Yumurtayı hidrometre olarak kullanma işine bayıldım. Dahice
Yumurtayı hidrometre olarak kullanma işine bayıldım. Dahice
Bizim bir de "Evde bira yapımı" konusu vardı sahi ona ne oldu?
toplumsal, pardon, forum hafızamız manipüle mi ediliyor
Geçende hazır %100 üzüm suyundan 5 litrelik damacanada 4 litre şarap yaptım. Çok güzel oldu. İnternetten şarap mayası satın alabilirsiniz. Ekmek ile mayalamanıza gerek yok.
Bu çocuklar güzel anlatmışlar. Burada adıgeçen hidrometreyi almanıza gerek yok. Kutunun üzerindeki şeker miktarını okuyup litrede 250 gram şekere tamamlamanız yeterli. Şarap mayası internette 10 tl gibi birşey. Şarabın rengini beğenmezseniz az miktarda kırmızı gıda boyası ekleyebilirsiniz. Pastanelerde satılır. İşte you tube linki
https://youtu.be/p7CUlPqz-fM
Ben de her yıl gelen misafirlere sunmak için şarap üretirim, yaklaşık 100 litre kadar. Üzüm, portakal ve nar şarabı.. Güzel bir konu olmuş, teşekkürler..
o konuda internet ortamında inanılmaz sayıda kaynak var.
sanırım tek eksik bira tadım günleri.
ilk denemem;
belgium triple ale cinsi oldu. (alokol oranı %8)
MJ Abbey Bira Kiti ile başladım,
10 litre, ilk denemeyi şişeledim,
3 hafta kova, 14 gün şişede kaldıktan sonra 5 saat dolapta tutup denemeyi yaptım.
koku, renk, köpük gayet istediğime yakın.
tat: eh işte, ciddi maya tadı var. bu da erken açmamın sonucu, bekliyordum.
zira internette yaptığım araştırmalarda daha uzun süre beklemesi gerektiği yazıyordu. (en az 3 ay, sene diyenler dahi var)
20 şişe için o kadar beklemek çok mantıklı olmadığından bir kova daha yaptım,
onu da 10 gün kadar sonra şişeleyeceğim.
sonrasında ise kit ile gelen muntons pilsner bira kitini yapacağım (pek hoşlanmadığım bira türlerinden)
bunu tam malt yapmaya niyetim var, o sebepten
o kadar şişem yok, bundan dolayı akşamları bir iki bira atıp şişeleri saklıyorum,
arada şişe avına çıkıyorum, (burada depozitolu şişeleri toplayan fakirler var, ondan dolayı pek bulunmuyor)
yaza kadar iyi-kötü işi öğrenmeyi, akabinde yazın soğuk biraları köpüklü köpüklü götürmeyi,
bir süre sonra da damıtma işine girmeyi düşünüyorum.
şimdilik bu kadar.
can't be worried about that shit. life goes on man.
Stout, ipa ve lager bira kitlerini denemenizi öneririm
Stoklarim azalmisti, tam zamani simdi bira yapmanin, haftasonu yagmurluymus motosiklete de binemem, evde bira yapayim bari :D
Elmas sirkesi yapmıştı annem unutmuş gölgede dış ortamın sıcak ve soğuğunu alacak bir yerde.Bak ne buldum dedi dur dedim bir kaşık aldım ve anında dök dök dök şarap olmuş bu :D Velhasıl kelam kadın bilmeden ciddi ciddi alkol yapmış :D
Benimde yaz başı ürettiğim maltlarım duruyor dolapta, daha fazla aroma kaybetmeden bu haftasonuda yalnız olmanın bahanesiyle girişirim ben onlara.
Tam zamanında huyladınız beni..
Bu arada, İstanbul'daki arkadaşlar ile buluşup tadım günü yapabilsek aslında güzel olmaz mı? Yer ayarlaması filan dert ama denemeye değer
pilsner yerine stout deneyebilirim.
tam bana göre duruyor.
bomonti black bu türmüş, akşam bakayım bulabilirsem.
sıra ile kitleri deneyeceğim, baktım oluyor, tamamen malt ve evde yapmayı deneyeceğim,
inşallah güzel bir bira göbeği yaparım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:03 ----------
orada olsaydım yeri ben ayarlardım. sen biraz kenara ayır.
istanbula geldiğimde haber ederim, bir toplaşırız.
Stout guzeldir iyidir. Bomonti Black, govdesiz, icimi hos olmayan bir bira. Ben stout'a yaklastigini dusunmuyorum. Elbette bir Guinness beklemiyorum ama ilk yaptigim Export Stout bile ondan iyiydi. Yaptigim Irish Stout icine kahve cekirdegi atmistim, fena olmamisti tadi.
Benim tarzim stout,IPA ve ale, ale olsun camur olsun Yorkshire Bitter, Cwhtch (kesin yanlis yazdim), Tom Caxton Ale filan guzel bence.
Bu konu başlığının son sayfası açılmıyor, hata veriyor. bir tek bende mi sorun var yoksa forum mu bozuldu?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)