Filistinli kardeşlerimize başsağlığı.
Reklamlar
-
28 Aralık 2008, 02:44
coq adlı üyeden alıntı
Zamanında bu adamlarla birlik olup, Türk askerlerinin katledilmesine seyirci kaldılar.
Arap milleti nankörlük edip, Türk milletine karşı işbirliği yapmasaydı hiç bir güç orada bir devlet kuramazdı.
Kısacası ekilen biçiliyor.
Tabii ki üzülüyorum.
Ölen insandır.
Ama bu konuda herhangi bir tarafı tutacak da değilim.
Markette kendini patlatan ve yüzlerce İsraillinin ölmesine yol açanlar da Filistinli.
Bunun adı terördür.
terör en büyük zararı masum sivil halka verir.
Fakat işin özü şudur.
Herkes, ektiğini biçer.....
Filistin Müslüman bir ülke oluğu için gözümüzde sempatik bir yere sahip olabilir.
Ama bu benim onları korumak için ölen atalarımı geri getirmez....
Arap halkları Türk milletinin zayıflatılması için her türlü desteği vererek özgür oldular.
Bu gün başkalarının eliyle kazandıkları özgürlüğün bedelini ödüyorlar.
Bedel ödemek istemiyorsanız, savaşınızı kendiniz yapacak, kendiniz kazanacaksınız....
Başkalarının yardımıyla kazanılan özgürlüğün ne gibi sonuçlar doğuracağının en güzel örneği günümüzde yaşanmaktadır.
Irak devletine kısa bir göz atmanız anlamanız için yeterli olur....
Ölenlere allah'tan rahmet diliyor ve bu zulüm artık bitsin diyorum.....
genel olarak bakarsak söylediklerinizde haklısınız.artı anlatmak istediğiniz şeyde çok doğru özgürlük konusunda.ama sadece genel bakarsak arapların türklere ihanet ettiği sonucu çıkar.benim araştırdığım ve öğrendiklerim aynı bizdeki gibi onlarda oldukça karmaşık içsüreçten geçmiş.onlarca farklı görüşü savunan gruplar varmış.kabile kabile diyelim.benimkisi karşı görüş değil sadece bir ayrıntı.
Kymco Kymco Partizani
Reklamlar
-
28 Aralık 2008, 02:44
coq adlı üyeden alıntı
Zamanında bu adamlarla birlik olup, Türk askerlerinin katledilmesine seyirci kaldılar.
Arap milleti nankörlük edip, Türk milletine karşı işbirliği yapmasaydı hiç bir güç orada bir devlet kuramazdı.
Tabii ki üzülüyorum.
Ölen insandır.
Markette kendini patlatan ve yüzlerce İsraillinin ölmesine yol açanlar da Filistinli.
Bunun adı terördür.
Fakat işin özü şudur.
Filistin Müslüman bir ülke oluğu için gözümüzde sempatik bir yere sahip olabilir.
Arap halkları Türk milletinin zayıflatılması için her türlü desteği vererek özgür oldular.
Bedel ödemek istemiyorsanız, savaşınızı kendiniz yapacak, kendiniz kazanacaksınız....
Başkalarının yardımıyla kazanılan özgürlüğün ne gibi sonuçlar doğuracağının en güzel örneği günümüzde yaşanmaktadır.
Çok güzel yazı gerçekten.
Not: Konu Sahibinden ve Moderatörden polemik için özürdilerim.
-
28 Aralık 2008, 02:58
katılıyorum.
coq adlı üyeden alıntı
Tabii ki üzülüyorum.
Ölen insandır.
Bunun adı terördür.
Fakat işin özü şudur.
dizi filimleri bırakıp tarihimizi bizleri bilgilendirecek belgeseller yapılması gerekir.ancak dış güçler ve işbirlikciler ,türk toplumunun biliçlenmesini ve tarihini öğrenmesini istememektedir.
-
28 Aralık 2008, 04:11
yazıklar olsun insanlığa ve bu şidet yanlısı şerefsiz yünetime dönyanın kuralı bence bu şekil olmamalı az kaldı çok büyük savaşların çıkmasına müslümanlıkta kalmamış artık herkes kendinden korkuyor sıra bize gelmez umarım korkunç bir dönya yünetimi var çünkü allah sonumuzu hayır getirsin onun için bir birimizi kırmayalım ve şideti kınıyalım bu toprakları şidetle deyi kardeşlikle savunalım çünkü biz bize lazımız dış devletler bir devleti çükeltmek için önce içini bozar ayrımcılık koyar sonra elle geçirir bu oyunlara gelmeyelim bizde..
filistin halkına geçmiş olsun diyorum ve ordaki garibanların ne suçu var hep yanlış yünetimden kaynaklanan acılardır bunlar umarım inşallah en kısa zamanda acılar biter ve bu savaş biter .
-
28 Aralık 2008, 12:03
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ben dostlarımı ne kalbimle nede aklımla severim
Olurya kalp durur..Akıl unutur...Ben dostlarımı ruhumla severim O ne durur ne de unutur....(MEVLANA)
-
28 Aralık 2008, 13:57
Filistinliler bunlara zamanında topraklarını satarken milyon dolarlara hiç oflayıp puflamadılar.
Karış karış sattılar toprakları israilliler yavaş yavaş tepelerine binince yavf ne oluyoruz
demeye kalmadan kafalarına bindiler ve şimdi ektiklerini biçiyorlar olan her zamanki
gibi sivil halka o ufacık çocuklara oluyor.Arap milletlerinden de ne yardım eden olur ne destek
sadece siyasi girişimlerle Amerikenın yolları aşınır başka da bişey olmaz.
Bu yapılan insanlık ayıbını hiç bir vicdan kaldırmaz ama karşımızda Nazilerden
kurtulmuş yaşadıklarını unutmuş zamanında kendine yapılan zulümün benzerini
Filistin halkına yaşatıyorlar.İnşallah kısa zamanda biter de çocuklar ölmez çocuklar ölmez...
-
ölenlere allahtan rahmet yaralılara acil şifalar dilerim. İnş. en kısa zamanda savaş biter.filistin halkı refaha kavuşur
-
Türkiye Cumhuriyeti bagımsızlıgını ilan ettiginde en son tanıyan ülkelerden biriydi filistin ogünleri unutmadık daha. arapların bizlere yaptıklarınıda unutmadık untturmamalıyız.
ama muslumanlar herseyden öncede insanlar bu yapılanlar 1 günde olmadı
genede dua ediyorum ordaki masum insanlar için çok üzülüyorum umarım bu kan durur inşallah.
Ey Mehmed ! Ahmed-i Muhtar'ın Mucizeleriyle
Umarım Galip Olur Din Düşmanlarına Devletim "
F.S.M.HAN
-
Vahşi , Peygamber efendimizin amcası Hz. Hamza'yı savaş meydanında mızrakla öldürdü.
Daha sonra vücudunda çeşitli yerlerini kesti. Hz. Hamza'nın vücudu bakılmayacak halde idi.
Vahşi daha sonra Peygamber efendimizin yanına geldi. Af diledi ve müslüman olmak istediğini söyledi.
Peygamberimiz yaptıklarından sonra onu affetti. Amcasının katilini,müslümanların dayanağı Hz. Hamza'yı öldüren ve kainatın efendisini derin bir üzüntüye boğan Vahşi'yi peygamberimiz affetmişti.
Evet Filistin'de topraklar, zamanın sultanı Abdulhamid Han'ın bütün çabalarına rağmen satıldı. Araplar bazı durumlarda bizi Vahşi gibi mızrakladılar.
Ama gün bunları konuşma günü değil.
Dünyanın neresinde olursa olsun insan insandır. Bunu ecdadımız yüzyıllar öncesinde göstermiştir.
Ama günümüzde Amerika, AB, eski Sovyet ülkeleri için insan sadece kendi ırkından olandır ve merhamet anca onlara olur. (istisnaları vardır)
20. yüzyılda Saraybosna'da ki,Karabağ'daki vahşete sessiz kalan Amerika ve AB, Orta Doğu'daki vahşete de sessiz kalmaktadır.
Onlardan üste bir güç çıkmadıkça ebediyen de sessiz kalacaklardır.
Arap dünyası için ise şu karikatür yeterli galiba :
Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.
-
BBC'de az önce bir haber izledim herifler ,israile filistinlilerin karşı atak yaptkları diye başlık geçiyo arada hastanedeki filistinli çocuklar, vahşete tek acıma duyguları çocuklar .Onlara göre tek haklı İsrail ve filistinli çocuklar. İnsanlık bunlara göre çocuk sağlığı ve güçlü olan kazanır düşüncesi.
-
Arap kökenli olarak ben bunları yazar bunları bilirim.
Arap olmaktan gurur duyuyorum,aslen arap olabilirim ama Türküm..
Ne mutlu Türküm diyene
Ölen kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum.
Mekanları cennet olsun.
Her ne pahasına olursa olsun geçmişte olan geçmişte kalır.
Araplar öle yaptı böyle yaptı demek olmaz.
Biz türkler güçlüyüz,yenilmez milletiz.
Gün gelir bizimde başımıza gelebilir diyip düşünmek lazım.
İşte bu duruma düşmememiz için vatanımızı bu hain gavurlara vermiyelim...
Bedenimdeki Ruhun ^3^ günlük sahibiysem istedigim gibi yaşarım.
-
Ölenler için gerçekten üzülüyorum...
Ama...
Bu işin sorumlusunun 6 aydır süren ateşkesi uzatmayan, ateşkes bittiği gibi İsrail'e roket atan Hamas olduğunu unutmuyorum.
Filistinliler gerçekten özgür olmak isteseler, bizim 85 yıl önce yaptığımız gibi bir yolunu bulurlardı.
-
allah rahmet eylesin.
benim anlamadığım da biz iyilik meleğimiyiz de hemena sker yolluyoruz? adamlar fosfor bombası atıyor kokudan ölüyorlar biz hemen asker hazırlıyoruz ne demek bu şimdi? ya askerlerimiz geri dönemezlerse....................
-
birkaç cümle de ben yazayım.
birincisi meseleyi arap ülkelerine bırakmak "o kadar arap nüfusu şu kadar israillinin hakkından gelemiyor" demek hiç de etik değil. filistin meselesi arap meselesi midir yoksa müslüman meselesi midir? (hatta bu zulüm müslümanlıktan öte bir insanlık meselesidir ama müslüman ülkelerden başka hayır gelecek yer yok dünyada.) o noktada sorumluluğu araplara değil 400 sene oralarda adaletiyle hüküm sürmüş dedelerine layık olamayan, saçma sapan siyasi iç tartışmalarla gün tüketen kendimize yükleyelim. masum çocukların tepesine bomba inerken iğneyi de çuvaldızı da kendimize saplayalım çok mudur?
ikincisi israil karşıtlığına hepimiz katılıyoruz eyvallah fakat iş yahudi düşmanlığına gittiği zaman yine sıkıntılı bir fikir saplantısı olur. daha iki gün önce gazetede amerikada ünlü bir yahudi kadın komedyen israilin yaptığının nazizmden farkının olmadığını söylüyordu. bir kaç sene önce iranda siyonizm karşıtlarının yaptığı beynelmilel bir toplantıda iki tane haham vardı. demem o ki antisiyonizme destek verirken antisemitizme kaymamak lazım.
bunlardan başka bir konu da yahudilerin tarihte en çok insan muamelesi gördüğü millet de aslında biziz. müslüman olmamıza rağmen devlet kurdukları zaman ilk tanıyan ülkelerden biri de bizdik. kanuni döneminde ispanyadan kurtarılan yahudiler de, ikinci dünya savaşında nazi kamplarından türk girişimciler sayesinde kurtarılan yahudiler de bugünkülerin dedeleri değil midir? hükümetiyle büyükelçisi ve konsoloslarıyla büyüklerimiz bunun kredisini kullanmalı bence.
arapların bizlere birinci dünya savaşında yaptıklarına kafayı takan arkadaşlarımız da lütfen bir daha düşünsünler. bizim araplarla olan ilişkimiz 751 talas savaşına uzanıyor. 1200 yılın 50 yılında kazık attılar diye gönül kardeşlerimizi silip atamayız ki. ben 2005 yılı temmuz ayında ailemle umreye gittim. orada ne kadar insanla (yarı ingilizce yarı tarzanca) konuştuysak hepsi de turkiyya deyip tebessüm ediyordu, bize samimi gözlerle bakıyordu. hatta biri turkiyya dedikten sonra elini yumruk yapıp elhamdülillah demişti. dedelerinin 100 yıl önce başlatıp yarım asır boyunca yalancı hülyalarda gezinmesinin günahını; futbol takımlarımızın başarısıyla sevinen, diplomatik başarılarımızla gurur duyan, bizleri kardeşleri gibi gören ve dedelerinin yaptıklarından ötürü gerçekten mahcubiyet duyan bugünkü araplara yüklemeyelim lütfen. nazarlarımızı; başlarındaki, bulduğu tepeye saray konduran, kuş tüyü yataklarda devlet yönetmeye çalışan hanzo krallarına değil, o halkların kendilerine yöneltelim.
Zalim olsa ne rütbe bi perva yine bünyad-ı zulmü biz yıkarız
Merkez-i hâke atsalar da bizi küre-i arzı patlatır çıkarız
-
napcaz şimdi onlar orda ölürken biz bekliyecez mi,BİŞEY YAPMALI,,.israil PUŞTUNA
DÖNERSEN ISLIKÇAL.
....Huzur islamda,sen nerdesin
-
Khutuck adlı üyeden alıntı
Ölenler için gerçekten üzülüyorum...
Ama...
Bu işin sorumlusunun 6 aydır süren ateşkesi uzatmayan, ateşkes bittiği gibi İsrail'e roket atan Hamas olduğunu unutmuyorum.
Filistinliler gerçekten özgür olmak isteseler, bizim 85 yıl önce yaptığımız gibi bir yolunu bulurlardı.
Ateşkeş imzalandığında bile İsrail'in bu ateşkes bitimini kolladığı ve Hamas'ı savaş yanlısı göstererek Filistin'e bir türlü saldırma planı olduğu da söyleniyor.
Hamas dünya gözünde terör yanlısı olarak da lanse ediliyor. Hamas füzeleri ile ölen İsrail'li sayısı 20 imiş. Buna karşılık orantısız güç ile ölen Filistin'li sayısı binlerce. İsrail hiç de sanıldığı gibi muamele etmiyor kendi vatanlarındaki Filistinlilere.
85 yıl öncesinin şartları ile bugünÜN şartlarI bir değil.
Türk toplumunun atalarından gelen savaşçı bir yapısı vardı ve yüzyıllar öncesinden bazı şeylere karşı savunma mekanizması oluşmuş bir millet idi. ( o zamankiler)
Merhum Akif'in dediği gibi "kesmeye gelir çekmeye gelmez boynum" zihniyetinde bir toplumuz.
Filistin ise kapitalizmin öncülerinden olan ve her türlü teknolojik silahı elinde bulunduran Amerika destekli İsrail'e karşı direnmeye çalışıyor.
Ellerini güçlendirmeden bu direnişi bende doğru bulmuyorum.
Ama bizden beyaz bayrak sallamamızı beklemeyin diyorlar Filistinliler.
Öyle veya böyle İsrail'in onları öldüreceği inancındalar. Sanırım kısmen haklılar.
Uhud savaşında Hz. peygamber savaş sonuna kadar okçulara yerlerinden ayrılmamaları konusunda uyarmıştı. Savaş bitmeden zafer havasına giren müslümanları onlardan daha zekice bir taktikle Halid bin Velid - ki o zaman müslüman değildi- pusuya düşürdü.
Diyeceğim, müslüman itidalli davranmasını da bilmeli. Allah yolunda ölmek şerefli birşey. Fakat kişinin kendine düşeni yaptıktan sonra Allah yoluna baş koyması lazım.
Nasıl ki Amerika el altından İsrail'i destekliyorsa Filistinin'de el altından desteklendikten sonra bazı şeylere kalkışması lazım.
Malesef müslümanlar arasında en ufak bir somut birliktelik olmadığı için bu iş nereye gidecek merak konusu
perishte
Bende geçen sene gittim Umre'ye. Burada anlatılan Arap profili ile oradaki Araplar farklı kesinlikle.
Dediğin gibi Yahudileri zulümden kurtaran bizlerizdir. Ama anlaşılan merhametten anlamayan birmillet.
İsrail'de savaşa tepki gösteren küçük bir azınlık dışında geri kalanları hallerinden memnun sanırım.
Bilmem İsrail'e kim dur diyecek!
Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.
-
Sonuçta AB de bu katliama dur diyebilecek olacağı o . Ama heşey çıkarları için. Bizim gibi müslümanlıktan öte kardeş dostluk için değil. Tek objektif bakan doğu-batı köprüsü olarak biz olmak zorundayız. Ve bizim fikirlerimiz hepsinden çok önemli . Batıya kardeşlerimizi savunacak ne yazık ki kimse yok.
-
-
@asm
Olaylara bak, saldırının olacağı iklimi kimin hazırladığını bir kez daha düşün.
Khutuck@tr.wikipedia.org adlı üyeden alıntı
19 Haziran'da Mısır'ın arabuluculuğuyla 6 aylık ateşkes ilan edildi.
24 Haziran'da İsrail İslami Cihad liderini öldürdü. Aynı gün İsrail'e üç Kassam roketi atıldı, 2 kişi yaralandı.
26 Haziran'da El Fetih İsrail'e roketler gönderdi. Aynı gün Hamas İsrail'in Gazze şeridindeki sınır kapılarını açmamasını ateşkesin ihlali olarak nitelendirdi.
Bu nitelemenin ardından Gazze şeridinden İsrail'e her ay çok sayıda roket ve havan topu atışı devam etti, ancak ne İslami Cihad, ne El Fetih, ne de Hamas bu atışların sorumluluğunu üstlenmedi.
4 Kasım'da İsrail askerleri Gazze şeridine operasyon düzenleyip 6 Hamas üyesini öldürdüler. Operasyonun sebebinin sınırın altından kazılan, İsrail karakolunu basıp askerleri rehin almayı hedefleyen bir tünel olduğu söylendi.
13 Aralık'ta İsrail, Hamas'ın da onayıyla ateşkesin devam etmesini istediğini açıkladı. Ancak daha önceki açıklamalarında da ateşkesin devam etmesini Filistin halkının istemediğini söyleyen Hamas, 20 Aralık'ta İsrail sınırı açmadğı için ateşkesi sürdürmeyeceklerini belirterek batı Negev'e havan ve roket atışlarına başladı. Hamas, ateşkesi bozmalarının sebebinin Gazze sınırının açılmaması, dolayısıyla sadece insani yardımların ulaşması olduğunu belirtti. İsrail, Hamas'ın roket ve havan atışları ile silah kaçakçılığını durdurması halinde sınırı açacağını belirtti. Hamas'ın razı gelmemesi üzerine Gazze ablukası devam etti.
23 Aralık'ta İsrail ordusu Gazze sınırına patlayıcı yerleştirmeye çalışan üç Filistinliyi öldürdü.
24 Aralık'ta 24 saat içinde İsrail'e 700'den fazla roket düştü. Negev'e 60'tan fazla Katyuşa ve Kassam roketi ile havan mermisi isabet etti. Hamas İsrail hedeflerine 87 roket ve havan mermisi attığını açıkladı. İsrail ordusuna operasyon izni çıktı.
26 Aralık'ta İsrail, Gazze şeridine beş geçiş kapısını insani yardımlar için açtı. Kapılardan 100 kamyon tahıl, insani yardım ve diğer mallar Gazze'ye taşındı. Ayrıca Gazze'deki elektrik santralinin yakıt vanaları açıldı. Bu hamleye rağmen Gazze şeridinden bir düzine civarı roket ve havan mermisi ateşlendi. İsrail, kapıları açmasına rağmen Hamas'ın davranışına göre operasyon yapıp yapmayacağını 28 Aralık'ta açıklayacağını bildirdi.
http://tr.wikipedia.org/wiki/2008%E2...4%B1#Arka_Plan
@perishte
Araplarla İsrail üç tane büyük savaş yaptı. İlk savaşı 1948'de Araplar başlattı, yenildiler ve topraklarını vediler. İkinci savaş 1967'de oldu, Araplar saldırmadan 24 saat önce İsrail saldırdı, topraklarını 4 katına çıkarttı. Üçüncü savaş, Musevilerin en büyük bayramı olan Yom Kippur'da Arapları saldırısı ile başladı, yine Araplar kaybettiler. İsrail şu ana dek 1982 ve 2006 Lübnan savaşları gibi kendi başlattığı savaşlarda pek bir şey kazanmadı, her seferinde savaşı sürdüremeyen Araplar sayesinde toprak kazandı.
Bu yazdıklarımdan İsrail'i desteklediğim kesinlikle zannedilmesin. İsrail'in 5'er kilo patlayıcı taşıyan 1000 rokete 500'er kilo patlayıcı taşıyan 10.000 roketle cevap vermesi kesinlikle doğru değil. Zaten bunu yaparak savaşı kazanamazlar, sadece Hamas'a militan kazandırırlar.
Ek: Bir de okul vurmuşlar İsrailliler... Bir yanda İsrail, bir yanda Hamas... Yazık Filistin halkına...
-
Motosiklet Eğitmeni
Olay farklı boyutlara ya da müslüman-diğer dinler mevzusuna taşınmasa iyi olacak.
İsrail'in topraklarını nasıl genişlettiğini merak eden tarih kitaplarına ya da bu konuda ki tutanaklara bakıp öğrenebilir.
Gerçi göreceğiniz tek şey, İsrail'e saldıran 3 arap ülkesinin, bozguna uğrayıp, topraklarından bir kısmını vermek zorunda kalmasıdır.
Gazze'de İsrailin canını dişine takıp yaptığı bu 3 arap ülkesine karşı savunma sonucu İsrail'in kontrolüne geçmiştir.
Bu savaşlar ve Hitler katliamı dahil tüm gelişmelerde İsrail mazlum rolündedir.
Fakat bu mazlum görülen ülke bu gün dünyanın gördüğü en vahşi katliamı yapmaktan da teredüt etmemektedir.
Sapla samanı birbirine karıştırmamak lazım.
Ateşkesi uzatmayan ve sürenin bittiği gün İsrail'e füze saldırısı yapan HAMAS'dır.
Roket rampalarını veya mühimmatlarını, okul,hastane gibi yerlere konuşlandıran da yine bunlardır.
Çocuğu ile birlikte markette alışveriş yaparken kendini patlatan bir canlı bomba yüzünden ölen yüzlerce insanın sorumlusu da yine bunlardır.
Ama siz olayı din kısmından ele alır, terörizm uygulayanlara müslüman diye hoşgörü gösterirseniz söyleyecek bir şey kalmaz.
O zaman ben derim ki;
PKK terör örgütüne dahil olanların büyük çoğunluğu da müslümandır.
O zaman onlara da hoşgörülü olun.
!!!!!!
Terör bizim canımızı yaktığı zaman terör,
başkalarının canını yaktığı zaman bağımsızlık mücadelesi olarak tanımlandığı sürece, daha binlerce canı yakmaya devam edecektir.
İsrail-Filistin davasında her iki tarafın yaklaşımı da terör odaklıdır.
Ölen insandır.
İnsanların geleceğini çalan, her iki zihniyeti de kınıyorum.....
Bu kin bitsin.
Bu kan dursun diyorum....
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)