Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Evde şarap yapımı

    REKLAM ALANI
  1. #61
    Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2009
    Motosikleti
    Afrika..
    Alıntı gurcanozturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Stoklarim azalmisti, tam zamani simdi bira yapmanin, haftasonu yagmurluymus motosiklete de binemem, evde bira yapayim bari :D
    Anladığım kadarıyla düzenli olarak bira yapıyor ve sık sık tüketiyorsunuz.
    Lakin mayalı içkilerin karaciğer üzerinde kısa sürede olumsuz etkiler bıraktığını ve şirozu hızlandırdığını hatırlatmak isterim.

    Ben bu konuya çözüm bulmak adına mayasız şarap üretmeye başladım, ilgilenirseniz internetten detaylı bilgi bulabilirsiniz. Tek problem fermantasyon sürecinin biraz uzun olması..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Alıntı The Dude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o konuda internet ortamında inanılmaz sayıda kaynak var.

    sanırım tek eksik bira tadım günleri.

    ilk denemem;
    belgium triple ale cinsi oldu. (alokol oranı %8)

    MJ Abbey Bira Kiti ile başladım,
    10 litre, ilk denemeyi şişeledim,
    3 hafta kova, 14 gün şişede kaldıktan sonra 5 saat dolapta tutup denemeyi yaptım.

    koku, renk, köpük gayet istediğime yakın.

    tat: eh işte, ciddi maya tadı var. bu da erken açmamın sonucu, bekliyordum.
    zira internette yaptığım araştırmalarda daha uzun süre beklemesi gerektiği yazıyordu. (en az 3 ay, sene diyenler dahi var)

    20 şişe için o kadar beklemek çok mantıklı olmadığından bir kova daha yaptım,
    onu da 10 gün kadar sonra şişeleyeceğim.

    sonrasında ise kit ile gelen muntons pilsner bira kitini yapacağım (pek hoşlanmadığım bira türlerinden)
    bunu tam malt yapmaya niyetim var, o sebepten

    o kadar şişem yok, bundan dolayı akşamları bir iki bira atıp şişeleri saklıyorum,
    arada şişe avına çıkıyorum, (burada depozitolu şişeleri toplayan fakirler var, ondan dolayı pek bulunmuyor)

    yaza kadar iyi-kötü işi öğrenmeyi, akabinde yazın soğuk biraları köpüklü köpüklü götürmeyi,
    bir süre sonra da damıtma işine girmeyi düşünüyorum.

    şimdilik bu kadar.
    Kitlerden ayrı tek başına satılan bazı mayalar normal mayalara göre daha az koku ve tadı etkilediğini duymuştum.Ben artık maya kokusuna ve tadına alıştığımdan pek araştırmadım ve deneme yapmadım.
    Yaptığınız miktar yetmiyorsa 23 lt kova 23 lt lik kitler daha mantıklı olur bir kere de 45 şişe civarı bira çıkıyor.
    The Dude bunu beğendi.
    Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.

  3. #63
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Şehir
    Almanya
    Alıntı Sinan Aksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anladığım kadarıyla düzenli olarak bira yapıyor ve sık sık tüketiyorsunuz.
    Lakin mayalı içkilerin karaciğer üzerinde kısa sürede olumsuz etkiler bıraktığını ve şirozu hızlandırdığını hatırlatmak isterim.

    Ben bu konuya çözüm bulmak adına mayasız şarap üretmeye başladım, ilgilenirseniz internetten detaylı bilgi bulabilirsiniz. Tek problem fermantasyon sürecinin biraz uzun olması..
    Rahmetli dedem sirozdan gitti, kendi rakisini kendi yapar cok icerdi, sanirim ondan gitti. Ben o kadar cok icmiyorum aslinda. 1.5-2 ayda 45 sise yapiyorum diyebiliriz, stok olarak duruyor, yazin daha cok gidiyor elbette. Bu yaz yapmadim pek. Evde su an herhalde 120 sise filan var

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:06 ----------

    Alıntı The Dude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o konuda internet ortamında inanılmaz sayıda kaynak var.

    sanırım tek eksik bira tadım günleri.

    ilk denemem;
    belgium triple ale cinsi oldu. (alokol oranı %8)

    MJ Abbey Bira Kiti ile başladım,
    10 litre, ilk denemeyi şişeledim,
    3 hafta kova, 14 gün şişede kaldıktan sonra 5 saat dolapta tutup denemeyi yaptım.

    koku, renk, köpük gayet istediğime yakın.

    tat: eh işte, ciddi maya tadı var. bu da erken açmamın sonucu, bekliyordum.
    zira internette yaptığım araştırmalarda daha uzun süre beklemesi gerektiği yazıyordu. (en az 3 ay, sene diyenler dahi var)

    20 şişe için o kadar beklemek çok mantıklı olmadığından bir kova daha yaptım,
    onu da 10 gün kadar sonra şişeleyeceğim.

    sonrasında ise kit ile gelen muntons pilsner bira kitini yapacağım (pek hoşlanmadığım bira türlerinden)
    bunu tam malt yapmaya niyetim var, o sebepten

    o kadar şişem yok, bundan dolayı akşamları bir iki bira atıp şişeleri saklıyorum,
    arada şişe avına çıkıyorum, (burada depozitolu şişeleri toplayan fakirler var, ondan dolayı pek bulunmuyor)

    yaza kadar iyi-kötü işi öğrenmeyi, akabinde yazın soğuk biraları köpüklü köpüklü götürmeyi,
    bir süre sonra da damıtma işine girmeyi düşünüyorum.

    şimdilik bu kadar.
    Alıntı Thracian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kitlerden ayrı tek başına satılan bazı mayalar normal mayalara göre daha az koku ve tadı etkilediğini duymuştum.Ben artık maya kokusuna ve tadına alıştığımdan pek araştırmadım ve deneme yapmadım.
    Yaptığınız miktar yetmiyorsa 23 lt kova 23 lt lik kitler daha mantıklı olur bir kere de 45 şişe civarı bira çıkıyor.
    Her mayanin farkli attenuasyon degeri var, yani her maya bakterilerinin seker harcama orani var. Yani oyle cok seker koyayim, cok maya koyayim daha fazla alkol uretsinler diye bir sey yok. Haliyle mayayi cok kullaninca ya da yanlis maya kullaninca (yanlis derken attenuasyonu dusuk, sekeri az yiyen diyelim) maya kokusu ve tadi kalabiliyor urunde. Bir de bekleme suresi arttikca mayalarin sekeri tamamen bitirmesi icin sure taninmis oluyor.

    Genelde ev birasinin raf omru 1 yil, daha sonrasinda tad bozulabilir deniyor. Bende 1 yili gecenlerde var, cok farketmedim tabii
    Abbey tipi birayi en az 2 ay bekletmenizi oneririm, zor ama guzel bir bira tipidir. Belcikalilar bira isini cozmus.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:11 ----------

    Alıntı faz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Stout, ipa ve lager bira kitlerini denemenizi öneririm
    Lager yaz birasi sayilir, cok sevdigimi soyleyemem ben kendi adima. Ama IPA ve Stout harikadir
    Zikkimm IPA mesela, Turk IPA olarak oldukca basarili bence.

    Bu arada, bir gaz ile basladigim ama her zamanki gibi yarim biraktigim, ictigim biralari anlatmayi istedigim bir web sitem ve instagram hesabim var. Imzamda
    The Dude ve Thracian bunu beğendiler.

  4. #64
    ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2011
    Şehir
    Lefkoşa, KKTC
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    ben de ilk defa şarap yapıyorum... kıbrıstayım.... çokta lazım değil şarap da... maksat yapabiliyor muyum.. kendimi denemek...
    ;zaten üzüme de para vermedim...
    bu da benim stok... böyle ucuz buldukça alıyorum işte...



    kısaca şarap tarifi... üzümleri ezip, uygun bir kaba boşalttım.. ağzı birazcık açık... her gün 5-10 sn karıştırıyorum...
    15. günün sonunda kabukları da ezip süzeceğim... ağzı sıkı kapalı bir kaba koyup, hortumlu şeysinden yapacağım... 15 gün de bu sürecek...
    2. 15 günün yani 30. günün sonunda dibinde biriken tortudan kurtulmak için sifon şeyi yapacağım...
    sonra da içip bitirdiğim votka, viski şişelerine dolduracağım şarapları...
    benim öğrendiğim bu... eksik bir şey varsa aydınlatın lütfen...
    espresso bunu beğendi.

  5. #65

    Üyelik
    20 Mayıs 2013
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    sym fiddle 3
    Üzümde en büyük sıkıntı birçok üreticinin aşırı ilaç kullanması geçenlerde bir arkadaş pazardaki üzümlerden torbaya doldurdu yemedi bile geceyi acil de geçirdi

  6. #66

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    İlginç olmuş. O ne kadar ilaç ?

  7. #67
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    Alıntı Thracian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kitlerden ayrı tek başına satılan bazı mayalar normal mayalara göre daha az koku ve tadı etkilediğini duymuştum.Ben artık maya kokusuna ve tadına alıştığımdan pek araştırmadım ve deneme yapmadım.
    Yaptığınız miktar yetmiyorsa 23 lt kova 23 lt lik kitler daha mantıklı olur bir kere de 45 şişe civarı bira çıkıyor.
    yok hocam bu öyle hafif değil,
    bildiğin, "beni bana bırak, bir zamanda yine gel" tadı.
    ayrıca ne vakit bir ahbap siz oldu bu dünyada?



    Alıntı gurcanozturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rahmetli dedem sirozdan gitti, kendi rakisini kendi yapar cok icerdi, sanirim ondan gitti. Ben o kadar cok icmiyorum aslinda. 1.5-2 ayda 45 sise yapiyorum diyebiliriz, stok olarak duruyor, yazin daha cok gidiyor elbette. Bu yaz yapmadim pek. Evde su an herhalde 120 sise filan var

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:06 ----------





    Her mayanin farkli attenuasyon degeri var, yani her maya bakterilerinin seker harcama orani var. Yani oyle cok seker koyayim, cok maya koyayim daha fazla alkol uretsinler diye bir sey yok. Haliyle mayayi cok kullaninca ya da yanlis maya kullaninca (yanlis derken attenuasyonu dusuk, sekeri az yiyen diyelim) maya kokusu ve tadi kalabiliyor urunde. Bir de bekleme suresi arttikca mayalarin sekeri tamamen bitirmesi icin sure taninmis oluyor.

    Genelde ev birasinin raf omru 1 yil, daha sonrasinda tad bozulabilir deniyor. Bende 1 yili gecenlerde var, cok farketmedim tabii
    Abbey tipi birayi en az 2 ay bekletmenizi oneririm, zor ama guzel bir bira tipidir. Belcikalilar bira isini cozmus.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:11 ----------



    Lager yaz birasi sayilir, cok sevdigimi soyleyemem ben kendi adima. Ama IPA ve Stout harikadir
    Zikkimm IPA mesela, Turk IPA olarak oldukca basarili bence.

    Bu arada, bir gaz ile basladigim ama her zamanki gibi yarim biraktigim, ictigim biralari anlatmayi istedigim bir web sitem ve instagram hesabim var. Imzamda
    benim yaptığım,
    belçika triple ale cinsi.
    o mayalı hali bile oldukça güzeldi.

    akşam stout'gillerden guiness içtim, mangalla beraber inanılmaz olur.
    geleneksel pilsner biracıları tadını olumlamayabilir.
    beğendim, sadece biraz daha gövde kazandırmak gerekiyor, şeker yerine malt katarak çözebilirim.

    tuborgdan indian ipa aldım.
    zıkkımı da görmüştüm, marketten çıkarken unutmuşum, bugün alabilirim.

    duvell tat olarak gayet güzel.
    leffe triple bulamadım, bakacağım.
    Thracian, gurcanozturk ve espresso bunu beğendiler.
    can't be worried about that shit. life goes on man.

  8. #68
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Şehir
    Almanya
    Alıntı The Dude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yok hocam bu öyle hafif değil,
    bildiğin, "beni bana bırak, bir zamanda yine gel" tadı.
    ayrıca ne vakit bir ahbap siz oldu bu dünyada?





    benim yaptığım,
    belçika triple ale cinsi.
    o mayalı hali bile oldukça güzeldi.

    akşam stout'gillerden guiness içtim, mangalla beraber inanılmaz olur.
    geleneksel pilsner biracıları tadını olumlamayabilir.
    beğendim, sadece biraz daha gövde kazandırmak gerekiyor, şeker yerine malt katarak çözebilirim.

    tuborgdan indian ipa aldım.
    zıkkımı da görmüştüm, marketten çıkarken unutmuşum, bugün alabilirim.

    duvell tat olarak gayet güzel.
    leffe triple bulamadım, bakacağım.
    Duvell de Guinness de, mangal/barbeku/izgara etlerle guzel gider, ozellikle Duvell

  9. #69

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Biri de kımız tarifi versin

  10. #70
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Ufff, bu konu başlığını görünce çok özendim.

    Akşam olsa da mesai bitse.

  11. #71
    HerveauX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2019
    Şehir
    Tekirdağ/Çorlu
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 2021
    Alıntı dibaK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allah razı olsun birader. İş için Libya'ya gitme ihtimalim var, içki yasak ülke valla bu tarif çok işime yarar. Tarifi beceremeyip sirke yaparsam kulaklarını çınlatırım ama ona göre
    bu bilgiyi paylaştığı için mi allah ondan razı olacak :D:D:D

  12. #72

    Üyelik
    11 Eylül 2012
    Şehir
    Türkiye
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Alıntı HerveauX adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu bilgiyi paylaştığı için mi allah ondan razı olacak :D:D:D
    Şarap içmeyi teşvik eden Allah' da var, bilemezsin..
    espresso bunu beğendi.

  13. #73
    mavzer-i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Kasım 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hypermotard 796 / vulcan s / versys 650
    başlığı her gördüğümde evde eşarp yapımı diye okuyorum.
    bu aralar iyi değilim galiba.

  14. #74
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Alıntı gurcanozturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Duvell de Guinness de, mangal/barbeku/izgara etlerle guzel gider, ozellikle Duvell
    Çok kültürlü değilim bu konuda. Malum iki marka ile büyümüş, uzun süre onları yuvarlamış biri olarak son 3-4 yıldır kit işine girdim.
    Her zaman bulduğum en ucuz kiti satın alır, 1 veya 1.5 kg şeker (göz kararı hiç ölçmedim)ve kit mayası ile bazen 21 bazen 22 bazen 23 litre olarak kurar, 6. gününde veya10 günde bazen 2 hafta sonra kısacası ne zaman müsaitsem veya canım isterse şişeler, şişede ne kadar durursa o kadar güzel olacağını bilerek, gazlanmaya başladığından itibaren içerim.

    Buraya kadar genel profilimi anlamışsınızdır sanırım. Bizim buralarda meşhur iki marka dışında diğerlerini bulmak son bir kaç seneye kadar mümkün değildi. Sonraları gördüğüm her markayı gördükçe denemeye karar verdim ama alışkanlıklar işte, pilsner hep daha güzel gelmiştir. Dolayısıyla diğer kitleri kurmaya cesaret edemiyorum.

    Velhasıl bir gün görüşelim, çerezler benden

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:54 ----------

    Alıntı mavzer-i adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    başlığı her gördüğümde evde eşarp yapımı diye okuyorum.
    bu aralar iyi değilim galiba.
    Çok yanlış gelmişsin hocam. Burası Overlokçuları yaşatma ve yardımlaşma derneği
    gurcanozturk, espresso ve Osm@n bunu beğendiler.
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

  15. #75
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı mavzer-i adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    başlığı her gördüğümde evde eşarp yapımı diye okuyorum.
    bu aralar iyi değilim galiba.
    Senin kullandığın kit hangisi?
    Osm@n bunu beğendi.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  16. #76
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Şehir
    Almanya
    Alıntı Lucas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok kültürlü değilim bu konuda. Malum iki marka ile büyümüş, uzun süre onları yuvarlamış biri olarak son 3-4 yıldır kit işine girdim.
    Her zaman bulduğum en ucuz kiti satın alır, 1 veya 1.5 kg şeker (göz kararı hiç ölçmedim)ve kit mayası ile bazen 21 bazen 22 bazen 23 litre olarak kurar, 6. gününde veya10 günde bazen 2 hafta sonra kısacası ne zaman müsaitsem veya canım isterse şişeler, şişede ne kadar durursa o kadar güzel olacağını bilerek, gazlanmaya başladığından itibaren içerim.

    Buraya kadar genel profilimi anlamışsınızdır sanırım. Bizim buralarda meşhur iki marka dışında diğerlerini bulmak son bir kaç seneye kadar mümkün değildi. Sonraları gördüğüm her markayı gördükçe denemeye karar verdim ama alışkanlıklar işte, pilsner hep daha güzel gelmiştir. Dolayısıyla diğer kitleri kurmaya cesaret edemiyorum.

    Velhasıl bir gün görüşelim, çerezler benden
    Hocam tad isi tamamen damak tadi ile ilgili. Mesela herkes Pilsner sever, ben sadece yazin icebiliyorum mereti, o da plajda filan. Baska turlu icemiyorum. Sanirim 14-15 kit kurmusumdur, en sevdiklerim genelde pilsner disindakiler Pilsneri 1 kez sirf nasil oluyor yapilanin tadi diye denemek icin kurmustum.

    Bu arada Pilsner kitlerinde seker yerine kuru malt ozu kullanabilirsiniz, daha govdeli daha doyurucu biralar yapabilirsiniz. Seker bazen hafif kalabiliyor, bir de bas agrisi yapiyor bazi kisilerde.

    Cok cerez yiyorum ama ben yaaaa
    okanbagiscan ve espresso bunu beğendiler.

  17. #77
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2008
    Şehir
    Khalkedon
    Motosikleti
    sym joymax
    Alıntı Sinan Aksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anladığım kadarıyla düzenli olarak bira yapıyor ve sık sık tüketiyorsunuz.
    Lakin mayalı içkilerin karaciğer üzerinde kısa sürede olumsuz etkiler bıraktığını ve şirozu hızlandırdığını hatırlatmak isterim.

    Ben bu konuya çözüm bulmak adına mayasız şarap üretmeye başladım, ilgilenirseniz internetten detaylı bilgi bulabilirsiniz. Tek problem fermantasyon sürecinin biraz uzun olması..
    kurban,
    epeydir seni buralarda görmedim.
    ne alemdesin?

    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Senin kullandığın kit hangisi?
    bırak, şuna yüz verme,
    geziye gidip ampül, kask, demlik fotoğrafı çekmiş.
    ben iyi değilim diyor.


    önümüzdeki hafta pilsner kiti kuracağım,
    forumları biraz kurcaladım.
    kit mayası yerine us-05 diye bir maya öneriyorlar,
    bir de şekeri az tutup, sıvı malt özü ekleyen var.
    hazır elimdeyken kuralım gitsin diyorum.

  18. #78
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Oooo Gürcan sende bu işler vardıda niye söylemedin.Bana bir kaç şişe ayarlada bakalım tadına.
    gurcanozturk bunu beğendi.

  19. #79
    Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2009
    Motosikleti
    Afrika..
    Alıntı The Dude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kurban,
    epeydir seni buralarda görmedim.
    ne alemdesin?
    iş eş, çoluk çocuk mevzusuna girdim agabey.
    haftaya akçaydayım, iki kelam ederiz, saygılar sevgiler
    The Dude bunu beğendi.

  20. #80

    Üyelik
    20 Mayıs 2013
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    sym fiddle 3
    Kız arkadaşlar ve eşler için whery kiti tavsiye edilir


4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)