format attığınız tarihi gösterir
Reklamlar
-
tabiki kopyala yapıştır yaptım..
Meraba arkadaşlar işletim sisteminizin ne zaman kurulduğunu en son format atılan tarihi
merak mı ediyoruz? Neden merak edersiniz bilmiyorum ama mesela çökertmeden en uzun kim
durabilmiş onun yarışını yapabilirsiniz heralde xD Aşağıdaki yöntemin Windows XP ve
Windows Vista ile çalıştığını biliyorum… Xp ve Vista sistemlerde sorunsuz çalışmıştır…
Şimdi gelelim nasıl öğreniyoruz sorusunun cevabına…?
Başlat/Çalıştır a giriyoruz… ve aşağıdaki kodu yazıp tamam diyoruz…
CMD /K WMIC OS GET InstallDate
Biraz bekledikten sonra aşağıdaki gibi bir ifade çıkacak…
20070319192323.000000+120 gibi bir cevabın gelmesi… Şudur…
2007/03/19 19:23:23 Yani; 19 Mart 2007 Saat 19:23 ve 23. saniyede sistemin kurulduğunu
gösteriyor…
Reklamlar
-
2oo9 da açmışım konuyu
-
Moderatör
Evet ve 6 Sene içerisinde ilk yazan sen olmuşsun
-
Levent Gocmen adlı üyeden alıntı
Evet ve 6 Sene içerisinde ilk yazan sen olmuşsun
Windows veya Program files gibi bir klasörün oluşturulma tarihi zaten windowsun kurulma tarihidir. Bu kadar uğraşa gerek yoktu
-
kurubuz adlı üyeden alıntı
Windows veya Program files gibi bir klasörün oluşturulma tarihi zaten windowsun kurulma tarihidir. Bu kadar uğraşa gerek yoktu
Bir yanlışlık var galiba. Komutla bakınca 30 temmuz 2015 çıkıyor fakat wind-prog files klasörlerinin 14 temmuz 2009'da oluşturulduğunu görüyorum.
-
EthanHunt adlı üyeden alıntı
Bir yanlışlık var galiba. Komutla bakınca 30 temmuz 2015 çıkıyor fakat wind-prog files klasörlerinin 14 temmuz 2009'da oluşturulduğunu görüyorum.
Galiba o tarihte windowsu yükseltmişsin ( windows 10 gibi) veya yeni bir service pack indirmişsin. "Install date" sayacı sıfırlanmış yükseltme tarihinde ama sistem klasörlerinin kurulum tarihi değişmemiş. Demek ki klasör özellikleri doğru tarihi veriyor
-
kurubuz adlı üyeden alıntı
Galiba o tarihte windowsu yükseltmişsin ( windows 10 gibi) veya yeni bir service pack indirmişsin. "Install date" sayacı sıfırlanmış yükseltme tarihinde ama sistem klasörlerinin kurulum tarihi değişmemiş. Demek ki klasör özellikleri doğru tarihi veriyor
Klasör bilgileri doğru değil. Pc şirket bilgisayarı ve bu yaz format attığıma eminim ama 2009 nasıl neden çıkar anlayamadım. Belki bios saatindendir. Çokta önemi yok aslında merakımdan yazdım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)