Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Vikipedi'ye (ve bana) yardım için Python veya PHP bilen motorcu aranıyor!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Yollarda...
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Merhaba arkadaşlar. Önce durumumu ve sorunumu anlatayım.

    Bazılarınızın bildiği üzere Türkçe Vikipedi'de hizmetlilik (moderatör gibi bir şey) yapıyorum. Bu sitede (ve her sitede) Vikipedi'de tamamen gönüllü olarak yazdığımız maddeler yayımlanıyor, kaynak gösteriliyor; zaten amacımız da bu Viki'de üyelik gerekmeden herkes maddeleri değiştirebiliyor, bilginin paylaşıldıkça artması için güzel bir yöntem.

    Ama maalesef herkes iyi niyetli değil. Bu yüzden Viki'de yaşadığımız ciddi bir sorun var: Vandalizm. İnsanlar her sayfayı değiştirebildikleri için rastgele bir sayfaya "ahaha aptallar" yazıp gidiyorlar. Bu tarz değişiklikleri geri almak çok kolay, ancak her gün bu tarz binlerce değişiklik yapılıyor, herhangi bir anda Vikipedi'de aktif olan kullanıcı sayısı ise 30-40'ı geçmiyor. Bu kullanıcılar da yeni madde yazmaktansa vandalizmi geri almak zorunda kalıyorlar. Kaba bir hesapla madde yazmak için viki'ye gelen kullanıcıların neredeyse yarısı vandalizmi geri almaktan madde yazamıyor.

    Bu sorunu çözmek için bir robot programa ihtiyacımız var. Vikipedi'de robot program kullanma yetkisine sahip kullancılardan biriyim, tüm Wikipedia'lar için ortak yazılmış Python Wikipedia (Pywikipedia) isimli programla çalışıyorum. Bu programla son 4 ayda 40 binden fazla sayfada 70 bin civarında değişiklik yaptım. Ancak bu program genel bir program olduğu için maalesef yetersiz kalıyor. Kodlama konusunda çok düşük seviyede bilgi sahibi olduğum için bu programı geliştiremiyorum.

    Şimdi de isteğim:

    Pywikipedia programı yeni maddeleri tarayıp, içeriğini Yahoo ve Google ile karşılaştırarak telifli içeriği bulabiliyor. Ancak bu program değişikliklere bakıp küfürlü vs. olanları ayırt edemiyor. Elimizde sık kullanılan küfürlerin ve yıkıcı değişikliklerin listesi var. Python dilini az-çok bilen birisi, elimdeki çerçeve programa bir modül ekleyerek vandalizme karşı çalışmasını sağlayabilir diye düşünüyorum. Bu konuda yardıma ihtiyacım var.

    İkinci bir çözüm, İngilizce Wikipedia'da kullanılan PHP tabanlı bir robot programı Türkçe'ye uyarlamak. O programın da tüm kaynak kodu elimde mevcut, ancak PHP konusunda 0 (sıfır) bilgim olduğu için çalıştırmam imkansız. O kodu tr.wiki'ye uyarlayarak bir bot da oluşturabiliriz.


    Bu konuda bana yardımcı olabilecek kimse var mı?

    Yok mu kimse


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    philetoaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ağustos 2008
    Şehir
    Yalova
    Motosikleti
    Duke 250 ABS, 640 LC4 SM
    Elimden gelse seve seve ama hiç anlamam be Khutuck kardeş.. Neyse yine de güncel kalsın..
    Ridin' through this world, all alone. God takes your soul, you're on your own

  3. #3
    ozan_bursa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2007
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    -
    umarım aradığın desteği sevabına yapacak birini bulabilirsin
    kolay gelsin


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)