Rahmetli dedem sirozdan gitti, kendi rakisini kendi yapar cok icerdi, sanirim ondan gitti. Ben o kadar cok icmiyorum aslinda. 1.5-2 ayda 45 sise yapiyorum diyebiliriz, stok olarak duruyor, yazin daha cok gidiyor elbette. Bu yaz yapmadim pek. Evde su an herhalde 120 sise filan var
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:06 ----------
Her mayanin farkli attenuasyon degeri var, yani her maya bakterilerinin seker harcama orani var. Yani oyle cok seker koyayim, cok maya koyayim daha fazla alkol uretsinler diye bir sey yok. Haliyle mayayi cok kullaninca ya da yanlis maya kullaninca (yanlis derken attenuasyonu dusuk, sekeri az yiyen diyelim) maya kokusu ve tadi kalabiliyor urunde. Bir de bekleme suresi arttikca mayalarin sekeri tamamen bitirmesi icin sure taninmis oluyor.
Genelde ev birasinin raf omru 1 yil, daha sonrasinda tad bozulabilir deniyor. Bende 1 yili gecenlerde var, cok farketmedim tabii
Abbey tipi birayi en az 2 ay bekletmenizi oneririm, zor ama guzel bir bira tipidir. Belcikalilar bira isini cozmus.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:11 ----------
Lager yaz birasi sayilir, cok sevdigimi soyleyemem ben kendi adima. Ama IPA ve Stout harikadir
Zikkimm IPA mesela, Turk IPA olarak oldukca basarili bence.
Bu arada, bir gaz ile basladigim ama her zamanki gibi yarim biraktigim, ictigim biralari anlatmayi istedigim bir web sitem ve instagram hesabim var. Imzamda