farklı firmalardan alım konusuna katılıyorum.
farklı firmalar var ise paylaşın, biz de bilelim.
farklı firmalardan alım konusuna katılıyorum.
farklı firmalar var ise paylaşın, biz de bilelim.
can't be worried about that shit. life goes on man.
son olarak ilk aldığım temel malzemeler ile gelen muntons pilsneri kovaya almıştım,
muntons pilsner
500 gr şerbetçi otlu kuru malt özü
şeker miktarını tam bilmiyorum, og 1045 çıkınca biraz daha ekledim,
us05 maya
22 litre olarak kurulum yaptım
og 1050
9 kasımda kurmuştum, hafta sonu bir ölçüm yapıp şişeye alacağım.
1010 altı bir sonuç ile yaklaşık %6 alkol ve gövdeli bir bira elde etme düşüncesindeyim.
bu arada şişelenmiş olanları yaklaşık 18-20 derece arasında bir ortamda muhafaza ediyorum,
biraz daha soğuk 15 derece civarı bir ortama alacağım.
bu konuda tavsiyeleriniz nedir?
can't be worried about that shit. life goes on man.
Ben taze şişelenmiş bira şişelerini evde normal oda sıcaklığına tutuyorum, bir şey olmuyor. 6 ay bekleyen şişem bile oldu, o çok bekleyenler daha lezzetli olmuşlardı.
içmeden 2-3 saat öncesinde dik olarak buzdolabına koyuyorum yeterince soğuyorlar. öncesinde soğuk ortamda bekletmeye gerek duymadım. istanbul ikliminde gölge bir odada aşırı sıcak olmadıkça dururlar sorun olmuyor.
Toplam 15 farklı kit ve toplamda 19 tane kova kurdum.En önemli kısım mayalanma sırasında sabit sıcaklıkta olması. Şişeledikten sonra normal mayalanma sıcaklığında saklamak ideal 18,20 arası. Daha düşüğüne hiç gerek yok.Kaldi ki ben antalya sıcaklarında giriş katta güneş görmeyen dükkanda akşam 26 derecelerde gündüz 30 küsür derecelerde şişeleri üstü kapalı karanlık ortamda bekletmek zorunda kaldım. Yine bir sorun olmadı.Yani şişeleyip taşımak ile uğraşmayın.18,20 arası iyidir.
amerikan ipa şişede 14. günde bir 33lük attım dolaba,
3 saat kadar kaldı.
şerbetçi otunun hafifi baskınlığı dışında oldukça güzel bir bira olmuş.
çok hoşuma gitti.
15 gün kadar sonra iyice içilebilir kıvamda olur.
şimdiki hali bile yeterli.
amerikan ipa tadı için zıkkım birasını ölçü alıyorum. (33lük 10 liraydı yanlış hatırlamıyorsam)
şu bölüm de hazır ürün konusunda dikkate alınabilir.
can't be worried about that shit. life goes on man.
Fermantasyonu bekleyecek kadar vaktim yok.
2 senedir etil alkol (%40), su (%50), kavaklıdere üzüm suyu (%10) ile votka yapıp içiyorum. El çabukluğuna göre 5 dk'da hazır.
Saydığım malzemelere anason eklerseniz rakınızı 5:30 dk'da hazırlamış olursunuz.
kedi sütünün gerçek tarifi yada en dğru tarifide meşakatlidir ama totalde 6 saat ila 8 saat sürer. evet 5 dakikada yapılabilir ama bu sefer buzdolabında kristalleşmeler meydana gelir .
Kendi Tarifimdir.
1. ilk önce etil alkolümüzü seyreltmeden 2,5 mg anason yağını ekleyip şişeyi kapatalım. 1 dakika kadar çalkalayıp ağzı kapalı kalacak şekilde çözülmeye bırakalım. ortalama 4 saat bekleyecek bu şekilde.
2. şimdi yapmamız gereken 1.3 lt içilebilir suyumuzu ısıtalım 90 ila 100 derece civarı kaynasın yani fokurdasın su sonra bu kaynar suyu 3 lt cam damacanaya alalım ve bu sıcak suya 2,5 mg organik gliserin koyalım 1. dakika kadar çalkalayıp ağzı açık kalacak şekilde dinlenmeye alalım. cam damcana içindeki gliserinli suyumuz 35 ila 40 derecelere düştüğü zaman anasonlanmış etil alkolümüzü 1,3 lt olan gliserinli suyumuzun içine dökün. yaklaşık 1 dakika kadar çalkalayıp 2 saat dinlenmeye alalım. totalde tüm işlem 6 saaat gibi bir sürede kedi sütümüz hazır.
önemli nokta şeker konulmayacak. bu şekilde yapılırsa dondurucu hariç buzdolabında krstalleşme yapmaz.
körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır
Kış geldi bünyeye antifiriz lazım. Bu konuyu canlı tutalım.
Dün migrosta dolanırken şarap fiyatlarına bir bakayım dedim. en ucuz şarap "Diren Maya" markalı bir şaraptı. artık ne biçim bir şeyse maya bile direnmiş ama ucuz bir deneyeyim deyip aldım. Henüz açmadım ama meyve suyu ile karıştırıp içmeyi deneyeceğim. Butik limonata firmasında sorunlar çıkınca evde bira yapamamaya başladık, bu pahalılıkta bu en ucuz şarap daha avantajlı olacak gibi.
Cumartesi akşamı noel çarşısına gittik.
Orada bir adamla tanıştım.
Bira kiti satıyor.
Pek ilgilenmedim ama sonra siz aklıma geldiniz.
Türkiye'ye gönderir mi diye sorayım mı?
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
farklı bir konudan örnek vereyim;
sigara makaronu, yaklaşık 3 sene önce 3 paketini 5 liraya alıyordum, şimdi bir paketi 30 lira ve üzeri.
üzerinde sigaralarda olduğu gibi tapk pulu var.
yani devletin elinin altında.
makaron kaçak tütünün sigara haline getirilmesinde kullanılıyor.
mesele her ne kadar maddi kökenli olsa da, esas niyet alıştırılmış olduğumuz tek çeşit bira tahakkümünü uygun bir maliyet ile aşabilmek.
amerikan ipa olan zıkkım'ın 330'luk şişesi 10 lira idi.
ithal biraların fiyatları da 15 lira civarında, yanlış hatırlamıyorsam alman buğday birasının 33'lüğü de o kadar.
%70'i vergi.
her dem diyorum alkol ürünlerine yapılan zamlar, ciddi bir kitlenin yasa dışı uyuşturucu maddelere yönelmesini sağlıyor.
bu işin ticaret ağını iyi irdelemek gerekiyor.
can't be worried about that shit. life goes on man.
Bugün uğradım o arkadaşa.
Fiyatlar maalesef pek neşeli değil.
Şu gördüğünüz kit mesela
Bu kitle 1,5 litre bira yapabiliyorsunuz ve fiyatı 22 euro
5 litre bira yapabileceğiniz kit nispeten daha ucuz ama o da 39,99€
Yani litresi 8 avroya geliyor.
Şimdi oha diyeceksiniz ama sizin orada garibanlıktan yaptığınız şey burada sosyetik oluyor.
Var öyle bir sürü örnek.
Şimdi işler değişti ama bizim çocukluğumuzda ve gençliğimizde kazaklarımızı annemiz, sevgilimiz falan örerdi.
Bunun nedeni garibanlıktı.
Burda o annemin ördüğü kazağı satın almaya kalksam en az 500-1500€ arası bir para ödemem lazım.
Kader utansın!
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
ohooooooo ...
siz hangi memlekette yaşıyorsunuz?
her bakımdan avrupadan, amerikadan, tanzanyadan, cibutiden ve bilcümle evrenin geri kalanından üstünüz, asgari ücrette mars şartlarının çok üzerindeyiz.
ne'se.
fazla siyaset yapmayalım, bağzı arkadaşlar alınabiliyor.
pilsneri 1002 ile şişeledim, 3 kez ölçtüm, durum bu.
us05 epey iyi çalışmış.
%6 gibi bir alkol oranı, duru bir görüntüsü var, tadı da güzel.
amerikan ipaların şerbetçi otları istediğim kıvama geldi.
şahsen mükemmel bir içim sunuyor.
işte tam burada coq'un anlattığı konu devreye giriyor.
uğraşı ya da hobi, bireyin çabasının karşılığını elle tutulur bir ürün olarak önüne koyduğunda, üretebilmiş olmanın keyfi devreye giriyor.
ağırlıklı olarak hizmet sektörü içerisinde her gün aynı rutini yaşayan insan için önemli ayrıntılardır.
bu sene memlekette konserve kavanozu ve kapağı krizi yaşanmasının sebebi bu değil, tanzim satışlarının da. (ops yine siyasete girdik)
her dem geçim sıkıntısı yaşayan memleketimizde bireyin sürekli çalışma zorunluluğu ne hobi ne de başka bir şey bırakmıyor.
2 hafta önce bir arkadaşımıza ev oturmasına gittik yemek sonrası bomonti filtresiz limonata ikram etti saolsun.
Limonata zevkle içtiğim marka olmasına karşın tadı kötü geldi (Yaklaşık 5 aydır fabrikason limonata içmiyorum) dedimki övünmek gibi olmasın ama kendi evde yaptığım limonata bundan çok daha güzel dedim. arkadaş getirmiyorsunki tadını bilelim dedi geçen gün kendisine bir miktar verdim 1 bardak limonata iyi salladı tat konusundada demek istediğini anladım dedi Bir miktarda yeni kedi sütü ve altın seri kedi sütü yapıp cila için gün saymaya başladık . Sanırım Cumartesi Akşamı kendilerini hafiften parlatıcaz. Sağlığımıza
ben de likör yapmak istiyorum
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)