

"Biz Bir .oka Yaradıkkk..".

aslında ağlanacak neslimize gülüyoruz...

yok mu aramızds İngilizce öğretmeni bana kitleyecek...yahu az altyapı istedim...uydu kent yapın metropol yaratın demedim...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

emomen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 1100 xx
    mete_han bu konuyu bende cok merak ediyordum aslında, egitime veriyorum egitim tarzımıza veriyorum,

ilk okula giden yigenlerime öyle sacma sapan ödevler veriliyorki anlatamam. onun yerine ingilizce ödev ver cabalasın ugraşsın ögrensin degilmi...
    ilk okulu ben Mardinde okudum ingilizce dersi 4 sınıfta müfredata girdi, ve 3 yıl ögretmen bekledik hep dersler boş gecerdi ve en cok sevdigimiz ders ingilizceydi.

Okullarda bu dile önem gösterilirse eğer (1 sınıftan ögretilmeli diye düşünüyorum), kesinlikle 5. sınıfa gelinceye kadar ingilizceyi söker ve konuşur.

Bizim şafak sezer in meşhur bir lafı vardır unutmamak lazım

dil dile degmeden dil ögrenilmez. tatilci gençlere hep söylenir.
    Bedenimdeki Ruhun ^3^ günlük sahibiysem istedigim gibi yaşarım.

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    ciddiyet mi istiyorsun?
    lisede yabancı dilim almancaydı ama muhtemelen 10 mislin ingilizce bilirim. suç öğretemeyende mi öğrenemeyen de mi? iğneyi kendine batır hele, çuvaldızın sırası gelsin.

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    kasıtlı bi politika, en verimli, en alımlı çağımızı okullarda hiçbişey vermeden çürütüyoruz, ve kalite gitgide düşüyo, liseden mezun olmuş bi insan haritada kamboçya'yı gösteremiyo yıllarca müzik dersi alıp sadece flütle "ılgaz anadolunun sen yüce bir dağısın"ı çalabilen nesiliz biz, sonrakilerin akibetini bilmiyorum. 7 sene bilfiil ingilizce dersi görmüş oldum eğitimim boyunca, 7 sene adama snoop dogg dinletsen fuckin' ingilizceyi şakır şakır konuşur, new york'ta fuckin' bir uyuşturucu işine bile girer
    yürü be metehan, kerhen destekliyoruz seni
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

Motosikleti
    YAMAHA TDM 900A
    iki yıldır bodrumda çalışıyorum,ben de örenemedim mete...

zaten bu işi kaptığım gün olay kopacak....
    [B][COLOR="Red"]MEYDANLARDA GÜMBÜR GÜMBÜR KAVGALAR DÖNER DURUR,OLMUŞUM ÜÇ BEŞ PUŞTUN KATİLİ[/COLOR][/B]

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bir sahil çocuğu olarak ilkokul yıllarından beri engelüzce bilirim . Marmariste bilmeyen yok gibi. Buranın en metehanı bile konuşur . Kursa okula gitmeyle zor öğrenilir en etkili yol birebir konuşmaktır. Dil dile değmeden dil öğrenilmez en iyi öğrenme yöntemidir.
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

musti81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Seyhan 125
    Begüm begüm huuu kalbim ignore etti seni..

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    şuda bir gerçektir ki memlekette topyekün ingilizce bilinse gayri yetişmez musti gibin, mete_han gibin renkli simalar adam sosyal içerikli topikin orta yerinde begüm diye nara atıyo bre
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

alisemerci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yine yeniden YBR :)
    Niçin sömürge gibi düşünüyorsunuz?
    Onlar benim ülkeme geliyor Türkçe konuşsunlar demiyorsunuz da, ben niye ingilice (aşağılamak için küçük yazdım.) konuşamıyorum diye düşünüyorsunuz.
    Siz onların ülkesine gidince sizi Türkçe mi karşılıyorlar?
    Kendinizi bu kadar aşağılamayın lütfen.
    Bu arada üniversiteyi bitirtip de Türkçe bile öğretemiyor eğitim sistemiz, siz hangi şeyden bahsediyorsunuz?
    Herkese ingilizce öğretmeye çalışan ve ingilizce bilmediği için üzülen bütün ilgilileri kınıyorum, acıyorum.
    Lazım olana sağlam öğretin yeter!
    (Özür dilerim bu konuda hassasım. Dilim her şeyimdir.)

4

philetoaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Duke 250 ABS, 640 LC4 SM
    Alıntı musti81 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Begüm begüm huuu kalbim ignore etti seni..
    Musti bengü de iyi gider ona bak..

Bengü huuu suçu kendine at beybiii...
    Ridin' through this world, all alone. God takes your soul, you're on your own

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Ortaokul ve liseyi Vatan Anadolu Lisesi'nde (şimdi adı Samiha Ayverdi oldu) okudum, ÖSS'de Boğaziçi Üniversitesi'ni kazandım, lisede öğrendiğim ingilizce sayesinde hazırlık sınıfını atladım. Boğaziçi'nin hazırlık sınavı TOEFL'a denk sayılır. O dönemde Amerikan dizilerini altyazısız izleyebiliyordum, şimdi İngiliz hatta Avustralya yapımlarını izleyebiliyorum. Her lisenin ingilizce eğitimi kötü değil, devlet lisesinde okuyup akıcı ingilizce konuşabilmek mümkün.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Ya birakin Türkiyeyi avrupada olan Türk milleti kaldigi ülkenin dilini dogru dürüst bilmez iken Türkiyedeki nasil bilsin , çok yazik be ögrenmemek için elinden geldigini yapiyorlar insanimiz cahil kalmayi marifet edinmis, avrupada yasayan Türk bir amcaya sor bu ülkenin dilini biliyonmu? nasil bir cevap alirsin biliyonmu... GAVURUN dilini mi örenecem be!! GAVUR benim dilimi ögrensin diyerek birde alay ederler hele birde yeni yetmelerin cevabini duyasinz ..biz Türkcemizi bozmayiz abii ,,... hey Allahim ne günlere kaldik...Bu yüzden degilmidir Türkler cahil milletler listesinin arasinda ....

abi benim derslerimin hepsi iyidir ama yabancı dile yeteneğim yok öğrenemiyorum:S

alisemerci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yine yeniden YBR :)
    Alıntı kocc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya birakin Türkiyeyi avrupada olan Türk milleti kaldigi ülkenin dilini dogru dürüst bilmez iken Türkiyedeki nasil bilsin , çok yazik be ögrenmemek için elinden geldigini yapiyorlar insanimiz cahil kalmayi marifet edinmis, avrupada yasayan Türk bir amcaya sor bu ülkenin dilini biliyonmu? nasil bir cevap alirsin biliyonmu... GAVURUN dilini mi örenecem be!! GAVUR benim dilimi ögrensin diyerek birde alay ederler hele birde yeni yetmelerin cevabini duyasinz ..biz Türkcemizi bozmayiz abii ,,... hey Allahim ne günlere kaldik...Bu yüzden degilmidir Türkler cahil milletler listesinin arasinda ....
    Yazdıklarınızı bir daha gözden geçirin lütfen.
    Metninizle fikriniz birbirini yalanlıyor.
    Cahilliği tasavvur ederken yazdıklarınız (Kural cahiller içindir!?) neyin ispatıdır?
    Siz hangi dillleri öğrendiniz? Aralarında Türkçe var mı?
    Bu mudur?
    4

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Eğitimin kalitesi giderek düşüyor. Herkes Anasına Babasına sorsun bakalım ilk okulda bile neler yaptırıyolarmış. Biz doğru dürüst el işi bile görmedik. Yeni neslin çocuklarına da acıyorum açıkçası. Biz İngilizce diyince "what?" diyoruz, onlar bizim yaşa gelince "Atatürk" dendiğinde "what?" diyecekler.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı alisemerci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yazdıklarınızı bir daha gözden geçirin lütfen.
    Metninizle fikriniz birbirini yalanlıyor.
    Cahilliği tasavvur ederken yazdıklarınız (Kural cahiller içindir!?) neyin ispatıdır?
    Siz hangi dillleri öğrendiniz? Aralarında Türkçe var mı?
    Bu mudur?
    Arkadasim yasadigin ülkenin dilini bilmiyorsan ve ögrenme çabasi göstermiyorsan o kisi benim için cahildir çünkü bir düsünün 20 - 30 yil yasadigin ülkede dil sorunuyla iç içeysen buna cahillik denilmezde ne denir sen cevap ver??
    Benim dilimi soruyorsun elimden geldigince çok dil ögrenmeye çalisiyorum evet Türkçe'de içerisinde çünkü bir dili 100% ögrenmek için o ülkede olman gerekir dogru Türkçem sizinki kadar iyi degil ama çalisiyorum egerki oturdugum ülkenin dilini soracak olursan onuda Türkçem kadar biliyorum ve haâla ögreniyorum sonu yok!!!
    1 dil = 1 insan 2 dil = 2 insan .... unutma!!!

korkut 250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 Fazer..Ve birde Yavrusu
    Yeni nesil öğreniyor ingilizceyi..
    Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.

1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler