Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Tanrıya Mektup ...

Motovento
    REKLAM ALANI
    MeTaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    Dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan çocuklar, büyüklerin değil kendi kafalarının, çocuk dünyalarının tanımladığı, büyük bir güven duyup, büyük bir umutla bağlandıkları "çocukların tanrısı"na bir dolu mektup yazmışlar. Eric Marshall ve Stuart Hample adlarında iki yazar da bu mektuplar arasında uzun bir çalışma yapıp bazılarını kitaplaştırmışlar. Çoğu inanılmaz saflık ve ciddiyet içinde. Ama yine de ister istemez gülümsetiyor insanı. (Lütfen bunları sadece küçük çocukların yazdığını unutmayın, kesinlikle dini herhangi bir yön aramaya çalışmayın.)

- Sevgili tanrı, geçen hafta Newyork'a gittiğimizde Sen Patrick Kilisesini gördüm. Bayağı güzel bir evde oturuyorsun (Frank).

- Sevgili tanrı. Eğer ben tanrı olsaydım, bu kadar iyi olmazdım. Bunu aklından çıkarma (Michelle).

- Canım tanrı. Kucaklaşmayı sen mi buldun? Çok güzel bir şey (Brenda).

- Sevgili tanrım niçin hiç TV'ye çıkmıyorsun? (Kim).

- Sevgili tanrı öğretmen günlerin önce kısaldığını, sonra uzadığını söyledi. Artık bir karar vermelisin (Mindy).

- Sevgili tanrı. Eğer öldükten sonra yaşayacaksak, niye öldürüyorsun?

- Sevgili tanrı sen zengin misin, yoksa sadece ünlü mü? (Steven).

- Sevgili tanrı bu soğuklar ne işe yarar? (Rodaw).

- Sevgili tanrı yeni öyküler yazamaz mısın? Yazdıklarının hepsini okuyup, bitirdik ve yeniden başa döndük (Terry).

- Sevgili tanrı yağmur yağdığında ne kadar süreceğini nereden biliyorsun? Kitabını okudum ve beğendim. O kadar fikirler nereden aklına geldi? (John).

- Doktor olmak istiyorum. Ama o aklına gelen nedenden değil (Fred).

- Niçin daha sonra yeni hayvanlar bulup göndermedin? Hâlâ eskileri ortada dönüp dolaşıyorlar (Johny).

- Şu her gün ezip durduğum karıncaların umarım sence bir önemi yoktur (Alis).

- Gönderdiğin bebeği geri almazsan, odamı temizlemem (Joy).

- Kiliseye sözüm yok, ama kuşkusuz daha iyi müzikler yazabilirsin. Umarım yazdıklarıma kırılmazsın (Dostun Barry).

- Eğer hiç kimse bilmeyecekse, iyi olmanın ne yararı var? (Mark).

- Sevgili tanrı hıncımı aldım, teşekkürler (Raymond).

- Ne olur beni kuş yap. Söz veririm senden uzun süre bişi istemiycem (Lee).

- Bi kere kar yağdırdın okul kapandı. Bi daha yapsana (Guy)
    Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    yavuzk2004 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sevgili tanrı. Eğer öldükten sonra yaşayacaksak, niye öldürüyorsun?

piyade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tanrıya;

Hadi ben isyan etmiş bir kulum,
    sen de ne olur bir kere he de.
    Hadi ben içi kapkara bir nesneyim,
    ama senin aydınlığın hani nerede?
    Biz den sana ibadet,senden bize cennet ha ?
    Nerde kaldı öyleyse iyiliğin adamlığın,
    Seninkisi düpedüz alışveriş degilde ne?

Günahsız tek kişi göster bana.
    İnsan nasıl yaşar günah işlemeden?
    Ben kötü bir şey yapıyorum günün birinde
    sen küplere biniyorsun o zaman ,
    ağlatıyorsun anamı , kıyasıya.
    Kötü bir şey değil mi seninkisi?
    Öyleyse aramızdaki fark ne?

Bu yüreğe acı bir parça ne olur.
    Dertlerin yurduna bir parça acı.
    Tutsağın olmuş bu cana kıyma.
    Meyhaneye giden bu ayağı hoş gör.
    Bağışla şarap tası tutan bu eli.

arkadaşlar yukarıda ki dörtlükler ömer hayyama ait tir belirtmeyi unuttum bu eksikliği gideriyorum.

Tanrı gibi gökyüzüne uzanabilseydim,
    canına okurdum şu feleğin canına.
    Bir dünya kurardım , gönlümce yepyeni,
    ey insan , derdim , ey insan,
    dile ben den ne dilersen .

Kapısız damsız şu yuvarlakta
    bir sürü insanız başıboş kimsesiz.
    Bu dünya ya isteğimiz gibi gelmedik ,
    Bu dünya dan istediğimiz gibi gidemeyiz.

Bir elimiz de Kur'an bir elimizde şarap tası.
    Bir yanımız helal bir yanımız haram.
    Şu ham gökkubbe altında biz neyiz?
    NE tam gavur ne tam müslüman

Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    MeTaL, paylaştığın için teşekkürler Gerçektende insanı tebessüm ettiriyolar...Sen yazacak olsan ne yazardın bakalım anlat hadi bize semihim metalim

Motosikleti
    Yamaha FZ6 FAZER
    Piyade ben son dörtlüğü aşağıdaki gibi biliyorum..

Bir elde kadeh, bir elde Kur'an
    Ne bir helaldir işimiz ne bir haram,
    Şu yarım yamalak dünyada
    Ne tam kafiriz ne tam müslüman

Ömer Hayyam
    Life is for my own to live my own way - Metallica
    (Yaşam benim için, istediğim gibi yaşamam için)

vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bişeyler
    Nerdesin? Sana baş kaldırmışım işte,
    Karanlıklar içindeyim, ışığın nerde,
    Bana cenneti ibadetle sunacaksan,
    Senin ne cömertliğin kalır bu işte.

Var mı dünyada günah işlemeyen söyle?
    Yaşanır mı hiç günah işlemeden söyle?
    Bana kötü deyip kötülük edeceksen,
    Yüce tanrı ne farkın kalır benden söyle?

ALPASLAN16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MOTOS˜KLET
    piyade, konu dışı forumuna yazsanda böyle ömer hayyam gibi o çocukları için parmaklarını yormaya değmez tabii aynı düşüncedeysek. geberdi gitti kafasına sıkalacak lavuklardan biriydi.

SN:gaffar bu dörtlükler zaman içinde değişime uğramış ki bu yaklaşık 800 küsür senedir,ufak tefek ceviri yorumları olabilir bendeki dörtlükler cem yayınevine ait bir kitaptan.

SN:Arkadaşlar bu sitenin küfür den arındırılması lazım ama yukarıdaki küfür sanıyorum ki bu dörtlükleri buraya yazan arkadaşlarada tevci edilmiştir .Ben bana düşeni aynen bu arkadaşa iade ediyorum.Ayrıca site yöneticilerinin bu duruma seyirci kalmamalarını talep ediyorum.

holy_diver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Transalp XL750
    arkadaşlar siyasi düşüncelerimiz kendimizde kalsın sonuç olarak inanıyorumki bu ülkeyi seven ve bu ülke için gerekirse canımızı ve hatta motorumuzu bile vermeye hazır insanlarız zamanında bunu göstermiş bi ulusun çocuklarıyız

Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    forrap, ben yazacak olsam şöyle yazardım.

Sevgili Tanrı.

Sen bu satırları okuduğunda ben her zamanki gibi senden çok uzaklarda olacağım. Senden birkaç isteğim oldu zamanında sayısal, idda, milli piyanyo, şans topu ve kazı kazan da büyük ikramiyeyi tutturmak gibi. Hiçbiri olmadı varsın olmasın ama parası olmayanları zengin, zengin olanlarıda züürt yapabilir misin acep? Amin.

Nasıl forrap

stella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    henüz yok ama birgün oda olacak
    Canım tanrı. Kucaklaşmayı sen mi buldun? Çok güzel bir şey (Brenda).
    - Sevgili tanrı öğretmen günlerin önce kısaldığını, sonra uzadığını söyledi. Artık bir karar vermelisin (Mindy).
    Doktor olmak istiyorum. Ama o aklına gelen nedenden değil (Fred).

- Niçin daha sonra yeni hayvanlar bulup göndermedin? Hâlâ eskileri ortada dönüp dolaşıyorlar (Johny).

- Şu her gün ezip durduğum karıncaların umarım sence bir önemi yoktur (Alis).

ben bunlara bayıldım paylaşım için teşekkürler

F650NNN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    f650gs

Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    MeTaL, vallaha güzel bi mektup olurmuş Bence denemelisin Bakarsın kabul olur...Allahın sevgili kulusun nede olsa(öyle bi muhabbet vardı ya kapıyı açık unuttuğunu sanıp yukarı çıkınca kafana meteor düşmesinden kıl payı kurtulmuştun hatta karpuzcuda kur'an okuduğu için bi bock olmadan yırtmış... ) Yalnız ptt ile gönderme gitmesi bi kaç yılı bulur yaşlandığında ancak istediklerin olur o zamanda bi bock a yaramaz Gerçi abartı oldu biraz ama...

ALPASLAN16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MOTOS˜KLET
    seviyeniz kadar konuşun sürüngenler

ccbbdd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    5Yamaha3Virago5
    Alıntı ALPASLAN16 adlı üyeden alıntı
    piyade, konu dışı forumuna yazsanda böyle ömer hayyam gibi o çocukları için parmaklarını yormaya değmez tabii aynı düşüncedeysek. geberdi gitti kafasına sıkalacak lavuklardan biriydi.
    İranlı şair ve bilgin (Nişapur 1044- 1123/1136). Hayatı, gençlik yılları kesinlikle bilinmiyor. Elde bulunan eserlerinden, hayatıyla ilgili olayları anlatan bazı kitaplardan, mantık, felsefe, matematik ve astronomi konularında çalıştığı, bu alanlarda düzenli bir öğrenim gördüğü anlaşılmaktadır. Hayyam ("Çadırcı") takma adını, atalarının çadırcılık yapmaları yüzünden aldığı söylenir. Ömer Hayyam, zamanında daha çok bilgin olarak ün kazandı. İran'ın, Selçuklular yönetiminde olduğu bir çağda yetişen Hayyam, Horasan ülkesindeki büyük şehirleri, Belh, Buhara ve Merv gibi bilim merkezlerini gezdi, bir ara Bağdat'a da gitti. Zamanının hükümdarlarından, özellikle Selçuklu sultanı Melikşah ve Karahanlılar'dan Şemsülmülk'ten büyük yakınlık gördü. Saraylarında, meclislerinde bulundu. Reşidüddin'in "Cami-üt-Tevarih" adlı eserinde anlattığına göre Nizamülmülk ve Hasan Sabbah, Ömer Hayyam ile okul arkadaşıydılar.

Gerek Hayyam'ın zamanında, gerek sonraki çağlarda yazılan kaynaklarda çağının bütün bilgilerini edindiği, o alanlarda derin tartışmalara girdiği, fıkıh, ilahiyat, kıraat, edebiyat, tarih, fizik ve astronomi okuttuğu yazılıdır. Ebu'l Hasan Ali El-Beyhaki onun çok bilgili bir kimse olduğunu, fakat müderrislik hayatının pek başarılı olmadığını bildirir. Ayrıca Zemahşeri ile uzun boylu tartışmalara giriştiğini, onun derslerine bile devam ettiğini, Zemahşeri'yi, bilgi bakımından beğendiğini yazar.

Hayyam'ın fizik, metafizik, matematik, astronomi ve şiir konularında değişik eserleri vardır. Bunlar arasında İbni Sina'nın Temcid (Yücelme) adlı eserinin yorum ve tercümesi de yer alır. Zamanında, bir bilgin olarak ün kazanan Ömer Hayyam'ın edebiyat tarihindeki yerini sağlayan, sonraki yüzyılarda da doğu İslam dünyasının en büyük şairlerinden biri olarak anılmasına yol açan Rubaiyat'ıdır (Dörtlükler). Ömer Hayyam, İran ve doğu edebiyatında rubai türünün kurucusu sayılır. Sonraları aralarına başkalarının eserleri de karışan bu rubailer iki yüz kadardır. Hayyam, oldukça kolay anlaşılan, yumuşak, akıcı, açık ve seçik bir dil kullanır. Şiirlerinde gerçekçidir. Yaşadıkları, gördüklerini, çevresinden, zamanın gidişinden aldığı izlenimleri yapmacığa kapılmaksızın, olduğu gibi dile getirir. Ona göre, gerçek olan yaşanandır, dünyanın ötesinde ikinci bir dünya yoktur. İnsan, yaşadıkça gerçektir, gerçek ise yaşanandır. En şaşmaz ölçü akıl ve sağduyudur. İnsan bir akıl varlığıdır. Gerçeğe ancak akıl yolu ile ulaşılabilir.

Onun şiirinde zamanın haksızlıkları, softalıkları, akıl almaz saçmalıkları ince, alaylı, iğneleyici bir dille yerilir. Dörtlüklerinin konusu aşk, şarap, dünya, insan hayatı, yaşama sevinci, içinde bulunduğumuz geçici dünyanın tadını çıkarma gibi insanla sıkı bir bağlantı içinde bulunan gerçek eylem ve davranışlardır. Şiirlerinde işlediği konulara, çokluk felsefe açısından bakar. Aşk, sevinç, hayatın tadını çıkarma, Hayyam'a göre vazgeçilmez insan duygularıdır, insan hayatının ana dokusu bunlarla örülüdür. Bazı dörtlüklerinde filozofça derin bir sezgi, açık ve seçik bir insan severlik duygusu, gösterişten, aşırılıktan uzak bir yaşama anlayışı görülür. Hayyam kendisinden sonra gelen pek çok şairi etkilemiş, rubai alanında tek örnek olarak benimsenmiştir. Batı ülkelerinde adına bir çok dernek kurulmuş, rubaileri bütün bati dillerine, bu arada birçok defa Türkçe'ye Rubaiyat-i Hayyam, Hayyam'ın Rubaileri, Ömer Hayyam ve Rubaileri, Dörtlükler adı altında tercüme edilmiştir.

şimdi sen niye bu adamın kafasına sıktın ve lavuk olduğunu söyledin ben anlamadım.. senin kadar bilge olmasada fena bi geçmişi yok adamın.. Ayrıca sanıyorum senin son derece alpaslan bir durumun var ki o zaman selçuklulara saygı da duyarsın selçuklular ona yakınlık gösterdiği için atalarındanda nefret duymaya başlamayasın sakın.. .küfür müfür etmeyesin, güzelce yazını yaz okuyayım,,yok illa edeceksende sen bilirsin burdan edilen küfürleri saymıyorum ben,, gözümün içine bakılarak edilenleri ciddiye alırım...kal sağlıcakla

Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    forrap, olm çarpılacan len . fürreap, olup çıkma başımıza

BOZOK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Türklerin Türküsü

Dilek yolunda ölmek Türklere olmaz tasa,
    Türke boyun egdirir yanliz türeyle yasa;
    Yedi ordu birlesip karsimizda parlasa
    Onu kanla söndürüp parçalariz , yeneriz.

Biz Tufani yarattik uyku uyurken bati,
    Nuh dogmadan kisnedi ordularimizin ati.
    Sorsan söyle diyecek gök denilen su çati :
    Türk gücü bir yildirim Türk bilgisi bir deniz.

Delinse yer ,çökse gök yansa kül olsa dört yan,
    Yüce dilege dogru yine yürürüz yayan.
    Yildirimdan tipiden kasirgadan yilmayan,
    Ölümlerle eylenen tunç yürekli Türkleriz....

Hüseyin Nihal Atsiz (1931)

Motosikleti
    Yamaha FZ6 FAZER
    ccbbdd, nerelerdesin sen yahu. Ne zamandır ses seda çıkmıyor senden. Tam da tanrıdan senden bir haber vermesini isteyecektik

ALPASLAN16 'nın yazılarının ahlaksızca, edepsizce ve saldırgan oldukları için silinmesi lazım. Ben hiç kaale almamıştım zaten de tek iyi tarafı ccbbdd'nin güzel yazısı oldu.
    Life is for my own to live my own way - Metallica
    (Yaşam benim için, istediğim gibi yaşamam için)

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler